Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

jasko_juve
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la jasko_juve » 14 jun 2017, 07:46

ynwabhf je napisao/la:
jasko_juve je napisao/la:Najjaci su mi ovi sto guraju Cimirota, Duljevica, Stevanovica u prvi sastav. Da li vi stvarno mislite da selektori namjerno nece da stavljaju te igrace?? Pa da oni valjaju, da su kvalitet, igrali bi pobogu.. Cuj Cimirot u najjacem sastavu a ima 12 minuta odigranih za repku..Strasne gluposti se mogu procitati, bas..
Pa i ima 12 minuta zato što ne igra , a zašto ne igra zato što mu igra mrtvi Jajalo , koji nema 3 cijele utakmice u cijeloj sezoni za Palermo .. ne prosipaj se druže kad ne pratiš , Cimirot je jedan od glavnih igrača Paoka , veoma dobro igra , standardan u svom klubu valjda to nešto govori ..još plus mlad , on je budućnost reprezentacije i na njemu se treba graditi igra , a ne na polovnjacima kakav je Jajalo.
Duljević je talenat, pokazao je to i u Japanu na Kirin kupu, ali još treba da se brusi, ima svojih mana, ako ode u jači klub, može da konkuriše za prvih 11
Stevanović je pokazao da može da odgovori u reprezentaciji , možda ne u jačim utakmicama, ali može da uskoči , već ima i internacionalnog iskustva , i u reprezentaciji ...
Ok je to sve, ali da li ti stvarno mislis da je to teorija zavjere neka? Da selektori s nekom namjerom ne daju Cimirotu minute ili je u pitanju kvalitet? Vidi se da navijas za Sarajevo, ali treba objektivan biti, nemoguce da je do selektora, jednog pa drugog...
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 14 jun 2017, 11:19

Protiv Kipra i Estonije u gostima cemo se jako muciti, mislim cak da cemo na kraju protiv Estonije uzeti samo bod. Citirajte me nakon utakmice :)

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 14 jun 2017, 11:30

uzet ćemo mi i Estoniju i Kipar..i kada smo loši ovi se nekako odrade i lakše nego što očekujemo(nemojte sad Papeta i Kipar),brine mene i taj jedan bod protiv Belgije ako nam se poklopi da nam bude trebao samo jedan,a kamo li tri..

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 jun 2017, 11:53

Uzet cemo i Estoniju i Kipar ali ce protiv Belgije biti fijasko.
Mehmed ne zna postaviti protiv 'velikih' ekipa.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 jun 2017, 15:20

bhsport je napisao/la:Uzet cemo i Estoniju i Kipar ali ce protiv Belgije biti fijasko.
Ni protiv malih se bas nije iskazao. Ne mogu zaboraviti zadnju utakmicu na Cipru kada su nam dolazili do 16 metara kako I kad im je bilo drago.
Vec mu je tada trebalo biti jasno da neki od inace odlicno ocjenjenih ugraca u toj utakmici nakon nje vise nemaju sta traziti u reprezentaciji.
Ja sam takodjer uvjeren da bi utakmica sa Ciprom vrlo lako mogla biti nas oprostaj od matematickih sansi za SP.
Jedino sto nas moze spasiti je individualni kvalitet neke od nasih zvijezdi I gol koji cemo postici bez igre.
Sve drugacije ce biti totalno iznenadjenje za mene.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 jun 2017, 15:26

dubrovnik je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Uzet cemo i Estoniju i Kipar ali ce protiv Belgije biti fijasko.
Ni protiv malih se bas nije iskazao. Ne mogu zaboraviti zadnju utakmicu na Cipru kada su nam dolazili do 16 metara kako I kad im je bilo drago.
Vec mu je tada trebalo biti jasno da neki od inace odlicno ocjenjenih ugraca u toj utakmici nakon nje vise nemaju sta traziti u reprezentaciji.
Ja sam takodjer uvjeren da bi utakmica sa Ciprom vrlo lako mogla biti nas oprostaj od matematickih sansi za SP.
Jedino sto nas moze spasiti je individualni kvalitet neke od nasih zvijezdi I gol koji cemo postici bez igre.
Nije bas tako kako ti predstavljas. Taj Cipar nas je prosli put hladno razbio na sred Bilinog Polja a ovaj put je rutinski savladan sa 2:0.
Estoniju smo razbili. Gibraltar rutinski. Takodjer i prosle kvale je uspjesno aposlvirao Izrael bez vecih problema.
Sto se tice gostovanja Cipru, to se mora dobiti jer smo bolja i kvalitetnija ekipa nadam se da ce samo selektor skontati da mora pojacati sredinu terena sa brzim igracima i igrati sa jednim spicem i to Dzekom ako bude zdrav.
Neki igraci vec godinama nemaju sta traziti u repki ali i dalje metiljaju. Ja Mesi najvise zamjeram zapostavljanje Cimirota, forsiranje Jajala i Visce.
Vraca nam se Kolasinac sto ce nam donijeti proboj po lijevoj strani. Imat cemo ako nista jednog klasicnog beka, desnog sam misljenja da je bolje da igra Ogi, ali zato ostajes opet na sporim stoperima jer je Ogi jedini brz stoper.
Sredina Cimirot, Pjanic i Milicevic ili Krunic gore. Dugo je do tada pa da se ne igramo vidovite Dzemile.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 jun 2017, 15:35

