Raonffa je napisao/la:
Poenta svega je da nekada nije samo selektor kriv, treba gledati kakve igrače ima na raspolaganju.
Već sam pisao, da se večeras opet igra utakmica protiv Grčke, mi ne bi imali drugog izbora nego izaći sa skoro identičnim sastavom kao sinoć, osim možda izmjena Ibišević-veznjak. Da je Meša loš, loš je, al' da mu je igrački kadar bio dobro dobro srozan za ovaj meč protiv Grčke, bio je.
Fino je rekao @pinoglavi, u nas da igraju sami Džeko i Pjanić protiv 11 igrača iz protivničke ekipe, mi bi očekivali glat pobjedu jer nam igraju najbolji igrači, bez obzira što fali ostalih devet.
Ovdje nisu igrali samo Dzeko i Pjanic, nego 11 igraca Koje je Mesa izveo.
Koliki je Problem Mesa imao , jos veci je Skibbe imao sa izostankom. Pustite te Price i alibije.
4-2-4 nisu izmislili igraci nego Mesa. Kadar mu srozan? Na klupi Medunjanin, Cimirot, Besic, a on ostavio samog Pjanica da se pati. Nista nije bilo srozano, kvalitetom smo bolji bili od Grcke prije utakmice. Osim toga, nakon sto se Lulic povrijedio imao je spremnog Stevanovica i da napravi rokadu sa Viscom ,( kao sto su nekada zajedno spartali za U21), sta on radi, ubacuje Kodru.
Ove stvari se ne pripisuju srozanom kadru, jer je imao dovoljan broj igraca za kvalitetnu formaciju. Mi nismo imali sredine terena, zivi propuh.
One izmjene koje je on pravio, ne prave u nizerazrednim ligama ovdje u Austriji, a nije mu ovo prvi put, nego 1001.
Ovo nema opravdanja ali nikakvog, niti bi iko normalan trazio alibije za njegove postupke. I Pjanic je vec rekao svoje, upravo onaj igrac koji ga je nekada i pohvalio.
Onda ono sa Kodrom, ma ono je zalosno. Koliko moras biti idiot poslati momka da igra neprirodnu poziciju pa ga ponovo izmjeniti.
On gubi konce sa igracima. Besic je vec odreagovao na maltretiranje sa zagrijavanjem, Bicakcic mu odmahuje rukom, Pjanic upucuje javne kritike, onda ovo sa Kodrom.
Ne ide ovo vise sa njim.
Nakon baraza i ovoga sad, mislim da je i previse. Traziti nekoga da se sprema za EP, ovo je izgubljeno.