FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

High

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la High » 20 jun 2017, 14:56

Jesi ti novi, Rahmane?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

imalmenetu
Kontakt:

Post Postao/la imalmenetu » 20 jun 2017, 14:59

Jos cu se malo dotaci ovog @evandera,on pokusava i igra na onu kartu 100 puta ponovljena laz postaje istina.
Ali cinjenica jw da je od dolaska Tana klub osvojio kup,osvojio titulu ,igrao play of el,poslije mnogo godina i klub funkcionise kako svaki klub treba da funkcionise.Bilo je milion gresaka ,promasaja ,krivih poteza i ne moze se dolazak Tana gledati samo kroz te ruzne stvari i taj post od trofeja u zadnje dvije godine.Ja posmatram iz ugla ok grijesili smo,vidjeli smo da su najvece greske gomilanje igraca i tjeranje svaki prelazni rok,sad cemo probati dati kontinuitet Cali i probati svaki put zadrzati sto vise igraca i uz ciljanja pojacanja i davanje sansi mladim igracima pokusati napraviti rezultat,sad to nece ici preko noci vidjecemo koliko ce vremena trebati ali znali smo svi da nam necw dati 20 miliona i da cemo popisati sve,mislim da je on od pocetka htio da bude to ovaj put.Zato je i postavi ovog Ilievskog da nema troswnja razbacivanja nego i da se tu malo red uvede.Ja mislim da je ovo put koji samo moze donijeti uspjeh ,kontinuitet i vrijeme trenera i igraca.Rijeka najbolji primjer sa Kekom

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 20 jun 2017, 15:01

IDEMO!!! :opaopa: :opaopa:
Amer Dupovac!

imalmenetu
Kontakt:

Post Postao/la imalmenetu » 20 jun 2017, 15:01

Mislim da nam je ako dodje Milos potrebniji stoper ali eto

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 20 jun 2017, 15:02

Rijeka je imala srecu da upadne u grupnu fazu evropskog takmicenja i tu se dobije ogromna svota, jos ako imas pametne ljude da od te svote naprave duplo, petoduplo, dobijes jedan uspjesan klub, koji ce svake godine igrat grupne faze i uzimat milione od toga. S grupnom fazom i cijene igraca skacu, uvijek su u izlogu i tu odma postajes ozbiljan i dominantan klub.
Treba nekad i srece imati, da ti se potrefi lagan zrijeb, al treba imat i ljude koji znaju s parama. Mi, kako stvari stoje, s Valentinom smo dobili takvu osobu, ali nazalost nemamo prihode, jer je uprava prije, sve moguce izvore prihoda issusila, pa se sad gleda da se ustedi na svakom koraku. Jos dugo cemo se krpiti dok se ne popune rupe prijasnje uprave. :salut:
1946~

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 20 jun 2017, 15:08

Poznavajuci nas mi kad bi usli u grupnu fazu nekad, mi bi samo troduplo mogli otici u minus i te sezone se u svojoj ligi boriti za Evropu, a postajala bi mogucnost da je cak ne bi ni izborili.

Sto se tice pojacanja, odmah se je moglo naslutiti da uprava nece zuriti sa tim pojacanjima samo daj da se dovede. Jednostavno jim Evropa nije prioritet i zato smo doveli samo Kuzmanovica. Za sad se dobri igraci povezuju sa nama, sta ce na kraju biti ne znam, ali je prerano govoriti da je transfer rok katastrofalan. Isto tako glupo je govoriti da imamo slabiji igracki kadar nego u jesenjem dijelu prvenstva.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Speirs
Kontakt:

Post Postao/la Speirs » 20 jun 2017, 15:12

Evolution87 je napisao/la:Navodno ce sutra el rahman da sarne...
Pa kako vam vise ne dosadi bacat te šuplje svako pola sata :roll: ne kažem da griješiš 100%, ali ako znamo da 99% takvih najava ispadne lažno, nije mi jasno odakle ljudima vise volja da lažu sebe i druge. Samo raju u depru bacate

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 20 jun 2017, 15:17

imalmenetu je napisao/la:Ali malo je licemjerno od @evandera da sere po klubu 24h a utakmice gleda preko streama.Mislim ,dodji na utakmicu pa seri,i nemoj mi samo pdgovoriti kako nemas sta vidjeti i kako smo losi,to nine razlog da nwko dolazi ili ne dolazi na utakmice ali ruku na srce borili smo se za duplu krunu do zadnjeg trenutka,malo sudije malo sreca i nismo uspjeli.Onda ces sigurno reci da te ne interesuje tutula ili nesto ,obda jarane nemoj nas ovdje peglati ,ako ne ides na utakmice,mislis da nam je liga losa,ufati se sport kluba ili arene i prati engleze ,talijane .Mislim smor je slusati lika koji uopste nije navijac naseg kluba kako nas pere evo godinama .Popusti,nadji curu ,pocni se drigurati,alkoholizirati ili nesto,prestani nas daviti
Hajde Milose
Imas ugradjen GPS pa znas da li idem na utakmice ili ne?

