Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Ma Mesu drzi Đurić na klupi, jedino otkriće vrijedno pomena.
Odavno selektora s manje autoriteta nismo imali, od pozivanja Spahe poslije crvenog u prijateljskoj ( Spanija ) do izivljavanja na Kodri.
Kad ti jedan Nermin Sabic skonta da nemas igre ni protiv malih reprezentacija, i tu uzimamo na prekid. Hvala ti za izboren baraz, ove kvale si sam us*ro, potrosio si nam dvije godine karijere najboljim igracima. Sad noga
Odavno selektora s manje autoriteta nismo imali, od pozivanja Spahe poslije crvenog u prijateljskoj ( Spanija ) do izivljavanja na Kodri.
Kad ti jedan Nermin Sabic skonta da nemas igre ni protiv malih reprezentacija, i tu uzimamo na prekid. Hvala ti za izboren baraz, ove kvale si sam us*ro, potrosio si nam dvije godine karijere najboljim igracima. Sad noga
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
-
- Kontakt:
nije stvar u rezultatu, stvar je u igri i postavci, stvar je u tome da nama Ibisevic igra desetku, stvar je u tome da nemamo bekova, stvar je u tome da Mesa uvodi Kodru na krilo pa ga onda kasnije vadi, stvar je u tome da nam se igra svodi na nabijanje na udvojenog Dzeku, stvar je u tome da smo vecinu utakmice igrali sa cetiri stopera, dva vezna i cetiri napadaca...DevilsAdvocate je napisao/la:Hebo majku ko da smo izgubili 0-3, a ne odigrali 0-0 bez pola ekipe protiv Grcke koju ni Belgija nije pobijedila, cak je Belgija i gubila na svom terenu do 89 minute sa 0-1, od te iste Grcke od koje smo mi bili po sansama bolji i trebali imati 5 penala, uz to sudija svirao 70-30 za njih u prvom poluvremenu su trebali dobit dva crvena, i naravno Mesha jest kriv, al igraci su krivi jos vise jer su se usrali ko pichke, i sad Mesha odlazi hahahah PA KO CE GA NASLIJEDIT BOLJI ?? De budite malo racionalni....
i Grcka je igrala sa "B" timom i imali su vise izostanaka, tako da nam to nije alibi
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!
Koga bi na mjesto Bazdarevica i zasto?!
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®
- AndreWilliams
- Kontakt:
Ja bi nekog ko insistira na posjedu. Susic je bio dobar do trenutka kad je isplivala seljacka tvrdoglavost.
Pretpostavljam da ti utakmicu Belgija- Grcka nisi ni pogledao. Pa ja ne znam ko je sve u toj utakmici Grke spasio. Ja mislim svi oni Bogovi u koje oni vjeruju.DevilsAdvocate je napisao/la:Hebo majku ko da smo izgubili 0-3, a ne odigrali 0-0 bez pola ekipe protiv Grcke koju ni Belgija nije pobijedila, cak je Belgija i gubila na svom terenu do 89 minute sa 0-1, od te iste Grcke od koje smo mi bili po sansama bolji i trebali imati 5 penala, uz to sudija svirao 70-30 za njih u prvom poluvremenu su trebali dobit dva crvena, i naravno Mesha jest kriv, al igraci su krivi jos vise jer su se usrali ko pichke, i sad Mesha odlazi hahahah PA KO CE GA NASLIJEDIT BOLJI ?? De budite malo racionalni....
Covjece, Kodro nam igra krilo, Vedad igra ofanzivnog veznog. Igramo sistem za koji svijet nije cuo 4-2-4.
Nismo se s loptom sastali kako treba, ne znamo da uvezemo 3 pasa. Pjanic na vjetrometrini sam igra, a na klupi Besic, Cimirot, Medunjanin. Igraju tri klasicna napadaca, igra nam se svodila na “nabij je Begovicu“.
