Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Rokoko87
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Rokoko87 » 11 jun 2017, 02:04

High je napisao/la:Platiti kakvu miliciju da otjera gegajuće smetalo, Ibiševića.
:kafa:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 11 jun 2017, 02:12

Jučer u Zenici niko ne posti, a hoćemo da dobijemo Grke. Ne ide to tako ljudi moji!

Derdiyok
Kontakt:

Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Derdiyok » 11 jun 2017, 04:38

aqarius je napisao/la:
RichmanBiH je napisao/la:slika

Ljudi dragi ima li ovo smisla ikakvog?
Ha,ha odlično prikazano....kako li se ova formacija zove....možda formacija slalom..nešto me sve vuče prema tome...ili zmija formacija...
Ma super g, nisu kapije toliko blizu da bi bio slalom :mrgreen:

Sent from my SM-T211 using Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 jun 2017, 09:27

Steph je napisao/la:Jučer u Zenici niko ne posti, a hoćemo da dobijemo Grke. Ne ide to tako ljudi moji!
Vjerovatno je to razlog sto nismo dobili. :urnebes:

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 11 jun 2017, 09:28

Mesa se dobro pogubio u ovoj utakmici i plasman na SP, pa cak i baraz, doveo pod ogroman upitnik. Pustiti ga nek odradi ciklus do kraja i zahvaliti mu se na saradnji.

Sto se tice nasljednika, to nikako ne smije biti stranac. Mora biti neko sa nasih prostora ko ce prilikom sastavljanja ekipe manje gledati na zasluge u prethodnim ciklusima.

Iz Mehmedovog staba jedino Gillija ostaviti a ostalim se zahvaliti na saradnji.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 11 jun 2017, 09:29

oplakah,ali ovo mi najvise lici na superkombinaciju,kroz sredinu spust a naprijed i nazad slalom :mrgreen:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 11 jun 2017, 09:31

PrinceofVeresija je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:
RichmanBiH je napisao/la:Amar Osim ili Husref Musemic bi bili drugi bez srkleta ikakvog.
:facepalm: :facepalm:

Nema nista s bosnjom vise osim ako nije Vaha! Nama treba stranac. Kakav Amar, uz sav duzni respekt al nije ovo saban liga! Doduse jeste i repka sabanijada u zadnje vrijeme ali valjda nam je ambicija neka da se rijesimo toga a s Amarom nece to moci.
Potpuno se slazem,nama bi neko poput Felix Magatha legao ko budali samar...kad je Svabo Grke napravio prvacima Evrope sto nas ne bi mogao odvest na prvenstvo neko :D
Samo sto Magath nece nikad ovdje doci, lik odbija mnogo bogatije od nas, a trenutno je trener jednog od najbogatijih kineskih klubova.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 11 jun 2017, 15:31

Felix Magath je dosao na razgovor sa nasim savezom kada se trazio nasljednik za Safeta.
Jeste bio najskuplji ali nije neke pretjerane novce trazio.
Ali poslije razgovora sa savezom on je odbio posao.
Njegove izjave se sjecam kao da je bila jucer.
Njima je vazan samo odlazak na evropsko prevenstvo i nista vise, ja tako neradim. Za ovaj tim potrebna je najmanje jedna godina vremena da se nesto moze uraditi.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 11 jun 2017, 15:44

Ma, meni je i to vala nidje veze. Mislim da su ti angazmani velikih imena u nacionalne selekcije u vise slucajeva zavrsavali nespjehom, nego nekim dobrim rezultatom. Moje misljenje je da nam treba 'domaci' trener, ali malo modernijeg shvatanja igre. To je sve.
Evo recimo, Mesa je uradio odlican posao sa pozivima, prosirio spisak potencijalnih reprezentativaca. Angazovan je kada su u pitanju nova imena. To je iskorak u odosu na Safeta gdje je nerviranje kretalo sa objavljivanjem spiska, a da ne spominjem njegove izjave kako mu je bilo mrsko gledati potencijalne reprezentativce cak i na TV-u.
Dakle, Mesa je tu odradio dobar posao, ali je zakazao na taktickom planu. Plus, samo vodjenje utakmice mu nije jaca strana, iako je znao pogoditi sa izmjenama, ali eto nije bilo dovoljno. Yebiga, preko Irske se nekako moglo i preci, ali preko Grcke (ako se desi) jednostavno nema sanse.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 11 jun 2017, 16:09

