Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

rukomettt
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la rukomettt » 18 jun 2017, 14:32

Raonffa je napisao/la:
rukomettt je napisao/la: Treba nam malo svjezije krvi,momci koji ce ginuti za svako loptu .. koji su zeljni dokazivanja,zeljni drzavnog dresa.mislim da su se trenutno pojedini igraci zasitili reprezentacije i da u pojednim trenutcima ne daju svoj maximum.
Trebaju nam igraci koji ce kad izgube loptu jos brze se vratiti nazad .. Ono sinoc je sramota,izgubis loptu,Austrijanci u kontri,Grahovac odbrani .. I Austrijanci ponovo dolaze do lopte,ponovo dolaze do lopte zato sto su bili 3:1 sa Grahovcem,sramota nezamisljivo i previse rano smo sinoc gard spustili.
Ponekad ne pobjedi uvjek kvalitet .. Srce,zalaganje,borbenost,igranje 60 min .. Tu su sinoc austrijanci bili boji od nas zato i idu na Euro,neka im je sa srecom.
Upravo tako, vidio si sinoć malog Predragovića, na njegovim golovima smo napravili seriju sa 6:0, sa 2:5 na 8:5, takvi nam trebaju na srednjem i lijevom beku, Perić, Lončar, Haseljić.

Što ti kažeš ta situacija gdje je Grahovac skinuo loptu u kontri, pa se ona opet odbila do igrača Austrije, jer su u tom trenutku kod našeg gola bila tri austrijska i nijedan naš igrač, šta će se Prce od 37 godina vraćati u odbranu nakon takve greške i izgubljene lopte, sve i da hoće ne može. Ova djeca bi se bacala na glavu za svaku loptu :)
Ma ko god imalo vrijedi treba mu dati priliku,nebitno ko to bio .. jer mozda se desi neko cudo i budu te promjene i na bolje,jer ovako se godinama vrtimo samo u krug,godinama jedna te ista prica :(

i ja da sam selektor i ja bih mogo pobjediti neke ekipe tipa Kosovo,Litvanija,Finska .. Jesmo li mi mjerilo sa tim ekipama,jel mi hocemo da budemo u rangu tih ekipa ??
Te ekipe mogu pobjediti momci iz nase PL kakva god da nam je premijer liga .. I zato hocu da kazem gospodo igraci i selektore ili vec kome,lahko je igrati protiv Kosova,Azerbejdzana,Luxemburga .. Sinoc je trebalo pokazati klasu.. kvalitet,hladnu glavu,srce,ginuti za svaku loptu a ne davati Austrijancima lopte u ruke,sinoc to definitivno nismo imali a Predragovic me bas pozitivno iznenadio,svaka mu cast !!!!

zanatlija57
Kontakt:

Post Postao/la zanatlija57 » 18 jun 2017, 14:36

Jesu nas usrale malo sudije, ali ruku dajem i da smo imali ta 2/3 gola u prvom da bi opet izgubili. Nije to mentalitet nego nemas kvaliteta da DRZIS IGRU U KONTINUITETU i tu je kraj svake rasprave. Primis 4 gola u manje od 3 minute, primis seriju 8:1 izgubis oba puta od direktnog konkurenta i eto ti si trebao ic umjesto njih

Potpisujem...ali i me boli da su nas u odlučnim momentima ubijali najiskusniji igrači. Grahovc baca kontru, kada to netreba i to u situaciji kada je protivnički igrač u mogućnosti da presječe tu kontru i to se dešava...Zašto kad je zadnji minut prvog poluvremena i umjesto mi, austrijanci daju gol. Slično se desilo i Terziću. Igraču njegovog iskustva to jednostavno nesmije se desiti.
Tarabokija kao da nikad nije odigrao ovako važnu utakmicu...izgubio se,iplašio i pogriješio, u kojem tenutku. Karačić nespreman ide na 6 metara bez ikakve ideje i prodaje loptu. Dodavanje iza leđa, napamet, ono što ni na treningu rijetko prođe. Nerezonski šutevi Prcea koji nema snage da igra u oba prvaca. U odbrani jak ali spor. Umorio se u drugom dijelu i čim izađe sa 6 metara, brzi protivnici to koriste jer se on nemože vratiti. U napadu nas usporava i bez snage teško se dići na šut. Za ovo je kriv Šuman jer ga je trebao više odmarati.