bhsport je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
bhsport je napisao/la: Ni protiv malih se bas nije iskazao. Ne mogu zaboraviti zadnju utakmicu na Cipru kada su nam dolazili do 16 metara kako I kad im je bilo drago.
Nije bas tako kako ti predstavljas. Taj Cipar nas je prosli put hladno razbio na sred Bilinog Polja a ovaj put je rutinski savladan sa 2:0.
Estoniju smo razbili. Gibraltar rutinski. Takodjer i prosle kvale je uspjesno aposlvirao Izrael bez vecih problema.
Sto se tice gostovanja Cipru, to se mora dobiti jer smo bolja i kvalitetnija ekipa nadam se da ce samo selektor skontati da mora pojacati sredinu terena sa brzim igracima i igrati sa jednim spicem i to Dzekom ako bude zdrav.
Neki igraci vec godinama nemaju sta traziti u repki ali i dalje metiljaju. Ja Mesi najvise zamjeram zapostavljanje Cimirota, forsiranje Jajala i Visce.
Vraca nam se Kolasinac sto ce nam donijeti proboj po lijevoj strani. Imat cemo ako nista jednog klasicnog beka, desnog sam misljenja da je bolje da igra Ogi, ali zato ostajes opet na sporim stoperima jer je Ogi jedini brz stoper.
Sredina Cimirot, Pjanic i Milicevic ili Krunic gore. Dugo je do tada pa da se ne igramo vidovite Dzemile.
Slazem se ja da je dugo do tada, ali sam uvjeren u ovo sto sam napisao. Bio sam I gledao uzivo zadnju utakmicu sa Ciprom. Onu na Cipru sa Mesom sam gledao na TV-u kao I legendarnu Susicevu predstavu kada je pokazao svu raskos svog ludila. Ja posteno da ti kazem ne znam u kojoj smo najlosije izgledali (ne prosli, to je svakom poznato).
Budemo li se nadali I uzdali u njega u utakmici sa Ciprom bi nam lako mogao biti kraj.
Kvalitet igraca je drugi par rukava I nesto sto bi nas u toj utakmici moglo izvaditi. Makar se ja tome nadam.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 jun 2017, 15:44

@dubrovnik, ja sam nekako siguran u ove tekme sa uslovno receno malim. Problem su veliki. Taman u Grckoj kontam evo ga dohavizo se ,i tu napravi par gresaka i umjesto da zavrsimo posao sa drugim golom, mi primamo u zadnjoj sekundi i gubimo kvale zbog njega.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 jun 2017, 16:13

bhsport je napisao/la:@dubrovnik, ja sam nekako siguran u ove tekme sa uslovno receno malim. Problem su veliki. Taman u Grckoj kontam evo ga dohavizo se ,i tu napravi par gresaka i umjesto da zavrsimo posao sa drugim golom, mi primamo u zadnjoj sekundi i gubimo kvale zbog njega.
Prevario je on I mene I to kako. Prvo zato sto je poceo za razliku od prethodnika dovoditi nove igrace I siriti kadar ekipe. To mu se mora priznati.
Iako bi ja da budem posten u reprezentaciji radije video Burnica nego Jajala , ipak je nesto radio.
Elokventniji je od prethodnika I mislio sam da je I inteligentniji. I tu prica prestaje.
U vodjenju ekipe je isti ili mozda cak I gori. Susic je uveo ovu formaciju sa 2 napadaca koju je on lose prekopirao. U zadnjoj utakmici sa Ciprom je krenuo sa Dzekom I Djuricem. Sada sa Dzekom I Ibisevicem, tesko osakativsi sredinu terena.
On ne uci jer je podkapacitiran. Pa procitaj kako je Albanija igrala sa Izraelom zadnju utakmicu u gostima pa ces vidjeti sta znaci imati trenera na klupi I razradjen system. Pogledaj Island I mladog trenera koji je ucio I naucio. Nije ni on vodio nikog nego zenski nogometni tim. Ali covjek ima 3 ciste.
Ovaj nas ne zna I tu je kraj. Nema tu mjesta cudjenju kad savez ne prijavi sve igrace iz rostera U21 reprezentacije u jednoj vaznoj kvalifikacionoj utakmici. Zar vise I najvecim optimistima nije jasno tko odlucuje o buducnosti BiH sporta. Lijene neinteligentne spodobe koje ne bi bile u stanju ni papriku prodavati na pjaci.
Samo to je omogucilo da selektori Dzeksonu I ekipi budu treneri kojima je taktika nevazna formula ili nesto slicno.
Cipar mi mozemo dobiti kako got I tko got bude igrao, ali I izgubiti od njih bodove. To me nimalo ne bi zacudilo znajuci tko vodi ovu inace vrlo potentnu grupu igraca.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 14 jun 2017, 16:14

