FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Mandrak
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Mandrak » 22 avg 2010, 01:19

Evo šta kaže Šef:

"sve je bilo čisto kao suza, osim naše igre
Imali smo sve uslove za dobru partiju, korektno suđenje, sjajnu publiku, ali nismo znali iskoristiti naše šanse, kazao je trener Amar Osim, trener Željezničara

Za razliku od poraza u Travniku (1:2), u prethodnom kolu Premijer lige BiH, menager Željezničar Amar Osim nije imao primjedbi nakon završetke utakmice na Tušnju u kojoj je njegov tim savladan sa 0:2.

«Imali smo sve uslove za dobru partiju, korektno suđenje, sjajnu publiku, ali nismo znali iskoristiti naše šanse. Znali smo da se u ovako tvdrom meču neće stvarati mnogo prilika i stoga je ekipa koja bi ih iskoristila bila bliža pobjedi. To je pošlo za rukom Slobodi i zbog toga je rezultat ovakav kakav jeste», istakao je Osim.

Na pitanje da li je Željo kažnjen jer su sjajne prilike na 0:0 propustili da realizuju Popović i Zeba, strateg Plavih je kazao.

«Jednostavno, Sloboda je više željela pobjedu i čestitam im na tome. Nema tu mnogo filozifije. Tuzlaci su danas bili bolja ekipa», dodao je Osim.

Dakle, imali smo SVE uslove za dobru igru,korektno suđenje (ovo ne kažem ja vec naš šef strucnog štaba) nigdje se ne pominje krkanska igra domacina i neki mesari ubice na terenu i šta ti ja znam,niti loš teren,niti loše suđenje.
Prošlu utakmicu smo imali igraca više 35 minuta (Sarajčić iskljucen u 56 min), a GUBIMO UTAKMICE...vrlo teško dajemo, zapravo ne dajemo golove nikako, ali ih zato primamo i to po dva u prosjeku.
Znaci nešto definitivno ne valja u igri...jel to loša forma glavnih igraca ili nešto drugo,ostaje da vidimo.
Protiv Leotara nemamo nikakvo pravo na kiks, znaci pobjeda je imperativ.

staaarinavijac
Kontakt:

Post Postao/la staaarinavijac » 22 avg 2010, 01:51

nisam bio na utakmici...
al imam pravo da komentarisem,
treba biti realan , a sto se tice nekih misljenja navijaca ovdje trebalo bi uvidjeti neke stvari ...
npr. eto nismo se jos uigrali ( a imamo jacu ekipu nego prosle ezone ) - pa cekaj , mi smo prvi poceli pripreme radi pretkola LP,koliko to njima treba da se uigraju (pola tima je ostalo isto) ?
dosta ih kritikuje Popovica , pa ne stavlja on sebe u prvi tim , ZNA SE ko odredjuje prvih 11...ako ovaj igrac zeli da igra dobro a ne zna onda valjda treba pokusati sa drugim solucijama , jer tesko da se moze nesto izgubiti s obzirom da Popovic nije u ovoj sezoni zabio ni jedan gol ,a covjek igra nekog spica...mislim , Amare , de bolan trazi neki izlaz za spica ...
vidim Olimpik dovodi nake Brazilce, Argentince, Nigerijce , je l to NG ima bolji skauting od Zelje ?...je l to Olimpik koji je nastao koliko juce ima vise parajlija ili onih koji vole taj klub zainteresiranih da ulazu u klub nego Zeljo ?Svi govore Zeljo je institucija , a ima li ijedan simpatizer Zelje osim Amara da je dobar s parama a da hoce da ulozi u Zelju ( pa nek ima i neke korisiti od toga ) ? ...Jok ...
I onda pocnu komentari kako neki igrac Zelje perverzno igra , kako cemo prekucati ligu , kako eto mi igramo da bi se nadigravali , a ne kao neki mesari ,...
Budimo objektivni i realni ...
Kao sto rece jedan navijac iznad ne promijeni li se pristup uprave , menadzera i igraca u narednim danima da Bog da da na hair izadje

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 22 avg 2010, 01:57

Samo Amar Osim koji je ujedno i veliki fanatik Želje ,drži ovo sve sad zasad.
Da njega nema na klupi, bila bi opet borba za 9-10 mjesto na tabeli.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 22 avg 2010, 01:57

