samo bi jos rospije trebalo da puste da se trkaju...ravnopravnost spolova...yebem ti zapadelvid je napisao/la:Evo momci ko bih mogao da vozi u novj ekipi USF1 2010 god.
Ime joj je Danica Patrick i ima 26god.
Vozeći bolid Andretti Green Racinga, Patrick je pobijedila na utrci Indy Japan 300 prošle godine, te tako postala prva žena kojoj je uspjelo slaviti u jednoj Indy Car utrci. Ukoliko nastupi u Formuli 1, postala bi treća žena u najprestižnijem automobilističkom natjecanju, nakon Lelle Lombardi i Giovanne Amati!
Curo dođeš li u F1 navijam za tebe!
Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 28 avg 2013, 00:05, ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da je ovo dobra ideja. O ovome prijedlogu sam cuo prije nekoliko sedmica da se uvede zlatna, srebrena i broncana medalja, i vozac koji ima najvise zlatnih medalja da bude SP u Formuli 1.ribery je napisao/la:http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/formul ... 25818.aspx
Sta mislite o ovome?
Ako ova ideja propadne treba uzeti isto u razmatranje prijedlog da pobjednik dobiva 12 bodova, drugi da dobije 8 bodova itd.
Moje je misljenje ako se ovo uvede da vise nece biti taktiziranja (kao sto je to radio Hamilton prosle godine) nego da ces se morati boriti da osvojis naslov, a ne da imas srecu sto su mehanicar Ferrarija smotani pa ne znaju zamjeniti gumu i nasuti gorivo.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 28 avg 2013, 00:05, ukupno mijenjano 1 put.
Normalno da je onaj pekinezer podržava tu ideju, zato što je to njegova ideja!
On je to već prošle godine kad su igrali Hrvatska - Engleska izjavijo u jednom itervjuju za hrt da misli uvesti te medalje! Ja konto haj neće to proć al eto izgleda da pekinezer ima veliku moć!
Iskreno bih volijo da su samo promjenili bodovni poredak!
On je to već prošle godine kad su igrali Hrvatska - Engleska izjavijo u jednom itervjuju za hrt da misli uvesti te medalje! Ja konto haj neće to proć al eto izgleda da pekinezer ima veliku moć!
Iskreno bih volijo da su samo promjenili bodovni poredak!
Da mi je samo doživjeti ljeto u kojem će ljudi ostavljati televizor u dvorištu do dva ujutro i gledati utakmice naše reprezentacije!
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 28 avg 2013, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.
svaka cast sad ce formula 1 da bude prava sad ce se vidjeti ko su pravi vozaci, a ne vjerujem da ce iko biti toliko dominantan da pobijedi u startu dovoljno utrka da moze do kraja sezone odmarati , uglavnom bice sigurno uzivanje gledati utrke nema vise mjesta za pi..e.
Ovo ima i svoje dobre i lose strane. Dobra strana je to da, kako ste vec rekli nece biti taktiziranja, kalkulacija od samog pocetka sezone i slicno. Najveca mana ovog sistema natjecanja jeste to sto ako neko nakon 10 il 12 trka bude imao 9 pobjeda, ostale se ne moraju ni voziti. 

michael schumacher je prestao vozitiribery je napisao/la:Ovo ima i svoje dobre i lose strane. Dobra strana je to da, kako ste vec rekli nece biti taktiziranja, kalkulacija od samog pocetka sezone i slicno. Najveca mana ovog sistema natjecanja jeste to sto ako neko nakon 10 il 12 trka bude imao 9 pobjeda, ostale se ne moraju ni voziti.

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 28 avg 2013, 00:07, ukupno mijenjano 1 put.
Izgubice F1 na drazi zbog ovog novog pravila.Sampion moze biti odlucen poslije 10 utrka sto je bezveze.Bolje se vratiti na staro.
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
Evo malko vijesti iz F1!
