NBA Finals 2017

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: NBA Finals 2017

Post Postao/la KK_Bosna » 06 jun 2017, 15:49

@nezalaganje, mislim da mnogo grijesis. napraotiv, james ne pada vec je sada u peaku (ne primeu, vec peaku), kako tehnicki, tako i takticki i mentalno.

samo ima problem sto igra protiv najbolje ekipe svih vremena, a i njegovi saigraci su cucnuli u playoffu (jr i tristan prvenstveno)... jednostavno on ne moze biti libero ni korektor kada je ekipa defanzivno suplja na sve strane, a ofanzivno se sve svodi na iso ball njega i kyriea jer takodjer ostali glume cunjeve na parketu.

zamijenis lebrona i kevina, pa bi govorio da je lebron GOAT bez ikakve dileme kakve bi statse imao i kakav bi performans na terenu pruzao gledaocima.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 jun 2017, 15:49

Ne treba previse brzo otpisivati ovaj CLE,jer su prosle godine,barem meni,izgledali i gore u prve 2 utakmice.Ono sto je problem za njih je sto ovo nije proslogodisnji GS,pa cak i ako im se CLE sad kuci prilagodi,bice gotovo nemoguce dobiti ih u 4 od narednih 5 tekmi. ;)
To iziskuje mnogo snage,te roster u prajmu,sto CLE definitivno nije.
Sto se tice SA,roster je i dalje u tranziciji i stvaranju,ali je ekipa i takva top 2-3 u ligi sto je lijep zalog za nastupajuce sezone.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 06 jun 2017, 15:51

NEZALAGANJE je napisao/la:Sad cu napisati nesto senzacionalno,a sto ni analiticari niti strucnjaci u Americi ne pominju.Pad Jamesa je itekako poceo i svako ko ga detaljnije posmatra to moze jasno vidjeti,samo sto je on izuzetno inteligentan igrac pa sve dobro maskira.
Prvi korak vise nije eksplozivan kao nekad.Protiv iole boljeg defanzivca cesto pokusava probiti ramenom ili sklanjati protivnika off rukom.To je skontao i sam,pa ili napada u tranziciji tada ili radi cut kad se pomogne sa njega.
Ne moze vise dominirati na oba kraja parketa kroz cijelu utakmicu,kao sto je to nekad cinio.Ogroman se problem tada javlja CLE u ovoj situaciji gdje nema igraca na kojem se neko moze "sakriti".KD i GS su to uvidjeli i napadaju ga,jer znaju da ga to dodatno trosi.Zato bi on trebao ,po meni, biti ili na Greenu ili Pachulii defanzivno.Lovea na klupu i startati nekog sutera koji moze braniti perimetar.To bi im trebalo pojacati defanzivu,ali dati i boost s klupe.
Sad ocekujem da neko kaze,pa kako James "pada", a statisticki ima mozda najbolju sezonu?
Vrlo jednostavno,igra veliki broj minuta,mnogi protivnici kvalitetom nisu dorasli njegovoj ekipi,kompletna igra CLE je podredjena njemu i brojne ekipe forsiraju small ball koji on jos uvijek moze eksploatisati svojom inteligencijom ali i snagom.I jos jedna vrlo znacajna stvar,ovaj "pad" se ne odnosi sad na to da je on zaboravio igrati!To je vrlo suptilna stvar koju nije lako primjetiti,a ogleda se u pomenutim detaljima i trajanju perioda u kojem on moze dominirati.Obje prve tekme je CLE slomljen u 3/4 nakon odlicnog poluvremena Jamesa.Slucajnost? Ne bih rekao.
James je evidentno, mnogo izgubio na brzini i eksplozivnosti. Dovoljno je pogledati jednu njegovu utakmicu iz 2012. i vidjeti koliko je 'tuplji' danas. Medjutim, James je to pametno sakrio, nekim drugim segmentima igre koje je popravio, a to je prije svega ovo tempiranje forme kroz RS, i inteligentije igre, James bolje nego ikad cita igru, i razigrava svoje sutere, tako da fakticki njegov taj 'pad' koji si ti nazvao, je jos uvijek bezbolan i skoro pa neprimjetan. Do kad ce tako biti, ne znamo ni ti ni ja.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 jun 2017, 15:57

