SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Raonffa
Kontakt:

Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 15:28

pinoglavi je napisao/la:
MiiisssskeeBh je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Sve zavisi od okolnosti, recimo sinoć su se Grci branili i nama je trebao taj treći igrač u sredini da ovladamo terenom, i za to nije bilo boljeg izbora od Medunjanina.

A u Irskoj, isto smo trebali tri igrača u sredini, ali ne kako bi imali posjed i kontrolisali igru, jer pod onakvim okolnostima to nije bilo moguće, nego nam je trebao taj treći veznjak kako bi brže i lakše iznijeli loptu i pokušali odigrati neki kontranapad. Smiješno je bilo očekivati da će ti Cocalić ili Medunjanin iznijeti loptu i započeti kontru, tu je tada trebao igrati Salihović i Bešić, čak i onakav rovit.

Sad je to sve gotovo, na kraju je postalo i nevažno, kao i utakmica od sinoć, koja nam više ništa ne znači i o kojoj ne vrijedi puno trošiti riječi. Okrenuti se dalje prema kvalifikacijama, a augustu/septembru moramo dobiti Kipar i Gibraltar, i pretpostavljam da ćemo poslije ta dva meča biti na mjestu koje vodi u baraž za Rusiju.
:thumbup: slazem se za Medu,to sam cak prije utakmice i pisao da on trba igrati
Sve bi to bilo ok da mi nismo Medu prizeljkivali u Dublinu i mislili da je do formacije u prvoj utakmici s Irskom. U drugoj utakmici dobili i Medu i tu formaciju s dodatnim veznim i nista nismo uradili a Medunjanin je izgledao kao totalni amater. Nije on trcao ni kad je bio na vrhuncu karijere a ne sad. Mislim mozda bi i odigrali bolje ali hvatamo se za slamku odnosno greska je sto nam igrac MLS-a nije startao?
Ja sam lično u baražu priželjkivao i očekivao Salihovića u prvih 11, jer je mjesec dana ranije protiv Velsa pokazao da je itekako sposoban odigrati utakmice na tom nivou.

Ni sinoć nisam priželjkivao Medunjanina u prvih 11, al' kad sam vidio da nam Ibišević igra u veznom redu neku lažnu desetku, instant sam želio vidjeti Medunjanina u veznom redu, jer sam znao da sa onakvom postavkom mi ne možemo dobiti Grke. I da je igrao Medunjanin, ponavljam, ni to ne bi bila garancija da bi uzeli Grčku, al' bi bolje stajali na terenu i mogli bi napraviti, ako ništa barem veći pritisak na gol Grčke.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 10 jun 2017, 15:29

Raonffa je napisao/la:
Believe je napisao/la:Da, ali mislim da se nisam zeznuo jer recimo da i Grčka pobijedi Belgiju i da oni budu ispred nas, to su 3 boda manje za Belgiju i to znači da mi pobjedom protiv Belgije idemo ispred nje za jedan bod. Dakle ako sve dobijemo, sigurno smo u baražu?

A za gol-razliku pitam u slučaju remija našeg protiv Belgije i pobjede Belgije u Grčkoj. Jel se gleda gol-razlika ili međusobni?
Upravu si, uz sve naše pobjede do kraja, i uz uslov da Grci i Belgijanci ne odigraju neriješeno u međusobnom duelu, mi sigurno idemo u baraž :)

Gol razlika se gleda u slučaju istog broja bodova.
Pa šta i ako odigraju neriješeno? Onda idemo ispred Grčke. :kafa:
You'll never walk alone.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 jun 2017, 15:32

Believe je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:
Believe je napisao/la:Da, ali mislim da se nisam zeznuo jer recimo da i Grčka pobijedi Belgiju i da oni budu ispred nas, to su 3 boda manje za Belgiju i to znači da mi pobjedom protiv Belgije idemo ispred nje za jedan bod. Dakle ako sve dobijemo, sigurno smo u baražu?

