Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la QUARTERBACK » 22 jun 2017, 16:29

Kontraa je napisao/la:Ja mislim da bi trebali krenut po Kondogbiu i Snajderlina a usput probat i sa Imbulom

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne bi bilo lose ni Idrisa Gueya zaganjat

Pistol
Kontakt:

Post Postao/la Pistol » 22 jun 2017, 16:31

Artetitis je napisao/la:
Pistol je napisao/la:U svemu se slazemo osim datumu alarma , po meni je to vec sada (jer nikad gori nismo bili , vise se i ne mozemo zvati velikim klubom u danasnjem fudbalu) ... svi navedeni igraci su dovedeni u neko drugo doba - danas je sve drugacije i ti datumi nisu mjerodavni.

A ovo sa Cechom (ako je uopste veliki igrac) samo pokazuje da nikad nismo ni doveli velikog igraca na ljeto - barem ne nekoga za koga su se drugi timovi otimali .... budimo posteni , pokupili smo Sancheza i Ozila onda kada su obojica dobili nogu iz prve postave u svojim timovima
Vieiru smo pokupili iz Milanovih rezervi, Bergkampa spasili od ismijavanja u Italiji, Henryja od propadanja u Juventusu na krilu, Cech je pao iza Courtoisa... Arsenal ne kupuje velike igrace iz velikih klubova ako nisu visak.
Istina , ono sto ja govorim da je takvo vrijeme iza nas .... ne mozemo mi orati konjima dok drugi vec odavno imaju high-tech traktore i ocekivati iste rezultate.
Jednostavno danas se sve toliko prati i fudbal je postao industrija da je skoro nemoguce naci nekog wunder-kida od nikuda , sve ima svoju cijenu i one su u 99% slucajeva realne i tacne --- hoces jednog od najboljih napadaca na svijetu trenutno i u buducnosti = iskesiraj 130-140 miliona Monacu. To radi United , to radi Barcelona , Chelsea to radi vec 10 godina , o Realu da ne govorim ... jedino se Bayern nekako jos drzi , ali oni imaju takav monopol u Njemackoj da im i ne treba nista vise

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 22 jun 2017, 16:48

QUARTERBACK je napisao/la:
Kontraa je napisao/la:Ja mislim da bi trebali krenut po Kondogbiu i Snajderlina a usput probat i sa Imbulom

Dva stručnjaka se sastala.
Pld W D L
38 26 12 0

Kontraa
Kontakt:

Post Postao/la Kontraa » 22 jun 2017, 16:57

anell je napisao/la:

Dva stručnjaka se sastala.
Uči, uči imaš od koga

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 22 jun 2017, 17:31

Ima gdje ovog @Garfielda da nam postavi anketu?

Šta mislimo o Wilsheru?
1. Propo
2. Nema ništa od njega
3. Bolje dati Alexsu njegovu platu
Pld W D L
38 26 12 0

Kontraa
Kontakt:

Post Postao/la Kontraa » 22 jun 2017, 17:40

anell je napisao/la:Ima gdje ovog @Garfielda da nam postavi anketu?

Šta mislimo o Anelu?
1. Propo
2. Nema ništa od njega
3. Oboje

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 22 jun 2017, 18:20

Pa nisu ni oni aman zaman neka imena, ali su bolji igrači od Ajvobija, Wolkloca, Oxa u svojoj kloc formi a koju ima više nego redovno, Ramseya i svih ostalih prosjeka koji su se gomilali godinama

Koga vi želite, a da se na tržištu može kupiti?

