FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Željovac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Željovac » 22 avg 2010, 22:58

nikad_izvini je napisao/la: Lazar je tu utakmicu počeo sa klupe, Višća se povrijedio, Lazar ušao i čudo se desilo :mrgreen: Zabio je dva protiv Borca u utakmici koja je bila (pre)bitna i zabio je u Laktašima gdje smo nadoknadili poraz od njanja na Grbavici.
Čolić ima neke šipke u ruci, znači, još uvijek nije spreman. Kerla je ispao iz ekipe znamo već zbog čega. Mali Čola je zadnji vezni igrač, nije bek po vokaciji i iskreno mislim da nije nešto kao bek, previše mi je lohotan. Također sam čuo da je nešto filozofirao na treninzima pa baš i nije u milosti. Balo se našao odgovarati i nešto pametovati. Jah.
Uglavnom, ništa konkretno mi nisi napisao što bi pomoglo da izbjegnemo poraz u Travniku(Čola je igrao, drug je povrijeđen). Opet, ovo što si napisao je neki vid konstruktivne kritike a ne pisanje Lazar je odron i odbrana nam je odron.
Vidiš, može se i konstruktivno komunicirati.
Da imam magični štapić, trenirao bih ŽELJU i osvajao redovno Ligu prvaka. Ili da sam milijarder, da sam...
Pitao si za rješenje i ja ti kažem šta mislim da bi nas moglo izvaditi(nismo se nešto ni uvalili). I da, mislim i da Amar sve to zna. Za Lazara čak ni riječ odron nisam nikada upotrijebio, niti sam mu zviždao i smijao se kad mnogi jesu. Neefikasan je prava riječ. Trom. Tup. Ako će lošije igrati, jer ja to javno primijetim na forumu, onda nek' ni ne igra nikako... BHT sport za 15 minuta.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

BABO
Kontakt:

Post Postao/la BABO » 22 avg 2010, 23:04

Ovo sa Lazarom mi iz dana u dan sve vise liči na šprdanje sa njim nego što ga hvalite za njegove realne zasluge!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 22 avg 2010, 23:06

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Zabi ga odbačeni Šmigalović u Lukavici.
ja i?
Moram li dati i zaključak, pouku?
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 22 avg 2010, 23:08

Željovac je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Zabi ga odbačeni Šmigalović u Lukavici.
ja i?
Moram li dati i zaključak, pouku?
naravno
Za zivot cijeli!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 22 avg 2010, 23:10

Zabio i Dudic,Seslija prosli vikend,ali kakve to veze ima sa Željom :? Za mene nema nikakve jer sada igraju u timovima koji su mnogo manji od Želje,a ovaj Smigalovic je samo bio s nama na pripremama...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 22 avg 2010, 23:15

