Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

soko
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la soko » 12 jun 2017, 17:38

emir79 je napisao/la:Ma jok nije Kodro igrao krilo, @Soko je igrao krilo. :D

Da jeste druga formacija, ni dragi Bog je raspetljati ne moze.

4 stopera 2 vezna i 4 napadaca, i nas @ Soko pokusava da ispravi krivu Drinu :D
Emire jarane,
kako sad da odjednom znas o fudbalu a kad su npr,
Tino i Prcic igrali krila, Hadzic lijevi bek, stoper.
Medo pokrivao lijevu stranu protiv Nigerije. Cudo kako afrikanci mogu trcati, iznenadili su nas svasta.
2 napadaca( ne trebaju novi, moze se Vedo naljutiti.)
15 veznjaka
2 u odbrani, tad ti je sve bilo ok.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 jun 2017, 17:49

soko je napisao/la:

Emire jarane,
Medo pokrivao lijevu stranu protiv Nigerije. Cudo kako afrikanci mogu trcati, iznenadili su nas svasta.
15 veznjaka
Sta 15 veznjaka?
Sta 2 u odbrani?
Sta 2 napadaca?

Sokole, je li ti ozbiljno ovim pokusavas odbraniti Mesu?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 jun 2017, 17:52

Emire, zar je toliko tesko skontati. Ovo sto on sad radi je radio Pape, kojeg si ti branio.
Pape zvao 2 napadaca, 2 stopera i 15 veznjaka.
Poslije ove tekme Mesa treba da dobije otkaz. Na zalost nece.
Isto kao sto je Pape trebao dobiti otkaz poslije Nigerije.

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 12 jun 2017, 18:45

Zna li ko kakvog dobrog stomatologa? Ovakav nam treba.
slika
Zadnja izmjena: Makanaky, dana/u 12 jun 2017, 19:24, ukupno mijenjano 1 put.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 12 jun 2017, 18:54

HankMoody je napisao/la:slika
Ovo je najidealnije za naš tim. Eventualno neki drugi stoper umjesto Zukanovića, ali išao sam logikom brzog beka upariti sa sporijim stoperom koji se zna postavljati. Vranješ i Kolašinac bi mogli korigovati brzinske nedostatke ove dvojice.
Bešića zadužiti da osvaja lopte, plus je jako dobar na lopti i zna je savršeno iznijeti. Pjanić bi bio glavni kreator, plus doprinos u defanzivi koji je značajno podigao ove sezone. Lulić pravi box to box, ubacivanje iz drugog plana mu savršeno ide, tako da bi mu to baš "leglo". U dafanzivi ne sumnjam da bi izostao njegov učinak također. Milićević i Hajrović krila, s tim da bi bili sekundarni kreatori, jer obojica itekako znaju igrati s loptom u nogama i podvaliti pas u šesnaesterac. Džeko je Džeko. :mrgreen:
hehehehe brate to je to, sa svime se slažem i baš istu ekipu i ja zamišljam s tim da bi mi Šunjić igrao umjesto jednog od ta dva štopera, ali sve su to pusti snovi :(
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 jun 2017, 19:03

Makanaky je napisao/la:Zna li ko kakvog dobrog stomatologa? Ovakav nam treba.

slika
Stephane Gilli. :kafa:

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 12 jun 2017, 19:19

Makanaky je napisao/la:Zna li ko kakvog dobrog stomatologa? Ovakav nam treba.

slika
Sto, jel' da popravlja zube protivnicima? :D
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 12 jun 2017, 19:35

Pivopija je napisao/la:
Moram priznati da mi to i nije padalo na pamet :)

Čovjek trenirao malo muške malo ženske, učio od Lagerbeka (koji je tražio lokalnog pomoćnika) i danas je vrstan izbornik. Međutim, nešto mi govori da je stanje u njihovoj kući na nekom drugom levelu. Izvrsan primjer kako se može sa par dobrih i nekolicinom prosječnih igrača napraviti takmičarska ekipa, ako sve drugo funkcioniše.
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 jun 2017, 19:45

Makanaky je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
Moram priznati da mi to i nije padalo na pamet :)

