SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Amsterdam1312
Kontakt:

Re: SP 2018 / Bosna i Hercegovina - Grčka / 09.06.2017

Post Postao/la Amsterdam1312 » 10 jun 2017, 12:48

Yebote, Pjanić prije sedmicu dana odigra finale najjačeg klupskog takmičenja na svijetu, protiv jedne od najjačih ekipa ikad, ponudi iskustvo, ponudi neki skill, odigra gospodski i onda dođe ovdje (povrijeđen, psihički i fizički istrošen) da odigra veoma važnu tekmu za repku i jedan Meša se pokenja po svemu i svačemu, ponese se amaterski i sa svojom antitaktikom uguši sav talenat i raskoš što Mire ima. Gadi mi se više i pisati ali toliko mi nadolazi tih razloga zašto da kritikujem i pljujem po Meši. :sick: :puke:

P.S. Odlična formacija iznad, samo Zukanovića umjesto Đumića i to je to.
Zadnja izmjena: Amsterdam1312, dana/u 10 jun 2017, 12:53, ukupno mijenjano 1 put.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 10 jun 2017, 12:50

BenjooJutub je napisao/la:Živim za ovu formaciju i postavu. A što je najgore igrali smo mi u ovoj postavi i sa ovim igraćima u više navrata (Albanija, Švicarska) ali većinom u prijateljskim tekmama.

Čim dođu kvalifikacije meni se ogadi i reprezentacija i Meša i država čitava kad vidim Džeku i Ibiševića u napadau.

slika
Protiv Švicarske smo igrali 4-4-2.
Najbolja partija u Mešinom mandatu.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 12:54

BenjooJutub je napisao/la:Živim za ovu formaciju i postavu. A što je najgore igrali smo mi u ovoj postavi i sa ovim igraćima u više navrata (Albanija, Švicarska) ali većinom u prijateljskim tekmama.

Čim dođu kvalifikacije meni se ogadi i reprezentacija i Meša i država čitava kad vidim Džeku i Ibiševića u napadau.

slika
Beton ekipa koja moze i remi protiv Belgije izvuci. Samo smo sinoc bili bez cetvorice od ovih tvojih 11 i Besic koji je totalno van forme. Pravite nekakve idealne sastave kad su svi tu a izostanci su nas unistili za ovo okupljanje.

Da racunamo na Hajrovica, Krunica, Kolasinca, da Besic i Begovic udju u formu to je 5 strasnih igraca za prvih 11 i mi smo druga reprezentacija. Jos da klupu pojacamo sa Milicevicem, Djuricem pa i Vrsajevicem kojeg mozemo uvesti da trci kontre. To je vec potpuno druga reprezentacija, i mozemo se potuci protiv Belgije u Zenici pa i otkinuti 3 boda uz malo srece.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 10 jun 2017, 12:58, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 jun 2017, 12:56

Protiv Svicarske smo odigrali 4-4-2 kao i sinoc. Nije losa formacija nego je trener kloc.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 10 jun 2017, 12:57

@pinoglavi
I da su bili zdravi ne bi igrali u ovoj postavi. 100% sam siguran jer trener nema autoritet da izbaci starosjedioce.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 13:00

BenjooJutub je napisao/la:@pinoglavi
I da su bili zdravi ne bi igrali u ovoj postavi. 100% sam siguran jer trener nema autoritet da izbaci starosjedioce.
Pa Hajrovic, Kolasinac, Lulic, Besic bi 100% igrali. Lulic je svejedno igrao samo se odmah ozdlijedio sto nam je bio dodatni hendikep. Hajrovic je startao i u Grckoj. Da je Krunic bio tu a mi startali s Viscom i ja bi vam se pridruzio pri hrakanju Mehmeda :salut: Prevrni, okreni, sinoc sta god smo izveli meda ne bi mogli. Ima tu dosta i do Bazdarevica ali primarni problem je los kvalitet igraca u zapisniku sinoc

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 10 jun 2017, 13:03

To je to, realno:
slika

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 13:14

pinoglavi je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: @pinoglavi

Naravno, i govorim o situaciji gdje su nam igrači zdravi i u formi, jedino tako smo konkurentni timovima koji su kvalitetniji od nas i bolji od timova koji su tu negdje sa nama.

