Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soko
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la soko » 13 jun 2017, 01:39

dubrovnik je napisao/la:
soko je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Eno postavio sam formaciju na temi BiH-Gre , 4-3-3 , otprilike kako si ti ovdje pisao.

Da on nije imao na klupi potrebne igrace pa hajdi, ali imao je da radi sta hoce.
Vidio sam, ta formacija je daleko bolja neg ova sto je on gurao.
Slazemo se
Nego gdje su te formacije bile kad je Tinkec igrao def veznog ;)
ili Zukanovic los igrac a jos losiji covjek.
Tocno je da su te formacije sa Tinom na DM I njegov poziv adresiran za tu poziciju bile bezobrazno ugurivanje u reprezentaciju.
Iako moram priznati da mu ja tadasnjeg Tina nikad nisam pribrajao kao gresku.
Ali imam I ja nesto dodati Sokole na ovu tvoju konstataciju. Ja sam npr. primjetio da je u ovoj zadnjoj utakmici sa Grcima Mesa dao sansu cak 4-orici buducih drugoligasa od kojih svaki trazi klub. Sumnjam da bi se to Susicu propustilo primjetiti.
Makar sa moje strane. :D
Sunjic i Jajalo. Vecina ovdje je bila za da trebaju Cimirot i Cocalic poceti prije njih.
Cocalic takodjer prije Dumica.
Ali su Sunjic i Jajalo odigrali solidno tako da se to nije primjetilo. Oni su igrali svoje pozicije.
Umjesto Kodro neko krilo je trebalo da dobije sansu. I svakako najveca greska je Ibisevic u sredini.

ZENICANINN
Kontakt:

Post Postao/la ZENICANINN » 13 jun 2017, 02:46

Ma mi smo ti debili yebeni.znas ti nas yebo ti nad.pape nas solidno vodio, zareda par losih rezultata ka pape vaki naki, pod hitno smjena selektora. dodje mesa za selektora i to je nas jedini selektor koji je radio svoj poso.on je toliko u reprezentaciji , sav je se predao u repku.covjek prati utakmice, ide na njih, scautira nase igrace, analizira. prati nasu ligu, sto niko nije radio prije, okuplja najbolje igrace bh lige, firmira ih u ekipe zakaze utakmicu, gleda tih 24 debils koja igraju tu tekmu nebil izvuko par reprezentativaca.i na kraju poziva ih u reprezentaciju.promovise nasu ligu, vadi igrace iz nje.....i odigra tekmu, protiv Grka za kohu smo svi upisali 3 boda.a vidjeli smo i sami kakvu su igru dosli igrat grci.pa kosti lome.pa ne dosidjeni penali.i pokliznemo se tu.mada smo ih u grckoj razvalili dadose gol iz ciste srece, jednom se nakav gol desi u 100 god.... i sad nam mesa ne valja..ncccc.lik radi svoj posao savrseno.svaka mu cast.jos nam krivo i Bilino Polje koje nam toliko toga dalo i daje. PS . sta bi hrvati trebali reci za svoje selektore.a gledaj im rostera igraca tj klubova: Real Madrih,Barcelona,Atl Madrid, juventus,Inter,Liverpool,Monaco,Fiorentina,Leverkusen....
Nedamo Celik Fuade

ynwabhf
Kontakt:

Post Postao/la ynwabhf » 13 jun 2017, 03:25

SlobodaTuzla1919 je napisao/la:
HankMoody je napisao/la:slika
Ovo je najidealnije za naš tim. Eventualno neki drugi stoper umjesto Zukanovića, ali išao sam logikom brzog beka upariti sa sporijim stoperom koji se zna postavljati. Vranješ i Kolašinac bi mogli korigovati brzinske nedostatke ove dvojice.
Bešića zadužiti da osvaja lopte, plus je jako dobar na lopti i zna je savršeno iznijeti. Pjanić bi bio glavni kreator, plus doprinos u defanzivi koji je značajno podigao ove sezone. Lulić pravi box to box, ubacivanje iz drugog plana mu savršeno ide, tako da bi mu to baš "leglo". U dafanzivi ne sumnjam da bi izostao njegov učinak također. Milićević i Hajrović krila, s tim da bi bili sekundarni kreatori, jer obojica itekako znaju igrati s loptom u nogama i podvaliti pas u šesnaesterac. Džeko je Džeko. :mrgreen:
hehehehe brate to je to, sa svime se slažem i baš istu ekipu i ja zamišljam s tim da bi mi Šunjić igrao umjesto jednog od ta dva štopera, ali sve su to pusti snovi :(
Po meni , još jedan sastav koji bi dobar bio , pogotovo protiv Grčke , gdje smo morali imati jak srednji red da tu dominiramo ..., ali imamo limitiranog selektora nažalost koji nema znanja ...
slika