RENAULT NASTUPA S KERS-om
Renault F1 tim je odlučio probiti led i postati prva momčad koja je potvrdila korištenje KERS (Kinetic Energy Recovery System) sustava na prvoj ovosezonskoj utrci, V.N. Australije.
McLaren, Ferrari i BMW Sauber se još uvijek nisu izjasnili oko korištenja KERS-a u Australiji, dok su preostale momčadi - Williams, Toyota, Red Bull, Toro Rosso, Brawn GP i Force India - spomenuti sustav odlučile isprobati kasnije tijekom godine.
Odgovor na pitanje je li Renault odlučio nastupiti s KERS-om jer vjeruje kako je njihov sustav dovoljno pouzdan ili njime želi ostvariti prednost ili nadoknaditi zaostatak u odnosu na konkurenciju malo tko zna, stoga ćemo se za odgovor morati strpiti još desetak dana.
TODT NAPUSTIO FERRARI
Predsjednik Ferrarija, Luca di Montezemolo, danas je potvrdio kako je Jean Todt napustio talijanskog proizvođača automobila.
Todt je od 1993. do 2007. godine bio upravitelj Ferrarijeve F1 momčadi, nakon čega je godinu dana izvršavao dužnosti glavnog izvršnog direktora kompanije.
"Jean Todt je bio jedan od vodećih protagonista Ferrarijeve priče tijekom posljednjih 15 godina," rekao je Montezemolo. "Vještina i strast su uvijek karakterizirale njegov rad, ali i pridobile moje osobno poštovanje i naklonost, kao i poštovanje cijele kompanije i svih entuzijasta propetog konjića.
Želim mu sve najbolje u budućnosti, koja će se, nadam se, pokazati iznimno zadovoljavajućom u osobnom i profesionalnom pogledu. Sve ove godine koje smo proveli zajedno - uključujući pobjede i teške trenutke - skovale su neraskidivu vezu između Jeana Todta i Ferrarija."
JEREZ: ZAKLJUČENA PREDSEZONSKA TESTIRANJA
Kazuki Nakajima postavio je najbrže vrijeme na posljednjem danu predsezonskih testiranja.
Japančev najbrži krug iznosio je 1 minutu i 17.494 sekundi - gotovo četiri desetinke manje u odnosu na prekjučerašnje vrijeme Jensona Buttona, odnosno 0.452 sekunde manje od današnjeg najbržeg kruga Heikkija Kovalainena.Dok je Nakajima odvezao 102 kruga, Kovalainen je odvezao 84, nakon čega se, samo pet minuta prije kraja sesije, zaustavio na stazi zbog tehničkog problema.
FIA SPREMNA ODGODITI NOVI SUSTAV BODOVANJA
Međunarodna automobilistička federacija FIA, danas je objavila pismenu izjavu u kojoj je potvrdila kako je spremna odgoditi uvođenje novog sustava bodovanja do iduće sezone, ukoliko se svi timovi slože.
"17. ožujka, FIA-ino Svjetsko Motor Sport vijeće je jednoglasno odbacilo FOTA-in (udruženje F1 timova) prijedlog novog sustava bodovanja za vozačko prvenstvo Formule 1. Umjesto toga, prihvaćen je prijedlog "pobjednik uzima sve" vlasnika komercijalnih prava, kojemu je rečeno da su ga svi timovi podržali.
Ukoliko se, iz bilo kojeg razloga, timovi Formule 1 ne slažu s novim sustavom, njegova implementacija će biti odgođena do 2010. godine."
Zanimljivo, FIA je ovu pismenu izjavu objavila nedugo nakon što je FOTA objavila svoju pismenu izjavu u kojoj objašnjava da odluka uvođenja novog sustava bodovanja nije važeća jer FIA-in sportski pravilnik nalaže da se pravila u ovakvom kasnom periodu, pred sam početak sezone, ne mogu promijeniti bez jednoglasne potvrde svih timova.
FOTA je, između ostalog, još jednom potvrdila kako je voljna surađivati s FIA-om oko definiranja novog sustava bodovanja koji bi dodatno stimulirao F1 atrakciju 2010. godine.
