Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vucevich

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Vucevich » 10 jun 2017, 23:37

Hadzifejzovic: Da li je do postave?

Bazdarevic: Ne, to su novinarske price

:rol:

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 jun 2017, 23:38

Mesa je limitiran , da se ne lazemo, ali treba biti korektan i prema njemu. U odnosu na tekmu u Atini , falila su mu 4 igraca, od ta cetiri 3 spadaju u one kljucne igrace , koji nose igru i za koje nemamo zamjene, Spaha, Kolasinac, povredjeni Lulic, onda ide i cetvrti Hajrovic. Ako su Grci bili hendikepirani, bili smo i mi. Nije lako postaviti igru i ekipu s toliko hendikepa i jos pod imperativom pobjede. Ponavljam Mesa jeste limitiran i sto se mene tice moze sutra da se kupi.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 10 jun 2017, 23:41, ukupno mijenjano 2 puta.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 jun 2017, 23:39

Vucevich je napisao/la:Hadzifejzovic: Da li je do postave?

Bazdarevic: Ne, to su novinarske price

:rol:
I price sa portalcica
Zadnja izmjena: Admir_Sa, dana/u 10 jun 2017, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.
nema potpisa

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 23:39

ASD je napisao/la:Sama cinjenica da smo imali od 8 do 10 pobjeda kakvi god da su protivnici je zadivljujuca, eno sinoc Francuska izgubi od hebene Svedske, da su ih dobili vjerovatno bi nas narod pricao lako je Svedsku dobiti nemaju neke igrace.

Dobar je Safet bio dok se drzao osnova, kad je umislio da je neki genije i poceo nesto izmisljati tu mu je bio kraj.
Mesa nema ni te osnove, igra nam se svodi na izbijanje lopte naprijed.
Slicne su im greske, malo se previse pljuje Safet jer je on napravio fantasticnu postavku gdje smo bili masina koja melje slabije reprezentacije samo je on umislio da smo mi sila koja ce na isti fazon pregaziti i Litvaniju i Slovacku ili Nigeriju i tu se zajebao. Ja ga vise pljujem jer je mutav i jer smo propustili priliku koju cemo tesko ikada imati a to je da smo kvalitetom bili ekipa bi trebala proci grupu SP.

S druge strane se Mesa slicno nakacio iste formacije koja prolazi kad imamo vecinu igraca na raspolaganju a izgleda ne razumije da ne prolazi kad nemamo 4-5 igraca koji bi igrali u prvoj. Protiv Irske smo bili primorani igrati sa 5 stopera zato jer nismo mogli racunati ni na jednog beka i ni na jednog def. veznog i smatrao sam da je idiot sto nismo krenuli sa 3 vezna kad vec stoper mora igrati u vezi. Kad sam vidio kako je Medunjanin odigrao u Dublinu pomirio sam se da smo losi.
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 jun 2017, 23:40

pinoglavi je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Safeta nisu pratili ovakvi igraci. Pred SP su svi igraci bili u fantasticnoj formi i bez povreda smo docekali SP. Tako da igraci nisu krivi.
Protiv Nigerije I Argentine nisu grijesili nasi igraci I sudac. Samo je Safet grijesio. Sva 3 gola koja smo dobili u tim utakmicama su direktne greske igraca.
Sto se srece tice Mesa se bas ne moze zaliti.
Argentina je jednostavno bolja, Spahica je otresao nigerijac jer nismo imali lijevog beka. Pogresno si shvatio ja ne pisem o greskama igraca na utakmici nego katastrofalnoj formi igraca od zavrsetka SP, to je i Safeta pratilo u pocetku kvalifikacija za EP. Protiv Izraela Visca je jedini igrac koji je bio standardan u svom klubu, a SP smo docekali da su svi zdravi, standardi i u odlicnoj formi. Generalno navijaci su umislili da smo mi izgradili ime nakon SP i sad to trebamo odrzati a niko ne gleda da li imamo igrace da to uradimo. Kad su svi tu - imamo, kad nam fali pola tima - nemamo.

To je i Mesi greska zato jer je on sebi zacrtao 4-4-2 od kako je dosao i to je fantasticno djelovalo kad imamo sve igrace na raspolaganju a ocajno izgleda kad nam fali 4-5 igraca. Kolasinac da imamo prodornost na lijevom beku, Hajrovic i Lulic na krilima, Besic u sredini i jos Spahic koji koliki god je kikser tehnicki je dobar i onda moze Ibisevic s Dzekom hladiti muda u liniji stopera jer ima ko da donese loptu. Kad igraju Zukanovic, Jajalo, Kodro na krilu i Visca onda nema. Da je trebalo izmisliti nesto - jeste, za to je i placen, da imamo neke kvalitetne igrace - nemamo.
Covjece boziji Kolasinca nije bilo radi njegove procjene. Pa najveci dusmanin nam ne bi riskirao Kolasinca protiv amatera.
Mi ne igramo dobro I ja o tome pisem a igraci nam nisu uopce losi. Volio bih usporediti vrijednost Mesine momcadi I Safetove. Mislim da bi bilo iznenadjenja. Trener treba vidjeti sa cim raspolaze I po tome slagati momcad. On nema ideje ako kola krenu nizbrdo.
Da je Djuric bio u timu on bi usao umjesto Lulica. Citiraj me kad bude utakmica. Bude li izveo ovakav ili slican sastav sa Vedom I Dzekom I protiv Cipra ce biti problem. A on bolje ne zna.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 jun 2017, 23:45

