FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

ibra_barca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ibra_barca » 21 avg 2010, 23:46

sjajno, perfektno, prelijepo, carobno, za dusu navijaca, za dusu svih koji gledaju, oni se jednostavno igraju, kada ovo vidim, meni srce ko kanta... :D messi ubitacan, svaka cast majstoru, pedro jako dobar, napreduje mnogo, alves, xavi, ma svi ubijaju...
jedva cekam novu sezonu, da gledam, ja se nadam, nove pobjede barce... :D
...rob do bagro...

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 21 avg 2010, 23:54

Hvala na cestitkama ;)

slika

slika
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 22 avg 2010, 00:31

Samo dva brza pitanja :D

Da li Ibrahimovic ostaje ili ide !????
Na koga cilja Pep kada misli da bi zelio 1 igraca ?!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 22 avg 2010, 00:41

Andres je napisao/la:Samo dva brza pitanja :D

Njegov agent je rekao da ostaje,a to je potvrdio i Guardiola.Pa sad... A za ovog igraca,ne znam na koga je tacno ciljao,nigdje nista ne pise.Ali je rekao da bi volio dovesti jos jednog igraca,ali i ako se to ne desi,da je zadovoljan onim cime raspolaze.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 22 avg 2010, 00:45

nidjo_barca je napisao/la:
Andres je napisao/la:Samo dva brza pitanja :D

Njegov agent je rekao da ostaje,a to je potvrdio i Guardiola.Pa sad... A za ovog igraca,ne znam na koga je tacno ciljao,nigdje nista ne pise.Ali je rekao da bi volio dovesti jos jednog igraca,ali i ako se to ne desi,da je zadovoljan onim cime raspolaze.
Ove price demoralisu Ibru , i lik je totalno sjeeban ! Nezna sta ocekivat , ocito je da on daje 100% an treninzima i da ovom timu treba. Neophodan je radi jacih ekipa , radi snage i skok igre , izvrstan je tehnicar :D
Sjajan je igrac , ali ovo Barci ne treba sa stalnim tenijama oko Ibre ! On mora ostati jer je dokazo svoj kvalitet i dokazo da se prilagoditi na igru zeli i on sam! Ako ostane i ako bude manje suplji on ce poludit i zabijat ko lud :D samo je pitanje ako ostane koliko ce igrati :?

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 22 avg 2010, 01:49

Asistencija Xavija za drugi gol je bio potez vecerašnje utakmice :!:
Odakle ga nađe i izbaci pred samog golmana, ne mogu da vjerujem.
Lako je i Messiju kad ima onakve asistente, njegovo je da samo te servirane lopte sprovodi u mrežu.
Ima li gdje klip ovog gola :?:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 22 avg 2010, 11:03

u novu se sezonu krenulo s trofejom aferim :D a Messi je prorucio Madridu i Joseu "sve je isto a ustvari nista nije jedino Barsa jaca nego prije " :D .....ViVa la Barcaa...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 avg 2010, 15:55

Prelijepa igra sinoc, trofj vise-manje, nije ni bitan toliko, ali igra je bila za sladokusce.

Sto se tice Ibre definitivno je to da ostaje, pa milim barem 95 posto. Pepova taktika sinoc bila je sjajna, to je taktika s kraja prosle sezone, tako smo igrali zadnje 3-4 utakmice, s trojkom messi bojan i pedro u napadu. Po meni ova je taktika odlicna protiv ekipa koje igraju otvoreno, ova trojica su niski, brzi, rade strasan presing, messi igra u sredini i non stop prijeti. U ovoj taktici su i bekovi jos ofanzivniji, primijetili ste vjerujem kako to Pep forsira, Sergio se povlaci na poziciju stopera, a alves i maxwel ide naprijed i fakticki igraju krila.

Protiv ekipa koje igraju zatvorenije, mislim da ce uvijek Ibra igrati i onda je i taktika skroz drugacija, bilo kako bili jaki smo kako god, glavni smo favoriti u svim takmicenjima gdje igramo, i opet mislim da je potrebno cudo kao i prosle dvije sezone, da bi nas neko pobijedio. Real jeste mocan, ali licno ne vjerujem da mogu pratiti nas ritam, dok se oni uigraju sigurno ce prosuti nekoliko bodova, a i u el classicu mislim da imaju vrlo male sanse.