Belgijanci će se teško oporaviti od poraza koji će doživjeti u Zenici. Moglo bi se desiti da im se ova zlatna generacija raspadne, a to ne bi bilo dobro za europski fudbal.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 jun 2017, 16:55

DrFilgud je napisao/la:Belgijanci će se teško oporaviti od poraza koji će doživjeti u Zenici. Moglo bi se desiti da im se ova zlatna generacija raspadne, a to ne bi bilo dobro za europski fudbal.
:rol: :rol: :rol: :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 14 jun 2017, 17:16

dubrovnik je napisao/la:
bhsport je napisao/la:@dubrovnik, ja sam nekako siguran u ove tekme sa uslovno receno malim. Problem su veliki. Taman u Grckoj kontam evo ga dohavizo se ,i tu napravi par gresaka i umjesto da zavrsimo posao sa drugim golom, mi primamo u zadnjoj sekundi i gubimo kvale zbog njega.
Prevario je on I mene I to kako. Prvo zato sto je poceo za razliku od prethodnika dovoditi nove igrace I siriti kadar ekipe. To mu se mora priznati.
Iako bi ja da budem posten u reprezentaciji radije video Burnica nego Jajala , ipak je nesto radio.
Elokventniji je od prethodnika I mislio sam da je I inteligentniji. I tu prica prestaje.
U vodjenju ekipe je isti ili mozda cak I gori. Susic je uveo ovu formaciju sa 2 napadaca koju je on lose prekopirao. U zadnjoj utakmici sa Ciprom je krenuo sa Dzekom I Djuricem. Sada sa Dzekom I Ibisevicem, tesko osakativsi sredinu terena.
On ne uci jer je podkapacitiran. Pa procitaj kako je Albanija igrala sa Izraelom zadnju utakmicu u gostima pa ces vidjeti sta znaci imati trenera na klupi I razradjen system. Pogledaj Island I mladog trenera koji je ucio I naucio. Nije ni on vodio nikog nego zenski nogometni tim. Ali covjek ima 3 ciste.
Ovaj nas ne zna I tu je kraj. Nema tu mjesta cudjenju kad savez ne prijavi sve igrace iz rostera U21 reprezentacije u jednoj vaznoj kvalifikacionoj utakmici. Zar vise I najvecim optimistima nije jasno tko odlucuje o buducnosti BiH sporta. Lijene neinteligentne spodobe koje ne bi bile u stanju ni papriku prodavati na pjaci.
Samo to je omogucilo da selektori Dzeksonu I ekipi budu treneri kojima je taktika nevazna formula ili nesto slicno.
Cipar mi mozemo dobiti kako got I tko got bude igrao, ali I izgubiti od njih bodove. To me nimalo ne bi zacudilo znajuci tko vodi ovu inace vrlo potentnu grupu igraca.
sve to stoji,ali nije problem njegove strucnosti,nego frajer nema mu.a,ne moze se osporiti njegova zelja za dobrim rezultatom,ali se previse boji loseg rezultata,zato ne smije da rizikuje,nego pokusava tvrdo,na iskustvo,dok recimo u prijateljskim to puno bolje izgleda.Ne branim ga,samo ukazujem u cemu je problem,po mom misljenju.Svakog protivnika treba respektova ali nikoga previse,jer nebrojeno puta su momci pokazali da se mogu nositi sa najboljim.Mesi samo fali malo Cirine drskosti i ludosti.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 14 jun 2017, 17:29

Safete ubleho
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 jun 2017, 19:51