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 13 jun 2017, 07:22

ynwabhf je napisao/la:
SlobodaTuzla1919 je napisao/la:
HankMoody je napisao/la:slika
Ovo je najidealnije za naš tim. Eventualno neki drugi stoper umjesto Zukanovića, ali išao sam logikom brzog beka upariti sa sporijim stoperom koji se zna postavljati. Vranješ i Kolašinac bi mogli korigovati brzinske nedostatke ove dvojice.
Bešića zadužiti da osvaja lopte, plus je jako dobar na lopti i zna je savršeno iznijeti. Pjanić bi bio glavni kreator, plus doprinos u defanzivi koji je značajno podigao ove sezone. Lulić pravi box to box, ubacivanje iz drugog plana mu savršeno ide, tako da bi mu to baš "leglo". U dafanzivi ne sumnjam da bi izostao njegov učinak također. Milićević i Hajrović krila, s tim da bi bili sekundarni kreatori, jer obojica itekako znaju igrati s loptom u nogama i podvaliti pas u šesnaesterac. Džeko je Džeko. :mrgreen:
hehehehe brate to je to, sa svime se slažem i baš istu ekipu i ja zamišljam s tim da bi mi Šunjić igrao umjesto jednog od ta dva štopera, ali sve su to pusti snovi :(
Po meni , još jedan sastav koji bi dobar bio , pogotovo protiv Grčke , gdje smo morali imati jak srednji red da tu dominiramo ..., ali imamo limitiranog selektora nažalost koji nema znanja ...
slika
Da ponovimo po ko zna koji put, PJANIĆ NE IGRA DOBRO KAD GA SE STAVI NA OFANZIVNOG VEZNOG!
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 13 jun 2017, 07:41

Misljenja sam da je Mesa odradio svoju posljednju utakmicu. Ide ta sjednica, Žili ce najvjerovatnije da dobije nogu, kako bi se dodvorili uefi/fifi, pa ce Mesa dati otkaz.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 13 jun 2017, 07:59

slika

Ovo je najidealnija i najac formacija.
UPRAVA NAPOLJE!

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 13 jun 2017, 08:25

Najjaci su mi ovi sto guraju Cimirota, Duljevica, Stevanovica u prvi sastav. Da li vi stvarno mislite da selektori namjerno nece da stavljaju te igrace?? Pa da oni valjaju, da su kvalitet, igrali bi pobogu.. Cuj Cimirot u najjacem sastavu a ima 12 minuta odigranih za repku..Strasne gluposti se mogu procitati, bas..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 13 jun 2017, 08:49

jasko_juve je napisao/la:Najjaci su mi ovi sto guraju Cimirota, Duljevica, Stevanovica u prvi sastav. Da li vi stvarno mislite da selektori namjerno nece da stavljaju te igrace?? Pa da oni valjaju, da su kvalitet, igrali bi pobogu.. Cuj Cimirot u najjacem sastavu a ima 12 minuta odigranih za repku..Strasne gluposti se mogu procitati, bas..
slazem se u potpunosti,da ne znam ko je ovaj Cimirot,pomislio bih da je u najmanju ruku Modric,pa Prcic je za njega Modric,Boze sacuvaj,covjek nije pravio razliku protiv Gibraltara a ne protiv Grcke

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 jun 2017, 08:50

jasko_juve je napisao/la:Najjaci su mi ovi sto guraju Cimirota, Duljevica, Stevanovica u prvi sastav. Da li vi stvarno mislite da selektori namjerno nece da stavljaju te igrace?? Pa da oni valjaju, da su kvalitet, igrali bi pobogu.. Cuj Cimirot u najjacem sastavu a ima 12 minuta odigranih za repku..Strasne gluposti se mogu procitati, bas..
Duljevic, Ordagic talenti sa 24 godine i nikakva prevaga u našoj ligi :lol:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 jun 2017, 10:35

jasmin10 je napisao/la:
Nemamo drugog lijevog krila osim Duljevica :zviz: Al treba Viscu stavit na lijevo krilo, dobar je na desnom ali na lijevom ubija :lol:
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 jun 2017, 11:01