RichmanBiH je napisao/la:slika

Ljudi dragi ima li ovo smisla ikakvog?
Ali kolika razlika izmedju vezne linije i napadača :urnebes:
Ovo nigdje nema. Sinoć bi bilo koji veznjak bio korisniji od Vede i bilo kakvo prirodno krilo od Kodre.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 23:47

dubrovnik je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Protiv Izraela Visca je jedini igrac koji je bio standardan u svom klubu, a SP smo docekali da su svi zdravi, standardi i u odlicnoj formi.
Nad tobom sunce najljepše sja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 jun 2017, 23:48

ASD je napisao/la:Dobar je Safet bio dok se drzao osnova, kad je umislio da je neki genije i poceo nesto izmisljati tu mu je bio kraj.
Nije on počeo izmišljati koliko su se počele dešavati loše stvari, povreda Mujdže, pa Zahirović bez kluba, Rahimić bez minutaže u CSKA, itd, itd... To su bili 'sporedni' igrači koji su bili najveća snaga te reprezentacije, igrači kakvih danas nemamo. Danas imamo Džeku i Pjanića pa deset praznih mjesta, a prije je bilo manje tih kvalitativnih 'praznih mjesta'.

Safet je igrao napadački fudbal kakav je malo ko u Evropi igrao i bilo je dobro dok je imao osigurače za to jurcanje. Dvojica od njih su uvijek trčali za Misimovića, imali smo Salihovića koji je potrošen na beku, ali je dosta doprinosio tom stilu fudbala, kasnije je bio primoran da mu igraju Vršajević i slični.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 10 jun 2017, 23:59

Virtu4l je napisao/la:
ASD je napisao/la:Dobar je Safet bio dok se drzao osnova, kad je umislio da je neki genije i poceo nesto izmisljati tu mu je bio kraj.
Nije on počeo izmišljati koliko su se počele dešavati loše stvari, povreda Mujdže, pa Zahirović bez kluba, Rahimić bez minutaže u CSKA, itd, itd... To su bili 'sporedni' igrači koji su bili najveća snaga te reprezentacije, igrači kakvih danas nemamo. Danas imamo Džeku i Pjanića pa deset praznih mjesta, a prije je bilo manje tih kvalitativnih 'praznih mjesta'.

Safet je igrao napadački fudbal kakav je malo ko u Evropi igrao i bilo je dobro dok je imao osigurače za to jurcanje. Dvojica od njih su uvijek trčali za Misimovića, imali smo Salihovića koji je potrošen na beku, ali je dosta doprinosio tom stilu fudbala, kasnije je bio primoran da mu igraju Vršajević i slični.
Uvijek sam postovao tvoje postove koji su realni za razliku od drugih forumasa. Sa Safetom smo imali nesto sto nas je krasilo, dok sa Mesom nemamo nista. Nikog nismo nadigrali i to je nesto sto mene najvise boli. Moze neko da voli Mesu ili ga mrzi, isto vazi i za Safeta, ali sa Safetom smo igrali puno bolje i bio sam siguran da cemo napadati. Mesu je lijepo slusati kada daje profesionalne izjave, ali je Safetovu ekipu bilo mnogo ljepse gledati. Spominje se Miske, pa Mesinu taktiku ne bi 2 Misketa izvukla, jer nema taktike.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 jun 2017, 00:02

Bolje bi bilo da su tebi urucili otkaz nego Gillu, ali vjeroatno cekaju da uprskas kvalifikacije pa ces ga onda dobiti. Svaki ozbiljniji trener te nakanta taktikom.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 11 jun 2017, 00:03

Kad ga spomenu, meni I dalje zao sto je Zahirovic onda sa svojim klubovima/karijerom ostao bez repke. Nije nikad bio svjetska klasa, ali sa onim sto je pruzao, mislim da je uvijek adekvatno odgovorio zadacima koje je imao.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 11 jun 2017, 00:05

RichmanBiH je napisao/la:slika

Ljudi dragi ima li ovo smisla ikakvog?
Ha,ha odlično prikazano....kako li se ova formacija zove....možda formacija slalom..nešto me sve vuče prema tome...ili zmija formacija...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2017, 00:24

adriano_leite je napisao/la:Uvijek sam postovao tvoje postove koji su realni za razliku od drugih forumasa. Sa Safetom smo imali nesto sto nas je krasilo, dok sa Mesom nemamo nista. Nikog nismo nadigrali i to je nesto sto mene najvise boli. Moze neko da voli Mesu ili ga mrzi, isto vazi i za Safeta, ali sa Safetom smo igrali puno bolje i bio sam siguran da cemo napadati. Mesu je lijepo slusati kada daje profesionalne izjave, ali je Safetovu ekipu bilo mnogo ljepse gledati. Spominje se Miske, pa Mesinu taktiku ne bi 2 Misketa izvukla, jer nema taktike.
Meša je sinoć dokazao da ne zna, ovo mu je 22-23 utakmica od kako je selektor i nema tu ništa za šta bi se čovjek mogao uhvatiti pa reći, e ovo je napredak. Svega par utakmica smo odigrali na zadovoljavajućem nivou, Vels, Izrael, Švajcarska, Grčka, i to je to. Disciplina igrača je na katastrofalnom nivou, prelako smo ostajali bez recimo Bešića ili Kolašinca i to ću adresirati na Baždarevića, previše eksperimentisanja, krenulo je dobro sa Đurićem i onda je mislio da će sve što uradi biti revolucionarno pa je tresnuo na zemlju.