Čovjek trenirao malo muške malo ženske, učio od Lagerbeka (koji je tražio lokalnog pomoćnika) i danas je vrstan izbornik. Međutim, nešto mi govori da je stanje u njihovoj kući na nekom drugom levelu. Izvrsan primjer kako se može sa par dobrih i nekolicinom prosječnih igrača napraviti takmičarska ekipa, ako sve drugo funkcioniše.
To je splet specificnih okolnosti. Zemlja od 250 000 ljudi, ostrvo, specifican mentalitet, istorija, tamo su svi k'o jedan. Doktor radi i k'o smetljar, zubar k'o selektor...imaju amaterski entuzijazam, a ima ih i koji dobro igraju lopte . Ne moze se to kopirati.

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 12 jun 2017, 20:02

emir79 je napisao/la:
soko je napisao/la:

Emire jarane,
15 veznjaka
Sta 15 veznjaka?
Sta 2 u odbrani?
Sta 2 napadaca?

Sokole, je li ti ozbiljno ovim pokusavas odbraniti Mesu?
pa kako si ti mogao braniti ono tele majke ti,a sad ti nesto cudno,Mesa ne valja jer je sa poganim Grcima odigrao nerijeseno i ostecen za bar dva penala,a Papke strucnjak,ispusio kuci od yebenog Kipra

Makanaky
Kontakt:

Post Postao/la Makanaky » 12 jun 2017, 20:31

DrFilgud je napisao/la: To je splet specificnih okolnosti. Zemlja od 250 000 ljudi, ostrvo, specifican mentalitet, istorija, tamo su svi k'o jedan. Doktor radi i k'o smetljar, zubar k'o selektor...imaju amaterski entuzijazam, a ima ih i koji dobro igraju lopte . Ne moze se to kopirati.
Možda situacija i nije toliko crna. Ima i u Bosni školovanih ljudi što rade ko smetljari ili tome slično (završi fakultet pa ćeš raditi i putovati) :D Zemlja nije još 250.000 ljudi ali se ide u tom pravcu. Ostrvo nije, ali po stepenu zaobilaznosti kao da jeste. Mentalitet specifičan balkanski, istorija. Jedino fali taj ameterski entuzijazam kojeg je prije više bilo te ono "svi ko jedan".

Dobro, malo zayebancije, znam ja o čemu ti pričaš. Imao sam čast upoznati par Islanđana dok sam se amaterski bavio košarkom. Čim ih bude više od dvoje, odmah svoju ekipu prave, svoj klub.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 12 jun 2017, 20:44

Makanaky je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la: To je splet specificnih okolnosti. Zemlja od 250 000 ljudi, ostrvo, specifican mentalitet, istorija, tamo su svi k'o jedan. Doktor radi i k'o smetljar, zubar k'o selektor...imaju amaterski entuzijazam, a ima ih i koji dobro igraju lopte . Ne moze se to kopirati.
Možda situacija i nije toliko crna. Ima i u Bosni školovanih ljudi što rade ko smetljari ili tome slično (završi fakultet pa ćeš raditi i putovati) :D Zemlja nije još 250.000 ljudi ali se ide u tom pravcu. Ostrvo nije, ali po stepenu zaobilaznosti kao da jeste. Mentalitet specifičan balkanski, istorija. Jedino fali taj ameterski entuzijazam kojeg je prije više bilo te ono "svi ko jedan".

Dobro, malo zayebancije, znam ja o čemu ti pričaš. Imao sam čast upoznati par Islanđana dok sam se amaterski bavio košarkom. Čim ih bude više od dvoje, odmah svoju ekipu prave, svoj klub.
Moglo bi se kod nas probrat jedno 200 000 , a ovo ostalo rastjerat, bili bi bolji od Islandjana :D

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 jun 2017, 20:52

soko je napisao/la:Emire, zar je toliko tesko skontati. Ovo sto on sad radi je radio Pape, kojeg si ti branio.
Razumijem ja tebe, s time sto Pape u sastavu nije pretjerivao. Mesa protiv Irske izvede na teren 6 stopera. Sad protiv Grcke 4, te 4 napadaca.
Mozd je Susic pretjerivao sa pozivima za vezni red, ali on je na veznom gradio igru.

