Champions League 2016/17

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko će biti novi prvak Evrope?

Juventus
74
61%
Real Madrid
47
39%

Ukupno glasova: 121

let3
Kontakt:

Re: Champions League 2016/17

Post Postao/la let3 » 04 jun 2017, 15:55

emir18 je napisao/la:
Evo za sve one sto misle da je Ramo simulator.
Odvratni simulator i veliko gov.no od čovjeka :puke: ....doduše, to je vazda bio :mrgreen: ono sinoc je mila majka.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jun 2017, 15:56

Pjanić je sinoć u prvom poluvremenu stavio Modrića u džep dok ga povreda nije izbacila iz ritma i onda je Real preuzeo sredinu terena.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 jun 2017, 15:58

ASD je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
ASD je napisao/la:Ma ne sporim da je igracina, ni za njeg ni za Kroosa, ali govorim da su prije vezni igraci puno konkretniji i puno vise preuzimali odgovornost.
Po meni je pozicija veznog igraca najvise oslabila od svih.
Miješaš desetke poput Zidana sa šesticama poput Xavija. Odatle prozilazi ovakav zaključak.

Modrić je najbolja šestica na planeti zadnje 3 godine i najvažniji igrač Real Madrida.
Pa zasto je onda Xavi bio konkretan, imao je perfekt zadnji pas koji presijeca odbranu,

Ne mislim samo na dribling, moze asist, moze gol itd.
Ne znam kako odgovoriti na ovo osim da su i jedan i drugi konkretni svaki na svoj način.

Pogledaj posao Modrića kod trećeg gola,

savršen primjer konkretnosti jednog igrača.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 04 jun 2017, 15:59

let3 je napisao/la:
emir18 je napisao/la:
Odvratni simulator i veliko gov.no od čovjeka :puke: ....doduše, to je vazda bio :mrgreen: ono sinoc je mila majka.
Simulirao nije ,da je bila prezeskota reakcija da,ja pricam o ovom sinoc,Ramos je ratnik i kao takav mozda i ponekad bira nemoralna sredstva da dodje do cilja,al daleko je on od toga sto ti pricas.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 04 jun 2017, 16:00

Zapravo su i Kroos i Modrić prototip modernog veznog igrača koji nije postojao prije desetak godina, nego je nastao uslijed skraćivanja aktivnog polja igre. Sposobni kreirati i pasom i nošenjem lopte. Danas se fudbal igra na 30x30 terenu i igrač odluku mora donijeti i odreagovati bukvalno u djeliću sekunde. Neka svako za sebe procijeni koliko moraš biti mentalno i fizički jak i tehnički kvalitetan da doneseš par stotina ispravnih odluka u toku jednog meča pod pritiskom da svaka pogrešna bude gol-šansa za protivnika. Opet, to je samo jedna strana priče. Druga je da današnji fudbal ne trpi ni Zidanea ni Pirla, nego navedeni Kroos i Modrić moraju biti majstori defanzive koji neće biti na teretu svojim ekipama jer nemaju luksuz držati Makelelea i Ambrosinija koji će trčati za njih. Kad se to uzme u obzir, jasno je da su današnji veznjaci zadnja serija robota.

Na tom tragu su prije svega Kroos i Modrić, uz zaista sjajno rezonovanje Zidanea donijeli Madridu novi trofej. RM nema perfektnu geometriju na terenu, ali ko te pita za to kad imaš majstore igre na svakoj poziciji. Pozicioniranjem praktično u liniji sa Casemirom u 2-3 strukturi RM je vrlo lako izlazio s loptom iz prve faze napada. Kako je intenzitet u Juventusovoj igri padao tako je sve više ovo dolazilo do izražaja. Time su bekovi mogli gurnuti Alvesa i Mandžu dalje od gola što je otupilo Juventusovo najjače oružje - tranziciju. Sa postojećom strukturom RM uopšte nije patio u defanzivnoj tranziciji, sa pet igrača relativno duboko su odlično kontrolisali istu. Na ovome treba odati priznanje Zidaneu. Istina da posjeduje možda i najjači roster u modernoj historiji fudbala, ali je svaku figuru koju je imao na raspolaganju iskoristio na pravi način. Atletima je prodao sličan fazon, samo je bekove ostavio dublje i uvukao ih unutra, a Kroosa i Modrića izvukao na bokove i otuda kreirao. Real je napokon našao savršenog trenera koji razumije klub iznutra i izvana. Postavlja se pitanje kako ih se riješiti ili će se morati čekati smjena generacija. Tri trofeja i polufinale u zadnje četiri godine. Dinastija.