Nisu igraci igrali ko pichke , nego su se istrosili ne znaju ni oni zasto, jer se nisu znalazili na pozicijamo koje su igrali.
Da nas Rahimic iz Veleza preuzme , ne bi bio toliki budalas da igra sa 4 stopera i 4 napadaca. Ovo samo karikiram naravno. Ovaj nakon debakla sa Irskom i ovog dvomeca sa Grckom, gdje smo ISKLJUCIVO samo njegovom krivicom prosuli 4 boda bi mi bio sutnut u roku od 5 minuta.
Cuj ko ce nas preuzeti, ja izgovora braco mila.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Cinjenica je da Grcka nije uopste slaba repezentacija i odigrali su takticki savrseno proti nas, i cinjenica je da smo bili igracki liitrani, kao prvo nisi imo bekova, i nisi imo lijevog krila, Mesha jest kriv po meni mogao je pokusati sa 3-5-2 formacijom ali cinjenica je da nije izgubio nego igrao nerjseseno, bili smo bolji i sudija nas je kocio od pocetka, mislim slazem se ja s vama takodjer sam ehbavao Meshi sve po spisku, al nije razlog da se selektor mjenja, barem ne sada, jer kvalifikacije su jos otvorene, i sami znate kakav je nas savez i kaku bi ublehu doveli u ovom trenutku...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
-
- Kontakt:
Sad je ocigledno zasto je Kodro usao u igru. Nekazem da je los i nekvalitetan, ali glavni razlog je moguci transfer u jaci klub. Garant je bilo u planu ako krene krivo, da ce on biti prvi za ulazak.
Zbunjeni Mesa nije uspio pod onakvim pritiskom koristiti mozak. Nije dorastao zadatku. Pogotovo ako mislimo nesto pokazati na jednoj zavrsnici a kamoli kvalifikovati se za jednu. Vratio bi rado Mehu, ali Kodro nepase Savezu i sponzorima. Kod njega nije bilo pristupa medijima, kao sto je sad i reklamiranja i izvodjenja razno raznih akcija za pranje novca...
Zbunjeni Mesa nije uspio pod onakvim pritiskom koristiti mozak. Nije dorastao zadatku. Pogotovo ako mislimo nesto pokazati na jednoj zavrsnici a kamoli kvalifikovati se za jednu. Vratio bi rado Mehu, ali Kodro nepase Savezu i sponzorima. Kod njega nije bilo pristupa medijima, kao sto je sad i reklamiranja i izvodjenja razno raznih akcija za pranje novca...
E sigurno će ga utakmica protiv Grka prodatisamoposmatram je napisao/la:Sad je ocigledno zasto je Kodro usao u igru. Nekazem da je los i nekvalitetan, ali glavni razlog je moguci transfer u jaci klub. Garant je bilo u planu ako krene krivo, da ce on biti prvi za ulazak.

Pustite više te teorije zavjere.
Vidi ovog emira, branio Safeta pulena a radio frajer iste gluposti pa i veće od Meše

Zajednicka zelja Baždarevića i Muslina je da izbjegnu Istočnu Njemačku u barazu...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Nisu ni Čehoslovaci za odbacit.marconato je napisao/la:Zajednicka zelja Baždarevića i Muslina je da izbjegnu Istočnu Njemačku u barazu...

"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Stvarno bi bila šteta da ovu generaciju ne preuzme Vaha ili neko sličan. Mozemo imati odličan spoj mladosti i iskustva. Imamo i agresivaca na terenu i umjetnika. Bila bi šteta to ne iskoristiti.
--------------------Begovic----------------
--Vranjes--Šunjić---Bicakcic--Seo
--------------Pjanic---Bešić-----------'
--Izet---------Milicevic--------Lulic----
-----------------Džeko----------------
Moderna i brza sredina terena. U odbrani imaš igrača koji će već od iduće sezone biti svjetska klasa. Uvijek sigurnog Sunjica, Bicakcica koji je bundesligas i Vranjesa koji je Poprilično dobar u odbrani.
