Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Raonffa
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Raonffa » 18 jun 2017, 01:07

Vijadukt je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:...
Moj komsija vidim ja da se ti sekiras. Nema potrebe, vjeruj meni.
Nego, de ti meni navedi jednog, samo jednog igraca koji ce povesti ekipu kad je kritican period. Posto ga neces naci ne znam kako ocekivati nesto znacajno.
Ma ne sekiram se komšija, davno sam ja prošao fazu sekiracije u sportskim neuspjesima naših reprezentacija, kao djetetu mi je to teže padalo, a kako stariš navikavaš se na to.

Pa nemamo mi takvog igrača realno, al' vidi jednu stvar, večeras nama nije trebao neko ko će povući kada je kritično, jer nama nije bilo kritičnog momenta da ne možemo zabiti gol, imali smo par minuta gdje smo napravili tehničke greške i tu smo poslali Austriju na EP, to što u tri napada bacamo loptu u ruke protivniku u početnoj fazi napada nema veze sa tim što nemamo razornog beka šutera, to je osnova svakog sporta, dodavanje lopte.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 18 jun 2017, 01:12

PRCE, KARACIC, TOROMANOVIC, grahovac, celica koliko je sutra trazit im opremu da je vrate i ponuditi im neko mjesto po zasluzi u reprezentaciji ili savezu. Ne ide ono nikako onako.

Iskreno, Sumanu svaka cast na patriotizmu , na pomoci, na svemu, ali na kraju smo dobili isti racku kao i sa Markovicem i Radjom i svim dosadasnjim selektorima. Od igre do jos jedne historijske neuspjesne utakmice.

Svaka mu cast za Predragovica, lik je fantastican , ima dobar skok i trzaj. Krivo mi za njegovu stativu u mozda kljucnom trenutku kad smo se vracali, ali kad nece onda nece.

Prce kad pepne loptu, ugase se 3 skole rukometa u svijetu. Umrtvi nas, nema nas nigdje. Vegar dobio nekih 10 minuta i to jedva, ne znam zasto kad je Austriji sam dao 7-8 golova sto znaci da su mu legli fino. O Karacicu da ne pricam, dade 3 lopte na foru koju te uci trener prvu godinu dana kad pocnes trenirat rukomet.

Kako god, jos jedna historijska i neuspjesna, idemo dalje.

P.S. Peric bi ovo sam danas dobio, duboka odbranam, brz rad nogu, izvaljeni kukovi kod austrijanaca itd.

zlatnidjecaci
Kontakt:

Post Postao/la zlatnidjecaci » 18 jun 2017, 01:16

Bili je večeras napravio previše loših poteza. Zašto izmjena Predragoviča u 16- oj minuti nakon učinka 4/4 ?Zašto forsiranje Prcea,Karačica,Toreta kad su protiv Španije igrali slabo?Zašto razdvajanje našeg najačeg obrambenog para Prce -Vranješ?Vegar igrao kao ****. Nisam ništa uradio al nisam ništa ni usro. **** to.Imaš Čelicu al u 120 minuta nisi mu dao minute.E tako se ne može pobjediti .Ako sad ne uslijedi podmlađivanje ekipe onda neznam šta treba da se desi da bi se nešto mijenjalo.

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 18 jun 2017, 01:19

Raonffa je napisao/la: Ma ne sekiram se komšija, davno sam ja prošao fazu sekiracije u sportskim neuspjesima naših reprezentacija, kao djetetu mi je to teže padalo, a kako stariš navikavaš se na to.

Pa nemamo mi takvog igrača realno, al' vidi jednu stvar, večeras nama nije trebao neko ko će povući kada je kritično, jer nama nije bilo kritičnog momenta da ne možemo zabiti gol, imali smo par minuta gdje smo napravili tehničke greške i tu smo poslali Austriju na EP, to što u tri napada bacamo loptu u ruke protivniku u početnoj fazi napada nema veze sa tim što nemamo razornog beka šutera, to je osnova svakog sporta, dodavanje lopte.
Samo igrac koji ce voditi na terenu umjesto selektora. Dok se takav ne pojavi, a nece uskoro, ostaju sudije kao krivci.