Ova Barcelona ima sve izglede da postane najbolji tim u istoriji fudbala, ako to vec i nije, mislim na ovu eru od kako je Pep na klupi, ja vjerujem i mislim da cemo barem u narednih 5 godina izrazito dominirati u svijetu fudbala, bice tu dosta titula i ljepote za oci.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 22 avg 2010, 16:26

@romario sijecas li se ovoga slika
El mejor club del siglo XX

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 avg 2010, 16:38

Eeeeh, kakve je Pešta kupleraje nekad imala, jah
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 22 avg 2010, 16:52

slika

wolverine: ja neznam prevociti spanski, ali engleski znam govoriti, citati, pisati a hvala bogu i prevoditi perfektno. i to na brzinu

mandrax: ako nadjes vise od 10 mojih postova na temi Real Madrid, ja idem sa foruma..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 avg 2010, 16:55

Opet se ovaj @Los Blancos je pronašao site sa emotikonima i kojekavim glupostima i to postavlja na ovoj temi. Jbg, šta drugo da radi kada njegova ekipa gubi od Alcorcona, te kada ne može proći u četvrtfinale CL ni uz pomoć trikova. No, razumijemo te momčiću, imaćeš priliku ove sezone uživati u gledanju u leđa Barceloni te u ispadanju iz CL u osmini finala. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 22 avg 2010, 16:59

Monolog je napisao/la:Opet se ovaj @Los Blancos je pronašao site sa emotikonima i kojekavim glupostima i to postavlja na ovoj temi. Jbg, šta drugo da radi kada njegova ekipa gubi od Alcorcona, te kada ne može proći u četvrtfinale CL ni uz pomoć trikova. No, razumijemo te momčiću, imaćeš priliku ove sezone uživati u gledanju u leđa Barceloni te u ispadanju iz CL u osmini finala. ;)
@monolog jesi ti lik cudan sta imas sad protiv tog?? dodje upadne na nasu temu i pise neke gluposti i ja mu samo postavim 1,2.gif :mrgreen: :mrgreen: i sta se ti tu iz prsio majket...ohladi ba 8-) be cool man.
PROROCICA HATIDZA :mrgreen:
p.s Iza avatra al pacino se vijerovatno krije lik koji je svakom loncu zeli biti poklopac :lol: :lol:

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 22 avg 2010, 18:01

Pa dobro, Monolog ti je uglavno rekao sve onako kako je.

Ti gifovi su uglavnom slike preko megabajta, i kad ih postavis 7-8 meni loada stranicu po toliko...a i kad neko otvori temu ode mu 10 mb... na jednu obicnu temu na forumu

Los*Blancos
Kontakt:

Post Postao/la Los*Blancos » 22 avg 2010, 18:03

Brnjoo je napisao/la:Pa dobro, Monolog ti je uglavno rekao sve onako kako je.

Ti gifovi su uglavnom slike preko megabajta, i kad ih postavis 7-8 meni loada stranicu po toliko...a i kad neko otvori temu ode mu 10 mb... na jednu obicnu temu na forumu
@brnjo bice megabajta od mene :mrgreen:

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 22 avg 2010, 18:27

odlicna utakmica sinoc i prvi trofej ove sezone idemo dalje :D :D
.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 22 avg 2010, 20:36

slika
Evo sta je marca objavila vrlo interesantno 8-)
Dakle 72-70 za Real u ukupnim trofejima a oni idoli se nasli pametovat da je Liverpool trofejniji od Barcelone :roll:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 22 avg 2010, 21:32

Ma ima jos toga :D 8-)

Evo i Marquez postigao svoj prvi gol za Red Bullse 8-) A i Henry prije njega.

[youtube][/youtube]

Vezano za Messia :

Sa jučerašnja 3 gola se izjednačio sa Samuelom Eto'om i Rivaldom po broju postignutih golova u španskim takmičenjima. Trenutno je na broju 130. Nedostaje mu još 1 da stigne Hristu Stoichkova, a ispred njega su još Arocha, Alcantara, Escola, Samitier, Kubala i Cesar Rodriguez.

Igrač je sa najviše hattrickova za klub, a zabijao je Tenerifama, Valenciji, Zaragozi, Sevilli, Arsenalu i Madridu.

Golmani kojima je najviše golova zabio su Palop (11) i Cassillas (7).

Trenutno je na brojci od 216 utakmica, 130 golova i 52 asistencije, a tek su mu 23 godine.

