SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

MocMahale444

Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post Postao/la MocMahale444 » 10 jun 2017, 18:53

Brani bracu nije frka ali reci da penal nije postojao je glupost.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 jun 2017, 18:56

Mesa jeste kiksao u nekim stvarima, ali nerijeseno nije los rezultat, druga je stvar sto smo se mi nafurali na pobjedu pa nam je sve drugo tragedija. Da je igrao 4-5-1, pa odigrao nerijeseno, dajem glavu da bi se sada ovdje pametovalo tipa -- sto nije igo s dva napadaca, kad je znao da ce Grci igrati bunker, ne4 moze dzeko sam protiv dva stopera itd--

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 10 jun 2017, 18:59

Nije vam sad valjda kriv onaj talijan sto je sudija, kako se zove Rizoli. :facepalm:

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 jun 2017, 19:00

DrFilgud je napisao/la:Mesa jeste kiksao u nekim stvarima, ali nerijeseno nije los rezultat, druga je stvar sto smo se mi nafurali na pobjedu pa nam je sve drugo tragedija. Da je igrao 4-5-1, pa odigrao nerijeseno, dajem glavu da bi se sada ovdje pametovalo tipa -- sto nije igo s dva napadaca, kad je znao da ce Grci igrati bunker, ne4 moze dzeko sam protiv dva stopera itd--
Ovo je bila Grcka B repka jadan nebio, ljudi nisu uopste pokusali doci do gola, a da su napadali sa svim silama mi bi zijanili sinoc samo tako. Staviti u zadnju liniju 4 stopera, od kojih je jedino Vranjes brz i to nije bas neka brzina ali hajde, pa nas bi ekipe koje preferiraju napadacki fudbal sinoc nakantale 2,3 razlike.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 jun 2017, 19:01

MocMahale444 je napisao/la:Brani bracu nije frka ali reci da penal nije postojao je glupost.
Lijepo sam obajsnio zasto ovo (nuzno) nije penal, tako da..

Ma kakva braca, isto bi oni ciganisali i protiv Srbije da su igrali. Nema tu bratstva kad je sport u pitanju, pogotovo kod njih. Yebase nas prije 2 mjeseca kosem Printezisa u zadnjoj sekundi u Beogradu i zbog njih ne odosmo na final 8... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 19:01

Normalno, naš nijedan "neuspjeh" nije popraćen riječima "yebiga, jednostavno nismo bili bolji" ili "jednostavno su bili bolji od nas", nego su uvijek krivi igrači ili selektor, i uvijek al' uvijek naši navijači znaju dobitnu kombinaciju i šta je trebalo raditi, al' to obavezno poslije utakmice.

Konkretno, jučer do početka utakmice je ovdje ispisano 40-ak stranica, od sinoć pa evo sve do sada napisano je dodatnih 70 stranica. Tema je znači otvorena još u martu, znači za dva i po mjeseca prije utakmice napisano 40ak stranica.

Onda poslije lošeg rezultata, za manje od 24h napisano je dodatnih 70. Ukratko, najbolji smo generali poslije bitke :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 10 jun 2017, 19:08

marconato je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Brani bracu nije frka ali reci da penal nije postojao je glupost.
Lijepo sam obajsnio zasto ovo (nuzno) nije penal, tako da..

Ma kakva braca, isto bi oni ciganisali i protiv Srbije da su igrali. Nema tu bratstva kad je sport u pitanju, pogotovo kod njih. Yebase nas prije 2 mjeseca kosem Printezisa u zadnjoj sekundi u Beogradu i zbog njih ne odosmo na final 8... ;)
Salim se ba ono radi reda, sad ozbiljno evo koliko si puta vidio da se u onom slucaju dosudi penal?
Ja mislim da je morao jedan od dva svirati da si gurabija, jeste da bi promasili al et.

Najvise je kriv Mesa Muflon i njegova tvrdoglavost pa tek onda rizo koji je izgubio kontrolu i dopustao grubu igru uz narvano taj penal jbga i jos hejbet gresaka.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 jun 2017, 19:10

marconato je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la: Ti si objektivan. De mi reci kako je sve ovo na kraju izgledalo tebi?
Mislis na utakmicu uopsteno?!