Na sredini maestra Pjanica, radilicu Bešića i 10ku Milicevica koji je brz i zna zabiti. 2 potpuno različita krila, Lulica koji trči za dvojicu i Hajrovica koji zna napraviti višak i ima strašan udarac.
U napadu svjetska klasa Edin.
Moderna i brza sredina terena. U odbrani imaš igrača koji će već od iduće sezone biti svjetska klasa. Uvijek sigurnog Sunjica, Bicakcica koji je bundesligas i Vranjesa koji je Poprilično dobar u odbrani.
Na sredini maestra Pjanica, radilicu Bešića i 10ku Milicevica koji je brz i zna zabiti. 2 potpuno različita krila, Lulica koji trči za dvojicu i Hajrovica koji zna napraviti višak i ima strašan udarac.
Da kad su svi spremni imamo strasan sastav. Slazem se. Samo posto Vaha nece jer mu ovdje sufliraju da mora toliko srba, toliko hrvata, toliko bosnjaka (sto nije istina), a cova previse gleda nadrealiste, i pri tome je vodio obalu slonovace gdje su mu puskama prijetili da mu taj i taj igrac moraju igrati (dakle on je ravaku kojoj to mozes provoditi samo da je platis dovoljno i nije me stid da to napisem kad je tako), nase jedino rjesenje je Meho Kodro.jasmin10 je napisao/la:Stvarno bi bila šteta da ovu generaciju ne preuzme Vaha ili neko sličan. Mozemo imati odličan spoj mladosti i iskustva. Imamo i agresivaca na terenu i umjetnika. Bila bi šteta to ne iskoristiti.
Daj mu sredinu Pjana, Besic,Krunic, Cimi, Gojak, Amir, Milosevic, Milicevic dosta ovih dizelasa. Krilo Izet i Miro desno, Lulic i Dulja lijevo dodaj i Viscu kao petu alternativu. Spic Dzeko, Kodro, Bajic, Hodzic (Vedo hvala ti, ali ne mozes vise).
Odbrane ima jos uvijek (Sunjic, Zuka, Bico, Djumic, Memisevic, Vranjes, Seo) fali nam eventualno dobar desni bek.
Mesu za skauta, ili tako nesto jer mu sirenje baze dobro ide, ali selektorski posao ne bas tako dobro.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Ovo je najidealnije za naš tim. Eventualno neki drugi stoper umjesto Zukanovića, ali išao sam logikom brzog beka upariti sa sporijim stoperom koji se zna postavljati. Vranješ i Kolašinac bi mogli korigovati brzinske nedostatke ove dvojice.
Bešića zadužiti da osvaja lopte, plus je jako dobar na lopti i zna je savršeno iznijeti. Pjanić bi bio glavni kreator, plus doprinos u defanzivi koji je značajno podigao ove sezone. Lulić pravi box to box, ubacivanje iz drugog plana mu savršeno ide, tako da bi mu to baš "leglo". U dafanzivi ne sumnjam da bi izostao njegov učinak također. Milićević i Hajrović krila, s tim da bi bili sekundarni kreatori, jer obojica itekako znaju igrati s loptom u nogama i podvaliti pas u šesnaesterac. Džeko je Džeko.

1992, 2006, 2009, 2011, 2015
Bravo Emire!emir79 je napisao/la:Pretpostavljam da ti utakmicu Belgija- Grcka nisi ni pogledao. Pa ja ne znam ko je sve u toj utakmici Grke spasio. Ja mislim svi oni Bogovi u koje oni vjeruju.DevilsAdvocate je napisao/la:Hebo majku ko da smo izgubili 0-3, a ne odigrali 0-0 bez pola ekipe protiv Grcke koju ni Belgija nije pobijedila, cak je Belgija i gubila na svom terenu do 89 minute sa 0-1, od te iste Grcke od koje smo mi bili po sansama bolji i trebali imati 5 penala, uz to sudija svirao 70-30 za njih u prvom poluvremenu su trebali dobit dva crvena, i naravno Mesha jest kriv, al igraci su krivi jos vise jer su se usrali ko pichke, i sad Mesha odlazi hahahah PA KO CE GA NASLIJEDIT BOLJI ?? De budite malo racionalni....