**** vas više Olimpik. Igrali smo sa njima, nisu nam golu prišli.

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 22 avg 2010, 02:03

čamac je napisao/la:Nije sramota izubiti, ali jeste za tri sata igre ne dati gola. Amare nabavi centarfora (igrać koji daje golove i iz nemogućih situacija, a o zicerima da ne govorim) pa tamam opet gubili, ali barem sa 2:4, a ne 'vako ko zadnji levati. Ne mogu vjerujem da na dunjaluku za nas nema centarfora i da se za ovih godinu dana nije mog'o dovesti pa na godinu, na godinu. Volio bi da griješim, ali mi sa ovakvom ekipom i bez pravog napadača samo na sreću u gostima možemo go dati. Na preostalih 5 gostovanja je velika premija ako uzemo 2-3 boda. Sa formacijom 5-5-0 ili 4-6-0 fakat teško da može bolje. Bojim se i da kući ne bude kikseva jer meni ova igra i ekipa nimalo ne uljeva povjerenje. Nisam gled'o sve tekme, ali i ne treba se tu nešto puno gledati da se vidi ko može i ko zna, ako ne može i ne zna niti će ikad moći i znati.
Nisam ni protiv koga od igraća, Amara pogotovo (mada se bojim njegove tvrdoglavosti), ali ako hoćemo nešto ove sezone pod hitno pojačanja u ovih 10-ak dana koliko je ostalo da se nabave. Osam ekipa će se boriti za Evropu, a mi sa trenutnim kadrom možemo samo ludom srećom do iste. Prošla sezona nije mjerilo jer ono je bilo za sedam braće na Bistriku i pitanje da li se to može više ponoviti. Ko misli da imamo fudbalere nek' se samo sjeti Hapoela. Ovog Želju na krkanluk svako može dobiti, a da ne govorim ako zagusti i da se svira nepostojeći penal i golovi iz offside-a. Treba se nadati boljem, ali ako se nešto u ovih 10-ak dana dramatično promjeni. U protivnom, nek' nam je Bog na pomoći.
Ma to vise znaju i ptice na grani da mi s Lazom i Rovcaninom ne mozemo zabit' Famosu u Hrasnici gol.Ovog drugog mi je i draze gledati jer trci i unosi neki nemir.Pricajte sta hocete,al' Alen je za njih izmislio fudbal i poluspreman.Mi mozemo ovdje do ujutru pricati o mesarima i sudjenju,ali to je realnost i znali smo sta nas ceka i kako ce biti samo sto neki igraci za takve stvari nisu spremni.Jos bez Visce koji je daleko najbolji igrac Zelje mi nemamo sta traziti protiv bolji ekipa,a ima ih u odnosu na Travnik i Slobodu dosta.
AMAR OSIM!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 22 avg 2010, 02:04

staaarinavijac je napisao/la:nisam bio na utakmici...
al imam pravo da komentarisem,
treba biti realan , a sto se tice nekih misljenja navijaca ovdje trebalo bi uvidjeti neke stvari ...
npr. eto nismo se jos uigrali ( a imamo jacu ekipu nego prosle ezone ) - pa cekaj , mi smo prvi poceli pripreme radi pretkola LP,koliko to njima treba da se uigraju (pola tima je ostalo isto) ?
dosta ih kritikuje Popovica , pa ne stavlja on sebe u prvi tim , ZNA SE ko odredjuje prvih 11...ako ovaj igrac zeli da igra dobro a ne zna onda valjda treba pokusati sa drugim solucijama , jer tesko da se moze nesto izgubiti s obzirom da Popovic nije u ovoj sezoni zabio ni jedan gol ,a covjek igra nekog spica...mislim , Amare , de bolan trazi neki izlaz za spica ...
vidim Olimpik dovodi nake Brazilce, Argentince, Nigerijce , je l to NG ima bolji skauting od Zelje ?...je l to Olimpik koji je nastao koliko juce ima vise parajlija ili onih koji vole taj klub zainteresiranih da ulazu u klub nego Zeljo ?Svi govore Zeljo je institucija , a ima li ijedan simpatizer Zelje osim Amara da je dobar s parama a da hoce da ulozi u Zelju ( pa nek ima i neke korisiti od toga ) ? ...Jok ...
I onda pocnu komentari kako neki igrac Zelje perverzno igra , kako cemo prekucati ligu , kako eto mi igramo da bi se nadigravali , a ne kao neki mesari ,...
Budimo objektivni i realni ...
Kao sto rece jedan navijac iznad ne promijeni li se pristup uprave , menadzera i igraca u narednim danima da Bog da da na hair izadje

zasto na hajr i na dobro sto smo izgubili...sidje real ustvari kakav real ulozio miliardu a gubio,sidje barsa a ja i oni su gubili...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 22 avg 2010, 02:08

