NBA sezona 2016/2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Ko će biti prvak?

Anketa je završila: 24 nov 2016, 12:09.

Cleveland Cavaliers a.k.a. LeBron d.j.l.
44
31%
Golden State Warriors a.k.a. doveli smo Duranta, štae?
63
44%
Los Angeles Clippers a.k.a. Paul zvani druga runda
5
4%
San Antonio Spurs a.k.a. mogu Manu i Tony igrati do 50.
18
13%
Neko peti a.k.a. Chuck Norris
12
8%

Ukupno glasova: 142

adriano_leite
Kontakt:

Re: NBA sezona 2016/2017

Post Postao/la adriano_leite » 14 jun 2017, 13:52

JHam je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
JHam je napisao/la:Zato i pitam kakva je povreda u pitanju, posto je vec pokazao ogroman potencijal. Savrsen PG za Jokića, da hoce i on napredovati ko Harris to bi bilo vrh..
To bi bio odlican temelj. On,Harris i Jokic.Meni se posebno tu Gary svidja.Igra na obje strane .;)
Ja bih bio prezadovoljan kad bi s njima trojicom gradili ekipu, a da Mudiay, Beasley budu zamjene na 1-2. I Beasley ima bruku potencijala, ali ga povreda zeznula. Nek postane nesto kao Kyle Korver s malo vise atletskih sposobnosti i ja prezadovoljan. A posto kazu da ce ici da potpisu odredjene FA, pretpostavljam da su to Porter, Griffin i Hayward mozda, ako Porter ili Hayward se ne uspiju dovesti, vise minuta bih dao Juanchu, ako popravi kondiciju malo mogao bi igrati na 3.
Da li je moguce da se pozelite/zelite rijesiti Galinarija?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 14 jun 2017, 13:58

adriano_leite je napisao/la:
JHam je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: To bi bio odlican temelj. On,Harris i Jokic.Meni se posebno tu Gary svidja.Igra na obje strane .;)
Ja bih bio prezadovoljan kad bi s njima trojicom gradili ekipu, a da Mudiay, Beasley budu zamjene na 1-2. I Beasley ima bruku potencijala, ali ga povreda zeznula. Nek postane nesto kao Kyle Korver s malo vise atletskih sposobnosti i ja prezadovoljan. A posto kazu da ce ici da potpisu odredjene FA, pretpostavljam da su to Porter, Griffin i Hayward mozda, ako Porter ili Hayward se ne uspiju dovesti, vise minuta bih dao Juanchu, ako popravi kondiciju malo mogao bi igrati na 3.
Da li je moguce da se pozelite/zelite rijesiti Galinarija?
Zavisi koliko bude trazio..Ako bude previse za nekog igraca koji ce odigrati 200 utakmica max u naredne 4 sezone(nagadjanja opet, al to bi mu trebalo spustiti malo cijenu, inace bi trazio preko 20-25mil sigurno..), onda bolje dovesti nekog drugog..

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 jun 2017, 15:29

jose je napisao/la:Warriorsi još jedna titula i postaju treća najbolja franšiza u istoriji NBA.
Meni su oni i Spursi već ispred Bullsa. Konstantniji kroz historiju, češće contenderi i slične stvari. Bullsi imaju Jordana i 90e samo.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 14 jun 2017, 15:40

Kawhi je napisao/la:
jose je napisao/la:Warriorsi još jedna titula i postaju treća najbolja franšiza u istoriji NBA.
Meni su oni i Spursi već ispred Bullsa. Konstantniji kroz historiju, češće contenderi i slične stvari. Bullsi imaju Jordana i 90e samo.
Pa dobro, po tom principu su i meni Lakersi najveća franšiza, iako imaju jednu titulu manje od Celticsa.
Ali čisto statistički, oni i Spursi imaju po 5 titula, jednu manje od Bullsa, koji su na trećem mjestu.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 jun 2017, 15:42

jose je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:
Pa dobro, po tom principu su i meni Lakersi najveća franšiza, iako imaju jednu titulu manje od Celticsa.
Ali čisto statistički, oni i Spursi imaju po 5 titula, jednu manje od Bullsa, koji su na trećem mjestu.
Pa i meni su Lakersi prvi. :D Glupo je gledati samo na osnovu titula. Neke jake generacije Spursa i Warriorsa nisu osvajale samo zbog prejakih protivnika.
Al dosta o ovome da ne spamamo više.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2017, 15:59

Ma svakako je tema za proslu sezonu. :D
Jos jedan faktor koji bih licno uzeo u razmatranje je broj godina koje fransiza ima u ligi.Primjera radi,GS ima titulu 46',a SA je usao u ligu 76'.Znaci u 30 god igranja vise,ima se isti broj titula.;)