Činjenica jeste da večeras nismo imali igrača, i onda se neko čudi kad se kaže da smo mi instant lošija reprezntacija kada nam fali jedan igrač, a pogotovo kada ti fale Kolašinac, Hajrović, Bešić i Lulić (ova druga dvojica odigrali po desetak minuta, praktično nisu ni igrali) plus ti još čitava odbrana van forme. Praktično 80% prve postave večeras su bili rezervne opcije i igrači koji su na svojim neprirodnim pozicijama ili u lošoj formi. Kad još na to dodaš Mešine taktičke inferiornosti, dobiješ ovo večeras.
Ma losi smo i to je to, igraci sinoc su katastrofa bili. Ja se uopste nisam razocarao jer sam i ocekivao ovo. Nadao sam se da cemo kakavu frljoku uvaliti ali nismo. I Mesa je los jer se pogubi dok vodi utakmicu i jer nije skontao da cemo biti losi i nije napravio pitu od govana. S onim igracima ja ne vidim nijednu postavu ili formaciju gdje bi mi nesto bolji bili. Ne ide ni 5 u veznom redu kad bi od tih 5 samo Pjanic bio igrac od kojeg nesto ocekujes. Bila je slicna prica poslije Irske u Zenici, ''ne mozemo 4-4-2'', ''mora se neko dodati Pjanicu u vezni red'', i tako smo i izasli u Dublinu i opet ocajni bili zato jer koga god dodas Pjanicu bit ce ocajan.

Ne znam, jedino da je Hadziahmetovica pozvao i dao mu priliku u prvih 11 ili makar s klupe. Njega ili Gojaka vidim kao jedine igrace s kojim bi mozda mogli nesto uraditi. Da je Mesa nas najveci problem bilo bi lagano. Problem je sto poslije SP mi imamo ocajan igracki kadar sto zbog povreda sto zbog losih odabira klubova
Sve zavisi od okolnosti, recimo sinoć su se Grci branili i nama je trebao taj treći igrač u sredini da ovladamo terenom, i za to nije bilo boljeg izbora od Medunjanina.

A u Irskoj, isto smo trebali tri igrača u sredini, ali ne kako bi imali posjed i kontrolisali igru, jer pod onakvim okolnostima to nije bilo moguće, nego nam je trebao taj treći veznjak kako bi brže i lakše iznijeli loptu i pokušali odigrati neki kontranapad. Smiješno je bilo očekivati da će ti Cocalić ili Medunjanin iznijeti loptu i započeti kontru, tu je tada trebao igrati Salihović i Bešić, čak i onakav rovit.

Sad je to sve gotovo, na kraju je postalo i nevažno, kao i utakmica od sinoć, koja nam više ništa ne znači i o kojoj ne vrijedi puno trošiti riječi. Okrenuti se dalje prema kvalifikacijama, a augustu/septembru moramo dobiti Kipar i Gibraltar, i pretpostavljam da ćemo poslije ta dva meča biti na mjestu koje vodi u baraž za Rusiju.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 10 jun 2017, 13:16

sreca pa spaha igro nije, vilice bi vam letale, pi.zda vam materina provokatori grčki
Zadnja izmjena: Rigoletto, dana/u 10 jun 2017, 13:16, ukupno mijenjano 1 put.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 10 jun 2017, 13:16

Jebga dodjemo do tog da je greska sto Medunjanin igrac MLS-a nije startao. Valjda i to dovoljno govori da smo ocajni. Greska je i sto Duljevic nije dobio priliku kad se Lulic povrijedio. Ali eto dodjemo do toga da je greska sto priliku nije dobio igrac iz PL.
Kolasinac, Pavlovic, Vrsajevic, Harjovic, Krunic, Milicevic + se Lulic odmah povrijedio. Bez 7 igraca na bekovskim i krilnim pozicijama smo bili za ovu utakmicu. To je previse i za mnogo jace reprezentacije. Al jbg vecina gleda da sve dobro dok su tu Pjanic i Dzeko.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 10 jun 2017, 13:18, ukupno mijenjano 1 put.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 jun 2017, 13:17

Rigoletto je napisao/la:sreca pa spaha igro nije, vilice bi vam letale, pi.zda vam materina provokatori grčki
Nije valjda dotle došlo da si za nas navijo?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 10 jun 2017, 13:21

Marsal je napisao/la:
Rigoletto je napisao/la:sreca pa spaha igro nije, vilice bi vam letale, pi.zda vam materina provokatori grčki
nego?

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 jun 2017, 13:26

Rigoletto je napisao/la:
Marsal je napisao/la:
nego?
Kroejša?

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 jun 2017, 13:27

@pinoglavi

Na stranu gdje igra, već smo prije utakmice govorili da je Medunjanin i dalje naš najbolji kreativac i tehničar poslije Pjanića, bez obzira gdje igra. Znači za posjed lopte, građenje napada, kontrolisanje sredine terena (što nam je sve sinoć trebalo), on je najbolji poslije Miralema. I da je on sinoć igrao umjesto Vede sigurno bi imali veći posjed, bolju kontrolu sredine terena i vjerovatno bi bili opasniji po grčki gol.