Željovac je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la: Prema tebi pošstovanja nemam. Pišeš a ne znaš. Da ponovimo onu priču o Lazaru ? Sjećaš li se tvojih čuđenja o njegovoj igri u Širokom gdje te ljudi poklopiše. Da ti ponovim. Nije mi mrsko da tražim ?
Dalje, nismo se mi pretplatili na ljubav prema Želji nego pojedini misle da mi možemo biti Man Utd preko noći. S tim da si ti neki kontraš, baš me zanima kako i šta dalje ?
Moj stav je jasan, da čujem tvoj. Šta valja, šta ne valja. Kako to riješiti al konkretno. Kako riješti da se ne "brukamo" u Travniku i Tuzli.
Da čujem :mrgreen:
Nepoštovanje je uzjamno, s tim da ga nisam prvi iskazao. "Poklopili" su me tako što su mi rekli da je Lazar u Širokom igrao luđački presing, a gledao sam ga bar 20 utakmica i očito mi je nesposoban(prespor) da efikasno zaganja protivničku odbranu. Zna napraviti klizeći kad se trefi na nekom mjestu, ali sad da nešto ganja... Nemoguće.Trenutni izlaz iz situacije je možda Elvir Čolić koji će zamijeniti Lazara i možda mala obnova ekipe(Kerla, B. Čolić, E. Čolić...), ako već ima nekih koji su se zasitili prošlogodišnjom titulom. Odem i na te neke test utakmice i žalosno je vidjeti koliko motiva nemaju rezerve i kako se furaju da su se dokazali do kraja života. Uz svijetli izuzetak Kerle, za kojeg se nadam da mu to nije samo neki trenutni inat. Znači, nema smisla se nešto natezati oko igračkog kadra po forumu i gurati neke pokušaje fudbalera, kad se ni oni sami ne guraju. Ja sam to radio za Rovčanina, recimo, što je bila greška. Znači, mangup misli da ne mora zabijati Čapljini, Branitelju, Kiseljaku... Njegov problem prije svega. Ponio me njegov potencijal i Lazarova neefikasnost. Iza Amara sam 1.000.000% i siguran sam da i on vidi tupinu Popovića, za kojeg mislim da nije zaslužio da ga se toliko forsira i mislim da tupljeg napadača nismo imali poslije rata. Raščić je bio još porduktivniji(i golgeterski i negolgeterski), pa je promašio titulu, kup i šta sve ne...
Eto, tako dalje. Malo se spustiti na zemlju što se tiče očekivanja od ove ekipe(koja i dalje može do titule) i shvatiti da to nisu nikakve igračine, pa ni za Varupu, Sarajčića i ostale "mesare". Bar dok na gostujućem terenu ne pokažu drugačije. I mislim i da se prepadnu(da su p...) kad treba pokazati zube u gostima i mislim i da kritika može uroditi plodom. Čini se da je u Tuzli već bilo dosta bolje, kad smo imali te neke zicere...

znas zbog cega ti se to cini da je nemoguce?zato sto sad Lazo igra sam u vrhu a nije taj tip da moze sam...dok je u Sirokom bila jedina utakmica u prosloj sezoni gdje smo igrali sa dva klasicna napadaca Alenom i Lazarom...silom prilika smo igrali tako, po meni je to bila najjaca nasa partija u prosloj sezoni...mislim da cemo igrati tako cim se oparavi Colic,on i Lazo u vrhu napada ce da zlostavljaju odbrane sirom bh terena :mrgreen:
1921-2011

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 22 avg 2010, 23:16

Željovac je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la: Lazar je tu utakmicu počeo sa klupe, Višća se povrijedio, Lazar ušao i čudo se desilo :mrgreen: Zabio je dva protiv Borca u utakmici koja je bila (pre)bitna i zabio je u Laktašima gdje smo nadoknadili poraz od njanja na Grbavici.
Čolić ima neke šipke u ruci, znači, još uvijek nije spreman. Kerla je ispao iz ekipe znamo već zbog čega. Mali Čola je zadnji vezni igrač, nije bek po vokaciji i iskreno mislim da nije nešto kao bek, previše mi je lohotan. Također sam čuo da je nešto filozofirao na treninzima pa baš i nije u milosti. Balo se našao odgovarati i nešto pametovati. Jah.
Uglavnom, ništa konkretno mi nisi napisao što bi pomoglo da izbjegnemo poraz u Travniku(Čola je igrao, drug je povrijeđen). Opet, ovo što si napisao je neki vid konstruktivne kritike a ne pisanje Lazar je odron i odbrana nam je odron.
Vidiš, može se i konstruktivno komunicirati.
Da imam magični štapić, trenirao bih ŽELJU i osvajao redovno Ligu prvaka. Ili da sam milijarder, da sam...
Pitao si za rješenje i ja ti kažem šta mislim da bi nas moglo izvaditi(nismo se nešto ni uvalili). I da, mislim i da Amar sve to zna. Za Lazara čak ni riječ odron nisam nikada upotrijebio, niti sam mu zviždao i smijao se kad mnogi jesu. Neefikasan je prava riječ. Trom. Tup. Ako će lošije igrati, jer ja to javno primijetim na forumu, onda nek' ni ne igra nikako... BHT sport za 15 minuta.
Magičnog štapića nema. To je jasno. Zijane u Travniku i Tuzli smo mogli izbjeći da smo iskoristili šanse koje smo imali. Znači, nismo pali bez ispaljenog metka. Izgubili, šta da se radi. Idemo dalje.
Dio ljudi možda piše o igračima Želje dobronamjerno, ostatak iskaljuje neke svoje frustracije i to se osjeti na stadionu. Na Sjeveru pogotovo. Problem nastaje kada "dobronamjerni" daju argumente "frustriranim pljuvačima" :mrgreen: Zato mislim da nije mjestoa ni vrijeme da se pojedini ovako ponašaju i pišu kao što su se ponašali i pisali nakon po njihovom mišljenju, "sramnih poraza" u Tuzli i Travniku. Tek su četiri kola prošla, nismo kiksali kući, Olimpik vodi na tabeli :lol: dajmo ljudima šansu. Šta bi bilo da navijamo zua Šalke :lol: Spaljivali bi lutke igrača na stadionu ili bi im čeke pravili kad izlaze iz stanova. Sabura malo.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 22 avg 2010, 23:33