Nisam gledao mec, a rekao sam oko 20. minute da ce izgubiti na kraju ako ne povedu 5-6 razlike do poluvremena. Jednostavno ce doci kriticni momenti a nema ko da napravi prevagu.
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 jun 2017, 01:28

Vijadukt je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Ma ne sekiram se komšija, davno sam ja prošao fazu sekiracije u sportskim neuspjesima naših reprezentacija, kao djetetu mi je to teže padalo, a kako stariš navikavaš se na to.

Samo igrac koji ce voditi na terenu umjesto selektora. Dok se takav ne pojavi, a nece uskoro, ostaju sudije kao krivci.

Nisam gledao mec, a rekao sam oko 20. minute da ce izgubiti na kraju ako ne povedu 5-6 razlike do poluvremena. Jednostavno ce doci kriticni momenti a nema ko da napravi prevagu.
Ma eto da si gledao, vjeruj mi da bi znao da nismo toliko vapili za tom klasom od igrača koji će rješiti meč, jer momenti kad smo padali nisu bili momenti gdje protivnik igra čvrstu odbranu i mi ne možemo ništa dati sa 9 metara, nego su to bili momenti gdje mi pravi greške koje djeca uče kad krenu trenirati svaki sport, znači osnove rukometa.

A sudije, sudije bi mogli kriviti da nismo imali crnu rupu, da smo izgubili jer su na kraju Austrijanci dali koji gol više, a mi odigrali bez greške. Tu bi mogli tražiti sudijsku krivicu što nam u prvom poluvremenu nisu dali da se odlijepimo na 3,4 gola razlike nego je na kraju bilo neriješeno. Mislim, možemo ih u jednu ruku kriviti i ovako, jer sa tim golovima mi bi dobili ovaj meč, al' ja lično ne mogu kriviti sudije kad naši igrači onaku amaterski nevezano za sudije, protivnika, protivničkog golmana, nedostatka klase, prospu cijeli meč.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 18 jun 2017, 02:05

Austrija - Bosna i Hercegovina 34:32 (17:17)

Isključenja:
Austrija: 8 min
BiH : 16 min
(Crveni karton S.Burić 52. min)

Sedmerci:
Austrija: 6/4
BiH: 6/4

Austrija: Bauer , Ziura 3 , Božović 6 , Posch 1 , Frimmel 4 , Feichtinger , Ranftl , Weber 7 , Zeiner 4 , Aleksić , Schopf , Jelinek , Bilyk 8 , Wagner 1 , Pilipović , Neuhold

BiH: Grahovac , Ovičina 4 , Tarabochia , Panić 7 , Terzić 6 , Predragović 5 , Nuić 4 , Burić 3 , Prce 2 , Vranjes 1 , Čelica , Efendic , Karačić , Malinović , Toromanović , Vegar

- ofirne su sudije , kriterij neujednačen ... u prvom poluvremenu nismo uopšte grubo igrali , a omjer isključenja je bio 12min / 2min

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 18 jun 2017, 02:39

Vijadukt je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:...
Moj komsija vidim ja da se ti sekiras. Nema potrebe, vjeruj meni.
Nego, de ti meni navedi jednog, samo jednog igraca koji ce povesti ekipu kad je kritican period. Posto ga neces naci ne znam kako ocekivati nesto znacajno.
Evo nisam ti komšija, ali možda je do Benjamin Burić. :bih:
"We need to suffer. And we need to fight."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 jun 2017, 03:03

Ma je.bo nas ba kad nismo ni zasluzili. Eto i to SP sto smo otisli realno i tu nismo trebali bit. Mislim svaka cast za Island, ali odes na SP OBRUKAS SE KO NIO NIKAD i budes najgori u gotovo svim kategorijama. Igras rukomet da se ljudi zapitaju jel ovo realno da neko ovako amaterski igra....Smio bi se zaklet da je bare bare broj golova datih i primljenih sa igracem vise. Imali tri kontre na citavom prvenstvu..gubimo lopte u minuti tri, ali eto i tad nas navodno sudije zaj.ebase protiv tunisa ...ma hajte molim vas :crazy: :crazy:

Ja sam se bas zacudio kad sam vidio da smo u gotovo svim kategorijama zadnji nisam znao da je to uopste moguce :crazy:

Jesu nas usrale malo sudije, ali ruku dajem i da smo imali ta 2/3 gola u provm da bi opet izgubili. Nije to mentalitet nego nemas kavaliteta da DRZIS IGRU U KONTINUITETU i tu je kraj svake rasprave. Prmis 4 gola u manje od 3 minute , primis seriju 8:1 izgubis oba puta od direktnog konkurenta i eto ti si trebao ic umjesto njih ...ma kako da ne :crazy:

Po meni jedina generacija koja je trebala ic na neko prvenstvo, a nije mogla jer je dobila prejakog rivala je ona sto je igrala baraz sa Danskom. Vamo dobili jedan razlike tamo skupo prodali kozu,,,ovo sve ostalo je smijesno.
=\_1921_/=

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 18 jun 2017, 04:05

Iskljucenja nemaju veze s konacnim ishodom.
U drugom poluvremenu smo imali u dva navrata igraca vise pri vodstvu od 2 razlike, i umjesto da iskoristimo terensku nadmoc i odemo na 3,4 razlike i prelomimo utakmicu mi s igracem vise primamo 2 gola i ljudi izjednacuju...i sta tu ocekivati.
Gori mi sto gledamo...dzaba se ponadas pa razocaras.

Sebulba
Kontakt:

Post Postao/la Sebulba » 18 jun 2017, 08:53

Nisam htio pljuvati ni po kome do završetka zadnje utakmice ali sada je gotovo.Od početka sam bio skeptičan u pogledu Šumana, ipak je teško kada čovjek bez ikakvog trenerskog iskustva preuzme reprezentaciju koja ima solidan sastav i neke ambicije, a mi to radimo konstantno u svim sportovima. Cijele kvalifikacije u biti nismo odigrali nijednu utakmicu kako treba osim one u Goraždu ako je to neko mjerilo, Nisu krivi Prce, Karačić i Toromanović već onaj ko ih je držao u sastavu. Sada je pitanje da li može biti išta bolje u slijedećim kvalifikacijama, da li ostaviti Bilala ili tražiti neko drugo riješenje? ako se može dovesti neko provjereno ime, a teško da može, onda sam za smjenu, u protivnom ako bi se dovodio opet neko ko bi se štelio na reprezentaciji, Bilal bar ima iskustvo jednih kvalifikacija iza sebe, ko zna? možda se i popravi. :kafa:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 jun 2017, 09:36

U pet tekmi nismo dobili Austriju pa je nerealno ocekivati da ćeš ih dobiti gore. Bilal ima dobrih i loših stvari što je već rečeno. Napad i protok bolji a odbrana slabija.
Ima prostora za napredak i zato Bilal ostaje da nas dodatno unaprijedi.
Prošli put nas je jedna Litvanija zaustavila sada Austrija.
Dosta posla je pred Bilalom.
Godine nerada je teško nadoknaditi u par mjeseci a čovjek nije madjionicar nego radnik.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Sebulba
Kontakt:

Post Postao/la Sebulba » 18 jun 2017, 11:20

Pretpostavljam da su godine "nerada" bile pod "propalicom i pijanicom" Markovićem koji nas je uspio samo jednom odvesti na SP, na kojima smo inače do njegovog dolaska redovno učestvovali :urnebes: kad se spominje Litvanija u ovom ciklusu je pobijedila Norvešku i izgubila od Francuske 1 razlike kod kuće, a mi smo od rezervi Španije sa 6. Za vrijeme osporavanog Markovića nismo gubili kod kuće od ekipa ranga Austrije.Ako je radnik onda neka obuče radno odijelo i ide na bauštelu, nama ne treba radnik nego trener i uopšte mi nisu jasni ljudi koji od početka govore o Bilalu kao da je Klod Onesta a frajer nikada u životu nije samostalno vodio nijednu ekipu a kamoli da ima nekih rezultata iza sebe.Od prethodnika je preuzeo gotovu ekipu, a ne godine nerada, ekipu u kojoj je trebalo zamijeniti možda 2-3 igrača i rezultate smo mogli imati već u ovom ciklusu, međutim Šuman nažalost nije Onesta već početnik u ovom poslu ali hajde možda se dohaviza za slijedeće kvalifikacije za SP, samo je pitanje kakav će format kvalifikacija biti, vjerovatno opet nesretni baraž.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 18 jun 2017, 11:25

