u 37 utakmica 28 golova to je dobra statistika evo lista strijelaca bundeslige http://www.transfermarkt.de/de/wettbewe ... etzen.htmlgeronimo je napisao/la:Dzeko je ove sezone u 37 utakmica ukupno zabio 28 puta ( racunajuci ligu, domaci kup, kup uefa, i reprezentaciju )
Prosle sezone nije dao niti jedan gol glavom, ove godine samo u Bundesligi 6, ukupno u svim takmicenjima 12 golova postignutih glavom! To su sve zasluge Magath-og specijalnog treninga sa njim- istice sam Dzeko!
P-S. Za sve ove sto me ispravljaju u vezi Misketovih asis, ja gdje citam..prije ovog kola je imao 13, eh sad jedino ako mu ona protiv Schalke-a, kada je proturio Grafite-u nije priznata, jer je ovaj posle u solo-akciji sam sredio sve...
Bilo kako bilo, samo nek' ovako nastave.
Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- FK Sarajevo
- Kontakt:
Re: Edin Džeko
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Edine sretan rodjendan!!!!
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
evo hoće ga i bayern...ja mislim da bi mu tamo bilo najbolje...klub je veliki,igrao bi ligu prvaka,osvojio sve u njemackoj,skupio evropsko iskustvo...a sigurno bi imao mjesta bolji je od onih pozera,pogotovo podolskog koji sad ionako ode...na ligu i jezik se vec navikao...po mom misljenju pravi izbor
http://san.ba/index.php?id=6
imaju oni dosta napadaca, doce im i Olic, za Dzeku bi bio Bayern dobar samo ako prodaju kojeg napadaca...deni_m1312 je napisao/la:evo hoće ga i bayern...ja mislim da bi mu tamo bilo najbolje...klub je veliki,igrao bi ligu prvaka,osvojio sve u njemackoj,skupio evropsko iskustvo...a sigurno bi imao mjesta bolji je od onih pozera,pogotovo podolskog koji sad ionako ode...na ligu i jezik se vec navikao...po mom misljenju b]pravi izbor[/b]
a za sad dobru mu je u Wolfsburgu kako sam kaze:)
100% sportski i krajnje opušten potpis
- FK Sarajevo
- Kontakt:
ja bih volio da on ode u englesku mislim da bi se tamo dobro snasao a i strasan je napadac
slazem se,,,,, ne budu li nam igraci igrali u engleskoj ligi,,,, tesko cemo otici na neko prvenstvofk sarajevo je napisao/la:ja bih volio da on ode u englesku mislim da bi se tamo dobro snasao a i strasan je napadac
Gledam neku vecer Arsenal-Hul. Onaj Van Persi se jadan sam slomi u napadu i kontam da su on i Dzeko u paru. To bi bio najjaci napadacki dvojac u Engleskoj.
Al opet nesto skontam nije njemu lose ni u Wolfsburgu. Treba njemu jos jedna sezona Bundeslige i Kupa UEFA pa da pokaze prstom gdje ce. Ne znam jeste li primjetili koliko mu je Magat podigao nivo igre. Ima tu jos puno materijala za napredak. A ko bi mu bilo gdje dao minutazu koju on ima kod Feliksa? Cak kada ga ne ide, Magat ga drzi do kraja. Ja takvog trenera ne bih napustio dok od njega ne pokupim sve.
Evo gledam u kasike koje sam mazno od Dzemile i kazu da ce nekakav Dzeko u sezoni 2012/2013 biti prvi strijelac Calcia. Igrajuci za Milan postice 27golova
Al opet nesto skontam nije njemu lose ni u Wolfsburgu. Treba njemu jos jedna sezona Bundeslige i Kupa UEFA pa da pokaze prstom gdje ce. Ne znam jeste li primjetili koliko mu je Magat podigao nivo igre. Ima tu jos puno materijala za napredak. A ko bi mu bilo gdje dao minutazu koju on ima kod Feliksa? Cak kada ga ne ide, Magat ga drzi do kraja. Ja takvog trenera ne bih napustio dok od njega ne pokupim sve.
Evo gledam u kasike koje sam mazno od Dzemile i kazu da ce nekakav Dzeko u sezoni 2012/2013 biti prvi strijelac Calcia. Igrajuci za Milan postice 27golova

Arsenal bi bio najbolja opcija za njega, za njegovu budučnost, barem po meni..