Bobadilla
Kontakt:

Post Postao/la Bobadilla » 14 jun 2017, 16:13

NEZALAGANJE je napisao/la:Ma svakako je tema za proslu sezonu. :D
Jos jedan faktor koji bih licno uzeo u razmatranje je broj godina koje fransiza ima u ligi.Primjera radi,GS ima titulu 46',a SA je usao u ligu 76'.Znaci u 30 god igranja vise,ima se isti broj titula.;)
Ne moze se tako gledati :mrgreen: Da ti uzimas onako kako tebi stima :D
Mada je i meni licno SA daleko ispred GS- a :)
"Krene Ronaldo u kontranapad a Nesta i ja sami u odbrani" Siniša Mihajlović
El Fenomeno <3
"Never underestimate a heart of a champion" LBJ

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2017, 16:18

Bobadilla je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Ma svakako je tema za proslu sezonu. :D
Ne moze se tako gledati :mrgreen: Da ti uzimas onako kako tebi stima :D
Mada je i meni licno SA daleko ispred GS- a :)
Pa ne moze se gledati jer je broj titula ,broj titula i to ne moze niko osporiti.Medjutim,mora imati neku tezinu i to sto si u daleko manji broj godina osvojio isti broj titula.Barem procentualno. ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2017, 23:10

The Dallas Mavericks have emerged as serious contenders to sign Jrue Holiday and his brother Justin.

Idemo s glasinama. :D :D

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 14 jun 2017, 23:19

NEZALAGANJE je napisao/la:Jos jedan faktor koji bih licno uzeo u razmatranje je broj godina koje fransiza ima u ligi.Primjera radi,GS ima titulu 46',a SA je usao u ligu 76'.Znaci u 30 god igranja vise,ima se isti broj titula.;)
Pa dobro, s jedne strane je poen za Spurse jer su osvojili isto u manje godina ali, s druge strane, velik poen za GS, ono tipa "kad smo mi osvajali vi se još niste bili ni rodili" :mrgreen:. Spursi su mi nekako ko Chelsea, znači tek u novijoj historiji počeli na veliko pobjeđivat dok Goldeni su to fino rasporedili tako da i djedovi i očevi a klinci pamte šampionske generacije.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 14 jun 2017, 23:29

Biscione je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Jos jedan faktor koji bih licno uzeo u razmatranje je broj godina koje fransiza ima u ligi.Primjera radi,GS ima titulu 46',a SA je usao u ligu 76'.Znaci u 30 god igranja vise,ima se isti broj titula.;)
Pa dobro, s jedne strane je poen za Spurse jer su osvojili isto u manje godina ali, s druge strane, velik poen za GS, ono tipa "kad smo mi osvajali vi se još niste bili ni rodili" :mrgreen:. Spursi su mi nekako ko Chelsea, znači tek u novijoj historiji počeli na veliko pobjeđivat dok Goldeni su to fino rasporedili tako da i djedovi i očevi a klinci pamte šampionske generacije.
Percepcija ti je pogresna,jer je SA jedini tim u NBAu koji je osvajao i ABA i NBA titule. ;) Samo sto se ova prva ne broji,a to su bile 2 konkurentske lige.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 14 jun 2017, 23:39

NEZALAGANJE je napisao/la:
Biscione je napisao/la:
Percepcija ti je pogresna,jer je SA jedini tim u NBAu koji je osvajao i ABA i NBA titule. ;) Samo sto se ova prva ne broji,a to su bile 2 konkurentske lige.
Kad? :roll:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 jun 2017, 00:14

Do mene,mislio sam da kao DAL Chaparrals imaju jednu titulu.Nemaju,ali je jedini tim iz ABA koji je uzeo NBA titulu. ;) Poenta i dalje stoji da je procentualno bolje u manji broj godina igranja uzeti isti broj titula. ;)

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 15 jun 2017, 00:36

Poprilično je kul biti prvi osvajač nekog takmičenja ,a koliko znam Warriorsi su prvi osvojili NBA?
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 15 jun 2017, 01:45

izgleda da ce Blazersi trejdovat za Carmela, ako je vjerovat nekim pricama
samo je pitanje dal bi Carmelo htio doci, a ne bi :mrgreen:

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 jun 2017, 11:21

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 26 jun 2017, 19:40

slika

Ovako je preglednije.

EDIT:Po meni,Tony Allen nije imao sta da trazi ispred Bradleya,kao ni cinjenica da James ima 12 prvih glasova sa jednom od najgorih odbrana lige.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.