FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Veoma su dobri, problem je odbrana odnosno baš te neke kontre gdje vrlo lagano ispadaju pogotovo kada se protivnici ubacuju u prostor. Al' to opet nije boljka samo naših momaka, većina tih mlađih kadeta ima takav problem sa branjenjem.
U principu je u kadetskoj konkurenciji najvažnije biti fizički spreman, znati igrati lopte (individualno napraviti nešto), i imati solidnu kombinatoriku. Koliko si dobar ofanzivno toliko ćeš daleko dogurati, a odbrana je svakako klimava u tim godinama, što je i razumljivo.
U principu je u kadetskoj konkurenciji najvažnije biti fizički spreman, znati igrati lopte (individualno napraviti nešto), i imati solidnu kombinatoriku. Koliko si dobar ofanzivno toliko ćeš daleko dogurati, a odbrana je svakako klimava u tim godinama, što je i razumljivo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Neandertalac
- Kontakt:
U Essen ako sam dobro upućen.FKZ1921 je napisao/la:Trojicu momaka iz Zenice je doveo Bakir Serbo...Zilic(stoper,standardan u kadetskoj reprezentaciji),Saric i Spahic. Spahica je nedavno neko odveo u Njemacku.Neandertalac je napisao/la:Super ti je šala. Grohotom se smijem.Idemoplavi je napisao/la:
A malo se šalim, nego da malo pomjerimo te dogme da su oni prije bili svemirci a ovi rinaka.
A kad je došao Šarić, gdje ga Tica nađe? Ukratko.
Znam većinu tih stvari nego mi simpatično čitati šta se sve piše pa postavim pitanje ovim "upucenijim". Nevjerojatno kako smo napredovali za godinu dana, razlika prije i poslije nebo i zemlja.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Kad mozemo ocekivati potpisivanje ugovora sa juniorima ? Bas me zanima koji juniori ce potpisati ugovor.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Zuban za faktor jučer:
- Kao navijaču izuzetno mi je drago što je klub, zajedno sa navijačima, istrajao na priči oko izgradnje istočne tribine. Radostan sam što stadion Grbavica polako poprima oblika kakav zaslužuje. Ipak, onaj sportski aspekt je to što "šteka" jer je teško nadoknaditi odlazak Amar Osima, čovjeka koji je najtrofejniji trener u državi - naglašava Zubanović, te dodaje:
- Želji nedostaje ozbiljan plan i program, pravi kurs i pravac u kojem želi klub da ide. Ne kažem da Željo treba da potpiše svake godine deset najboljih juniora, ali onih par najboljih mora zadržati, mora od njih napraviti nove Bajiće, Memije, Hadžiahmetoviće. Navijači definitivno žele više Željine djece u timu, a to se najbolje osjetilo na podršci kakvu je ove sezone uživa Vedran Kjosevski
- Kao navijaču izuzetno mi je drago što je klub, zajedno sa navijačima, istrajao na priči oko izgradnje istočne tribine. Radostan sam što stadion Grbavica polako poprima oblika kakav zaslužuje. Ipak, onaj sportski aspekt je to što "šteka" jer je teško nadoknaditi odlazak Amar Osima, čovjeka koji je najtrofejniji trener u državi - naglašava Zubanović, te dodaje:
- Želji nedostaje ozbiljan plan i program, pravi kurs i pravac u kojem želi klub da ide. Ne kažem da Željo treba da potpiše svake godine deset najboljih juniora, ali onih par najboljih mora zadržati, mora od njih napraviti nove Bajiće, Memije, Hadžiahmetoviće. Navijači definitivno žele više Željine djece u timu, a to se najbolje osjetilo na podršci kakvu je ove sezone uživa Vedran Kjosevski
- Idemoplavi
- Kontakt:
@Neandertalac
U Essen ako sam dobro upućen.
Znam većinu tih stvari nego mi simpatično čitati šta se sve piše pa postavim pitanje ovim "upucenijim". Nevjerojatno kako smo napredovali za godinu dana, razlika prije i poslije nebo i zemlja.[/quote]
Ti imas problem sa sa sobom, jbg neces da priznas da nesto valja kad valja. Kad se pojavio prvo Bakir Sebo pa onda Tica ti si unaprijed predviđao raspad kolaps i sl. Što? Zato Što je otjeran Amarov haver Dogan koji nije htio da prihvati plaćanje preko računa, radno vrijeme i sl... Tebi Amarovo **** mirise i tu je najveci problem tvoj haveru moj
U Essen ako sam dobro upućen.
Znam većinu tih stvari nego mi simpatično čitati šta se sve piše pa postavim pitanje ovim "upucenijim". Nevjerojatno kako smo napredovali za godinu dana, razlika prije i poslije nebo i zemlja.[/quote]
Ti imas problem sa sa sobom, jbg neces da priznas da nesto valja kad valja. Kad se pojavio prvo Bakir Sebo pa onda Tica ti si unaprijed predviđao raspad kolaps i sl. Što? Zato Što je otjeran Amarov haver Dogan koji nije htio da prihvati plaćanje preko računa, radno vrijeme i sl... Tebi Amarovo **** mirise i tu je najveci problem tvoj haveru moj

