P.S. Odlična formacija iznad, samo Zukanovića umjesto Đumića i to je to.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Protiv Švicarske smo igrali 4-4-2.BenjooJutub je napisao/la:Živim za ovu formaciju i postavu. A što je najgore igrali smo mi u ovoj postavi i sa ovim igraćima u više navrata (Albanija, Švicarska) ali većinom u prijateljskim tekmama.
Čim dođu kvalifikacije meni se ogadi i reprezentacija i Meša i država čitava kad vidim Džeku i Ibiševića u napadau.
Beton ekipa koja moze i remi protiv Belgije izvuci. Samo smo sinoc bili bez cetvorice od ovih tvojih 11 i Besic koji je totalno van forme. Pravite nekakve idealne sastave kad su svi tu a izostanci su nas unistili za ovo okupljanje.BenjooJutub je napisao/la:Živim za ovu formaciju i postavu. A što je najgore igrali smo mi u ovoj postavi i sa ovim igraćima u više navrata (Albanija, Švicarska) ali većinom u prijateljskim tekmama.
Čim dođu kvalifikacije meni se ogadi i reprezentacija i Meša i država čitava kad vidim Džeku i Ibiševića u napadau.
Pa Hajrovic, Kolasinac, Lulic, Besic bi 100% igrali. Lulic je svejedno igrao samo se odmah ozdlijedio sto nam je bio dodatni hendikep. Hajrovic je startao i u Grckoj. Da je Krunic bio tu a mi startali s Viscom i ja bi vam se pridruzio pri hrakanju MehmedaBenjooJutub je napisao/la:@pinoglavi
I da su bili zdravi ne bi igrali u ovoj postavi. 100% sam siguran jer trener nema autoritet da izbaci starosjedioce.
Sve zavisi od okolnosti, recimo sinoć su se Grci branili i nama je trebao taj treći igrač u sredini da ovladamo terenom, i za to nije bilo boljeg izbora od Medunjanina.pinoglavi je napisao/la:Ma losi smo i to je to, igraci sinoc su katastrofa bili. Ja se uopste nisam razocarao jer sam i ocekivao ovo. Nadao sam se da cemo kakavu frljoku uvaliti ali nismo. I Mesa je los jer se pogubi dok vodi utakmicu i jer nije skontao da cemo biti losi i nije napravio pitu od govana. S onim igracima ja ne vidim nijednu postavu ili formaciju gdje bi mi nesto bolji bili. Ne ide ni 5 u veznom redu kad bi od tih 5 samo Pjanic bio igrac od kojeg nesto ocekujes. Bila je slicna prica poslije Irske u Zenici, ''ne mozemo 4-4-2'', ''mora se neko dodati Pjanicu u vezni red'', i tako smo i izasli u Dublinu i opet ocajni bili zato jer koga god dodas Pjanicu bit ce ocajan.Raonffa je napisao/la: @pinoglavi
Naravno, i govorim o situaciji gdje su nam igrači zdravi i u formi, jedino tako smo konkurentni timovima koji su kvalitetniji od nas i bolji od timova koji su tu negdje sa nama.
Činjenica jeste da večeras nismo imali igrača, i onda se neko čudi kad se kaže da smo mi instant lošija reprezntacija kada nam fali jedan igrač, a pogotovo kada ti fale Kolašinac, Hajrović, Bešić i Lulić (ova druga dvojica odigrali po desetak minuta, praktično nisu ni igrali) plus ti još čitava odbrana van forme. Praktično 80% prve postave večeras su bili rezervne opcije i igrači koji su na svojim neprirodnim pozicijama ili u lošoj formi. Kad još na to dodaš Mešine taktičke inferiornosti, dobiješ ovo večeras.
Ne znam, jedino da je Hadziahmetovica pozvao i dao mu priliku u prvih 11 ili makar s klupe. Njega ili Gojaka vidim kao jedine igrace s kojim bi mozda mogli nesto uraditi. Da je Mesa nas najveci problem bilo bi lagano. Problem je sto poslije SP mi imamo ocajan igracki kadar sto zbog povreda sto zbog losih odabira klubova
Nije valjda dotle došlo da si za nas navijo?Rigoletto je napisao/la:sreca pa spaha igro nije, vilice bi vam letale, pi.zda vam materina provokatori grčki
nego?Marsal je napisao/la:Nije valjda dotle došlo da si za nas navijo?Rigoletto je napisao/la:sreca pa spaha igro nije, vilice bi vam letale, pi.zda vam materina provokatori grčki
Kroejša?Rigoletto je napisao/la:nego?Marsal je napisao/la:Nije valjda dotle došlo da si za nas navijo?Rigoletto je napisao/la:sreca pa spaha igro nije, vilice bi vam letale, pi.zda vam materina provokatori grčki
nedjelja?Marsal je napisao/la:Kroejša?Rigoletto je napisao/la:nego?Marsal je napisao/la: Nije valjda dotle došlo da si za nas navijo?