SAMO ŽELJO
- FK Sarajevo
- Kontakt:
i ja bi vise volio da ode u arsenal tamo mladi igraci dobiju najbolju sansuSINE je napisao/la:Arsenal bi bio najbolja opcija za njega, za njegovu budučnost, barem po meni..
Osim: Džeko je igrač budućnosti
Legendarni Ivica Osim kaže da je za njega Edin Džeko jedan od najboljih napadača na svijetu.
Džeko je igrač budućnosti, samo onakvi kao što su on i Drogba moći će igrati u nekom budućem fudbalu. Već naredne godine bit će najbolji igrač u Bundesligi, on već sada daje više nego Luca Toni u Bayernu. Ima sve, može da igra, može da skoči, dovoljno je brz, naučio je šutirati s obje noge, fizički je idealan, kaže Osim za Džeku.
U razgovoru za Dnevni avaz Osim se osvrnu na nove trendove u fudbalu…
Svi veliki igraju isto. Previše je novca u igri, niko ne želi riskirati, svaka ekipa ima istu taktiku. Dva jaka pozadi, dva jaka po bokovima, dva jaka zadnja vezna, dva klipana gore i jedan koji može zabiti slobodni ili pogoditi s 20 metara. Utakmice često budu dosadne, jer se lako neutraliziraju. Jedino Barcelona igra nešto drugačije, kazao je Osim.
Nema dalje, Dzeko je kralj i po Osimu, a Barsa za koju s ponosom navijam, igra najljepsi fudbal na svijetu.
Legendarni Ivica Osim kaže da je za njega Edin Džeko jedan od najboljih napadača na svijetu.
Džeko je igrač budućnosti, samo onakvi kao što su on i Drogba moći će igrati u nekom budućem fudbalu. Već naredne godine bit će najbolji igrač u Bundesligi, on već sada daje više nego Luca Toni u Bayernu. Ima sve, može da igra, može da skoči, dovoljno je brz, naučio je šutirati s obje noge, fizički je idealan, kaže Osim za Džeku.
U razgovoru za Dnevni avaz Osim se osvrnu na nove trendove u fudbalu…
Svi veliki igraju isto. Previše je novca u igri, niko ne želi riskirati, svaka ekipa ima istu taktiku. Dva jaka pozadi, dva jaka po bokovima, dva jaka zadnja vezna, dva klipana gore i jedan koji može zabiti slobodni ili pogoditi s 20 metara. Utakmice često budu dosadne, jer se lako neutraliziraju. Jedino Barcelona igra nešto drugačije, kazao je Osim.
Nema dalje, Dzeko je kralj i po Osimu, a Barsa za koju s ponosom navijam, igra najljepsi fudbal na svijetu.
Kako piše katalonski list Sport Real Madrid spreman je poslati ponudu Wolfsburgu za Bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeku...
Poznato je da Sport piše gluposti na račun Real Madrida, da li je ovo istina ili ne saznat će se uskoro. Naime, Real Madrid je po Sportu spreman dovesti napadača Bosne i Hercegovine i Wolfsburga Edina Džeku, a naravno iza toga bi stojao već 99%-tni budući predsjednik Real Madrida, Florentino Perez. Real Madrid u napadu ima Gonzala Higuaína, Raula, Huntelaara i pomalo već zaboravljenog Javiera Saviolu, a Van Nistelrooy će vjerojatno na ljeto napustiti Real, a pitanje je bi li Džeko tu bio suvišan.
Edin Džeko ima 23 godine i ove sezone postigao je 13 golova za Wolfsburg, a svojim igrama privukao je mnoge Europske klubove nedavno je i Arsenal bio spreman poslati ponudu za njega, hoće li doći do realizacije ovog trasfera ostaje vidjeti.
Poznato je da Sport piše gluposti na račun Real Madrida, da li je ovo istina ili ne saznat će se uskoro. Naime, Real Madrid je po Sportu spreman dovesti napadača Bosne i Hercegovine i Wolfsburga Edina Džeku, a naravno iza toga bi stojao već 99%-tni budući predsjednik Real Madrida, Florentino Perez. Real Madrid u napadu ima Gonzala Higuaína, Raula, Huntelaara i pomalo već zaboravljenog Javiera Saviolu, a Van Nistelrooy će vjerojatno na ljeto napustiti Real, a pitanje je bi li Džeko tu bio suvišan.