Eto volio bih samo vašu Wish Listu da vidim pa da me prosvjetlite kakvi se to world classovi mogu dovesti za naše standarde

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 22 jun 2017, 19:04

AA23 je napisao/la:Pa nisu ni oni aman zaman neka imena, ali su bolji igrači od Ajvobija, Wolkloca, Oxa u svojoj kloc formi a koju ima više nego redovno, Ramseya i svih ostalih prosjeka koji su se gomilali godinama
Eto volio bih samo vašu Wish Listu da vidim pa da me prosvjetlite kakvi se to world classovi mogu dovesti za naše standarde
Krzychowiak bi se mozda mogao spasiti klupe u PSG-u, Goretzku bi nam Schalke garant htio prodati da im ne ode dzabe 2018, Lemar je zainteresovan za Arsenal, James ima clana rodbine u Arsenalu, Aubameyang ima svoje momente gluposti, ali ne dajes 31 gol u Bundesligi onako napamet, a na prvom mjestu je naravno Mbappe.

Eto, to su 2 centralna vezna, 2 ofanzivna vezna i 2 napadaca. Osim Mbappea, nijedan nema neku nenormalnu cijenu koju Arsenal ne moze platiti + dovesti jos jedno pojacanje (tj. kombinacije tipa Lemar + Aubameyang su finansijski izvedive). Optimalno bi bilo dovesti Krzychowiaka za sredinu terena + napadaca koji bi dao 20+ u ligi i izvukao maksimum od kebabdzije.

Pistol
Kontakt:

Post Postao/la Pistol » 22 jun 2017, 19:05

hajmo ovako postaviti stvari

1. jesmo li mi u stanju dati 150 miliona za pojacanje. Godinama smo stedili (cak i prodavali) , dovodili neke igrace za pola cijene od konkurencije , nismo davali velike plate , imamo najskuplje ulaznice na svijetu itd itd ...

2. da li bi se pojacanje isplatilo cak i kada bi usli u minus i posudjivali pare

po meni

1. apsolutno , jedan smo od najvecih brendova u svijetu fudbala - svake godine iskesiramo po nekih 50-60 mil za pojacanja a opet smo u svim mogucim plusevima

2. jos vise apsolutno ... evo Real oduvijek trosi kao lud , ali to se i vraca --- trosis vise -> dovodis samo najbolje igrace -> dolaze trofeji i uspjesi -> tim ima vise navijaca i generalno publiciteta -> sponzorski ugovori , tv prava itd od svega se dobiva vise. Pogotovo uzevsi nas u obzir , mi vec 10 godina nista nismo napravili i danasnji navijaci Arsenala uglavnom su oni iz doba "nepobjedivih" ali generacije se mjenjanju ... sta mislite koliko ce klinaca koji dolaze u narednim godinama navijati za Arsenal kada budemo vise igrali EL nego LP i kada nas niko ni u najludjim snovima ne bude smatrao kandidatom za titulu - kada budemo kao Everton ili Roma danas

Zato , ponudi 120-130 miliona za Mbappea , daj probaj dovesti Balea ili J.Rodrigeza iz Reala ako budu na prodaju - dadni im 70 miliona --- rizikuj , probaj ... ako nastavimo ovako jos koju godinu - nece nikako biti dobro

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 22 jun 2017, 19:07

Kod amidže Gueyea. :lol:
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 22 jun 2017, 19:17

Artetitis je napisao/la:
AA23 je napisao/la:Pa nisu ni oni aman zaman neka imena, ali su bolji igrači od Ajvobija, Wolkloca, Oxa u svojoj kloc formi a koju ima više nego redovno, Ramseya i svih ostalih prosjeka koji su se gomilali godinama
Krzychowiak bi se mozda mogao spasiti klupe u PSG-u, Goretzku bi nam Schalke garant htio prodati da im ne ode dzabe 2018, Lemar je zainteresovan za Arsenal, James ima clana rodbine u Arsenalu, Aubameyang ima svoje momente gluposti, ali ne dajes 31 gol u Bundesligi onako napamet, a na prvom mjestu je naravno Mbappe.