A za gol-razliku pitam u slučaju remija našeg protiv Belgije i pobjede Belgije u Grčkoj. Jel se gleda gol-razlika ili međusobni?
Upravu si, uz sve naše pobjede do kraja, i uz uslov da Grci i Belgijanci ne odigraju neriješeno u međusobnom duelu, mi sigurno idemo u baraž :)

4 Pobjede i baraz. :bih: :bih: :bih:

eh sad samo sto nismo i stanju pobjedit ni ovu Grcku u Zenici a kamoli onda Belgiju, koja je u ovom trenutku Top 5 repka.
Zadnja izmjena: DzemoVoliMarmeladu, dana/u 10 jun 2017, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 15:32

Believe je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Upravu si, sa svim pobjedama jesmo, do mene je :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 10 jun 2017, 15:35

Znači ipak sve još uvijek zavisi od nas, što je najbitnije.
Mada ja mislim da će Belgija ladno dobiti Grčku i onda nama pustiti u Zenici. :mrgreen:
You'll never walk alone.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 10 jun 2017, 15:36

Nadam se da Uefa nece podleci pritisku Grcke i kazniti stadion bez publike protiv Belgije jer ce nam vjerovatno ta utakmica biti vaznija od ove sinocnje.
Osim nekoliko ubacenih stvari nije bio ni jedan incident sa navijacima. Bez uvrjedljivih transparenata , povika i pirotehnike .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

High

Post Postao/la High » 10 jun 2017, 15:37

slika
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 10 jun 2017, 15:37

Racunica je najjasnija, pod uslovom da sve 3 ekipe do kraja dobiju sve meceve protiv Kipra, Estonije i Gibraltara sto je vrlo realno, imamo ovakvu situaciju(kao tie breaker gleda se gol razlika, a ne medjusobni)

Belgija 22 boda iz 8 utakmica, ostala gostovanja Grckoj i nama
Grcka 21 bod iz 9 utakmica, ostala im Belgija kuci
BiH 20 bodova iz 9 utakmica, ostala nam Belgija kuci

Dakle, prvo ce igrati Grcka i Belgija, u slucaju pobjede Grcke, mi igramo sa Belgijom i treba nam pobjeda za baraz, pobjeda koja Belgiju izbacuje sa SP, u slucaju nerijesenog u Grckoj, treba nam opet pobjeda nad Belgijancima za baraz, s tim da bi u ovom slucaju oni na osnovu gol razlike vec bili u Rusiju, pa mozda ne bi toliko ni zapinjali, i u slucaju pobjede Belgije u Grckoj, treba nam bod na Bilinom protiv Belgije koja je vec osigurala SP.

Nije nista izgubljeno, u sustini sa 4 pobjede do kraja smo sigurno najmanje u barazu, jedini problem je sto smo odabrali tezi put preko Belgije, a laksi je sinoc ispusten.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 10 jun 2017, 15:39, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 10 jun 2017, 15:38

Da vam odma kazem, da necemo dobiti sve do kraja. Mi cemo se muciti protiv Kipra koji ce zapeti protiv nas za bracu Grke, a Belgija ce nam opet ocitati lekciju u Zenici.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 10 jun 2017, 15:38

Medo,Bešić,Cimirot,,bilo ko da je igrao u vezi uz Pjanića i Jajala bili bi puno jači,,Ne želim ovim da kažem da Ibišević nije potreban ali protiv ove Grčke je samo višak i smeta.Imali bi garant bolji protok lopte,bolju kreaciju,nebi bila rupa od 30 metara između naših linija.Pa svaki amater je to vidio a da Meša nije(ja i dalje ne mogu vjerovati da nije za 20.min to skontao,onda ili je glup ili mora da radi po direktivi)..Dalje ,Kodro-dečko odlično barata loptom ,u nedostatku krila pokazao da se odlično snalazi...ma samo jedna,dvije izmjene bili bi potpuno druga repka..

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 jun 2017, 15:40

ElCartel11 je napisao/la:Da vam odma kazem, da necemo dobiti sve do kraja. Mi cemo se muciti protiv Kipra koji ce zapeti protiv nas za bracu Grke, a Belgija ce nam opet ocitati lekciju u Zenici.
Bravo. Kad krenu ove kalkulacije znas da je sve gotovo.

Mi cemo se muciti protiv Estonije i Kipra, samo pogledaj kako smo odigrali protiv Kipra u Zenici, totalno bezidejni.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 15:40

Raonffa je napisao/la: Ja sam lično u baražu priželjkivao i očekivao Salihovića u prvih 11, jer je mjesec dana ranije protiv Velsa pokazao da je itekako sposoban odigrati utakmice na tom nivou.