Generalno nisam zadovoljan, slatkorječivost me ne može kupiti, samo 90 minuta na terenu. Sve mi se čini da ćemo prelako baciti još jedne kvalifikacije, i ponovo svojom greškom, a ne zato jer su drugi bili bolji od nas.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Effenberg » 11 jun 2017, 00:53

RichmanBiH je napisao/la:Amar Osim ili Husref Musemic bi bili drugi bez srkleta ikakvog.
:facepalm: :facepalm:

Nema nista s bosnjom vise osim ako nije Vaha! Nama treba stranac. Kakav Amar, uz sav duzni respekt al nije ovo saban liga! Doduse jeste i repka sabanijada u zadnje vrijeme ali valjda nam je ambicija neka da se rijesimo toga a s Amarom nece to moci.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

PrinceofVeresija
Kontakt:

Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la PrinceofVeresija » 11 jun 2017, 00:57

Effenberg je napisao/la:
RichmanBiH je napisao/la:Amar Osim ili Husref Musemic bi bili drugi bez srkleta ikakvog.
:facepalm: :facepalm:

Nema nista s bosnjom vise osim ako nije Vaha! Nama treba stranac. Kakav Amar, uz sav duzni respekt al nije ovo saban liga! Doduse jeste i repka sabanijada u zadnje vrijeme ali valjda nam je ambicija neka da se rijesimo toga a s Amarom nece to moci.
Potpuno se slazem,nama bi neko poput Felix Magatha legao ko budali samar...kad je Svabo Grke napravio prvacima Evrope sto nas ne bi mogao odvest na prvenstvo neko :D

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 11 jun 2017, 00:58

Mi smo na SP zaigrali samo radi jednog gospodina...

slika

Sve su ostalo nijanse. :kafa:

nokee95
Kontakt:

Post Postao/la nokee95 » 11 jun 2017, 01:16

Ma treba samo normalan selektor (neki provjereni strani po mogucnosti) koji ce uvidjeti greske koje mi vidimo. Ja ne mogu vjerovati da mi na forumu smo sposobni uociti ogromne greske u postavkama iz utakmice u utakmicu a strucni stab nije, ja ne znam ko koga ovde yebe?

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 jun 2017, 01:30

Ako kojim slucajem ne daj Boze kiksamo ove kvale, ova vnago iz Saveza trebaju sjesti za stol i skontati se dobro. Bez obzira kako se zovemo u ovoj drzavi nam je najbitnija stvar novac. Dakle dati Meso otkaz, ako zijani mada je i sad zreo noge. Naci nekog trenera iz Evrope, koji ce doci ovdje, trenera kojeg ce boliti racku sto je Vedo dao gol Litvaniji, sto je Medo dao dva gola Kipru, sto je Jajalo odigrao dobro u Grckoj pa mora poceti u Zenici i slicno. Znaci stranac i dati mu para kolko zeli ali i slobodu u odabiru i postavci igraca. Covjek koji ce gledati trenutnu formu igraca a ne njihove zasluge. Sve pare koje damp tom strucnjaku ce se vratiti troduplo od sponzora, fife, uefe. Laku noc i prijatno :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

High

Post Postao/la High » 11 jun 2017, 01:48

Platiti kakvu miliciju da otjera gegajuće smetalo, Ibiševića.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 11 jun 2017, 01:59

Virtu4l je napisao/la:
Meša je sinoć dokazao da ne zna, ovo mu je 22-23 utakmica od kako je selektor i nema tu ništa za šta bi se čovjek mogao uhvatiti pa reći, e ovo je napredak. Svega par utakmica smo odigrali na zadovoljavajućem nivou, Vels, Izrael, Švajcarska, Grčka, i to je to. Disciplina igrača je na katastrofalnom nivou, prelako smo ostajali bez recimo Bešića ili Kolašinca i to ću adresirati na Baždarevića, previše eksperimentisanja, krenulo je dobro sa Đurićem i onda je mislio da će sve što uradi biti revolucionarno pa je tresnuo na zemlju.

Generalno nisam zadovoljan, slatkorječivost me ne može kupiti, samo 90 minuta na terenu. Sve mi se čini da ćemo prelako baciti još jedne kvalifikacije, i ponovo svojom greškom, a ne zato jer su drugi bili bolji od nas.
:thumbup: :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Beduin, HariTz, kakarut, lol89, Rimes87 i 44 gosta.