Eto, to su 2 centralna vezna, 2 ofanzivna vezna i 2 napadaca. Osim Mbappea, nijedan nema neku nenormalnu cijenu koju Arsenal ne moze platiti + dovesti jos jedno pojacanje (tj. kombinacije tipa Lemar + Aubameyang su finansijski izvedive). Optimalno bi bilo dovesti Krzychowiaka za sredinu terena + napadaca koji bi dao 20+ u ligi i izvukao maksimum od kebabdzije.
Ja ne vjerujem da će Wenger platiti cijenu preko 70 miliona za Aubameyanga, nisam protiv dolazaka uopšte čak sam za kupovinu novih igrača jer znam da smo iscrpili skoro sve iz ovih vječitih talenata i prosjeka već poznatih

Lemar i Auba bi bili odlični, ali ja sumnjam da će se 100 milki istresti na taj dvojac tek tako, James je dobar ali gdje da igra? Jedini ako Ozil napusti klub, ili Alexis pa da James i Ozil budu iza špica, za centralnog ja sumnjam da će doći ijedan a kamoli DMF, Wilshere i Cazorla uzimaju 2 mjesta a obojica su out do Bog zna kada, ostajemo na Xhaki i Ramseyu koji će dobiti drugi ugovor, Coquelin je tu kao i Bielik i Wengerovom logikom mi imamo dobre igrače za sredinu, iako sam za dolazak ili Krzychowiaka ili Goretzke, može i onaj mali iz Norveške

Napadač može biti i Lakazet ako već nijedan drugi nije dostupan, to je problem, Auba je dostupan i ko još? Mbappe i 130 miliona? Malo morgen..

Mahrez je dobar krilni igrač, Lemara bih više volio jer mislim da bi činio budućnost ekipe, iako bi Mahrez u ovom sistemu mislim pokazao šta zna, a vidjeli smo šta zna

Po mom mišljenju, igrača nema mnogo dostupnih, biće ako se lova bude nudila, Wenger je rekao da želi 3 max. pojačanja, Seo je prvo, da li će biti još 2 ili nedo Bog nijedno?

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 22 jun 2017, 19:29

bega_afc je napisao/la:

Kod amidže Gueyea. :lol:
:lol:

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 22 jun 2017, 19:32

1. Mbappe

2. Messi, Bale, Rodriguez, Isco, Iniesta, Lemar, Lewandowski, Aguero, Morata

Može bilo ko al tek kad dodje Mbappe. Ne bi mi bilo krivo ako ostane u Monacu ili predje u Real al ako ode u neki drugi klub def ću zamjeriti Wengeru pa nek misli o tome šta hoće. :mrgreen:

Ovi ostali igrači dole su više 'treba promatrati situaciju' kategorija... kao sa Ozilom pa ako sta ispadne reagovati. Većina drugih nisu kvalitet koji bi po mom mišljenju unaprijedili Arsenal. Drago bi mi bilo još kad bi u Arsenalu vidjeli Kovačića ili Rakitića a Arda bi se možda mogao preporoditi u Arsenalu.

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 22 jun 2017, 19:38

1. Lakazet
2. Mahrez
3. Smalling
4. Barkley ako ode Sanchez

Lagano osvajamo sve što se može osvojiti.
Pld W D L
38 26 12 0

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 22 jun 2017, 19:46

ko je birao tu odabranu petorka gay gunnersa?

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 22 jun 2017, 20:37

Komisija.
Pld W D L
38 26 12 0

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 22 jun 2017, 21:33

Kylian Mbappe has indicated that he regards Arsenal as a viable move at this stage of his career due to Wenger's reputation. [@JWTelegraph]
Pld W D L
38 26 12 0

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 22 jun 2017, 21:35

Dobro pitanje za anketu bi bilo, da li treba produžiti Wilsheru i Cazorli ugovore, jer njih dvojica trenutno ne pomažu Arsenalu nikako, povrede ih redovno muče, jedan je vječito povrijedjen, drugi ima 32. godine i u Engleskoj nije realno očekivati njegove najbolje partije iako je uvijek značajan za tim

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 22 jun 2017, 21:43

Kazorli DA
Wilšeru :rol:
Pld W D L
38 26 12 0

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 22 jun 2017, 22:24

a sta ti odgovaras na svaki post treba te moderatoru gastonu prijaviti

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.