1921
- Neandertalac
- Kontakt:
Pljuc pljuc pljuc.
To je Željin dnk_a, samo nastavi.
Poluistine, neistine, spinovi...
To je Željin dnk_a, samo nastavi.
Poluistine, neistine, spinovi...
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- Idemoplavi
- Kontakt:
- Neandertalac
- Kontakt:
Daj taj post gdje sam predviđao kolaps.
Naravno da me ostaviš bez texta. Količina gluposti, bezobrazluka i drskosti kojom pišeš vjerujem veliku većinu baca na aparate. Dominiraš, vjeruj.
Naravno da me ostaviš bez texta. Količina gluposti, bezobrazluka i drskosti kojom pišeš vjerujem veliku većinu baca na aparate. Dominiraš, vjeruj.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Prvo pojacanje [emoji38] [emoji144] 

Otkako je dosao Tica mnogo je prosirena baza za dovodjenje talenata... i prije su se dovodili mladi igraci (npr mujaga iz jelaha) ali ni blizu nije to bilo kao danas... fakticki uspostavljene su skautske mreze za citavu BiH... mislim koliko to se moze uspostaviti za nivo Zelje... i dosta dosta djece je dovedeno sirom BiH... najvise iz Bugojna, Zavidovica, Travnika, Zenice i tih mjesta... dakle srednje-bosanski i zenicko-dobojski kanton... i Foca odakle je doslo nekoliko igraca...
I plus regija Kantona Sarajevo je prosirena i na Lukavicu, Sokolac, Istocno Sarajevo... sto nije bio slucaj...
Dakle u tom dijelu svaka cast Tici... ali itekako mora uticati i da vise momaka se isprofilira i ubaci u prvi tim... mislim svjestan sam ja da nema trenutno u oml pogonu talenta na nivou gojaka ili hadziahmetovica (jer su ova dvojica sa 16 godina pokidali u17 uzrast, a igrali i za u 19 tim)... ali opet bolje staviti npr i malog hasanovica iako je kadet nego trecerazrednog stranca ili cak nekog povratnika...
I plus regija Kantona Sarajevo je prosirena i na Lukavicu, Sokolac, Istocno Sarajevo... sto nije bio slucaj...
Dakle u tom dijelu svaka cast Tici... ali itekako mora uticati i da vise momaka se isprofilira i ubaci u prvi tim... mislim svjestan sam ja da nema trenutno u oml pogonu talenta na nivou gojaka ili hadziahmetovica (jer su ova dvojica sa 16 godina pokidali u17 uzrast, a igrali i za u 19 tim)... ali opet bolje staviti npr i malog hasanovica iako je kadet nego trecerazrednog stranca ili cak nekog povratnika...
Re: RE: Re: FK Željezničar
BabukaLjoZee je napisao/la:Prvo pojacanje [emoji38] [emoji144]

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Re: RE: Re: FK Željezničar
Zamisli kad Babuka tek dovede Ordagu pa ovako obuce dres na predstavljanju,Qwerty90 je napisao/la:BabukaLjoZee je napisao/la:Prvo pojacanje [emoji38] [emoji144]
Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Zadnja izmjena: Neymar11, dana/u 06 jun 2017, 17:11, ukupno mijenjano 1 put.
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
- Neandertalac
- Kontakt:
Ti ga nebi volio ? Jos mu menadzer Zuban ?Neandertalac je napisao/la:To dolazi Ordagić?
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar
- Neandertalac
- Kontakt:
Za mene, jedan od rijetkih koji bi poboljšao našu igru odmah u startu.Neymar11 je napisao/la:Ti ga nebi volio ? Jos mu menadzer Zuban ?Neandertalac je napisao/la:To dolazi Ordagić?
Nego pitam, dolazi li?
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- Neandertalac
- Kontakt:
Kompromis je napisao/la:Otkako je dosao Tica mnogo je prosirena baza za dovodjenje talenata... i prije su se dovodili mladi igraci (npr mujaga iz jelaha) ali ni blizu nije to bilo kao danas... fakticki uspostavljene su skautske mreze za citavu BiH... mislim koliko to se moze uspostaviti za nivo Zelje... i dosta dosta djece je dovedeno sirom BiH... najvise iz Bugojna, Zavidovica, Travnika, Zenice i tih mjesta... dakle srednje-bosanski i zenicko-dobojski kanton... i Foca odakle je doslo nekoliko igraca...
Izvini, a ko je uspostavio tu skautsku mrežu?
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- plavousrcu
- Kontakt:
Nas nekoliko mjesecima trubimo isto. Respekt za mnoge stvari, za najvazniju nula. Samo da se opamete, nikad nije kasno.braco je napisao/la:Zuban za faktor jučer:
- MocMahale444
Skroz cudna situacija oko ovih priprema i pojacanja ove godine. Prije je odmah nakon polusezone ili sezone objavljen plan priprema u najsitnije detalje. Sad samo znas da se sakupljaju 12. i to ne znas koji ce se igraci pojaviti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.