Skroz druga strana priče je to što je Medunjanin dizelaš i što ne trči, al' u okolnostima kakve su bile sinoć mislim da to ne bi bio neki nedostatak. Nisu Grci realno, izuzev one jedne kontre gdje su i onako mahom svi ispali, imali neka opasna istrčavanja prema našem golu, i ta inferiornost Medunjanina se ne bi toliko osjetila sinoć.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 10 jun 2017, 13:28

Marsal je napisao/la:
Rigoletto je napisao/la:
Marsal je napisao/la: Nije valjda dotle došlo da si za nas navijo?
nego?
Kroejša?
nedjelja?

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 10 jun 2017, 13:30

Rigoletto je napisao/la: nedjelja?
Ti si jedan od onih kad Baka kaže da se u zapadnom Mostaru sve više i više navija za BiH i da se rado gledaju utakmice naše reprezentacije :bih:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 10 jun 2017, 13:32

slika
Za ovu formaciju su ti potrebni izrazito trkacki jaki bocni igraci! Kolašinac ok, ali cisto sumnjam da bi i Krunić mogao ispostovati ovu ulogu...
Srbija igra bas ovu formaciju i kad vidim Rukavinu na desnom bocnom dodje mi muka (napadacki limitiran), ali momak je izrazito fizicki spreman i trci ko navijen, tako da fakticki pokriva sam skoro citavu desnu stranu... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 10 jun 2017, 13:35

Marsal je napisao/la:
Rigoletto je napisao/la: nedjelja?
Ti si jedan od onih kad Baka kaže da se u zapadnom Mostaru sve više i više navija za BiH i da se rado gledaju utakmice naše reprezentacije :bih:
naravno, drago mi je vidjeti i ovu dvojicu sto su poceli u zrinjskom i dogurali do reprezentacije.

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 10 jun 2017, 13:35

emir79 je napisao/la:Nista se od ovoga ne bi desilo da smo imali pozitivan rezultat, nit bi nas Grci mogli tad isprovocirati.
Igraci su znali da nas samo pobjeda vodi u baraz, a negdje je bjes morao izaci.

Zna se ko je ovdje najveci krivac. Mesa nas je ukopao u svim bitnim utakmicama. Protiv Irske sa 6 stopera, sinoc sa 4 stopera i 4 napadaca. Ovoga ko brani taj nije normalan.

I na kraju krajeva, ekipa mu nikad nije dobro igrala pa ni protiv onih koje smo trebali otpuhati. Izuzev prijateljskih Svicarske i Austrije sve je bilo odron. Dodacu i utakmicu sa Grckom u Grckoj dok nije poceo sa vratolomijama i izmjenama. Tipa Djuric da mu istrcava kontre, Bicakcic da igra krilo, hej stoper, pored zivog Stevanovica.

Rekao sam tad da smo baraz izgubili u Grckoj, a ovo je samo bio nastavak Mesinog cirkusa.

Mesa=Sliskovic 2 selektora koji sa dvije odlicne generacije nisu uradili nista.

Mesa mora dobiti otkaz kako je danas i naci novog selektora koji ce nas pripremiti za EP, mi Rusiju propustamo to je evidentno.
evo papeljubac docekao svojih 5 minuta da moze srati po selektoru,mada ovaj put opravdano,ali ne moze covjek kji je podrzavao Papketa sada pricati protiv Mese kad su u pet deka obojica kao strucnjaci,dok je Mesa miljama ispred po radu i predanosti poslu.Mesin problem je sto je veliki ziheras u vaznim utakmicama,tj. odigra kukavicki,dok recimo na prijateljskim i manje vaznim utakmicama sve to izgleda drugacije,opustenije i odmah odigramo kvalitetnije(Austrija,Svica,kirin kup,doduse izmjene mu uvijek kasne a i kad dodzu onda su nigdje veze,mada ruku na srce sinoc je imao problema sa igrackim kadrom malo je rec.Covjek ne preuzima ni minimalan rizik,zato cemo malo gledati debitanata,zato sinoc nije poceo Besic,a trbao je,zato nije usao Bajic umjesto Ibisevica itd

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 10 jun 2017, 13:35

Gargamel83 je napisao/la:
Sissoko je napisao/la:Jao kako mi je drago sto onaj Grk popi bokser.Pa ovo je jedan od najljepsih trenutaka od kad pratim reprezentaciju. :ljepota: :tokralju:
Dobar si, ne mozes da pobedit, ti tuci. Palanacki mentalitet. Dobro je da je tebi drago, zaista sam srecan zbog tebe.

Dzeko jado, igras sa tim igracem u klubu, stalno zajedno i ti se sabanises, hvatas za vrat nekoga ko ti trci u zagrljaj kad u klubu das gol. E moj ti.

Nadam se nekoj kazni od UEFE, da doticni vidi da tamo nema mesta za sabane.
Samo tuci grcku bagru i bracu pravoslavnu.Svaka repka ih treba zatuci macolom.Pogan. :thumbup:
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Ado_77, Muumii i 30 gostiju.