NEZALAGANJE je napisao/la:Sad cu napisati nesto senzacionalno,a sto ni analiticari niti strucnjaci u Americi ne pominju.Pad Jamesa je itekako poceo i svako ko ga detaljnije posmatra to moze jasno vidjeti,samo sto je on izuzetno inteligentan igrac pa sve dobro maskira.
Prvi korak vise nije eksplozivan kao nekad.Protiv iole boljeg defanzivca cesto pokusava probiti ramenom ili sklanjati protivnika off rukom.To je skontao i sam,pa ili napada u tranziciji tada ili radi cut kad se pomogne sa njega.
Ne moze vise dominirati na oba kraja parketa kroz cijelu utakmicu,kao sto je to nekad cinio.Ogroman se problem tada javlja CLE u ovoj situaciji gdje nema igraca na kojem se neko moze "sakriti".KD i GS su to uvidjeli i napadaju ga,jer znaju da ga to dodatno trosi.Zato bi on trebao ,po meni, biti ili na Greenu ili Pachulii defanzivno.Lovea na klupu i startati nekog sutera koji moze braniti perimetar.To bi im trebalo pojacati defanzivu,ali dati i boost s klupe.
Sad ocekujem da neko kaze,pa kako James "pada", a statisticki ima mozda najbolju sezonu?
Vrlo jednostavno,igra veliki broj minuta,mnogi protivnici kvalitetom nisu dorasli njegovoj ekipi,kompletna igra CLE je podredjena njemu i brojne ekipe forsiraju small ball koji on jos uvijek moze eksploatisati svojom inteligencijom ali i snagom.I jos jedna vrlo znacajna stvar,ovaj "pad" se ne odnosi sad na to da je on zaboravio igrati!To je vrlo suptilna stvar koju nije lako primjetiti,a ogleda se u pomenutim detaljima i trajanju perioda u kojem on moze dominirati.Obje prve tekme je CLE slomljen u 3/4 nakon odlicnog poluvremena Jamesa.Slucajnost? Ne bih rekao.
O ovome pričam od početka sezone i zato sam i očekivao da neko na istoku to iskoristi. Nije mi jasno kako su ostale ekipe toliko nesposobne.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Toffie
Kontakt:

Post Postao/la Toffie » 06 jun 2017, 16:00

Sta mislite koliko je realno da Bron u buducnosti nadogradi svoj sut. Ako uspije to bice jaca verzija Kidda kad mu opadnu fizikalije

@nezalaganjje ne razumijem se najbolje u naprednu, ali me sokiralo sto korver ima za 21 poen na 100 posjeda bolji ofanzivni rating, pa nekako kontam da ce istrpit 2 poena manje u defanzivnom ratingu
Zadnja izmjena: Toffie, dana/u 06 jun 2017, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 06 jun 2017, 16:01

James ima TD u prosjeku,pa samo mu fali malo bolji Irving i eto pobjede
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 jun 2017, 16:04

Toffie je napisao/la:Sta mislite koliko je realno da Bron u buducnosti nadogradi svoj sut. Ako uspije to bice jaca verzija Kidda kad mu opadnu fizikalije
Kad nije dosad teško da će u ovim godinama. Doduše, nije ni toliko loš šuter koliko se potencira. Nije ništa slabiji tricaš od Mikea i Kobea kroz karijeru.
bodi123 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la: naravno da jeste. uostalom, harden vise nije sg :mrgreen:
Ovakav mi licis na doticnu damu iz filma Get Out, kao i ostale crnce.
slika
:lol:
Rasisto. :thumbdown:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 jun 2017, 16:04