RENAULT NASTUPA S KERS-om
Renault F1 tim je odlučio probiti led i postati prva momčad koja je potvrdila korištenje KERS (Kinetic Energy Recovery System) sustava na prvoj ovosezonskoj utrci, V.N. Australije.
McLaren, Ferrari i BMW Sauber se još uvijek nisu izjasnili oko korištenja KERS-a u Australiji, dok su preostale momčadi - Williams, Toyota, Red Bull, Toro Rosso, Brawn GP i Force India - spomenuti sustav odlučile isprobati kasnije tijekom godine.
Odgovor na pitanje je li Renault odlučio nastupiti s KERS-om jer vjeruje kako je njihov sustav dovoljno pouzdan ili njime želi ostvariti prednost ili nadoknaditi zaostatak u odnosu na konkurenciju malo tko zna, stoga ćemo se za odgovor morati strpiti još desetak dana.
TODT NAPUSTIO FERRARI

Predsjednik Ferrarija, Luca di Montezemolo, danas je potvrdio kako je Jean Todt napustio talijanskog proizvođača automobila.
Todt je od 1993. do 2007. godine bio upravitelj Ferrarijeve F1 momčadi, nakon čega je godinu dana izvršavao dužnosti glavnog izvršnog direktora kompanije.
"Jean Todt je bio jedan od vodećih protagonista Ferrarijeve priče tijekom posljednjih 15 godina," rekao je Montezemolo. "Vještina i strast su uvijek karakterizirale njegov rad, ali i pridobile moje osobno poštovanje i naklonost, kao i poštovanje cijele kompanije i svih entuzijasta propetog konjića.
Želim mu sve najbolje u budućnosti, koja će se, nadam se, pokazati iznimno zadovoljavajućom u osobnom i profesionalnom pogledu. Sve ove godine koje smo proveli zajedno - uključujući pobjede i teške trenutke - skovale su neraskidivu vezu između Jeana Todta i Ferrarija."
JEREZ: ZAKLJUČENA PREDSEZONSKA TESTIRANJA
Kazuki Nakajima postavio je najbrže vrijeme na posljednjem danu predsezonskih testiranja.
Japančev najbrži krug iznosio je 1 minutu i 17.494 sekundi - gotovo četiri desetinke manje u odnosu na prekjučerašnje vrijeme Jensona Buttona, odnosno 0.452 sekunde manje od današnjeg najbržeg kruga Heikkija Kovalainena.Dok je Nakajima odvezao 102 kruga, Kovalainen je odvezao 84, nakon čega se, samo pet minuta prije kraja sesije, zaustavio na stazi zbog tehničkog problema.
FIA SPREMNA ODGODITI NOVI SUSTAV BODOVANJA
Međunarodna automobilistička federacija FIA, danas je objavila pismenu izjavu u kojoj je potvrdila kako je spremna odgoditi uvođenje novog sustava bodovanja do iduće sezone, ukoliko se svi timovi slože.
"17. ožujka, FIA-ino Svjetsko Motor Sport vijeće je jednoglasno odbacilo FOTA-in (udruženje F1 timova) prijedlog novog sustava bodovanja za vozačko prvenstvo Formule 1. Umjesto toga, prihvaćen je prijedlog "pobjednik uzima sve" vlasnika komercijalnih prava, kojemu je rečeno da su ga svi timovi podržali.
Ukoliko se, iz bilo kojeg razloga, timovi Formule 1 ne slažu s novim sustavom, njegova implementacija će biti odgođena do 2010. godine."
Zanimljivo, FIA je ovu pismenu izjavu objavila nedugo nakon što je FOTA objavila svoju pismenu izjavu u kojoj objašnjava da odluka uvođenja novog sustava bodovanja nije važeća jer FIA-in sportski pravilnik nalaže da se pravila u ovakvom kasnom periodu, pred sam početak sezone, ne mogu promijeniti bez jednoglasne potvrde svih timova.