Ja i sad tvrdim, nema vas vise od 5 ovdje koji su bili na vise gostujucih utakmica od mene. O Europi da ne govorim. Ja jedino na Grbavicu ne idem godinama i ne idem na gostujuce gdje se mora autobusom ici.
Ali evo sad javno kazem, najave li Europu kao cilj ove sezone, mene nema na Kosevu. Mozda odem koju gostujucu utakmicu.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 20 jun 2017, 15:18

Zaboravljeni od strane Vincenta, raskovani i pokradeni od strane domaćih prevaranata, parazita, Saida i ostalih ubleha. FK Sarajevo - prosječna ekipica PL! Ali uzeli smo titulu prije 2 godine, treba i to napomenuti.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 20 jun 2017, 15:24

imalmenetu je napisao/la:Jos cu se malo dotaci ovog @evandera,on pokusava i igra na onu kartu 100 puta ponovljena laz postaje istina.
Ali cinjenica jw da je od dolaska Tana klub osvojio kup,osvojio titulu ,igrao play of el,poslije mnogo godina i klub funkcionise kako svaki klub treba da funkcionise.Bilo je milion gresaka ,promasaja ,krivih poteza i ne moze se dolazak Tana gledati samo kroz te ruzne stvari i taj post od trofeja u zadnje dvije godine.Ja posmatram iz ugla ok grijesili smo,vidjeli smo da su najvece greske gomilanje igraca i tjeranje svaki prelazni rok,sad cemo probati dati kontinuitet Cali i probati svaki put zadrzati sto vise igraca i uz ciljanja pojacanja i davanje sansi mladim igracima pokusati napraviti rezultat,sad to nece ici preko noci vidjecemo koliko ce vremena trebati ali znali smo svi da nam necw dati 20 miliona i da cemo popisati sve,mislim da je on od pocetka htio da bude to ovaj put.Zato je i postavi ovog Ilievskog da nema troswnja razbacivanja nego i da se tu malo red uvede.Ja mislim da je ovo put koji samo moze donijeti uspjeh ,kontinuitet i vrijeme trenera i igraca.Rijeka najbolji primjer sa Kekom
Klub bez Tana nije osvajao titule i kupove, nije igrao play off?
Kakav je onda napredak? Sta je sa kampom?
Sta bi rekli da smo u 4 godine uzeli 3 titule kao Zrinjski?
O cemu pricamo u opste?
Morali smo prodati klub i biti goli qrac trenutno za jednu titulu i jedan kup? Shvate li vi u opste sta znaci prodati klub?
Gomilali igrace, da greska. Sad gomilamo amatera, to je puno veca greska.
Greska je to sto su svima ogadili fudbak. Ko jos prica o Sarajevu? Kad na kafi pomenes Sarajevo, raja samo odmahuje glavom. Eto, do toga su nas doveli. Nikad u istoriji kluba nije manje intresovanje raje vladalo za Sarajevom. To je cinjenica. Ko je kriv? Raja ili oni koji su napravili takvu atmosferu?

A porediti nas i Rijeku je smijesno. Rijeka je pokupovala iz Hajduka kvalitetne igrace, mi ne mozemo slobodne dovesti iz prosjecnih premijerligasa. Rijekin gazda je dobrano ulozio, ulaze i sad, napravio kamp koji je misaona imenica za nas, napravio jedan stadion, ceka papire da pocne graditi i drugi. Da nas uporedimo sa Vardarom koji isto ima privatnog vlasnika?

Ako nas uporedimo sa nama samim iz sezona prije 6,7 godina i od takvog Sarajeva smo sad losiji.

mensur55
Kontakt:

Post Postao/la mensur55 » 20 jun 2017, 15:29

Svi nesto znaju, dolazi ovaj onaj a mi se prepali osrednjeg moldavskog klupa a kako i nebi kad ga napadamo sa mrtvim Ahmetovicem i Almirom centarsutom. Od svih milijardera nama najgori zapadne, jos sa onim ublehama u upravi ono je bilo osudeno na propast. Dobro smo sad i zivi kad covjek skonta kakvi su kreteni vodili klub.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

Speirs
Kontakt:

Post Postao/la Speirs » 20 jun 2017, 15:31

Osvojili titulu kao da smo Rudar kakanj, pa eto uspjeh što smo uzeli titulu, uredu je, ne treba više ništa. :puke: Taman nam se potrefio onaj period od 8-9 godina kad nam naiđe titula. Znači, očekujmo je nekad 2021-22!
Svako sa malo pameti će priznati da je ovo sve sa Tanom jedan veliki fijasko. Zamisli da ti je neko dan nakon titule prije tri godine rekao da ćemo slijedeće dvije godine završiti 4. i 3. u ovom jadu od lige.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 20 jun 2017, 15:37

Na pdf FkS stanje redovno!!!
Evnder kolo vodi :lol:

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 20 jun 2017, 15:40

Evander je napisao/la:
imalmenetu je napisao/la:Jos cu se malo dotaci ovog @evandera,on pokusava i igra na onu kartu 100 puta ponovljena laz postaje istina.
Klub bez Tana nije osvajao titule i kupove, nije igrao play off?
Kakav je onda napredak? Sta je sa kampom?
Sta bi rekli da smo u 4 godine uzeli 3 titule kao Zrinjski?
O cemu pricamo u opste?
Morali smo prodati klub i biti goli qrac trenutno za jednu titulu i jedan kup? Shvate li vi u opste sta znaci prodati klub?
Gomilali igrace, da greska. Sad gomilamo amatera, to je puno veca greska.
Greska je to sto su svima ogadili fudbak. Ko jos prica o Sarajevu? Kad na kafi pomenes Sarajevo, raja samo odmahuje glavom. Eto, do toga su nas doveli. Nikad u istoriji kluba nije manje intresovanje raje vladalo za Sarajevom. To je cinjenica. Ko je kriv? Raja ili oni koji su napravili takvu atmosferu?

A porediti nas i Rijeku je smijesno. Rijeka je pokupovala iz Hajduka kvalitetne igrace, mi ne mozemo slobodne dovesti iz prosjecnih premijerligasa. Rijekin gazda je dobrano ulozio, ulaze i sad, napravio kamp koji je misaona imenica za nas, napravio jedan stadion, ceka papire da pocne graditi i drugi. Da nas uporedimo sa Vardarom koji isto ima privatnog vlasnika?

Ako nas uporedimo sa nama samim iz sezona prije 6,7 godina i od takvog Sarajeva smo sad losiji.
Uzalud objasnjavas brate,pojedinci ili ne kontaju ili nece da kontaju i onda u nedostatku kontraargumenta pocinju vrijedati i provocirati.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 20 jun 2017, 15:44

ThrillerHz je napisao/la:Rijeka je imala srecu da upadne u grupnu fazu evropskog takmicenja i tu se dobije ogromna svota, jos ako imas pametne ljude da od te svote naprave duplo, petoduplo, dobijes jedan uspjesan klub, koji ce svake godine igrat grupne faze i uzimat milione od toga. S grupnom fazom i cijene igraca skacu, uvijek su u izlogu i tu odma postajes ozbiljan i dominantan klub.
Treba nekad i srece imati, da ti se potrefi lagan zrijeb, al treba imat i ljude koji znaju s parama. Mi, kako stvari stoje, s Valentinom smo dobili takvu osobu, ali nazalost nemamo prihode, jer je uprava prije, sve moguce izvore prihoda issusila, pa se sad gleda da se ustedi na svakom koraku. Jos dugo cemo se krpiti dok se ne popune rupe prijasnje uprave. :salut:
Ma kakve rupe prijasnje uprave,kakvi presuseni izvori prihoda???
Ima TA kao gl sponzora imamo ga i sada,svi ostali sponzori su jos uvijek tu.
Ofirno je Valentina i ostale amnestirati pricom kako je prethodna uprava sve pokrala,zaduzila,upropastila itd.
Imamo vlasnika kluba jednog hohstaplera kojeg nimalo ne interesujemo,a u rukovodstvu imamo ljude kojima je cilj samo da prave ustede.
Zadnja izmjena: zagorski, dana/u 20 jun 2017, 15:48, ukupno mijenjano 1 put.

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 20 jun 2017, 15:47

Evander je napisao/la:
ColdDemon je napisao/la:
Evander je napisao/la:Ja nemam argumente?
Je li nam ekipa sad losija nego u zadnju jesen?
Koji jos argument da ti predocim?

Jeste coravi, bezobrazni ili samo glupi?

Hebo vas i Tan i Sabrina i Ilievski....