Vujošević: Tim ne čini grupa najkvalitetnijih pojedinaca
U ovoj recenici se krije mudrost trenerskog posla. Nazalost, za lose trenere bez samopouzdanja I respekta igraca nedostizna stavka.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 jun 2017, 11:41

pinoglavi je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Nemamo drugog lijevog krila osim Duljevica :zviz: Al treba Viscu stavit na lijevo krilo, dobar je na desnom ali na lijevom ubija :lol:
Kakav god da je, za Duljevića je Hazard.
Ili Ordagic da pravi višak :rol:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 jun 2017, 12:03

Duljević ovo malo što je igrao za repku bio je dobar, kad nema Lulića on treba igrati. Bolje i on nego Kodro koji je napadač.

Ali mi moramo zaboraviti na formaciju 4-4-2 protiv bilo koje ekipe u TOP 90, tad 4-5-1 igrati. Od 10 utakmica mi 1-2 odigramo dobro sa ovom formacijom a sa 4-5-1 od 10 utakmica 1-2 loše odigramo. Džeko i Vedo ne mogu skupa igrati i to je tako.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 jun 2017, 12:16

Pa ne moraš ni igrati sa krilima. Ima Kolasinac koji može pokriti cijelu lijevu stranu, na drugu stranu staviš Lulica.
A inače nadam se da ćemo igrati 451.

ynwabhf
Kontakt:

Post Postao/la ynwabhf » 13 jun 2017, 12:52

Pa i ima 12 minuta zato što ne igra , a zašto ne igra zato što mu igra mrtvi Jajalo , koji nema 3 cijele utakmice u cijeloj sezoni za Palermo .. ne prosipaj se druže kad ne pratiš , Cimirot je jedan od glavnih igrača Paoka , veoma dobro igra , standardan u svom klubu valjda to nešto govori ..još plus mlad , on je budućnost reprezentacije i na njemu se treba graditi igra , a ne na polovnjacima kakav je Jajalo.
Duljević je talenat, pokazao je to i u Japanu na Kirin kupu, ali još treba da se brusi, ima svojih mana, ako ode u jači klub, može da konkuriše za prvih 11
Stevanović je pokazao da može da odgovori u reprezentaciji , možda ne u jačim utakmicama, ali može da uskoči , već ima i internacionalnog iskustva , i u reprezentaciji ...

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 13 jun 2017, 14:06

Cimirot ima oko 200 minuta u 5 odigranih utakmica ako se ne varam.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 jun 2017, 02:05

Mene pod Mesinom palicom itekako brine gostovanje na Kipru a vidim vecina ste upisali sigurnu pobjedu, ne znam na osnovu cega? - mozda na osnovu one sretne pobjede od 3:2 na posljednjem gostovanju kod njih, ili neuvjerljive igre na jesen na Bilinom polju?

Samo se nadam da ce doci pameti (451), u protivnom ne pise nam se dobro na vrucem gostovanju (za nas) protiv ocigledno raspalog Kipra!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 14 jun 2017, 06:10

hurem je napisao/la:Mene pod Mesinom palicom itekako brine gostovanje na Kipru a vidim vecina ste upisali sigurnu pobjedu, ne znam na osnovu cega? - mozda na osnovu one sretne pobjede od 3:2 na posljednjem gostovanju kod njih, ili neuvjerljive igre na jesen na Bilinom polju?

Samo se nadam da ce doci pameti (451), u protivnom ne pise nam se dobro na vrucem gostovanju (za nas) protiv ocigledno raspalog Kipra!
Seo se vraca, valjda ce Besic proci pripreme sa Evertonom.
Ja se nadam da cemo igrati to 451, sa ovom dvojicom u timu mi smo dosta dosta jaci cak i kad igramo sa dva napadaca.
Mozda se cak i Hajrovic vrati do tad.

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 14 jun 2017, 06:32

ovo treba pustati sat prije utakmice! :mrgreen:

Spaha, nedostajes! :cry: :cry:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Beduin, Goalgetter, Hansestadt, Mostarska, Proximic i 43 gosta.