Edin Džeko ima 23 godine i ove sezone postigao je 13 golova za Wolfsburg, a svojim igrama privukao je mnoge Europske klubove nedavno je i Arsenal bio spreman poslati ponudu za njega, hoće li doći do realizacije ovog trasfera ostaje vidjeti.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
Ako ode u Real propasce ko mrav,pa kad je tu propao jedan Beckham i Huuntelar je po meni tu propao propasce i nas Edin.miky_hz je napisao/la:Kako piše katalonski list Sport Real Madrid spreman je poslati ponudu Wolfsburgu za Bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeku...
Za njega je najbolje ako razmislja o transferu da ide u Arsenal i vec ga vidim kao igraca Arsenala.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- juzni vjetar!
- Kontakt:
ne znam koji ti real pratis ?huntelar propo pa on igra sjajno a bechama je real vratio u zivot a sto se tice edina u svakom slucaju bolji je od Higuaína, a imao bi od koga da uci naravno raul !BIHfan je napisao/la:Ako ode u Real propasce ko mrav,pa kad je tu propao jedan Beckham i Huuntelar je po meni tu propao propasce i nas Edin.miky_hz je napisao/la:Kako piše katalonski list Sport Real Madrid spreman je poslati ponudu Wolfsburgu za Bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeku...
Za njega je najbolje ako razmislja o transferu da ide u Arsenal i vec ga vidim kao igraca Arsenala.
La liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):
Los Colchoneros !
Ja ti garantujem da bi bio rezervista u Realu.juzni vjetar! je napisao/la:ne znam koji ti real pratis ?huntelar propo pa on igra sjajno a bechama je real vratio u zivot a sto se tice edina u svakom slucaju bolji je od Higuaína, a imao bi od koga da uci naravno raul !BIHfan je napisao/la:Ako ode u Real propasce ko mrav,pa kad je tu propao jedan Beckham i Huuntelar je po meni tu propao propasce i nas Edin.miky_hz je napisao/la:Kako piše katalonski list Sport Real Madrid spreman je poslati ponudu Wolfsburgu za Bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeku...
A Huntelar se vec zali i zeli da ode jer je nezadovoljan,a Beckham nikako nije propao otisao u MLS umjesto da ode u neki dobar klub,njega je Milan vratio u zivot bolje reci.Vidis da taj Beckham nemoze da igra za repku jer igra u MLS-u.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Dzeko je igracina, velesila...Kad vidim onog Tonya u Bayernu ili Croucha u Portsmothu, zgadi mi se fudball...Za njh je Dzeko enciklopedija kako treba da se zabijaju golovi !!!
Valjda ce i nama u Belgiju pokloniti radosti i zabiti barem jedan
Valjda ce i nama u Belgiju pokloniti radosti i zabiti barem jedan
- rob do bagro
- Kontakt:
ma najblije je dzeki da ostane u wolfsburgu nek se jos razvija
pa nek onda predze u neki bolji klub npr.Milan,Arsenal,Bayern samo ne Real
tamo propadaju igraci
pa nek onda predze u neki bolji klub npr.Milan,Arsenal,Bayern samo ne Real
tamo propadaju igraci
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Ma najbolje za Dzeku je da ga kupe neki glupi Arapi za brdo para i da nama svima na forumu podijeli po 100 eura...Eto to je najbolje...
Boske je napisao/la:Ma najbolje za Dzeku je da ga kupe neki glupi Arapi za brdo para i da nama svima na forumu podijeli po 100 eura...Eto to je najbolje...
Slazem se

- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
ma i u Wolsburgu propadaju igraci, sjetite se Hrgovica....
Najbolje da se Dzeko vrati u Zelju, sto je sigurno sigurno je. Bolje igrati za 200 maraka mjesecno nego negdje u Evropi za milione ali moras strepiti od "propadanja". strasno je to.
p.s. sad ce neki biser ovo ozbiljno shvatiti....
Najbolje da se Dzeko vrati u Zelju, sto je sigurno sigurno je. Bolje igrati za 200 maraka mjesecno nego negdje u Evropi za milione ali moras strepiti od "propadanja". strasno je to.
p.s. sad ce neki biser ovo ozbiljno shvatiti....

kolko sam vidio Sport je pisao samo o interesovanju Seville o Dzeki. evo i linkamiky_hz je napisao/la:Kako piše katalonski list Sport Real Madrid spreman je poslati ponudu Wolfsburgu za Bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeku...
http://www.sport.es/default.asp?idpubli ... cio_PK=805
a to za real ne vjerujem
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.