KK_Bosna je napisao/la:@nezalaganje, mislim da mnogo grijesis. napraotiv, james ne pada vec je sada u peaku (ne primeu, vec peaku), kako tehnicki, tako i takticki i mentalno.

samo ima problem sto igra protiv najbolje ekipe svih vremena, a i njegovi saigraci su cucnuli u playoffu (jr i tristan prvenstveno)... jednostavno on ne moze biti libero ni korektor kada je ekipa defanzivno suplja na sve strane, a ofanzivno se sve svodi na iso ball njega i kyriea jer takodjer ostali glume cunjeve na parketu.

zamijenis lebrona i kevina, pa bi govorio da je lebron GOAT bez ikakve dileme kakve bi statse imao i kakav bi performans na terenu pruzao gledaocima.
Ja ne vidim da James individualno ima probleme protiv GSa.Brojevi to ne sugerisu,ali njegov "pad" sugerisu periodi tokom utakmice.Pogledaj samo game 2 i njegovo prvo poluvrijeme.Agresivan,napadao obruc,SVI poeni iz reketa ili sa sl.bacanja.2.poluvrijeme, ne pamtim da je napao obruc,4-5 suteva za 3p i to sve u 3/4 kad se tekma lomila.To nije onaj stari James.
Upravu si i da je ekipa poprilicno losa i jedna od najgorih defanzivno(popularni "switch" koji su pominjali ocigledno radi samo na Istoku).Slazem se i da je u peaku mentalno ,takticki i tehnicki,ali pao je fizicki kad je durabilnost onoga sto on moze uraditi u pitanju.Sto se tice stila igre i iso ball-a,on cijelu svoju karijeru igra tako sto je dominantan "na lopti" i to nije bio nikakav problem kad je on to mogao igrati 45min EFEKTIVNO.Problem je sada sto on "nestane" nakon 35-6min protiv jakog protivnika.Naravno,on je sposoban to opet izvuci 1-2 tekme,ali kroz seriju u 7 tekmi,tesko.Svakako i da ovako talentovan GS cini tezim,ali iskreno govoreci,ista situacija je bila proslo finale.Nigdje ga nije bilo prve 2 tekme,povukao je 3,4,5,Kyrie ga izvukao u 6(ako ne grijesim,jer znam da je jednu prije 7. rijesio Irving),a onda u 7.,kljucnu cetvrtinu ponovo odigrao Irving(3.cetvrtina),da bi James pronasao nadljudsku snagu u zadnjem periodu,a sjeti se ssmo kako je izgledao umorno!?
Sada,godinu stariji,protiv jos jaceg protivnika??Tesko ce ici.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 jun 2017, 16:10

NEZALAGANJE je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:@nezalaganje, mislim da mnogo grijesis. napraotiv, james ne pada vec je sada u peaku (ne primeu, vec peaku), kako tehnicki, tako i takticki i mentalno.