Jesu li se gospoda iz uprave ikad udostojila da potpišu kakav ugovor sa Amarom?
covjek citavu prošlu sezonu odradi bez ugovora, onako "na rijec" i još uze titulu :shock:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 22 avg 2010, 08:33

Vozdra.Ko kaze da je ovo isti Zeljo jest al po dresovima.Nama najvise fali Bekric i Bucan a oni trenutno nisu dostojno zamjenjeni.O spicu necu trosit rjeci samo cu rec nemamo ga i ako se ovako nastavi promasivat to ce bit ti bodovi koji ce nas kostat moguce i izlaska u kup uefa jer mislim da nismo ove godine za sampiona.

Blueone
Kontakt:

Post Postao/la Blueone » 22 avg 2010, 10:18

Treba sacekati gostovanja Sirokom ili Zrinjskom pa i Borcu , to su jake ekipe i moze se s njima nadigravati a nema previse papanluka na terenu, tu ce se vidjeti prava snaga Zelje, nadigravanje i kvalitet.
Sto se tice Veleza i Slavije, tu ce biti svega, najmanje igre.
JA sam opet optimista da cemo na proljece explodirati, dok ce jesen biti manje vise prosjek.
KAD STANE SRCE MOJE
I BOG MI SKLOPI OCI
ZAKUCACE BAR JOS JEDNOM
I S NEBA CE ZA TE DOC

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 22 avg 2010, 11:04

elSaik je napisao/la:**** vas više Olimpik. Igrali smo sa njima, nisu nam golu prišli.
Jedan je NIJAZ GRACIC jedan jedini,,,,,,,,,

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 22 avg 2010, 11:20

Mandrak je napisao/la:
Hondo je napisao/la:
Zeba'93 je napisao/la:Ljudi moji pa nećemo nakon dva gostujuća poraza , početi pljuvati po našem voljenom klubu ... sjetite se onog Želje od prije 2 ili 3 godine ... ova ekipa ima potencijala , zna Amar šta radi .
Može li mi neko nabrojati sljedeća gostovanja do kraja polusezone ? (bio bih mu veoma zahvalan)
ŽELJO MI TE VOLIMO KAKO GOD ZAVRŠIO
11/09/2010 Široki Brijeg - Željezničar
25/09/2010 Velež - Željezničar
16/10/2010 Slavija - Željezničar
30/10/2010 Zrinjski - Željezničar
13/11/2010 Borac - Željezničar
Ova dosadašnja tri gostovanja (Olimpik manje više ali i to je neko gostovanje) su mila majka za ove što nas cekaju.
Ne zna se koji je gori od kojeg, realno.
Npr. Olimpik uredno uzima bodove sa gostovanja, to možemo vidjeti iz kola u kolo.
Nigdje veze, svi znaju da su Travnik i Tuzla dva najteza gostovanja u ligi, tamo se ne moze igrat, hem teren, hem mesari! Tamo rijetko ko izvuce bod. Na ovim gostovananjima do kraja polusezone lakse ce bit uzeti bod(ove) nego sa Pirote(Tusnja). Siroki, jedno od najboljih gostovanja, teren odlican, veoma je lahko uzeti bodove...(prosle sezone 0:2, a kad je mogo Rudar mozemo i mi) Velez, ove godine je jos slabiji nego prosle, a tamo smo dobili 2:0, Slavija, jedno od laksih gostovanja u ligi, gdje bude vise nas nego njih, skoro svake sezone uzmemo bodove, Zrinjski i Borac teska dva gostovanja, tu nista ne ocekujem.
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 22 avg 2010, 12:49