FOTA je, između ostalog, još jednom potvrdila kako je voljna surađivati s FIA-om oko definiranja novog sustava bodovanja koji bi dodatno stimulirao F1 atrakciju 2010. godine.
Da mi je samo doživjeti ljeto u kojem će ljudi ostavljati televizor u dvorištu do dva ujutro i gledati utakmice naše reprezentacije!
ccc pa vi nemate pojma!! kako ce biti dobro gledati vozace koji nemaju volje da preteknu nekoga?
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 28 avg 2013, 00:08, ukupno mijenjano 1 put.
pa kad se budu borili brate nece samo jedan pobijedjivati budi siguran. a da bi jedan vozac dominirao mora biti duplo bolji od drugog najboljeg vozaca a takav trenutno ne postoji, sto se tice bolida svi su tu negdje, nema nijedan tim koji moze reci da ima savrsen bolid za svaku utrku u sezoni. a to da sam samo ja misljenja da je to sjajna ideja to je smijesna izjava. pa zasto hoce onda da uvedu to ako samo ja mislim da je to dobro? de brate razmisli prije nego sto napises bilo sta i pocni pratiti f1 kako treba nije f1 sport kojim ga ti smatras. ne kazem da nisi informisan jednostavno sve sportove pratis imas neke pogresne poglede na sport a pogotovo na f1. imam osjecaj da si ti onaj koji je zaludjen statistikama imenima a ne samim duhom sporta, mogao bi biti dobar sportski novinar, nemoj nista zamjeriti sve je ovo dobronamjerno.pozz
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 28 avg 2013, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.
prosle sezone je jedino pravo zanimljiva bila zadnja utrka a sa ovim pravilom da je prvak onaj koji ima vise pobijeda bi skoro pa cijela sezona bila zanimljiva jer bi se svi borili da pobijede pa iako ima razlike u bolidu tu su taktike strategije pehovi, a to sto ti volis anti f1 ili anti trku onda to ti je isto kao da gotivis usrane zabare koji u gostima se zatvore i idu na 0 0 jel volis gledati to? ne volis gledati preticanja? volis gledati kako vozac cuva bodove bez imalo volje de se pretekne! mislim da to ne privlaci nikoga meni se to ne gleda vjeruj mi. a ako bi vec bili realni najbolje bi bilo kad bi se sistem bodovanja promijenio to jeste da prvi dobija duplo vise bodova od drugoga to je najbolje. eto reci ti da li je to najbolje? a ako imalo shvatas smisao trke i f1 slozit ces se sa mnom.
Znam da je ovo rasprava između niccolo i rz88 al moram i ja malko da dodam!
Sad ne bih sa baš složijo da je prošle sezone bila samo zadnja utrka zanimljiva! Dobro jeste bila ono vrh zato što je odlučivala o svj. prvaku al bilo je tu i dosta drugih dobrih utrka!
A uglavnom se svi vozači bore da pobjede što je normalno! Prvi dijo sezone svi idu do kraja. E kad se stekne neka osjetljiva prednost u bodovima onda se kalkulira! Evo šta je Schumi the king izjavijo u vezi tih bodovanja:
"Ne mogu zamisliti da će promjena sustava bodovanja pomoći Formuli 1. Ne mogu zamisliti kakvog smisla ima odluka prema kojoj prvakom može postati vozač koji osvoji manje bodova, pa makar ostvario više pobjeda. Iako istovremeno mislim da je dobro da se osnaži pozicija pobjednika".
A dok se svi trenutno najbolji vozači tome načinu bodovanja protive onda to nešto znači da ne valja!
Fernando Alonso:
"Ne razumijem stalnu potrebu čelnih ljudi u Formuli 1 za neprestanim mijenjanjem pravila. Ovaj je sport rastao kroz 50-godišnju povijest natjecanja zbog kompanija koje su ulagale, sponzora i vozača koji su vozili, ali i zbog velikog interesa navijača. Bojim se da ih stalnim mijenjanjem pravilima jako zbunjujemo i iritiramo. Pogotovo mi nije jasno zašto je ova nova promjena došla tako naglo i zašto je na snagu morala stupiti odmah".