Mi smo protektorat par vijekova. Nije čudo da ništa ne znamo i ne možemo sami. Stranac, a prije svega autoritet, je nešto najpotrebnije ovoj repci. Nećemo se lagat', i Safetu i Meši je repka odskočna daska, il' je bar trebala bit'. I Meša i Safet su u x primjera pokazali da su oni na neki način stranci. Ne krivim ih, generacija zaglavljena između dvije domovine.
Dakle, treba neko ko će Vedadu Ibiševiću il' nać' pravu poziciju il' ga poslat' na klupu. Očigledno je da takvog domaćina nema. Jedan od primjera. Felix se ubio za naš tim, šteta što nije doš'o na vakat. Čovjek ima viziju, kontinuitet, da dugoročno riješi naše probleme. Našima to očigledno nije štimalo. Pogledajte Grčku. Realno, reprezentacija koja je uvijek više plasirana neg' što treba, al' su riješili neke probleme, postavili temelje a onda je sve lakše.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 jun 2017, 16:15

Effenberg je napisao/la:
RichmanBiH je napisao/la:Amar Osim ili Husref Musemic bi bili drugi bez srkleta ikakvog.
:facepalm: :facepalm:

Nema nista s bosnjom vise osim ako nije Vaha! Nama treba stranac. Kakav Amar, uz sav duzni respekt al nije ovo saban liga! Doduse jeste i repka sabanijada u zadnje vrijeme ali valjda nam je ambicija neka da se rijesimo toga a s Amarom nece to moci.
:bih:

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 11 jun 2017, 16:43

Centre forward je napisao/la:Mi smo protektorat par vijekova. Nije čudo da ništa ne znamo i ne možemo sami. Stranac, a prije svega autoritet, je nešto najpotrebnije ovoj repci. Nećemo se lagat', i Safetu i Meši je repka odskočna daska, il' je bar trebala bit'. I Meša i Safet su u x primjera pokazali da su oni na neki način stranci. Ne krivim ih, generacija zaglavljena između dvije domovine.
Dakle, treba neko ko će Vedadu Ibiševiću il' nać' pravu poziciju il' ga poslat' na klupu. Očigledno je da takvog domaćina nema. Jedan od primjera. Felix se ubio za naš tim, šteta što nije doš'o na vakat. Čovjek ima viziju, kontinuitet, da dugoročno riješi naše probleme. Našima to očigledno nije štimalo. Pogledajte Grčku. Realno, reprezentacija koja je uvijek više plasirana neg' što treba, al' su riješili neke probleme, postavili temelje a onda je sve lakše.
Lako je Grcima, Otto Rehagel, Fernando Santos, Michael Skibbe
A kod nas Blaz, Ciro, Safet, Mesa
Vec po imenima trenera smo donji tu nemislim na njihov kvalitet

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 11 jun 2017, 17:14

Ja sam navijao za zutog. On je mangup a i zna nesto kao trener.zao mi je sto njega ne izabrase
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 11 jun 2017, 18:06

Da mu je kruna na glavi treba da bude otjeran nakon dvomeca sa Irskom i sad sa Grckom.
Sta jos treba da zasere pa da dobije otkaz.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 jun 2017, 18:09

emir79 je napisao/la:Da mu je kruna na glavi treba da bude otjeran nakon dvomeca sa Irskom i sad sa Grckom.
I šta misliš ko bi nas to preuzeo?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 jun 2017, 18:15

Ne možeš otjerati i ostati bez selektora. Mada nije ni Meša visoko ljestvicu postavio.
Daj nam napokon provjereno ime. Vahu možemo otpisati jer ne želi da radi s ovim lopovima. Možda stranca nekog ko i nije baš upoznat sa lopovima iz saveza. Daj mu platu pa da napokon vidimo šta možemo pod palicom jakog stručnjaka.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 11 jun 2017, 18:23

Jos nisi ponudio ostavku ?
Posto obraz Mehmede ?
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 11 jun 2017, 18:34

Raonffa je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Da mu je kruna na glavi treba da bude otjeran nakon dvomeca sa Irskom i sad sa Grckom.
Samo neka se on nogira, za nasu reprezentaciju ce uvijek biti kandidata. Toga nikad nece manjkati. Ovo sto Mesa radi sa reprezentacijom to ovdje u austrijskoj trecoj ligi ne bi radili.

Da mu se jednom desilo pa da mu covjek i oprosti, ali on to redovno radi. Dosta je vise.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 11 jun 2017, 18:38

emir79 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Samo neka se on nogira, za nasu reprezentaciju ce uvijek biti kandidata. Toga nikad nece manjkati. Ovo sto Mesa radi sa reprezentacijom to ovdje u austrijskoj trecoj ligi ne bi radili.

Da mu se jednom desilo pa da mu covjek i oprosti, ali on to redovno radi. Dosta je vise.
Pa ima kandidata uvijek, evo ja sam prvi kandidat, vrlo rado bih bio selektor BiH, samo je pitanje koliko sam kompetentan za to. Ako ćemo već tjerati Mešu, daj da nađemo kvalitetniju zamjenu. Yebo te pos'o ako će ti novi selektor biti opet neka ex-yu legenda koja je u pet deka sa Mešom, Ćirom, Papetom, Bakom, Muzurovićem...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, denza, HariTz, Normus90 i 13 gostiju.