Ja ne vidim da James individualno ima probleme protiv GSa.Brojevi to ne sugerisu,ali njegov "pad" sugerisu periodi tokom utakmice.Pogledaj samo game 2 i njegovo prvo poluvrijeme.Agresivan,napadao obruc,SVI poeni iz reketa ili sa sl.bacanja.2.poluvrijeme, ne pamtim da je napao obruc,4-5 suteva za 3p i to sve u 3/4 kad se tekma lomila.To nije onaj stari James.
Upravu si i da je ekipa poprilicno losa i jedna od najgorih defanzivno(popularni "switch" koji su pominjali ocigledno radi samo na Istoku).Slazem se i da je u peaku mentalno ,takticki i tehnicki,ali pao je fizicki kad je durabilnost onoga sto on moze uraditi u pitanju.Sto se tice stila igre i iso ball-a,on cijelu svoju karijeru igra tako sto je dominantan "na lopti" i to nije bio nikakav problem kad je on to mogao igrati 45min EFEKTIVNO.Problem je sada sto on "nestane" nakon 35-6min protiv jakog protivnika.Naravno,on je sposoban to opet izvuci 1-2 tekme,ali kroz seriju u 7 tekmi,tesko.Svakako i da ovako talentovan GS cini tezim,ali iskreno govoreci,ista situacija je bila proslo finale.Nigdje ga nije bilo prve 2 tekme,povukao je 3,4,5,Kyrie ga izvukao u 6(ako ne grijesim,jer znam da je jednu prije 7. rijesio Irving),a onda u 7.,kljucnu cetvrtinu ponovo odigrao Irving(3.cetvrtina),da bi James pronasao nadljudsku snagu u zadnjem periodu,a sjeti se ssmo kako je izgledao umorno!?
Sada,godinu stariji,protiv jos jaceg protivnika??Tesko ce ici.
Nije to toliko ni do starosti koliko je do toga što već 7 godina zaredom ide duboko u playoffu. Mislim, u karijeri nikad nije ispao u prvoj rundi, ali sedmo zaredom finale je nešto što u modernoj košarci troši previše energije. Da je bar jednom imao dodatnu sedmicu, dvije odmora bilo bi to bolje. Da Jordan nije odmorio onih godinu i po teško bi ponovio 3peat. Možda bi uzeo četvrtu zaredom, ali tu bi negdje morao pasti zbog istrošenosti. Čak ni Showtime Lakersi nisu baš svake godine došli do finala. Previše trošenja i kako godine prolaze samo će to gore izgledati. Njemu bi nenormalno dobro došlo jedno ispadanje u prvoj rundi da napuni baterije jer vjerujem da može biti na ovom nivou do 37-38 godine života.

Ne pomaže ni to što ima najveću minutažu u NBA tokom RS, al to je već njegova krivica.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 jun 2017, 16:11

Toffie je napisao/la:Sta mislite koliko je realno da Bron u buducnosti nadogradi svoj sut. Ako uspije to bice jaca verzija Kidda kad mu opadnu fizikalije

@nezalaganjje ne razumijem se najbolje u naprednu, ali me sokiralo sto korver ima za 21 poen na 100 posjeda bolji ofanzivni rating, pa nekako kontam da ce istrpit 2 poena manje u defanzivnom ratingu
James je jako pametan igrac i vec je poceo sve vise raditi na svom sutu.Medjutim,njemu nikada nije problem bila mehanika suta,vec samopouzdanje u isti.Ako bi ga se natjeralo da sutira od pocetka tekme i oduzeli poeni na obrucu(jako,jako tesko uraditi) uvijek bi imao problema.Znaci,ono sto on mora uraditi u natednim godinama je pronaci vjeru u svoj sut,jer nece imati toliko poena na onrucu koji ce mu stvoriti dobar ritam prije suteva izvana. ;)

Ogromna je to razlika ofanzivno u korist Korvera,ali isto tako u mnogo manje minuta,tako da ta statistika moze zavarati.Kazem ti,pravi je problem kako bi Korver sa svojih 35-6 godina izgledao nakon 25+min protiv ovakvog GSa?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 jun 2017, 16:18

@Kawhi To je to.Covjek nema pauze i istrosen je,bez dileme.Takodje,nemam ja dilemu da on i dalje moze dominirati,posebno na Istoku.Sve sto govorim je da to,u trenutnom stanju,moze raditi za manji fio utakmice u odnosu na ono sto smo navikli gledati od njega.Ako se sjecas i Timmy je u svojoj 36-7 godini imao gotovo identicne per 36 brojeve kao u svom prajmu.Problem je sto je to idealisticka statistika,jer je realnost da je Duncan preko 32-3 minute na parketu u tim godinama prestajao biti dominantan,a da bi i to odigrao morao je cijeli RS boti na prosjeku od 28min ili manje.

