Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la Monolog » 07 jun 2017, 00:34

rio_Ferdy88 je napisao/la:Sad će Rejalovci doći i reći da su Lukaku i Kane panjine, a Morata Di Stefanova reinkarnacija :mrgreen:
Ma Kane je nenormalan, da se ne lažemo. On bi, izuzev u Barceloni, imao zagarantovanu prvu postavu u svakom klubu na svijetu. Na stranu sve, isporučit će 20+ golova, a aktivno učestvuje u igri. Ne znam, ako Lacazette vrijedi 70, onda Kane vrijedi duplo više. Doduše, ovo je baš pucanj u prazno, jer je u narednih pet godina ugovorom vezan za Tottenham kome pare nisu potrebne, a Pochettinov projekat izgleda primamljivo. Tako da, nit' bi ga Levy pustio, nit' bi Kane sam prešao u United.

Što se tiče Lukakua, navikao je na engleski stil života i fudbala. Nije mu to nepoznanica. Doduše, mrlju baca epizoda u Chelseaju, al' ne bi bio ni prvi ni zadnji koji je nešto kasnije pokazao koliko zapravo zna i umije u velikom klubu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Anoniman
Kontakt:

Post Postao/la Anoniman » 07 jun 2017, 00:34

koja ludost, a vidjet cemo za koliko ce moratta otici siguran sam da nijedna ekipa nece dati ni 40 m eura za njeg...
samo realu krivo za ddg,pa mi smo ludi ako odlucimo da njega prodamo pogotovo za 80 miliona -treba da bude duplo po ovoj logici...
napadac - tesko pitanje jos tezi odgovor...
lukaku nije los izbor,ali ako chelsea napusta costa oni ce dati sve da ga dovedu...
ostaje nam ili neki realov otpadak,a ja sam vidio da njihovi otpaci mogu da valjaju poput ezila,pa i d.marije a ranije i robena,i snajdera isl...
e sad,ako je puno love a vecinom su svoje igrace precjenili ondaa belloti al i on je puno love..
nedostaju nama fergusonovi skauti,i njegovo oko...;)

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 jun 2017, 00:40

Ak nista Morata se koliko toliko pokazao na top nivou (lp) u dresu Juventusa.

Ne vrijedi vise od 30m al ko te pita. Prilicno mlad, tehnicki potkovan napadac, snazan, kvalitetna skok igra itd.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 jun 2017, 00:44

Pa ako imamo imalo mozga nećemo dati ni blizu, radije ću još jednu sezonu trpiti Rashu i Martiala same u napadu do povratka Ibre. Barem ćemo znati na čemu smo sa njima, ako ništa uzeti Perišića i beka, i jednog veznjaka ako nađemo i dosta, ne moramo sve u jednom roku riješiti, sačuvati lovu za Greizmanna dogodine. Siguran sam da ne bi bilo lošiji od ovog sada, u Lp svakako ne možemo do titule, ako prođemo grupu dobro će biti i to je to.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 07 jun 2017, 00:48

Ma koji će ti qrac Grizman dogodine, prošle godine je bilo ''dogodine''. Nek yebe mater i on više.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 07 jun 2017, 00:57

90mil :rol:

Ali eto bar je Di Marzio ovom objavom odg na pitanje gdje ce Lukaku

Radije nek pretplate ovog Bellotija pa nek bude i promasaj nego da pristanu na ovu igru madridista

Sto se tice Grizemanna ova g. je bila idealna da se plati 100mil jer nije njemu 22g pa da se moze bez problema sacekati jos jednu g. i dovesti ga on je imao sansu ali zelja za dolaskom ocito nije velika ali eto mu sad nek se zrtvuje zbog gresaka koje je pravila uprava Atl.M.
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 jun 2017, 09:25

Nekima ocito nije jasno da se ne smije osloniti na dva golobrada napadaca od kojih je jedan (Martial) strasno stagnirao, ne ulazec dublje u detalje.

Boga pitaj kada ce se Ibra oporavit, a vec u startu imas dva prioritetna fronta gdje se npr. Jozun u lp ni po koju cjenu ne smije obrukat.

Neki ocito ne razume da je Morata 2014/15. u lp zabijao - Barci, Realu, Dortmundu (po dva komada), sezonu poslije Sevilli, Cityu,... i da kao takav ima iskustvo top levela, ocito i neko znanje iako nije sama krema a situacija u Realu odnosno strasan ofanz orkestar je i krivac manjka minutaze te zaokruzivanja te forme.

Treba shvatit da nema dostupnih wc spiceva al isto tako kak smo u deficitu glede ove pozicije i ocekivanja za narednu sezonu pa ovaj Spanac, za naravno neku iole prihvatljivu cifru, bio bi dobar dodatak.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 jun 2017, 09:27

Znači prihvatljivo dati 80 mil funti za njega, jer ga očito nećemo dobiti jeftinije bez da uključimo Davida. Oni neće pristati na manje, jer znaju da smo očajni i da nemamo izbora.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 jun 2017, 09:28

Et cist primjer izvlacenja zakljucka po vlastitoj zelji.

Ko kaze da je 80 prihvatljivo i ko kaze da ce United pristati na vise od 50 (iako je i to mnogo, al ko te pita).