Ne volim ovog **** al mu izjava ima mjesto!
Jenson Button priznao je da će utrke biti dramatičnije i atraktivnije, ali također rizičnije i daleko opasnije po sigurnost vozača.
"Što ako nakon prvih devet od sedamnaest utakmica sezone jedan te isti pilot pobijedi u svim utrkama i osvoji naslov na polovici sezone? Zar će sjesti na sladoled? Drugoplasirani u istom trenutku može za njim zaostajati samo 18 bodova a da više nema nikakve šanse".
RTL-ov ekspert za Formulu 1 izjavio je da bi bilo bolje da se pobjeda vrednuje 12 bodova, četiri više od drugog mjesta, dok je Premiereov stručnjak Keke Rosberg, nekadašnji svjetski prvak i otac Williamsova vozača Nice, zaključio:
"Vjerujem da je svakom vozaču čitava lubanja vrednija od prvenstvene pobjede!
izjava Lewisa H.:
"Sramota je što se događa u Formuli 1. Jako mi je teško povjerovati da će nova pravila popraviti situaciju i popularizirati sport pred gledateljima na licu mjesta i pred TV-prijamnicima. Što se samog načina bodovanja tiče, ma kakav on bio, siguran sam u jedno: svi su vozači na svakoj utrci ostavljali srce na asfaltu. Tako je bilo, tako će biti uvijek".
Izjava Luce di Montezemolo:
"Apsurdno je, ozbiljno i nadasve opasno da čelništvo Formule 1 tjedan dana prije prvog natjecanja sezone ulazi u korjenite promjene. Takva se situacija osobito loše može odraziti na kredibilitet same Formule 1, na njezinu opstojnost, na momčadi koje sudjeluju u natjecanju, proizvođače, navijače, novinare i sponzore".
Sad ne bih sa baš složijo da je prošle sezone bila samo zadnja utrka zanimljiva! Dobro jeste bila ono vrh zato što je odlučivala o svj. prvaku al bilo je tu i dosta drugih dobrih utrka!
A uglavnom se svi vozači bore da pobjede što je normalno! Prvi dijo sezone svi idu do kraja. E kad se stekne neka osjetljiva prednost u bodovima onda se kalkulira! Evo šta je Schumi the king izjavijo u vezi tih bodovanja:
"Ne mogu zamisliti da će promjena sustava bodovanja pomoći Formuli 1. Ne mogu zamisliti kakvog smisla ima odluka prema kojoj prvakom može postati vozač koji osvoji manje bodova, pa makar ostvario više pobjeda. Iako istovremeno mislim da je dobro da se osnaži pozicija pobjednika".
A dok se svi trenutno najbolji vozači tome načinu bodovanja protive onda to nešto znači da ne valja!
Fernando Alonso:
"Ne razumijem stalnu potrebu čelnih ljudi u Formuli 1 za neprestanim mijenjanjem pravila. Ovaj je sport rastao kroz 50-godišnju povijest natjecanja zbog kompanija koje su ulagale, sponzora i vozača koji su vozili, ali i zbog velikog interesa navijača. Bojim se da ih stalnim mijenjanjem pravilima jako zbunjujemo i iritiramo. Pogotovo mi nije jasno zašto je ova nova promjena došla tako naglo i zašto je na snagu morala stupiti odmah".
Ne volim ovog **** al mu izjava ima mjesto!
Jenson Button priznao je da će utrke biti dramatičnije i atraktivnije, ali također rizičnije i daleko opasnije po sigurnost vozača.
"Što ako nakon prvih devet od sedamnaest utakmica sezone jedan te isti pilot pobijedi u svim utrkama i osvoji naslov na polovici sezone? Zar će sjesti na sladoled? Drugoplasirani u istom trenutku može za njim zaostajati samo 18 bodova a da više nema nikakve šanse".