Predragović, Nuić,Vegar...itd, to treba forsirati i krnuti iznova.Vakat je.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 18 jun 2017, 15:46

Za ozbiljan iskorak nama treba klub u ligi prvaka ili bar SEHA ligi,bilo da je riječ o Bosni Sarajevo,Visoko,Slobodi, Čeliku,Goraždu,koji će imati siguran izvor financiranja i okupljati mlade igrače iz cijele BiH i biti okosnica reprezentacije,bez toga sve je stihija i neplanski rad,čitam neki bi mijenjali Bilala i dovodili vrhunske stručnjake,ti očigledno ne poznaju situaciju u BiH rukometu i savezu koji do skora nije postojao kao legalan organ i u kom Srbi i Hrvati uopšte ne učestvuju u financiranju i pronalaženju sponzora za finansiranje saveza i repki.Bilal je trenutno najbolje rješenje i u cijeli posao je ušao s velikom željom i jasnim programom za koji treba strpljenja i novca.Treba ga podržati i rezultat će sigurno doći.Žao mi je što se nisu uspjeli plasirati na EP prvenstveno jer se igra u Hrvatskoj i imali bi puno navijača,ovako jedini pravi put je pomlađivanje i traganje za igračima koji mogu izdržati pritisak i imati kvalitet za iskorak,odnosno plasman na SP.Lončar mora dobiti mjesto na lijevom beku i uz njega tražiti igrača koji će popuniti tu poziciju/ako treba naturalizovati nekog stranca/,Panić i Malinović na desnom beku su solidan par,pratiti razvoj Sivca, Starčevića, Haseljića,Burić i Vranješ na pivotu su dobra rješenja,Nuić i Ovčina,odnosno Predragović i Vražalić su dobra krila,na srednjem Tarabokiji pridodati nekog srednjeg beka koji je kvalitetniji od Ive i Perića,Benko je top golman a Grahu zadržati još ciklus za SP,probati Tatara i Bojića koji su mlađi i perspektivniji od graha.Bili nema nekog izbora,ali se nadam da će uspjeti pronaći još nekog Predragovića koji će uz pobrojane biti oslonac repke u narednim godinama.

Sebulba
Kontakt:

Post Postao/la Sebulba » 18 jun 2017, 16:29

Ovaj bi pobijeđivao Litvaniju sa ekipama iz naše PL koje bi on vodio sa klupe, :wtf: podmlađivali bi reprezentaciju u kojoj treba mijenjati 2-3 igrača i to silom prilika, samo ne znam s kim bi je podmladili i to pola reprezentacije kako se ovdje piše, to ne može ni Njemačka.Ovaj drugi bi ostavio Bilala da se šteli još najmanje dva ciklusa. Svi vide neki pomak na bolje, hajde dobro, valjda ste u pravu, tj. iskreno se nadam da jeste ali pisat ćemo opet o tome za koju godinu-dvije.

rukomettt
Kontakt:

Post Postao/la rukomettt » 18 jun 2017, 16:39

Sebulba je napisao/la:Ovaj bi pobijeđivao Litvaniju sa ekipama iz naše PL koje bi on vodio sa klupe, :wtf: podmlađivali bi reprezentaciju u kojoj treba mijenjati 2-3 igrača i to silom prilika, samo ne znam s kim bi je podmladili i to pola reprezentacije kako se ovdje piše, to ne može ni Njemačka.Ovaj drugi bi ostavio Bilala da se šteli još najmanje dva ciklusa. Svi vide neki pomak na bolje, hajde dobro, valjda ste u pravu, tj. iskreno se nadam da jeste ali pisat ćemo opet o tome za koju godinu-dvije.
Ne sa ekipama iz nase lige .. nego sa igracima u reprezentaciji iz nase PL ;) Pa i jest tako .. Lahko je igrati protiv Litvanije ili Spanije kad gubis 10 razlike .. Evo ti primjera,Austrija nikakva ekipa .. Ko nas je sinoc pobjedio ?? Po imenima klubova gdje igraju nasi rep.i po kvalitetu bolji smo od njih za min 6,7 razike .. a oni nas dobise dva puta,Zasto ??

Sebulba
Kontakt:

Post Postao/la Sebulba » 18 jun 2017, 17:07

rukomettt je napisao/la:
Sebulba je napisao/la:Ovaj bi pobijeđivao Litvaniju sa ekipama iz naše PL koje bi on vodio sa klupe, :wtf: podmlađivali bi reprezentaciju u kojoj treba mijenjati 2-3 igrača i to silom prilika, samo ne znam s kim bi je podmladili i to pola reprezentacije kako se ovdje piše, to ne može ni Njemačka.Ovaj drugi bi ostavio Bilala da se šteli još najmanje dva ciklusa. Svi vide neki pomak na bolje, hajde dobro, valjda ste u pravu, tj. iskreno se nadam da jeste ali pisat ćemo opet o tome za koju godinu-dvije.
Ne sa ekipama iz nase lige .. nego sa igracima u reprezentaciji iz nase PL ;) Pa i jest tako .. Lahko je igrati protiv Litvanije ili Spanije kad gubis 10 razlike .. Evo ti primjera,Austrija nikakva ekipa .. Ko nas je sinoc pobjedio ?? Po imenima klubova gdje igraju nasi rep.i po kvalitetu bolji smo od njih za min 6,7 razike .. a oni nas dobise dva puta,Zasto ??
E vidiš to je odlično pitanje zašto? ono što mi smeta ovdje je neobjektivnost pojedinih forumaša, da je sinoć bio Dragan na klupi, bilo bi: "Markoviću pijanice odlazi" on bi bio jedini krivac ali sinoć nije bio Dragan nego Bilal i sada su odjednom većini krivi igrači a ne trener. Da se razumijemo pratim ovu selekciju od osamostaljenja i gledao sam tog istog Bilala kao igrača i niko sretniji od mene da se nametne u vrhunskog stručnjaka ali jbg treba biti objektivan i reći da se nije proslavio u ovom ciklusu, čak šta više ja ne vidim nikakav napredak. Nije se ni Marković proslavio u svom prvom ciklusu s tim što je on mijenjao dobar dio igračkog kadra ali nema veze, treba biti pošten pa priznati neke stvari, ne kažem da ga treba mijenjati, možda bude bolje već za SP ali ne treba izmišljati neki napredak kada ga nema.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 jun 2017, 17:43

Bilal ostaje vjerojatno još 4 godine.
Kad su pjanci mogli tjerati igrace i privatizirati repku, može se i Bilalu dati šansa.
Valja od nule početi, širiti roster, možda uvesti Maglajliju ako je raspolozen.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 18 jun 2017, 17:56

NEMAMO KVALITET!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

rukomettt
Kontakt:

Post Postao/la rukomettt » 18 jun 2017, 18:04

Ako budemo tako poredili i gledali .. Znaci nema nam napredka ni za min.4 godine,jer kako znam za sebe uvjek jedna te ista prica.Ne krivim igrace,ne krivim selektora.. kirvim savez,krivim celne ljude jer kako kazu "riba smrdi od glave"
Nesto se promjeniti mora ili da se pomirimo sa tim da smo prosjecna ekipa i da nemamo nikakvih ambicija .. Kakav crni plasman na euro ili svjetsko

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 18 jun 2017, 18:05

Šteta velika sto se nismo plasirali. Pogotovo jer je prvenstvo u Hrvatskoj.
Sudije nas jesu zajebale u prvom poluvremenu, ali u drugom sudjenje je bilo ok. I na to se ne mozemo vaditi.
Serija Austrije 8-1 je nedopustivo, kakav raspad mi smo im poklonili pobjedu. Nisu oni nesto kvalitetnji od nas ali eto bili su smirenji u tim kljucnim situacijama.
Zahvaliti se ovim iskusnjim igracima, ostaviti samo Terzica. Napraviti sada smjenu generacija jer nemoguce je da se na SP plasiramo, vjerovatno cemo opet u baraz i tu popusit. Ima ovdje potencijala i na iduce EP se napokon plasirati.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 jun 2017, 18:05

emil02in je napisao/la:NEMAMO KVALITET!
U defanzivi imamo!

Sebulba
Kontakt:

Post Postao/la Sebulba » 18 jun 2017, 19:53

bhsport je napisao/la:Bilal ostaje vjerojatno još 4 godine.
Kad su pjanci mogli tjerati igrace i privatizirati repku, može se i Bilalu dati šansa.
Valja od nule početi, širiti roster, možda uvesti Maglajliju ako je raspolozen.
Od nule početi? o čemu ti pričaš? pa Bilal ima ekipu koju su mu ostavili pijanci u kojoj zbog godina jedino Nikola ne može više, Terzić vjerovatno može još koju godinu, pridodat je Predragović, ostale izmjene eventualno ovise o formi pojedinaca i ako se pojavi koje novo ime svakako, ne znam šta više treba? pijanci koji su privatizirali reprezentaciju su nas odveli na jedino veliko takmičenje dosada i ostavili solidan kostur tima, a gdje će nas odvesti Bilal to ćemo tek vidjeti.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 jun 2017, 20:16

Ekipu koja je dotakla dno, razorenu ekipu bez krila, psihicki unistenu.
Valja to iz govana dizati.
Ekipa koja Litvaniji da 15 golova za 60 minuta ili tako nesto.
Vrijeme je pred Bilalom. 4 godine pa ćemo vidjeti.
Marki dati flasicu i nek cucla.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Jiestifo
Kontakt:

Post Postao/la Jiestifo » 18 jun 2017, 21:17

Nama treba ovakav motivator !!!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 18 jun 2017, 22:43

Ja ne mogu da vjerujem da Josip Peric ne moze da nadje iole ozbiljan klub , klub koji igra SEHA Ligu , Borac , Nexe , Gorenje i slicni.