Znaci max 55 i kapak.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 jun 2017, 09:29

Ne pitamo se mi nego oni, njima lova ne treba, tu smo mi u podređenom položaju jer nemamo izbora. Mogu nas ucjenjivati jer znaju da imamo lovu i da nam je napadač potreban. Ne bih ni ja imao ništa protiv za neku normalnu lovu.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 jun 2017, 09:38

Mogu ucjenjivati al ne mogu izvaljivati vanzemaljske sume.

Vjerovatno ima i plan c ali razlika je u tome sto se ovdje ne radi o napadacima za udarnu postavu - Chicarito (ugovor do 2018.), 29 god. ubjedjen sam da bi zelio ponovo u crveni dres, Modeste isto god., slican profil, samo je pitanje kakav bi bio ko dzoker,. Vjerujem da negdje u prikrajku oka Jozun ima bas ove profile na umu. A znamo sta je izjavio u vezi Chice
I give a simple example -- in the way we play at Old Trafford, in the way we dominate opponents, in the way we play in the box, I think Chicharito would have scored 20 goals easy.
Mozda se moze naci jos jedan od toga kova, rasni golgeter ali izbor je itekako skucen cak i kada trzis spica za klupu da ispunjava osnovne kriterije za ovakog velikana.

Poenta - Jozun ce naci rjesenje da nadomjesti Ibru iako to garant nece biti wc ali ni neka taraba.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 07 jun 2017, 09:46

Pa sad I nije bas da nema izbora. Jesu svi skupi ali se moze izabrati. A oni nama sada pokusavaju vratiti za DDGa, jasno ko dan. Morata mi se licno svidja itekako I mislim da bi samo nastavio s dobrim partijama I u Engleskoj. Covjek je vec ove sezone trebao biti prvi izbor ali ne mozes ti Benzemu istjerati bez specijalaca.

Lova realno nije nas problem I ne kontam koji se vi qrc raspravljate oko iste? Treba nam pojacanje? Dovedi ga. Koliko kosta nije moja stvar jer se iz aviona vidi da je klub ultra bogat.

Ovo pricam ipak u kontekstu stvari koje se vec desavaju. Ja da se pitam uopste ne bih ni trazio zamjenu za Ibru. Martial na CFa I to je to. Ako zeli napadaca onda je to, po meni, greska raditi.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 jun 2017, 09:51

Trebas tu pazit i na reputaciju nes sad izvaljivat 80 milki za Moratu, ebga takav velikan, brend mora slijediti neke principe kako u zadrzavanju kljucnih igraca, generalno izlazim trnsferima tako i pojacanjima.

To su sve carke, prestiz i ako se Morata ne moze dovesti za ispod 60 miliki (sto je neka dupla vrijednost) onda trazit gore navedene profile. Logicno da nije stos u parama al nece te neko yebat u zdrav mozak tj, ti ponudis i vise od realne a oni traze troduplu.

Jos gore, Belotti 70m. Bgte smazo ko je Belotti. :oops:

Ponavljam, Spanac je dobar igrac ali ne i wc.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 07 jun 2017, 10:01, ukupno mijenjano 1 put.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 07 jun 2017, 10:01

Da se ja pitam momentalno bih doveo Driussia iz Rivera I ubacio ga u rotaciju s Martialom I Rashom. Mozda dodao Dolberga jer ovi prije njega navedeni svi mogu I na krila I u napad. Ali mora biti ogromna cifra I zvucno ime, steta jer tako cemo mnogo propustiti.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 07 jun 2017, 10:05

Samo da ispunjava min kriterij za nekog velikana.

Poenta je jasna - sa Rashom i nestabilnim Martialnom se ne smijemo upustiti u borbu za top domete.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 07 jun 2017, 11:13

Meni je najbitnije da Edo ispuni Mourinhovu listu željenih pojačanja.

Sad, ko je to ili koliko košta je manje bitno. Čitam na eurosportu dosta kritički naoštren tekst kontra Edwardovog vođenja ovog segmenta aktivnosti i, kad malo bolje promislim, ovo će mu biti drugi najteži ispit poslije onog prvog kad je žestoko krahirao pa doveo samo Fellu. Težak će mu biti jer neće imati Mourinhovu pomoć a prošlo ljeto imao je dva saigrača: Mourinha i Raiolu. Njegovo je da radi i ima rok do 31.08. da nam koga dovede i koga proda.

Rashford
Kontakt:

Post Postao/la Rashford » 07 jun 2017, 11:36

Manchester United's £52.4m bid for Real Madrid forward Alvaro Morata rejected

http://www.skysports.com/football/news/ ... a-rejected

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 07 jun 2017, 12:10

Ma Griezmann je zayebo sve. Da su njega doveli, sačekaš Ibru, ponudiš mu produženje na još godinu i eto to. Griezman i Ibra gore, a ovi na rotaciju. Probat sa Dybalom. :mrgreen:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 07 jun 2017, 12:15

Bolje te pare potrošiti na Radju i Fabinha, dodati još 20-30, i možeš obojicu uzeti. Uz njih Pogbu i Andera sredina osigurana, odbrana automatski još jača, dovesti beka i eventualno ako prodamo jednog stopera dovesti zamjenu, neku jeftiniju u vidu Lindelofa/Keana i to je to, napadača ostaviti za naredno ljeto. Eventualno Costu/Perišića i to je to.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 07 jun 2017, 12:29

Unitedu nasušno treba golova. Drugi najbolji strijelac ekipe ove sezone se zaustavio na brojci 6. Ironično. Simbolično. Ako se izvisilo za optimalnu opciju kreni po sljedeću najkvalitetniju. Inače opet boring, boring Man Utd.

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.