MiiisssskeeBh je napisao/la: sve to stoji,ali nije problem njegove strucnosti,nego frajer nema mu.a,ne moze se osporiti njegova zelja za dobrim rezultatom,ali se previse boji loseg rezultata,zato ne smije da rizikuje,nego pokusava tvrdo,na iskustvo,dok recimo u prijateljskim to puno bolje izgleda.Ne branim ga,samo ukazujem u cemu je problem,po mom misljenju.Svakog protivnika treba respektova ali nikoga previse,jer nebrojeno puta su momci pokazali da se mogu nositi sa najboljim.Mesi samo fali malo Cirine drskosti i ludosti.
Nema on znanja a ovih visecih organa mu sigurno ne fali. Samo covjek sa mu.ima do koljena ili praznom glavom bi izveo onaj sastav protiv Grcke.
Nasim selektorima, pogotovu zadnjoj dvojici toga viseceg nikad nije falilo I kao igraci su to stalno pokazivali.
Kad sjedes na klupu onda neki drugi organ treba pojacano raditi. On se nalazi u glavi a ne medju nogama. Da prostis.
Kad si vec poceo sa ovim erotskim kvalifikacijama nasih ljepotana. :D
Zelju za rezultatom imamo svi mi ovdje ali za rezultat treba nesto vise od zelje. Da je do drugog sve bi to Via.ra rijesila.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 14 jun 2017, 19:57

ElCartel11 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Belgijanci će se teško oporaviti od poraza koji će doživjeti u Zenici. Moglo bi se desiti da im se ova zlatna generacija raspadne, a to ne bi bilo dobro za europski fudbal.
:rol: :rol: :rol: :rol:
Nije smijesno, vidjeces kad to Meša izbaždari. Siguran sam da ce spremiti iznenadjenje Belgijancima, a i nama. :kafa:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 jun 2017, 20:00

Bas i jest do nedostatka muda, jednostavno zeli vise na terenu imati standardnog bundesligasa dugi niz godina pa da na njegov kvalitet i uradimo nesto - recimo dobio je onaj duel i poslao pas Visci pred gol na pocetku utakmice, nego ''pojacati'' vezni red sa igracem MLS-a, def. veznim iz grcke lige, ili def. veznim kojem bi to bila prva takmicarska utakmica ove sezone
Kodru je uveo samo jer je najkvalitetniji od svih igraca na klupi. Igra naprijed pa ''ajde snaci ce se na krilu''... Slicno je i Safet radio
Nad tobom sunce najljepše sja

streamnavijac
Kontakt:

Post Postao/la streamnavijac » 14 jun 2017, 21:00

Ovaj jos nije otisao.
Ugledaj se na selektora Albanije glavo cureca!
I hated every minute of training, but I said, 'Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.'

Muhammad Ali

ynwabhf
Kontakt:

Post Postao/la ynwabhf » 14 jun 2017, 23:51

slika

Ova ekipa je izdominirala protiv Švicarske , treba o ovom sastavu razmisliti ... , samo što nema sada Spahića , umjesto njega bi stavio Bičakčića , i umjesto Ibiševića Hajrovića ...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 jun 2017, 00:04

Znam da "masim" temu, ali sustina je bitna. Toplo preporucujem svima da pogledaju kako to izgleda iz ugla jednog elokventnog mladog strucnjaka! Susta suprotnost od gotovo svih kvazi trenera i selektora sto ordiniraju po regiji... ;)
U ovom slucaju takodje vazi ona: imamo veliki odliv "mozaka"..
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 jul 2017, 15:40

Ozbiljnih ekipa...ne velikih :) U mesinom mandatu izuzev onog 1:1 u zenici sa belgijom, 1:1 u Atini i sretne pobjede protiv velsa koju ni on sam ne zna kako smo izvojevali mi nista nismo pokazali ni protiv jednog ozbiljnog rivala.

Irci nas demolirali....

I onda dodje neko prica eto steta sto mi nismo na otisli na Euro mogli smo ovo mogli smo ono, a reprezentacija koja nas je demolirala nije bila ni blizu da prođe gurpu :tokralju: :tokralju:

Najveći problem naših trenera izuzev Ćire je što ne znaju izvuć najbolje iz ekipe nego se ima neki šablon koji se konstatnno forsira.

-Mi da imamo ozbiiljnog trenera ko što nemamo, recimo zadnjih dvije godine osim kad igramo protiv idiota Ibišević ne bi imao šta da traži u prvoj postavi. Medunjanin uopšte na spisku. O Spahiću ne bih ni trošio riječi...
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Google Adsense [Bot], guillermo, katalinski, Sheyi, Zglavkar i 63 gosta.