Mi smo morali na njemu graditi Reprezentaciju , ali i on mora podhitno da predje u tim koji igra SEHA Ligu , steta je da jedan tako inteligentan igrac "propada" u nekoj znj ekipi u Rumuniji .

- Nestvarne asistencije Perica

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 18 jun 2017, 22:57

Perić ima kreaciju,hitrinu,brze noge,al najveći hendikep uz visinu je tanak prodor i slab šut,to ga čini neuporedivo lošijim igračem od Zarabeca iz Slovenije ili Vranješa nekad,koji su puno prodorniji i imaju/imali su top u ruci.To je vjerovatno i razlog zašto igra u slabim ekipama i što do danas nije napravio kvalitetniju karijeru.Obzirom da je naš reprezentativac želim mu sve najbolje,ali mislim da nije taj srednji bek koji nama treba.Uz sve nedostatke Tarabokija je naš najbolji srednji bek i uz njega Šuman treba izmisliti nekog novog igrača.

rukomettt
Kontakt:

Post Postao/la rukomettt » 18 jun 2017, 23:21

ovisnik je napisao/la:Perić ima kreaciju,hitrinu,brze noge,al najveći hendikep uz visinu je tanak prodor i slab šut,to ga čini neuporedivo lošijim igračem od Zarabeca iz Slovenije ili Vranješa nekad,koji su puno prodorniji i imaju/imali su top u ruci.To je vjerovatno i razlog zašto igra u slabim ekipama i što do danas nije napravio kvalitetniju karijeru.Obzirom da je naš reprezentativac želim mu sve najbolje,ali mislim da nije taj srednji bek koji nama treba.Uz sve nedostatke Tarabokija je naš najbolji srednji bek i uz njega Šuman treba izmisliti nekog novog igrača.
Upravo tako. Zato je meni Zildzic logicnije resenje,dosta je kompetni igrac i od Perica i od Pavlaka,dosta je snazni a i prodorni od ove dvojice.Sa Tarabokijom bi bio dobar tandem,dva razlicita tipa igraca.
Jel zna neko gdje ce igrati Sledecu sezonu,znam da je Suman rekao da ga nece zvati sto je iz Ademara otiso u trecu ligu Njemacke ?

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 19 jun 2017, 00:39

Ma ljudi Srednji bek nemora zabiti ni jedan pogodak , ali mora razigravati ekipu , bekove i pivota ... , a porediti Perica i Zildzica je smijesno , Zildzic mozda jest prodoran , ali kao srednjem beku mnogo mu fali , zato i jest u trecoj ligi ...

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 19 jun 2017, 00:48

no rules je napisao/la:Ma ljudi Srednji bek nemora zabiti ni jedan pogodak , ali mora razigravati ekipu , bekove i pivota ... , a porediti Perica i Zildzica je smijesno , Zildzic mozda jest prodoran , ali kao srednjem beku mnogo mu fali , zato i jest u trecoj ligi ...
Upravo tako. I ova dvojica sto nam sad igraju na toj poziciji svakako ne zabijaju golove. Najbitnije je da tu imamo nekoga ko zna kvalitetno podvaliti loptu pivotu i ko zna ubrzati protok lopte da se iskreira nesto za bekove, a u toj brzoj igri ce se uvijek naci neka pukotina za uputiti pas na krilo. Isto tako, nuzno je i da ne gubi svaku drugu loptu kao Marko, a od golgeterskog ucinka je bitno samo da zabija zicere. Meni je, takodjer, Josip prvi pik za tu poziciju. Ne znam sta je sa Cickusicem, i on je nedavno otisao u Tursku. Je li kakav prvoligas u pitanju?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 19 jun 2017, 02:03

Perić ima svoje nedostatke u vidu fizičke slabosti i slabog šuta, ali to i nije toliki nedostatak za srednjeg beka. On ima tu brzinu razmišljanja koju nema ni Tarabochia a pogotovo u zadnje vrijeme ni Karačić. Vidjeli ste špance na srednjem beku. Sve su to lagani momci kao Perić koji brzom fintom izbace naše gorostase koji ne znaju šta ih je snašlo. Rukometni IQ je sigurno na strani Perića i očekujem od Bilala da ga dodatno unaprijedi u sljedećim kvalama i da bude broj 1 u izboru srednjeg beka.
Mes Que Un Club

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.