EdinTM87 je napisao/la: Nigdje veze, svi znaju da su Travnik i Tuzla dva najteza gostovanja u ligi, tamo se ne moze igrat, hem teren, hem mesari! Tamo rijetko ko izvuce bod. Na ovim gostovananjima do kraja polusezone lakse ce bit uzeti bod(ove) nego sa Pirote(Tusnja). Siroki, jedno od najboljih gostovanja, teren odlican, veoma je lahko uzeti bodove...(prosle sezone 0:2, a kad je mogo Rudar mozemo i mi) Velez, ove godine je jos slabiji nego prosle, a tamo smo dobili 2:0, Slavija, jedno od laksih gostovanja u ligi, gdje bude vise nas nego njih, skoro svake sezone uzmemo bodove, Zrinjski i Borac teska dva gostovanja, tu nista ne ocekujem.
Opet vi sa mesarima, rekao je i Amar da je sve bilo čisto kao suza, niko nije kriv što Zeba, Popović i Bešlija nisu iskoristili nešto što je teže fulat nego pogodit.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 22 avg 2010, 13:04

[quote="čamac"]Nije sramota izubiti, ali jeste za tri sata igre ne dati gola. Amare nabavi centarfora (igrać koji daje golove i iz nemogućih situacija, a o zicerima da ne govorim) pa tamam opet gubili, ali barem sa 2:4, a ne 'vako ko zadnji levati. Ne mogu vjerujem da na dunjaluku za nas nema centarfora i da se za ovih godinu dana nije mog'o dovesti pa na godinu, na godinu. Volio bi da griješim, ali mi sa ovakvom ekipom i bez pravog napadača samo na sreću u gostima možemo go dati. Na preostalih 5 gostovanja je velika premija ako uzemo 2-3 boda. Sa formacijom 5-5-0 ili 4-6-0 fakat teško da može bolje. Bojim se i da kući ne bude kikseva jer meni ova igra i ekipa nimalo ne uljeva povjerenje. Nisam gled'o sve tekme, ali i ne treba se tu nešto puno gledati da se vidi ko može i ko zna, ako ne može i ne zna niti će ikad moći i znati.
Nisam ni protiv koga od igraća, Amara pogotovo (mada se bojim njegove tvrdoglavosti), ali ako hoćemo nešto ove sezone pod hitno pojačanja u ovih 10-ak dana koliko je ostalo da se nabave. Osam ekipa će se boriti za Evropu, a mi sa trenutnim kadrom možemo samo ludom srećom do iste. Prošla sezona nije mjerilo jer ono je bilo za sedam braće na Bistriku i pitanje da li se to može više ponoviti. Ko misli da imamo fudbalere nek' se samo sjeti Hapoela. Ovog Želju na krkanluk svako može dobiti, a da ne govorim ako zagusti i da se svira nepostojeći penal i golovi iz offside-a. Treba se nadati boljem, ali ako se nešto u ovih 10-ak dana dramatično promjeni. U protivnom, nek' nam je Bog na pomoći.[/quote]

Vise nam nije problem samo napadac i neefikasnost, sad nam je problem i odbrana...4 gola u 2 utakmice smo primili...sad smo imali 3 prilike i sta da ocekujemo!? 100% ucinak!? pa nema ga niko, pogotovo ne mi...vezni red nam je tanak postao (barem na gostovanju je tako)...evo purke nam je bio preskup, a odma zabija gol... pojacanja vise nece biti najvjerovatnije i moramo cekati da se oporave bek i moguci napadac...i sta ako ih ne krene!? a vrlo je moguce da nece, jer nisu prosli pripreme sa ekipom...
Ekipa nam je ko uprava, nezainteresovana...jesu li noge teske, moral, motiv, pare, nafuranost...nesto sigurno nije ok u ekipi, jer cim amar vjeruje u ove igrace i vidi da oni mogu (barem za nasu ligu), u protivnom doveo bi nekoga...ja sam i dalje misljenja da nam fali vodja na terenu, tipa mulalica, da im yebe mater kada ne grizu...
Sada nam je problem: odbrana - primamo dosta golova za razliku od prosle sezone, vezni red - ne stvaramo prilike, i napad - ono malo prilika sto napravimo ne realizujemo...
A zbog dusmana necu "detaljisat" oko uprave...jedna rijec, sramota!
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 avg 2010, 13:09