Jes' zino Glavaš. Evo smajli "Glavaš" :o

Zaključci nakon kratkog snimka. Za prvu Popovićevu šansu. Zeba ga je genijalno uposlio, a onakvi se promašaji dešavaju, ništa strašno. Problem je što on inače promašuje, pa se nadovezuje i ovo. Malo je tromo reagovao, u svom stilu. Malo. Druga šansa. Odlična, pravovremena lopta Zebe za Bešliju, šut Mirse iz pozicije iz koje se ni ne može zabiti, lopta se odbija do njega, on ekstra naporom vraća loptu do Zebe, od kojeg ista minimalno bježi i on se panično baca da je stigne, za što mislim da nije bilo potrebe. Zbog toga je i fulio. Znači, prvu je šansu u potpunosti stvorio Zeba, a drugu Zeba Mirsi, treću Mirso Zebi.

I u par sekundi prikazanih se vidjelo kakve su seljačine igrači Slobode kad su maltene 10-ica fizički napala sudiju. Na Grbavici ono nikad nisam vidio od naših igrača(što je pozitivno, naravno)! Bruka! Golovi koje smo primili su normala, nikakve greške značajne.

Glavaš :o OOOOOOO iznenadio me Željezničar OOOOOOOO

Visca el Višća!

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 22 avg 2010, 23:37

Jedino bih imao zamjerku što je Šeha opet stajao na nekih 10 metara od gol linije kod onog drugo njihovog gola. Da je stajao na liniji možda bi je i mogao skinuti.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 22 avg 2010, 23:40

elSaik je napisao/la:Jedino bih imao zamjerku što je Šeha opet stajao na nekih 10 metara od gol linije kod onog drugo njihovog gola. Da je stajao na liniji možda bi je i mogao skinuti.
To samo on radi na planeti Zemlji. Protiv Olimpika recimo, kad je Mujić šutao sa 18 metara, Šehić je bio na 14.

I da, nakon što je odbranio jedan šut, igrač Slobode se nešto zalijeće na njega k'o da hoće da ga bije, a savršeno uhvatio loptu, već se ovaj zaletio kao nešto da ga zaplaši, sprintom :P :roll:

Visca el Višća!

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 22 avg 2010, 23:42

Da. Ne znam otkud mi taj "fazona" ali bi ga se trebao riješiti. Svako malo tako izleti na 10-12 metara i nešto čeka.

Malo je ironično da lik koji toliko voli izlijetati već drugi put zaredom prima gol glavom maltene iz peterca.