Covjece, Kodro nam igra krilo, Vedad igra ofanzivnog veznog. Igramo sistem za koji svijet nije cuo 4-2-4.
Nismo se s loptom sastali kako treba, ne znamo da uvezemo 3 pasa. Pjanic na vjetrometrini sam igra, a na klupi Besic, Cimirot, Medunjanin. Igraju tri klasicna napadaca, igra nam se svodila na “nabij je Begovicu“.
Nisu igraci igrali ko pichke , nego su se istrosili ne znaju ni oni zasto, jer se nisu znalazili na pozicijamo koje su igrali.
Da nas Rahimic iz Veleza preuzme , ne bi bio toliki budalas da igra sa 4 stopera i 4 napadaca. Ovo samo karikiram naravno. Ovaj nakon debakla sa Irskom i ovog dvomeca sa Grckom, gdje smo ISKLJUCIVO samo njegovom krivicom prosuli 4 boda bi mi bio sutnut u roku od 5 minuta.
Bazdarevicu se Irska nije smjela oprostiti I nisu samo rezultati razlog radi kojeg velika vecina navijaca negoduje.
Na prvom mjestu je nedostatak znanja I vizije. Slaganje formacija zbrda, zdola I sulude izmjene, Preplasenost I izgubljenost na klupi od strane Bazdarevica je I vise nego ocita. Njegova izbecena I izgubljena faca je vec postala zastitni znak prenosa svake ozbiljnije utakmice BiH.
A uz ovo bi nadodao I ulicarsku atmosferu koju je on digao na nevidjeni nivo. Svasta sam se u nogometu nagledao ali ovo cemu svjedocimo sa njim je nesto novo u svijetu nogometa.
Tuce, svadje sa navijacima, tuce nasih igraca sa suparnicima na terenu, gadjanje zvakama, skidanje gaca protivnickih igraca

Na zalost on nam je sudbina I prebolio bih ga do kraja ovih kvalifikacija samo da se pripremi preuzimanje u ovih narednih par utakmica od nekog normalnog mladog trenera. Ako bi mogli dovesti trenera tipa Prosineckog Mesu bi expresno poslao u Pariz ili zadrzao kao nekog tko ce obilaziti igrace, umjesto Jusufa npr.
Odlican sastav.HankMoody je napisao/la:
Ovo je najidealnije za naš tim. Eventualno neki drugi stoper umjesto Zukanovića, ali išao sam logikom brzog beka upariti sa sporijim stoperom koji se zna postavljati. Vranješ i Kolašinac bi mogli korigovati brzinske nedostatke ove dvojice.
Bešića zadužiti da osvaja lopte, plus je jako dobar na lopti i zna je savršeno iznijeti. Pjanić bi bio glavni kreator, plus doprinos u defanzivi koji je značajno podigao ove sezone. Lulić pravi box to box, ubacivanje iz drugog plana mu savršeno ide, tako da bi mu to baš "leglo". U dafanzivi ne sumnjam da bi izostao njegov učinak također. Milićević i Hajrović krila, s tim da bi bili sekundarni kreatori, jer obojica itekako znaju igrati s loptom u nogama i podvaliti pas u šesnaesterac. Džeko je Džeko.
Da vidim ovaj sastav na terenu, komotno bi mogao leć u grob psolije toga.HankMoody je napisao/la:

"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Šajite Meši taj sastav poštom na kućnu adresu.
- JohnCleese
- Kontakt:
Ima li tog jugo-obraza, o Mehmede ?
Da li si ponudio ostavku barem iz moralnih razloga, zbog neuspjeha ?