RTL-ov ekspert za Formulu 1 izjavio je da bi bilo bolje da se pobjeda vrednuje 12 bodova, četiri više od drugog mjesta, dok je Premiereov stručnjak Keke Rosberg, nekadašnji svjetski prvak i otac Williamsova vozača Nice, zaključio:
"Vjerujem da je svakom vozaču čitava lubanja vrednija od prvenstvene pobjede!
izjava Lewisa H.:
"Sramota je što se događa u Formuli 1. Jako mi je teško povjerovati da će nova pravila popraviti situaciju i popularizirati sport pred gledateljima na licu mjesta i pred TV-prijamnicima. Što se samog načina bodovanja tiče, ma kakav on bio, siguran sam u jedno: svi su vozači na svakoj utrci ostavljali srce na asfaltu. Tako je bilo, tako će biti uvijek".
Izjava Luce di Montezemolo:
"Apsurdno je, ozbiljno i nadasve opasno da čelništvo Formule 1 tjedan dana prije prvog natjecanja sezone ulazi u korjenite promjene. Takva se situacija osobito loše može odraziti na kredibilitet same Formule 1, na njezinu opstojnost, na momčadi koje sudjeluju u natjecanju, proizvođače, navijače, novinare i sponzore".
Ja smatram da to s brojem pobijeda nije najbolje rijesenje. Npr,evo kako stvari stoje samo renault F1 team ima usavrsen KERS sisem,i samo ce oni na pocetku sezone ga korisiti. I ako on bude radio kako treba i bude dodavao extra snagu,u prvih 4-5 utrka Alonso moze ostvariti toliko pobijeda i gotovo da je osvojio titulu. Znamo da svi timovi nisu bas najbolji na pocetku sezone,i drugi timovi to mogu iskoristiti. S druge strane,kad su u pitanju pobijede...lakse je pobijediti hamiltonu i alonsu jer oni imaju naklonost cijelog tima, dok massa i raikonen, te kubica i haifeld imaju 50:50. I opet nije adekvatno. Slazem se sa tim sto kazete da f1 postaje u nekim utrkama dosadna (bar pola utrka),al kad se nebi taktiziralo,opet bi bilo dosadno. Ja zelim da na utrci vidim kako se hamilton i alonso cijelu utrku "ganjaju" te udju zajedno u box i onda TAKTIKA,Alonso se zadrzi 7.1 sekundu,a hamiltom 7.6 i fernando bude ispred njega. Jednostavno,mora biti taktiziranja (trenutno ga ima previse,al ....) Ja bih ovakav zakon napravio...da vozac koji ima najvise pobijeda dobije na kraju sezone recemo 10 poena bonusa za svaku pobijedu vise od drugoplasiranog. Prosle sezone massa je imao 6 pobijeda a hamilton 5, a u bodovima je bilo 97 maspram 96 (ili tako nekako),i s ovim mojim prijedlogom massa bi dobio jos 10 bodova i u ovom slucaju bi osvojio prvenstvo. Et,recite mi sta vi mislite o ovom?
Pa nije slab prijedlog da se uvede neki bonus bodovi!
Ali ja mislim da je to već sve odlučeno. Ove sezone sigurno neće biti ovog novog sistema bodovanja, al će zato nastupiti na sangu iduću sezonu! Tako su se odlučili onaj perverznjak i onaj pekinezer! A cjelokupna FIA jih je podržala.
evo jedan zanimljiv link kako čovjek povraća dok ga D. Hill vozi.
http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/video- ... 26119.aspx
Ali ja mislim da je to već sve odlučeno. Ove sezone sigurno neće biti ovog novog sistema bodovanja, al će zato nastupiti na sangu iduću sezonu! Tako su se odlučili onaj perverznjak i onaj pekinezer! A cjelokupna FIA jih je podržala.
evo jedan zanimljiv link kako čovjek povraća dok ga D. Hill vozi.
http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/video- ... 26119.aspx
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.