Ti si jedan od onih kad Baka kaže da se u zapadnom Mostaru sve više i više navija za BiH i da se rado gledaju utakmice naše reprezentacijeRigoletto je napisao/la: nedjelja?
Za ovu formaciju su ti potrebni izrazito trkacki jaki bocni igraci! Kolašinac ok, ali cisto sumnjam da bi i Krunić mogao ispostovati ovu ulogu...BenjooJutub je napisao/la:Živim za ovu formaciju i postavu. A što je najgore igrali smo mi u ovoj postavi i sa ovim igraćima u više navrata (Albanija, Švicarska) ali većinom u prijateljskim tekmama.
naravno, drago mi je vidjeti i ovu dvojicu sto su poceli u zrinjskom i dogurali do reprezentacije.Marsal je napisao/la:Ti si jedan od onih kad Baka kaže da se u zapadnom Mostaru sve više i više navija za BiH i da se rado gledaju utakmice naše reprezentacijeRigoletto je napisao/la: nedjelja?
evo papeljubac docekao svojih 5 minuta da moze srati po selektoru,mada ovaj put opravdano,ali ne moze covjek kji je podrzavao Papketa sada pricati protiv Mese kad su u pet deka obojica kao strucnjaci,dok je Mesa miljama ispred po radu i predanosti poslu.Mesin problem je sto je veliki ziheras u vaznim utakmicama,tj. odigra kukavicki,dok recimo na prijateljskim i manje vaznim utakmicama sve to izgleda drugacije,opustenije i odmah odigramo kvalitetnije(Austrija,Svica,kirin kup,doduse izmjene mu uvijek kasne a i kad dodzu onda su nigdje veze,mada ruku na srce sinoc je imao problema sa igrackim kadrom malo je rec.Covjek ne preuzima ni minimalan rizik,zato cemo malo gledati debitanata,zato sinoc nije poceo Besic,a trbao je,zato nije usao Bajic umjesto Ibisevica itdemir79 je napisao/la:Nista se od ovoga ne bi desilo da smo imali pozitivan rezultat, nit bi nas Grci mogli tad isprovocirati.
Igraci su znali da nas samo pobjeda vodi u baraz, a negdje je bjes morao izaci.
Zna se ko je ovdje najveci krivac. Mesa nas je ukopao u svim bitnim utakmicama. Protiv Irske sa 6 stopera, sinoc sa 4 stopera i 4 napadaca. Ovoga ko brani taj nije normalan.
I na kraju krajeva, ekipa mu nikad nije dobro igrala pa ni protiv onih koje smo trebali otpuhati. Izuzev prijateljskih Svicarske i Austrije sve je bilo odron. Dodacu i utakmicu sa Grckom u Grckoj dok nije poceo sa vratolomijama i izmjenama. Tipa Djuric da mu istrcava kontre, Bicakcic da igra krilo, hej stoper, pored zivog Stevanovica.
Rekao sam tad da smo baraz izgubili u Grckoj, a ovo je samo bio nastavak Mesinog cirkusa.
Mesa=Sliskovic 2 selektora koji sa dvije odlicne generacije nisu uradili nista.
Mesa mora dobiti otkaz kako je danas i naci novog selektora koji ce nas pripremiti za EP, mi Rusiju propustamo to je evidentno.
Samo tuci grcku bagru i bracu pravoslavnu.Svaka repka ih treba zatuci macolom.Pogan.Gargamel83 je napisao/la:Dobar si, ne mozes da pobedit, ti tuci. Palanacki mentalitet. Dobro je da je tebi drago, zaista sam srecan zbog tebe.Sissoko je napisao/la:Jao kako mi je drago sto onaj Grk popi bokser.Pa ovo je jedan od najljepsih trenutaka od kad pratim reprezentaciju.![]()
Dzeko jado, igras sa tim igracem u klubu, stalno zajedno i ti se sabanises, hvatas za vrat nekoga ko ti trci u zagrljaj kad u klubu das gol. E moj ti.
Nadam se nekoj kazni od UEFE, da doticni vidi da tamo nema mesta za sabane.