8-)

Blaugrana

Mes Que Un Club

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 22 avg 2010, 21:34

Pep navodno rekao Ibrahimovicu da mu ovaj nece biti prvi izbor u napadu,cak da ce i Bojan imati prednost ispred njega :roll: navodno zbog ovih prepucavanja Ibrinog menadjera preko novina koji se svakodnevno oglasava

Milan je i dalje zainteresovan,ubrzo se igra utakmica sa Milanom i tad bi navodno moglo doci do nekog dogovora(ukoliko dodje do toga)

Pep ne ljuti me,ako ga pustis ili ti nebude prva opcija za napad mogao bih promjeniti ovo do sada pozitivno misljenje od tebi :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 22 avg 2010, 23:07

juznjak> je napisao/la:slika
Evo sta je marca objavila vrlo interesantno 8-)
Dakle 72-70 za Real u ukupnim trofejima a oni idoli se nasli pametovat da je Liverpool trofejniji od Barcelone :roll:
Ma LP i Liga su vazne, ostalo su prijateljske utakmica za oprobavanje djecurlije.

A u tome Liverpool prednjaci u odnosu na Barcu 8-)

Sto se tice ove Barce. Nisam gledao cijelu utakmicu, samo sazetak. Al iz onog vidjenog mogu konstatovat samo da je ovu Barcelonu na Nou Campu moguce dobit samo onakvom igrom kakvu je prezentovao Mourinho dok je vodio Chelsea i Inter, dakle cvrsta timska odbrana sa svih 11 igraca i eventualno neki kontranapad ako se ukaze prilika... Sve akcije kod kojih su postignuti golovi govore o sinergiji individualne kvalitete kakvu malo koji tim moze nadmasit uzimajuci u obzir stil igre i pomalo nevjerovatne timske uigranosti. Prva akcija Pedra, covjek uzeo loptu, solo akcijom prosao 3-4 igraca, zarezao u sredinu, Konko zapucao autogol. Lose udvajanje, odlicna individualna akcija Pedra, greska u postavki igre. Drugi gol, Messi - upravo primjer onoga sto sam govorio iznad. Mislim da je Konko ponovo izasao na Messija samo 1-2 metra naprijed, Xavi je primijetio prazan prostor, previsoko postavljena odbrana Seville da bi stigla Messija. Covjek u takvoj situaciji ne vidi nikakvo drugacije rjesenje osim prilagodbe na igru Barcelone. Dakle, Konko je morao ici na Messija i ostao je prostor. Greska u postavki igre. 3-0 ponovo Messi. Timska akcija sa treninga, jedna od onih koji definitvno cesto vjezba Guardiola, nagledali smo se onih akcija u igri Barcelone zadnje dvije godine. Ponovo je u samo dva pasa Alvesu ostalo veliko prostranstvo Nou Campa, Messi u maniru nekog prekaljenog centarfora (igrao je sinoc poziciju centralnog napadaca sa Pedrom i Bojanom/Villom na krilima) desnom nogom zavrsava odlicnu akciju. Sta se ovdje ima komentarisat poslije ispadanja cijele lijeve strane Seville na SREDINI terena. Zadnji gol, ponovo dokaz zasto je fudbal najvaznija sporedna stvar na svijetu. Slicno drugom golu, ponovo izigrana odbrana akcijom Inieste i Ville koji se ocito odlicno uklopio u Barcu (mada je i bilo sasvim logicno da se uklopi, repka Spanije igra slicno stavise kopirali su i formaciju u zadnjih nekoliko utakmica SP-a). Greska je bila djelomicno u stoperu koji je zatvarao Villu ali ponovo su u pitanju djelici sekunde. Messi opet rutinska zavrsnica. Dakle, cinjenica je da je Barca najuigranija ekipa na svijetu. Protiv njih ne pali otvorena igra. Mozda da je bila neka ekipa sa boljim individualcima tipa Chelsea ili eventualno Reala, mozda bi se i mogli nositi s njima ovakvom igrom neko vrijeme al siguran sam da ne bi otisli kuci uzdignute glave. Osnovni problem je posjed, ako nemas posjed onda nemoj ni igrat napadacku formaciju. Prema svemu navedenom, Mourinho je zaista odlican takticar i trebamo bit sretni sto ce vodit ekipu nasu sezone. Ako budu i igrali zatvoreno protiv Barce, ne treba negodovat zbog toga jer drugacije jednostavno ne moze... Kakogod, ocekuje nas **** sezona, usput ocekujem da se neko bar do kraja 4. mjeseca bori za titulu (koliko toliko ravnopravno).
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 2 gosta.