Igra koju je gajio Safet se razlikuje od ovoga sto radi Mesa. Kod Safeta se nije preskakala igra izuzev njegovih pocetaka, dok nije sklopio ekipu kakvu zeli. Mesa ignorise vezni red i evo vec nekoliko puta ostavlja Pjanica samog.

Ne ide to jbg. Znam i ja da Susic nije Mourinho, da je prosjecan trener, ali brate nasa igra i nasi napadi kad krenu nismo se nikog bojali.

On je trebao poslije SP-a da prestane, to sam i sam pisao. Al tesko je ostaviti ekipu nakon 4 godine, nije to jednostavno. Nije to zbog nekakvih para, jer on za 4,5 godine nije ni pola uzeo od onoga sto je za 6 mjeseci u Alanyji.

Mesa je teski ziheras, sto je najgore to je sve prenio i na fudbalere. Ja sam njemu Irsku oprostio u nadi da ce biti mnogo bolji poslije, ali nema poboljsanja , vidis i sam.

A da je nas kojim slucajem odveo na EP, kod mene bi imao kredita toliko, da je sad komotno mogao sve izgubiti.

Nismo mi ekipa koja ce redovno biti ucesnik na prvenstvima, to svi kolektivno trebamo sebi utuviti u glavu. Nema od toga nista. To su pusti snovi. Za nas ce uvijek biti samo odlazak na prvenstvo uspjeh, da tamo ne uradimo nista. Treba biti realan.

Ja sam izgubio sve nade, takav sam po prirodi i uvijek krecem od najgoreg. I ne vjerujem da cemo izboriti baraz.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 12 jun 2017, 20:57

Jos jedna zanimljivost sto se tice utskmice protiv Grcke. Pogodite ko je bio nas najmladji igrac u pocetnoj postavi?

To je bio Miralem Pjanic sa svojih 27 godina!! Kako onda ocekivati od takve ekipe presing, trku, moderan fudbal? Da su nam svi igraci zdravi, u prvoj postavi od mladjih bi bili vjerovatno samo Kolasinac i Besic, njih dvojica imaju oko 24 god, sto znaci da bi ostalih 9 igraca bilo +27!

Veoma transparentno se radi sa mladim nadama i pruza se jim prilika.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 12 jun 2017, 21:00

ElCartel11 je napisao/la:Jos jedna zanimljivost sto se tice utskmice protiv Grcke. Pogodite ko je bio nas najmladji igrac u pocetnoj postavi?

To je bio Miralem Pjanic sa svojih 27 godina!! Kako onda ocekivati od takve ekipe presing, trku, moderan fudbal? Da su nam svi igraci zdravi, u prvoj postavi od mladjih bi bili vjerovatno samo Kolasinac i Besic, njih dvojica imaju oko 24 god, sto znaci da bi ostalih 9 igraca bilo +27!

Veoma transparentno se radi sa mladim nadama i pruza se jim prilika.
Nedostatak prijateljskih utakmica u kojima se kroz 2-3 utakmice moze i MORA probati 20ak igraca i sigurno 5 ce ih se pokazati ozbiljno na svakoj pozicji.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 jun 2017, 21:02

emir79 je napisao/la:
soko je napisao/la:Emire, zar je toliko tesko skontati. Ovo sto on sad radi je radio Pape, kojeg si ti branio.
Razumijem ja tebe, s time sto Pape u sastavu nije pretjerivao. Mesa protiv Irske izvede na teren 6 stopera. Sad protiv Grcke 4, te 4 napadaca.
Mozd je Susic pretjerivao sa pozivima za vezni red, ali on je na veznom gradio igru.

Igra koju je gajio Safet se razlikuje od ovoga sto radi Mesa. Kod Safeta se nije preskakala igra izuzev njegovih pocetaka, dok nije sklopio ekipu kakvu zeli. Mesa ignorise vezni red i evo vec nekoliko puta ostavlja Pjanica samog.

Ne ide to jbg. Znam i ja da Susic nije Mourinho, da je prosjecan trener, ali brate nasa igra i nasi napadi kad krenu nismo se nikog bojali.