Ni sinoć nisam priželjkivao Medunjanina u prvih 11, al' kad sam vidio da nam Ibišević igra u veznom redu neku lažnu desetku, instant sam želio vidjeti Medunjanina u veznom redu, jer sam znao da sa onakvom postavkom mi ne možemo dobiti Grke. I da je igrao Medunjanin, ponavljam, ni to ne bi bila garancija da bi uzeli Grčku, al' bi bolje stajali na terenu i mogli bi napraviti, ako ništa barem veći pritisak na gol Grčke.
A poenta mi i jest da je to hvatanje za slamku. Cak sam i ja prizeljkivao Medunjanina u toku utakmice da udje ali on je u mnogim poljima igrac manje na terenu, a Grcka nije Estonija. Samo znam da s Medunjaninom ne bi bio garant da cemo pobjediti Grcku a da smo tako izasli psovali bi Mehmedu jer nam je poceo Medunjanin iz MLS-a. I ja bi prvi jer je katastrofalno igrao zadnje utakmice u reprezentaciji.
Nad tobom sunce najljepše sja

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 10 jun 2017, 15:41

Sve naše pobjede, remi Grčke i Belgije
slika
Naše sve pobjede i pobjeda Grčke nad Belgijom
slika
Naše sve pobjede i pobjeda Belgije nad Grčkom
slika
Naše tri pobjede i remi protiv Belgije, Belgija do kraja sve dobija, Grčka tri pobjede i poraz.
slika
Naše tri pobjede i remi protiv Belgije, Belgija do kraja sve dobija, Grčka tri pobjede i poraz.

Imamo jednaku razliku sa Grcima, idemo mi dalje? Bolji međusobni omjer?
slika
Valjda sam dobro postavio sve slike i unio podatke, ako ima grešaka ispravite.

Ukratko to su scenariji za baraž, zadnja dva slučaja je nekako najrealnije očekivati i mogući su, prvenstvno zbog toga što Belgija igra brzo sa Grčkom.
:bih:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 10 jun 2017, 15:42

ElCartel11 je napisao/la:Da vam odma kazem, da necemo dobiti sve do kraja. Mi cemo se muciti protiv Kipra koji ce zapeti protiv nas za bracu Grke, a Belgija ce nam opet ocitati lekciju u Zenici.
:rol:
3 utakmice - 2 poraza i 1 nerjeseni ili osvojili 1 od 9 mogucih.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 10 jun 2017, 15:43

avenija je napisao/la:

Ako je neko očitao, onda su to Grci u Zenici. :mrgreen:

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 jun 2017, 15:47

avenija je napisao/la:
Utakmica prije 8 i 12 godina bas puno znaci. Po toj logici smo odlicno bod protiv Grcke sinoc izvukli jer smo do juce u 8 odigranih meceva protiv njih samo 1 pobjedili sa 4 poraza i 3 remija.

jasan
Kontakt:

Post Postao/la jasan » 10 jun 2017, 15:48

pa realno i da smo dobili grke a oni poslije belgiju ista bi sitacija bila, mi opet ne bi smijeli izgubit od belgije, dakle u svakom slucaju trebala bi nam pobjeda belgije protiv grcke i nas remi sa belgijom
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 15:58

Believe je napisao/la:Znači ipak sve još uvijek zavisi od nas, što je najbitnije.
Mada ja mislim da će Belgija ladno dobiti Grčku i onda nama pustiti u Zenici. :mrgreen:
Belgija će lagano ohladiti Grčku, u to uopšte ne sumnjam.

@pinoglavi

Sve to stoji što kažeš, al' si i sam svjestan da je bolje bilo da je Medunjanin počeo, ili da je barem ušao kasnije al' džaba kada si imao dvije prinudne izmjene sinoć. Jbg malo nam je stvari išlo na ruku sinoć :)

Konstatovali smo već hiljadu puta da je trkački slab igrač, evo ja to treći post zaredom ponavljam, al' ti opet govorim da su Grci sinoć bili izrazito defanzivni i ništa manje zatvoreniji od Estonije u Zenici, i nama je upravo trebao igrači tipa Medunjanin da povežemo koji pas na sredini terena, jer smo na sredini sinoć izgubili bitku, tj. naša bezidejnost na sredini terena se odrazila na to da nismo napravili ozbiljniji pritisak na gol Grčke, a o prilikama da i ne govorim.

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 10 jun 2017, 16:01

Al sve na stranu al gigant Zoran (izvinite) Suko

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 10 jun 2017, 16:04

Jednostavno receno, nemojte se nadati nicemu. Mi Rusiju mozemo gledati na tv-u. Iskreno Mesa nema pojma, nemamu nikakvu igru kako je dosao. Susic kakav god je bio, on je Murinjo za Mesu. Kakve napade smo tada samo imali, to je bilo u talasima. Za 90 min. smo stvarali po 15-ak izglednih prilika.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], HariTz, Proximic, Vanja8 i 66 gostiju.