Nemoj Seyo duse ti .. ;)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

AdisManiacZ
Kontakt:

Post Postao/la AdisManiacZ » 22 avg 2010, 13:11

Ko je bio igrać tekme, željo - sloboda :?:

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 22 avg 2010, 13:13

Stole iz Bora je napisao/la:Nemoj Seyo duse ti .. ;)

sto da ne? nisam neki balo interesuje me sta se desava mimo terena...ali hajde razumijem sto nece,nemamo mi upravu nismo je imali ni prosle godine sve sto se radi radi amar od ovih zuja i sl nikad nece biti nista ali bolje nemamo...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 22 avg 2010, 13:15

nick je napisao/la:
sto da ne? nisam neki balo interesuje me sta se desava mimo terena...ali hajde razumijem sto nece,nemamo mi upravu nismo je imali ni prosle godine sve sto se radi radi amar od ovih zuja i sl nikad nece biti nista ali bolje nemamo...
Gdje se ti, ziv bio, nadje u onom gore kratkom postu i kako znas sta sam mislio kad sam rekao "nemoj duse ti" .. 8-)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 22 avg 2010, 13:22

Citajuci ove komentare u zadnjih nekoliko stranica dosao sam do zakljucka,da Zeljo igra odlicno kakvi smo mi navijaci!Poslije Travnika gotovo svi su bili jednoglasni da na mesarsku igru treba odgovoriti istom.Juce su to momci uradili igrali muski,stvarali sanse,koje smo nazalost i fulali (Lazo,Mirso,Zeba,Culum).I sada treba opet poceti hebavati im sve po spisku,pa dokle vise ovih pljuvaca :roll: izgubili dvije tekme,aman Boze kitice nam bjeze 3 bobe i odma kod nas niko nevalja a do juce smo ih kovali u zvijezde,danas su igraci Olimpika zvjezde naspram ovih nasih :lol: .Nebih se slozio s Seyom da nestvaramo puno prilika,,naprotiv stvorili smo ih dovoljno samo smo ne efikasni,to nam se mora negdje vratiti kao prosle sezone u Prijedoru jer nemozemo uvjek fulati mrtve zicere,mora nas krenuti...ja sam ubjeđen da hoce i imam povjerenje u Amara,i gotovo sam siguran da cemo zavrsiti medju prve tri u prvom djelu sezone.Jedva cekam tekmu s Leotaraom,jer ce biti bez pljuvaca samo prava,vjerna raja ce biti
1921-2011

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 22 avg 2010, 13:24

Ne zna se koji je gori od kojeg, realno.
Npr. Olimpik uredno uzima bodove sa gostovanja, to možemo vidjeti iz kola u kolo.[/quote]
Nigdje veze, svi znaju da su Travnik i Tuzla dva najteza gostovanja u ligi, tamo se ne moze igrat, hem teren, hem mesari! Tamo rijetko ko izvuce bod. Na ovim gostovananjima do kraja polusezone lakse ce bit uzeti bod(ove) nego sa Pirote(Tusnja). Siroki, jedno od najboljih gostovanja, teren odlican, veoma je lahko uzeti bodove...(prosle sezone 0:2, a kad je mogo Rudar mozemo i mi) Velez, ove godine je jos slabiji nego prosle, a tamo smo dobili 2:0, Slavija, jedno od laksih gostovanja u ligi, gdje bude vise nas nego njih, skoro svake sezone uzmemo bodove, Zrinjski i Borac teska dva gostovanja, tu nista ne ocekujem.[/quote]

brate tesko da cete imati bolje sudenje na preostalim gostovanjima kao sto ste imali na Tusnju...sudenje receno jednom rijecu nije bilo domacinski, ne kazem da je sudija dobro sudijo ali nije vukao ni na jednu stranu!!mislim da ste juce imali dobru sansu da osvojite bod(ove)!!!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 22 avg 2010, 13:28

Stole iz Bora je napisao/la:
nick je napisao/la:
Gdje se ti, ziv bio, nadje u onom gore kratkom postu i kako znas sta sam mislio kad sam rekao "nemoj duse ti" .. 8-)
mah oko uprave i to,nebitno skroz
Zadnja izmjena: nick, dana/u 22 avg 2010, 13:29, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: svemalim1, TheTruth34 i 87 gostiju.