Nije ni do Bilala koliko nemamo kvaliteta i koliki smo luzeri, samo sto su neki bili ubjedjeni da je Markovic kriv sto igraci ne znaju trcati kontre :lol: Mi smo smijesna reprezentacija, i da smo se plasirali na prvenstvo ne bi se proslavili. U ovim utakmicama treba srece koje redovno nemamo i treba ti neki igrac koji ce izmisliti par golova kada zagusti, protiv Islanda je to Prce bio, sad nismo imali tog igraca.
Markovic je izmisljao nesto sa limitiranom ekipom, makar smo bili cvrsti u odbrani, i sad imamo potencijala za to a naprimali smo se golova sa Sumanom
Nad tobom sunce najljepše sja

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 18 jun 2017, 12:47

Bilala bih ostavio još jedne kvalifikacije za EP, jer izvjesno je da se na SP nećemo plasirati jer ćemo dobiti u baražu Švedsku ili neku ekipu tog ranga. Da ima pomaka ima, prvenstveno u napadu, napokon tu su kontre, polukontre, brži protok lopte... Mi smo izgubili meč u 2-3 min zbog amaterskih grešaka, nije tu Bilal mogao ništa. Kako objasniti igraču da ne daje loptu protivniku u ruke? U prvom pol. vremenu da su sudije bile bolje smo mogli otići na 3-4 razlike i tu bi bila bolja odbrana, kako igrati odbranu sa igračem manje?

Sinoć smo dobro dobru utakmicu odigrali, osim te 2-3 min gdje smo im bukvalno poklonili pobjedu. Loše stvari vezane za Bilale ste rekli, tako da ih ja neću spominjati.

Ovdje moramo presjek napraviti. Nekim igračima se zahvaliti i krenuti u podmlađivanje ekipe a najbolja prilika je sad kvale za SP, male šanse imamo i nemamo šta izgubiti samo dobiti možemo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

rukomettt
Kontakt:

Post Postao/la rukomettt » 18 jun 2017, 12:50

Unofficialpage je napisao/la:Bilala bih ostavio još jedne kvalifikacije za EP, jer izvjesno je da se na SP nećemo plasirati jer ćemo dobiti u baražu Švedsku ili neku ekipu tog ranga. Da ima pomaka ima, prvenstveno u napadu, napokon tu su kontre, polukontre, brži protok lopte... Mi smo izgubili meč u 2-3 min zbog amaterskih grešaka, nije tu Bilal mogao ništa. Kako objasniti igraču da ne daje loptu protivniku u ruke? U prvom pol. vremenu da su sudije bile bolje smo mogli otići na 3-4 razlike i tu bi bila bolja odbrana, kako igrati odbranu sa igračem manje?

Sinoć smo dobro dobru utakmicu odigrali, osim te 2-3 min gdje smo im bukvalno poklonili pobjedu. Loše stvari vezane za Bilale ste rekli, tako da ih ja neću spominjati.

Ovdje moramo presjek napraviti. Nekim igračima se zahvaliti i krenuti u podmlađivanje ekipe a najbolja prilika je sad kvale za SP, male šanse imamo i nemamo šta izgubiti samo dobiti možemo.

rukomettt
Kontakt:

Post Postao/la rukomettt » 18 jun 2017, 12:55

Tako je .. Sl kvalifikacije kada budu treba pozvati mozda 10 igraca (kostur ekipe) a ovo ostalo mozda dati sansu nekim novim igracima koji bi mozda mogli biti u rosteru ili koji bi nam mogli biti adekvatna zamjena,ima momaka koji bi sigurno mogli biti tu,imaju kvalitet ali im se ne daje sansa .. Naravno mislim na utakmice kvalifikacija protiv laksih protivnika ..

rukomettt
Kontakt:

Post Postao/la rukomettt » 18 jun 2017, 12:57

rukomettt je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Bilala bih ostavio još jedne kvalifikacije za EP, jer izvjesno je da se na SP nećemo plasirati jer ćemo dobiti u baražu Švedsku ili neku ekipu tog ranga. Da ima pomaka ima, prvenstveno u napadu, napokon tu su kontre, polukontre, brži protok lopte... Mi smo izgubili meč u 2-3 min zbog amaterskih grešaka, nije tu Bilal mogao ništa. Kako objasniti igraču da ne daje loptu protivniku u ruke? U prvom pol. vremenu da su sudije bile bolje smo mogli otići na 3-4 razlike i tu bi bila bolja odbrana, kako igrati odbranu sa igračem manje?