Ponudi bolan Mehune ostavku pa ako je oni ne prihvate tvoje trenersko neznanje i kukavicluk automatski ce se pripisati njima, a ti ces nastaviti posao barem cistog obraza.
Da li se u glavi 'pak vrte paranoje kako zivjeti bez 20, 30 milja mjesecno primanja ? Ili mozda o ostavci i ne pomisljas ?
Jesi li svjestan da ce tvoj sljedeci knock down biti ujedno i knock out i bit ce bolniji od onog Papetovog, znas li to moj Mešane ?
Od 70 ljudi koji s "razlogom" pljuju Safeta uvijek ce se naci 30-tak, a vremenom u slucaju neuspjeha bit ce ih sve vise i vise koji ce neoborivim argumentima (npr. historjiski plasman na SP ) sprijeciti dalje omalovazavanje naseg najboljeg igraca u historiji, a bolan Bazdarevicu pa tebe ce svi pljuvat i vrijedjat, ako se skupi neko omanje jato ćurana koje ce kokodakati u tvoje ime !
Budi svjestan ove surove realnosti Bazdarevicu i barem je ponudi !
Da li si ponudio ostavku barem iz moralnih razloga, zbog neuspjeha ?
Ponudi bolan Mehune ostavku pa ako je oni ne prihvate tvoje trenersko neznanje i kukavicluk automatski ce se pripisati njima, a ti ces nastaviti posao barem cistog obraza.
Da li se u glavi 'pak vrte paranoje kako zivjeti bez 20, 30 milja mjesecno primanja ? Ili mozda o ostavci i ne pomisljas ?
Jesi li svjestan da ce tvoj sljedeci knock down biti ujedno i knock out i bit ce bolniji od onog Papetovog, znas li to moj Mešane ?
Od 70 ljudi koji s "razlogom" pljuju Safeta uvijek ce se naci 30-tak, a vremenom u slucaju neuspjeha bit ce ih sve vise i vise koji ce neoborivim argumentima (npr. historjiski plasman na SP ) sprijeciti dalje omalovazavanje naseg najboljeg igraca u historiji, a bolan Bazdarevicu pa tebe ce svi pljuvat i vrijedjat, ako se skupi neko omanje jato ćurana koje ce kokodakati u tvoje ime !
Budi svjestan ove surove realnosti Bazdarevicu i barem je ponudi !
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Kodro nije igrao krilo, ovo je drugacija formacija bila.emir79 je napisao/la:Pretpostavljam da ti utakmicu Belgija- Grcka nisi ni pogledao. Pa ja ne znam ko je sve u toj utakmici Grke spasio. Ja mislim svi oni Bogovi u koje oni vjeruju.DevilsAdvocate je napisao/la:Hebo majku ko da smo izgubili 0-3, a ne odigrali 0-0 bez pola ekipe protiv Grcke koju ni Belgija nije pobijedila, cak je Belgija i gubila na svom terenu do 89 minute sa 0-1, od te iste Grcke od koje smo mi bili po sansama bolji i trebali imati 5 penala, uz to sudija svirao 70-30 za njih u prvom poluvremenu su trebali dobit dva crvena, i naravno Mesha jest kriv, al igraci su krivi jos vise jer su se usrali ko pichke, i sad Mesha odlazi hahahah PA KO CE GA NASLIJEDIT BOLJI ?? De budite malo racionalni....
Vedo je morao igrati, nemoze ga staviti na klupu. Igrac kao Vedo mora igrati u prvih 11, nebi bilo dobro da se naljuti.
Ma jok nije Kodro igrao krilo, @Soko je igrao krilo. 
Da jeste druga formacija, ni dragi Bog je raspetljati ne moze.
4 stopera 2 vezna i 4 napadaca, i nas @ Soko pokusava da ispravi krivu Drinu

Da jeste druga formacija, ni dragi Bog je raspetljati ne moze.
4 stopera 2 vezna i 4 napadaca, i nas @ Soko pokusava da ispravi krivu Drinu

Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19