Toffie
Kontakt:

Post Postao/la Toffie » 06 jun 2017, 16:20

ma sigurno bi i korveru brojke bile slabije, ali ionako sad nemaju sta izgubit, nekako mi je lakse vjerovat da korver moze odigrati bar jednu utakmicu u transu i to je ogroman plus za cavse, nego da jr moze odbraniti nesto, a s obzirom da je ofanzivno ionako iso heavy igrac to je cavsima zadnje sto treba kraj irvinga i brona

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 06 jun 2017, 16:23

J.R. Smith is currently allowing the Golden State Warriors to convert on 90.9% of shot attempts on which he is the primary defender.
JR Smith through 2 NBA Finals games:

5 fouls, 3 points, 3 turnovers, 2 rebounds, 0 assists
:puke:

$12 mill per year :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 jun 2017, 16:25

NEZALAGANJE je napisao/la:@Kawhi To je to.Covjek nema pauze i istrosen je,bez dileme.Takodje,nemam ja dilemu da on i dalje moze dominirati,posebno na Istoku.Sve sto govorim je da to,u trenutnom stanju,moze raditi za manji fio utakmice u odnosu na ono sto smo navikli gledati od njega.Ako se sjecas i Timmy je u svojoj 36-7 godini imao gotovo identicne per 36 brojeve kao u svom prajmu.Problem je sto je to idealisticka statistika,jer je realnost da je Duncan preko 32-3 minute na parketu u tim godinama prestajao biti dominantan,a da bi i to odigrao morao je cijeli RS boti na prosjeku od 28min ili manje.
Tim je dozvoljavao treneru da bude trener. Iako ja Popu imam dosta toga prigovoriti od 2012. do danas, uvijek je radio pravu stvar s čuvanjem igrača. LeBron iz nekog razloga ne dozvoljava to treneru. Za njegovo trajanje bi dosta bolje bilo da je ostao u Heatu. Tamo ne bi smio Patu i Spou izvoditi gluposti koje sad u Cavsima radi.
Problem je što on voli slušati kako bi njegova ekipa bez njega bila nula pa je od Cavsa napravio ekipu koja ni u RS ne može izdržati par minuta bez njega i onda on mora igrati 38 minuta. Iako je ostatak rostera i bez njega dovoljno kvalitetan da se bude top 4 istoka.
Koliki god da je košarkaški genije na parketu, toliko nema pojma van njega. Šteta je da ne dominira još nekih 5-6 godina, ali da bi to uradio moraće promijeniti neke stvari kod sebe.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 06 jun 2017, 17:55

[Zach Lowe] How LeBron, Cavs can sharpen attack versus Warriors' dazzling D

http://www.espn.com/nba/story/_/id/1955 ... nba-finals
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 06 jun 2017, 19:49

:rol:
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 06 jun 2017, 23:18

Jeftha je napisao/la::rol:
4:56 :urnebes:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 06 jun 2017, 23:47

Durant 10-17 kad ga Lebron čuva.
Lebron 4-11 kad ga Durant čuva.

:hmmmmm:
Viva la France, as they say in Rome.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 jun 2017, 01:23

LeBron James reiterates that Cavaliers don’t want to slow pace vs Warriors: “That’s not our game. We don’t play slow down basketball.”

Ako ovo zaista misli,titula je rijesena ,pa mozda i u 4 tekme.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 jun 2017, 02:12

NEZALAGANJE je napisao/la:LeBron James reiterates that Cavaliers don’t want to slow pace vs Warriors: “That’s not our game. We don’t play slow down basketball.”

Ako ovo zaista misli,titula je rijesena ,pa mozda i u 4 tekme.
Isto je izjavio i trenerski mag, kao i slijepi snajperista JR. Ako ce poraz u finalu znaciti odlazak Luea, onda halalim poraz, pa cak i metlu :D .
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.