Ja sam iskreno razocaran istom. Vise predstavom BiH, jer od Grka se onakva partija i ocekivala! Cvrsto i disciplinovano pozadi i bez mnogo ambicija prema naprijed, a odgovor na takvu igru je jednostavno na prvom mjestu visoki presing, kojeg sinoc nije bilo od momaka u plavim dresovima!
Dalje, previse se preskakala igra, nabij na Džeku, pa sta bude...Po meni je Meša pogrijesio sto nije pojacao sredinu i rasteretio Pjanića i dao mu vise slobode. Recimo da je umjesto Ibiševića stavio Cimirota i igrao 4-3-3. Pjanića malo vise pomjerio prema protivnickom golu, a ne da se trosi i na defanzivu bzvz...
Takodje, bekovi ofanzivno ne postoje, a to je jedan od kljucnih segmenata protiv ekipa kao sto su Grci!
Ok, znaci nismo subjektivni kad vidimo isto i ukazujemo na iste greske. Zato i pjenimo, kad sa onakvim igracima nismo u stanju nametnuti svoju igru na domacem terenu, onda ga ono mores...

Ko vam fali sutra iz prve postave?

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 jun 2017, 19:10

ElCartel11 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Mesa jeste kiksao u nekim stvarima, ali nerijeseno nije los rezultat, druga je stvar sto smo se mi nafurali na pobjedu pa nam je sve drugo tragedija. Da je igrao 4-5-1, pa odigrao nerijeseno, dajem glavu da bi se sada ovdje pametovalo tipa -- sto nije igo s dva napadaca, kad je znao da ce Grci igrati bunker, ne4 moze dzeko sam protiv dva stopera itd--
Ovo je bila Grcka B repka jadan nebio, ljudi nisu uopste pokusali doci do gola, a da su napadali sa svim silama mi bi zijanili sinoc samo tako. Staviti u zadnju liniju 4 stopera, od kojih je jedino Vranjes brz i to nije bas neka brzina ali hajde, pa nas bi ekipe koje preferiraju napadacki fudbal sinoc nakantale 2,3 razlike.
Pusti to B repka, Grci su sa bezveznom ekipom osvojili EP protiv najvecih zvijezda. Ne sporim ja da smo mi bolja ekipa, ali Belgija je pet puta bolja od njihove najjace postave, pa ih ne pobijedise. Otkad smo to mi sila da nerijeseno s Grcima gleda kao poraz?
Ne branim ja Mesu, tu je on negdje sa Safetom, u nekim stvarima bolji u nekim gori ali i mi trebamo biti realni. Nemamo mentalitet, nemamo izbalansiran klvalitet, jedna povreda, provokacija nas izbaci iz cipela...to smo mi.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 jun 2017, 19:12

Raonffa je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Ruka je ruka, i istom je zabranjeno igrati u kaznenom prostoru, bilo da te napuca tvoj ili protivnički igrač. Ovdje da ga je smio svirati, svirao bi ga, jer je više bio nego što nije, pogotovo kad uzmeš još prijašne tri, četiri situacije u kaznenom gdje nije ni pomislio da sudi penal.

Ne znam šta se trebalo desiti da sinoć svira penal za BiH, da Manolas ili Sokratis možda štocem puknu Džeku u kaznenom, ne znam fakat...
Suti dobro smo i prosli. Da smo uzeli utakmicu onakvim penalom, svi bi ograisali. :D
Zaista, gdje bi mi mogli postići gol za pobjedu u 90. minuti iz penala u veoma veoma važnom duelu, prosto takva situacija nije realna :D
A jos da ga je dosudio kome dati da ga izvede...

Pjanic ocigledno je istrosio desno koljeno. Udara garant kost na kost a 27-a godina. Sta ti je moderni fudbal.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 jun 2017, 19:26

samoposmatram je napisao/la: Ok, znaci nismo subjektivni kad vidimo isto i ukazujemo na iste greske. Zato i pjenimo, kad sa onakvim igracima nismo u stanju nametnuti svoju igru na domacem terenu, onda ga ono mores...

Ma ja sam bio ubijedjen u pobjedu. Daleko od toga da je Grčka lak protivnik, ali jednostavno BiH sinoc nije licila na sebe i na one partije kada igra u Zenici sa sebi ravnima ili cak boljim protivnicima. Nikakvog sistema, organizacije..Ko Srbija sa Pižonom, nabij na Žigića.. :mrgreen:

Od startnih 11 ne fali niko, mozda bi samo Maksimović igrao stopera da je zdrav. Zbog povrede su otpali Fejsa i Radoja, ali oni svakako nisu prva postava, tako da bi u nekoj fazi utakmice opet mogli gledati Gudelja :facepalm:
MocMahale444 je napisao/la: Salim se ba ono radi reda, sad ozbiljno evo koliko si puta vidio da se u onom slucaju dosudi penal?
Ja mislim da je morao jedan od dva svirati da si gurabija, jeste da bi promasili al et.
Pazi, sve zavisi od okolnosti. Nije svako igranje rukom u 16 m penal! Prvo se gleda da li imas namjeru da igras rukom, drugo da li lopta ide prema golu i da li tim igranjem sprecavas eventualni pogodak. U ovom slucaju nijedan taj uslov nije ispunjen, tako da Ricoli nije morao svirati, tj. nije pogrijesio sto nije svirao...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 jun 2017, 19:32

marconato je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la: Ok, znaci nismo subjektivni kad vidimo isto i ukazujemo na iste greske. Zato i pjenimo, kad sa onakvim igracima nismo u stanju nametnuti svoju igru na domacem terenu, onda ga ono mores...

Ma ja sam bio ubijedjen u pobjedu. Daleko od toga da je Grčka lak protivnik, ali jednostavno BiH sinoc nije licila na sebe i na one partije kada igra u Zenici sa sebi ravnima ili cak boljim protivnicima. Nikakvog sistema, organizacije..Ko Srbija sa Pižonom, nabij na Žigića.. :mrgreen:

Od startnih 11 ne fali niko, mozda bi samo Maksimović igrao stopera da je zdrav. Zbog povrede su otpali Fejsa i Radoja, ali oni svakako nisu prva postava, tako da bi u nekoj fazi utakmice opet mogli gledati Gudelja :facepalm:
Vi ste sigurni putnici, samo da nastavite pratiti Muslina, i da se on neusere ko nas Mesa.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 10 jun 2017, 19:39

Marconato, normalno da nije svako igranje rukom u 16ercu penal.Ti imas drugaciju interpretaciju tog nepostojeceg penala i cool. Ja mislim da je penal bio mogao ga je svirati a i nije s tim da bi vecina sudija to dosudili.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 jun 2017, 19:42

samoposmatram je napisao/la: Vi ste sigurni putnici, samo da nastavite pratiti Muslina, i da se on neusere ko nas Mesa.
Ma nisu me pretjerano impresionirali + sto ne zove Sergeja, Ljajića itd. za sta nema opravdanja, osim menadzerskih igrica...ali eto, ima rezultat za sada, pa mu niko ne moze prigovarati.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 10 jun 2017, 19:47

Evo kaze Mesa ( na Senadovo insistiranje) , da su neki igraci postili taj dan i ostale dane.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 10 jun 2017, 19:48

Gdje bude komentator na stadionu ? Je l sa zapada gore na vrhu komentariše ili sa istoka, ima onih nekih Press na istoku?

Jesam li sinoć prvi put vidio ili uvijek onako bude na zapadau ograđen neki dio kao vip, slično kao na istoku vip (ispod) doduše tu je baš sve top (za naše uslove :mrgreen: ).

Uvijek budem na sjeveru ili jugu, tako da se nisam fokusirao na ove stvari do sada. :lol:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 10 jun 2017, 19:56

sagitarius je napisao/la:
marconato je napisao/la: Tesko ce ti ovo bilo ko svirati kao penal!
Prvo sto lopta ide u suprotnom smijeru od gola, drugo sto Sokratis nije imao namjeru da igra rukom, trece sto je loptu nabio odbrambeni igrac...
:lol: :lol: :lol: :lol: :urnebes: :urnebes: ovo treba ici na najsmijesnije postove
Nije za keherenja...Covjek je u pravu jer ono nije bio penal...u najmanju ruku vise nije nego sto jeste...da nije bilo ruke lopta bi se nasla na centru i situacija bi bila bezopasna...Rizzoli je dobro prosudio.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 10 jun 2017, 20:03

DrFilgud je napisao/la:Evo kaze Mesa ( na Senadovo insistiranje) , da su neki igraci postili taj dan i ostale dane.
Protivi se postu, a onda hladno ih ubaci u prvu postavu. A ostavi Cimirota i Stevanovica...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 jun 2017, 20:05

DrFilgud je napisao/la:Evo kaze Mesa ( na Senadovo insistiranje) , da su neki igraci postili taj dan i ostale dane.
:D :D :D
Znaci minirala nas vjerska pravila. Je li se ti ovo salis ili je to stvarno rekao?
Sad ce reci da su Gojko I Besic postili skupa.
Zato su igrali ovi iz Palerma. :D

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 10 jun 2017, 20:15

Na stranu sve, ali post i bavljenje ozbiljnim fudbalom ne mogu zajedno čak bih rekao da je i opasno. Uz svo dužno poštovanje
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Imperator98, jasmin10, Maestro^^, Proximic, Sveti i 26 gostiju.