On je trebao poslije SP-a da prestane, to sam i sam pisao. Al tesko je ostaviti ekipu nakon 4 godine, nije to jednostavno. Nije to zbog nekakvih para, jer on za 4,5 godine nije ni pola uzeo od onoga sto je za 6 mjeseci u Alanyji.

Mesa je teski ziheras, sto je najgore to je sve prenio i na fudbalere. Ja sam njemu Irsku oprostio u nadi da ce biti mnogo bolji poslije, ali nema poboljsanja , vidis i sam.

A da je nas kojim slucajem odveo na EP, kod mene bi imao kredita toliko, da je sad komotno mogao sve izgubiti.

Nismo mi ekipa koja ce redovno biti ucesnik na prvenstvima, to svi kolektivno trebamo sebi utuviti u glavu. Nema od toga nista. To su pusti snovi. Za nas ce uvijek biti samo odlazak na prvenstvo uspjeh, da tamo ne uradimo nista. Treba biti realan.

Ja sam izgubio sve nade, takav sam po prirodi i uvijek krecem od najgoreg. I ne vjerujem da cemo izboriti baraz.
Ono sto je Susic uradio protiv Nigerije je mala maca sto ovaj radi. Da ne govorimo jos o Kipru i Izraelu. Pa mi napadaca nismo imali. Kvrzic igrao u prvih 11.
Al to nema veze.
Mesa je tanak trener i da se ja pitam on treba da dobije nogu. Ibisevic nije smio da pocne, pogotovo ne u sredini.
Mogao je staviti Lulica, Jajala, Pjanica, Cimirota i Viscu. Pa cak i Medo bi bio bolji. Mogao je pozvati Denija, Amira ili Gojka i to bi bio puno bolji izbor.
A ona izmjena Lulic Kodro, to je ravno nuli. Mogao je staviti Duljevica ili Stevanovica da odigraju ti 45-50 minuta ionako je izveo Kodru poslije. Uzas..

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 jun 2017, 21:12

Eno postavio sam formaciju na temi BiH-Gre , 4-3-3 , otprilike kako si ti ovdje pisao.

Da on nije imao na klupi potrebne igrace pa hajdi, ali imao je da radi sta hoce.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 12 jun 2017, 21:26

emir79 je napisao/la:Eno postavio sam formaciju na temi BiH-Gre , 4-3-3 , otprilike kako si ti ovdje pisao.

Da on nije imao na klupi potrebne igrace pa hajdi, ali imao je da radi sta hoce.
Vidio sam, ta formacija je daleko bolja neg ova sto je on gurao.
Slazemo se
Nego gdje su te formacije bile kad je Tinkec igrao def veznog ;)
ili Zukanovic los igrac a jos losiji covjek.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 jun 2017, 22:32

soko je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Eno postavio sam formaciju na temi BiH-Gre , 4-3-3 , otprilike kako si ti ovdje pisao.

Slazemo se
Kolasinca nema pa zato Zukanovic. Inace ga ne bi ni stavio, jer je spor za beka. Radije bi i Salihovica pozvao iz Svice nego njeg. On je stoper i to je to. Sto se tice Tine, onakav kad je tek dosao u Genk i igrao Evropu bi mi sigurno bio bar prva zamjena za vezni red. Ali to zavisi od njeg. Ko ne igra u klubu ne treba biti pozivan. Tu se za mene prica zavrsava.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 jun 2017, 22:35

soko je napisao/la:

Slazemo se
Tocno je da su te formacije sa Tinom na DM I njegov poziv adresiran za tu poziciju bile bezobrazno ugurivanje u reprezentaciju.
Iako moram priznati da mu ja tadasnjeg Tina nikad nisam pribrajao kao gresku.
Ali imam I ja nesto dodati Sokole na ovu tvoju konstataciju. Ja sam npr. primjetio da je u ovoj zadnjoj utakmici sa Grcima Mesa dao sansu cak 4-orici buducih drugoligasa od kojih svaki trazi klub. Sumnjam da bi se to Susicu propustilo primjetiti.
Makar sa moje strane. :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, hurem, Normus90 i 37 gostiju.