Ja sam lično u baražu priželjkivao i očekivao Salihovića u prvih 11, jer je mjesec dana ranije protiv Velsa pokazao da je itekako sposoban odigrati utakmice na tom nivou.pinoglavi je napisao/la:Sve bi to bilo ok da mi nismo Medu prizeljkivali u Dublinu i mislili da je do formacije u prvoj utakmici s Irskom. U drugoj utakmici dobili i Medu i tu formaciju s dodatnim veznim i nista nismo uradili a Medunjanin je izgledao kao totalni amater. Nije on trcao ni kad je bio na vrhuncu karijere a ne sad. Mislim mozda bi i odigrali bolje ali hvatamo se za slamku odnosno greska je sto nam igrac MLS-a nije startao?MiiisssskeeBh je napisao/la:Raonffa je napisao/la:
Sve zavisi od okolnosti, recimo sinoć su se Grci branili i nama je trebao taj treći igrač u sredini da ovladamo terenom, i za to nije bilo boljeg izbora od Medunjanina.
A u Irskoj, isto smo trebali tri igrača u sredini, ali ne kako bi imali posjed i kontrolisali igru, jer pod onakvim okolnostima to nije bilo moguće, nego nam je trebao taj treći veznjak kako bi brže i lakše iznijeli loptu i pokušali odigrati neki kontranapad. Smiješno je bilo očekivati da će ti Cocalić ili Medunjanin iznijeti loptu i započeti kontru, tu je tada trebao igrati Salihović i Bešić, čak i onakav rovit.
Sad je to sve gotovo, na kraju je postalo i nevažno, kao i utakmica od sinoć, koja nam više ništa ne znači i o kojoj ne vrijedi puno trošiti riječi. Okrenuti se dalje prema kvalifikacijama, a augustu/septembru moramo dobiti Kipar i Gibraltar, i pretpostavljam da ćemo poslije ta dva meča biti na mjestu koje vodi u baraž za Rusiju.slazem se za Medu,to sam cak prije utakmice i pisao da on trba igrati
Ni sinoć nisam priželjkivao Medunjanina u prvih 11, al' kad sam vidio da nam Ibišević igra u veznom redu neku lažnu desetku, instant sam želio vidjeti Medunjanina u veznom redu, jer sam znao da sa onakvom postavkom mi ne možemo dobiti Grke. I da je igrao Medunjanin, ponavljam, ni to ne bi bila garancija da bi uzeli Grčku, al' bi bolje stajali na terenu i mogli bi napraviti, ako ništa barem veći pritisak na gol Grčke.