Drzava je puna takvih uhljupa kao ti, zato nam i jeste ovako....
To ti je argument gdje...?! Nisam pročitao da je neko pisao da nam je ekipa jača nego prošle sezone. Čemu onda tvoje preseravanje? Ti si samo kompleksaš koji se nije realizovao u životu kao ličnost pa pokušavaš biti pametan na forumu.
Strucnjak, zar je potrebno da se napise da je jaca?
Ja govorim da je slabija nego onda kad smo kukali da je losa. Preseravanje vodi u tom smjeru da smo mi sa tom ekipom bili kaarina, a zamisli tek sta smo sad? I kao takve kaarine idemo u Europu. Sta cemo tamo uopste?
Jesmo zato prodali klub? Trebamo biti zadovljni sa ovim?
Ti cuti i budi sretan. Ja niti cu cutati, niti sam sretan.
Ovo sve je jedno OGROMNOOOOOO srranjeeeeeeee.

Niti imamo klub, niti imamo rezultate.
ti si stvarno dooooooooooooooobrooooooooooooo isfrustriran mali menadžerdžić kojem je neko od uprave stao na bubreg :rol: :rol: :rol:
taman me ljudi razuvjere preko pp, onda dođeš i napišeš ovoliko gluposti na jednom mjestu....nema drugog objašnjenja za ovakve prenose...
samo protiv uprave a ne spominješ parazite oko kluba, koji su sada otfikareni sparta -style....slučajnost garant...nikakvog dokaza ni povoda za tvoje tvdnje nemaš nego preventivno pljuc jer su uprava....

ne možeš procjenjivat ekipe i upoređivat ako iste nisu formirane do kraja niti odigrale bar par pripremnih, a i tad se tek treba neko pokazat kao jači ili slabiji....kako možemo biti slabiji kad je bukvalno istih 11 ostalo na okupu, rezervisti neki otišli a dolaze pojačanja + supertalent dodan u špic???
da ne spominjemo da nas vodi najbolji trener lige za prethodnu godinu , što nije bio slučaj prošle....

očigledno želiš uspjeh preko noći a tu strategiju mi nećemo više pokušavati, pošto smo se poprilično opekli i unazadili...idemo postepenim radom, bez rizika....dakle proces stabilizacije i postepenog napretka...

moj ti je prijedlog da pišeš klubu i sve im iznesi svoj plan, spamaj im mail, možda prihvate ljudi, trubit ovdje je fakat besmisleno jer kao što sam kažeš mi tu ne možemo ništa, samo iritiraš ljude u ovim danima , kad bi rado pročitali nešto u vezi pojačanja...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 20 jun 2017, 15:56

@DenchiNL
Jedino si jednu stvar pogodio, na kartici mi zaista mise manager, ali apsulutno nikakve veze sa fudbalom nemam.
Ostalo sve, hrpa gluposti i milion izlizanih opravdanja.

Moj prijedlog tebi je da otvoris oci i da pises onako kako jeste, ne sta ti neko kaze ili kako bi zelio da jeste.
A u vezi pojacanja, dvije godine citamo samo ko nam nije dosao.
Znam ja da bi tvoji nalogodavci volili da niko ne prica o svemu ovome ;)
Ali tribine su najbolje mjerilo. Gdje su vam navijaci da podrze ovaj raspali proekat koji nam provodite? Gdje su vam rezultati?

I pitanje za tebe opet, sta je sa "kampom"?

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 20 jun 2017, 15:57

Evander je napisao/la:
Ovo je živa istina. Sve manje i manje raje se zanima za klub. Opada interesovanje. Raja su razočarana pristupom ljudi prema klubu. Oni što prate i idu na tekme, idu iz navike i ljubavi, a imaju i oni drugi što su ogorčeni pa psuju igračima sve i svašta, jer raja hoće igrače da gledaju poput Benke, Dulje, Cimija ili Jajala. Ne Rustemoviće ili Bekiće. Pun im ku... ovih lažnjaka koji se šlepaju klubu. Doći će i Tan na red ako ne ove sezone onda slijedeće na rende, ako bude opet sezona bez trofeja. Jer mi smo takvi. Pitarluk.

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 20 jun 2017, 16:00

**** to, eno nam Ibre Hodzica u Olimpicu. Sta je ono on bio kod nas, jedno vrijeme trener Bandovicu i ekipi ili ? Znam da se nesta vrtio...
Sabrine mi moje!

High

Post Postao/la High » 20 jun 2017, 16:01

BosnianKingdom je napisao/la:**** to, eno nam Ibre Hodzica u Olimpicu. Sta je ono on bio kod nas, jedno vrijeme trener Bandovicu i ekipi ili ? Znam da se nesta vrtio...
Trener goldžija.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Napapijri, perodeformero i 23 gosta.