Edvin_manijak
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_manijak » 22 avg 2010, 23:46

vjeran1987 je napisao/la:evo sta ja mrzim neko mi kaze ja pljujem ako kazem da lazar veze nema,i nema u sto ce se sloziti 99% ljudi,hajde sad se vi svi napravite malo veci zeljovci,bio sam na gostovanjima svim i podrzavam i dalje ovu ekipu bez obzira na ovo imate moje komentare,moralo se bolje ali nije i nema veze idemo dalje ljudi,samo nemojte mi vise toga molim vas nikad to nisam volio Amar jeste najbolji trener na balkanu na svijetu za mene,ali nije Bog da pricate samo idi amaru i reci mu to,amar zna daj ba odvadite malo,popustite s tim vasim smornim pricama pricajte o novim imenima o sljedecoj utakmici o narednim gdje sta mozemo a nemojte uvijek svoditi sve amar zna,idi amaru,ti nisi navijac ne volis lazara,pa to prvo recite onom nasem koji pljuje igrace jer ustvari ne zna voditi kako treba tribinu,primili smo go i odmah ide pjesma igrajte picke,zalosno je to sve
bravo kralju!

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 22 avg 2010, 23:51

Željovac je napisao/la:
elSaik je napisao/la:Jedino bih imao zamjerku što je Šeha opet stajao na nekih 10 metara od gol linije kod onog drugo njihovog gola. Da je stajao na liniji možda bi je i mogao skinuti.
To samo on radi na planeti Zemlji. Protiv Olimpika recimo, kad je Mujić šutao sa 18 metara, Šehić je bio na 14.

I da, nakon što je odbranio jedan šut, igrač Slobode se nešto zalijeće na njega k'o da hoće da ga bije, a savršeno uhvatio loptu, već se ovaj zaletio kao nešto da ga zaplaši, sprintom :P :roll:
Na FB u ima profil..pa mu posalji poruku reci mu sve sto imas :D 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 22 avg 2010, 23:55

Ima trenera, pa neka mu govori. Gledam fudbal često :mrgreen: i ono sam samo kod njega vidio. Izlijetanja su mu skroz kritična, a još je tome dodao izlijetanja na poludalekometne šuteve. Ne znam, možda je šta istraživao, pa skontao da je tako lakše, da tako zatvara uglove :) Možda konta da kod nas niko ne zna lobovati :P Ostaje pitanje da li bi te šuteve stigao da je bio na liniji. Znam samo da je jedini da ono radi.

Visca el Višća!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 23 avg 2010, 00:10

[youtube][/youtube]

Visca el Višća!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 23 avg 2010, 00:19

Pronađi sudiju!

slika

Čini mi se da je genijalnu asistenciju ipak upisao Perak, kojeg je baš Zeba uposlio. I Lazar je fulio jer se morao prebaciti na šut desnom nogom, a tada je već bilo kasno. Protiv sarajevske Bosne je isto fulio 1 na 1 sa 3 metra desnom nogom, kad je morao šutirati lijevom. Bilo kakav šut lijevom u ovoj situaciji bi bio gol!
Zadnja izmjena: Željovac, dana/u 23 avg 2010, 00:27, ukupno mijenjano 1 put.

Visca el Višća!

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 23 avg 2010, 00:25

Željovac je napisao/la:Pronađi sudiju!

slika
Sudija: Dajte ba, popustite malo, pa pobijedit ćete, šta se sikirate... :D
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 23 avg 2010, 00:42

Ad0 je napisao/la:Na FB u ima profil..pa mu posalji poruku reci mu sve sto imas :D 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Zar od toliko grbova ti bas nadjes isti .. ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 23 avg 2010, 00:54

Prvi gol Slobode je bio iz cistog ofsajda...........vidi se to i na ovom snimku (1:19).

vjeran1987
Kontakt:

Post Postao/la vjeran1987 » 23 avg 2010, 00:56

tek sad vidim odakle je zeba fulio jer nisam bas najbolje vidio odande gdje smo bili ucini mi se van 16 da je bio ali sad tek vidim sta je promasio za ne povjerovati,i zasluzeno smo izgubili mozemo pricati sta god hocemo sasvim zasluzeno

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, doncarlo, Paromlinac, Stanceski, Taree i 94 gosta.