Tako je .. Sl kvalifikacije kada budu treba pozvati mozda 10 igraca (kostur ekipe) a ovo ostalo mozda dati sansu nekim novim igracima koji bi mozda mogli biti u rosteru ili koji bi nam mogli biti adekvatna zamjena,ima momaka koji bi sigurno mogli biti tu,imaju kvalitet ali im se ne daje sansa .. Naravno mislim na utakmice kvalifikacija protiv laksih protivnika ..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 jun 2017, 13:36

Sve rečeno, potpis.

Kvalifikacije za SP su idealne za promjene o kojima govorimo, uletit ćemo u nekakvu grupu sa još tri ekipe, od koje će dvije biti smiješne, a treća malo ozbiljnija, tamam protivnik po mjeri za nas, koji nije loš al' nije ni bolji od nas. Tu uvoditi ove mlađe momke, malo ih uigravati, svejedno bi trebali izboriti taj baraž i to je to.

Onda u baražu ispasti od neke dosta kvalitetnije reprezentacije, al' barem si napravio tu neku smjenu generacija odnosno riješio si se istrošenih igrača.

rukomettt
Kontakt:

Post Postao/la rukomettt » 18 jun 2017, 14:04

Raonffa je napisao/la:

Sve rečeno, potpis.

Kvalifikacije za SP su idealne za promjene o kojima govorimo, uletit ćemo u nekakvu grupu sa još tri ekipe, od koje će dvije biti smiješne, a treća malo ozbiljnija, tamam protivnik po mjeri za nas, koji nije loš al' nije ni bolji od nas. Tu uvoditi ove mlađe momke, malo ih uigravati, svejedno bi trebali izboriti taj baraž i to je to.

Onda u baražu ispasti od neke dosta kvalitetnije reprezentacije, al' barem si napravio tu neku smjenu generacija odnosno riješio si se istrošenih igrača.
Treba nam malo svjezije krvi,momci koji ce ginuti za svako loptu .. koji su zeljni dokazivanja,zeljni drzavnog dresa.mislim da su se trenutno pojedini igraci zasitili reprezentacije i da u pojednim trenutcima ne daju svoj maximum.
Trebaju nam igraci koji ce kad izgube loptu jos brze se vratiti nazad .. Ono sinoc je sramota,izgubis loptu,Austrijanci u kontri,Grahovac odbrani .. I Austrijanci ponovo dolaze do lopte,ponovo dolaze do lopte zato sto su bili 3:1 sa Grahovcem,sramota nezamisljivo i previse rano smo sinoc gard spustili.
Ponekad ne pobjedi uvjek kvalitet .. Srce,zalaganje,borbenost,igranje 60 min .. Tu su sinoc austrijanci bili boji od nas zato i idu na Euro,neka im je sa srecom.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 jun 2017, 14:12

rukomettt je napisao/la: Treba nam malo svjezije krvi,momci koji ce ginuti za svako loptu .. koji su zeljni dokazivanja,zeljni drzavnog dresa.mislim da su se trenutno pojedini igraci zasitili reprezentacije i da u pojednim trenutcima ne daju svoj maximum.
Trebaju nam igraci koji ce kad izgube loptu jos brze se vratiti nazad .. Ono sinoc je sramota,izgubis loptu,Austrijanci u kontri,Grahovac odbrani .. I Austrijanci ponovo dolaze do lopte,ponovo dolaze do lopte zato sto su bili 3:1 sa Grahovcem,sramota nezamisljivo i previse rano smo sinoc gard spustili.
Ponekad ne pobjedi uvjek kvalitet .. Srce,zalaganje,borbenost,igranje 60 min .. Tu su sinoc austrijanci bili boji od nas zato i idu na Euro,neka im je sa srecom.
Upravo tako, vidio si sinoć malog Predragovića, na njegovim golovima smo napravili seriju sa 6:0, sa 2:5 na 8:5, takvi nam trebaju na srednjem i lijevom beku, Perić, Lončar, Haseljić.

Što ti kažeš ta situacija gdje je Grahovac skinuo loptu u kontri, pa se ona opet odbila do igrača Austrije, jer su u tom trenutku kod našeg gola bila tri austrijska i nijedan naš igrač, šta će se Prce od 37 godina vraćati u odbranu nakon takve greške i izgubljene lopte, sve i da hoće ne može. Ova djeca bi se bacala na glavu za svaku loptu :)

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.