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 04 jun 2017, 16:01

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 jun 2017, 16:04

emir18 je napisao/la:
Ali pazi ti Cuardada,dize ruku u znak izvinjenja :facepalm: a jasno se vidi kako produzi korak desnom nogom da ga nagazi,bas hinjski.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 04 jun 2017, 16:07

L-Train je napisao/la:
emir18 je napisao/la:
Ali pazi ti Cuardada,dize ruku u znak izvinjenja :facepalm: a jasno se vidi kako produzi korak desnom nogom da ga nagazi,bas hinjski.
A najgori je ovaj kvazi novinar sa ss.ba, koji odmah osudjuje Ramosa, a i nije pogledao ponovo snimak, vidi mu se iz usiju zastava Katalunije..
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 04 jun 2017, 16:09

Saurman je napisao/la:Pjanić je sinoć u prvom poluvremenu stavio Modrića u džep dok ga povreda nije izbacila iz ritma i onda je Real preuzeo sredinu terena.
Kazacu ja sestrici da ti licno daje tablete, ovako ih vazda pomijesas.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 jun 2017, 16:10

Saurman je napisao/la:Pjanić je sinoć u prvom poluvremenu stavio Modrića u džep dok ga povreda nije izbacila iz ritma i onda je Real preuzeo sredinu terena.
Ma nije niko nikog stavio u džep sinoć, jednostavno u prvom poluvremenu je Juventus nešto više dominirao i imao sredinu pod svojom kontrolom, a to je idealna situacija za Pjanića da on može kreirati igru iz dubine svojim pasovima (on je sličan tip igrača kojeg @ASD spominje da su igrali u prošlosti).

U drugom poluvremenu je Real brutalno stisnuo vezni red i odbranu Juventusa, pa čak je i pod tim okolnostima Pjanić par puta uspio iznijeti loptu al' džaba kada su gore bili indisponirani Dybala i Higuain.

Jedino se može reći da je vezni red Reala uništio Khediru, a Dybalu namjerno ne spominjem jer je on uništen sam od sebe, zbog velikog pritiska kojeg je utakmica nosila.

Tako da, gledajući Pjanića kao pojedinca sinoć, ja sam prezadovoljan njegovom partijom.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jun 2017, 16:11

Rajaz je napisao/la:
Pogledaj posao Modrića kod trećeg gola,

savršen primjer konkretnosti jednog igrača.

Pa vec sam o tome rekao, kako se u drugom poluvremenu digao citav Real, a pao citav Juventus , ja sam govorio o situacijama prije kad je bilo 1:1.
U prvom poluvremenu ga nigdje nije bilo kad je treebalo nesto konkretno uraditi.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 jun 2017, 16:12

Nail for Real je napisao/la:
Majku ti milu :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 jun 2017, 16:13

@sagitarius-Nazalost vecina novinara je osudilo Ramu bez da se u ona dva snimka uopce moglo vidjeti sta se dogodilo,ali to je danas slika i prilika novinarstva u svjetu,sve za klik nabijem ih.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jun 2017, 16:15

SiamoNoi je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:Modrić je Dinamu dao više nego je Dinamo zaslužio od Modrića. Ali ako mu se utvrdi pravna odgovornost neka odgovara za to i sve 5. A od Dinama uzimaju i drugi, kao npr. borci za pravdu koji svaku utakmicu u Europi nabiju klubu kaznu. A ironija je da im je jedan od njih Mamić bio ok dok nije počeo ukidati beneficije.
I sam dobro znaš da su kazne koje je klub placao zbog nereda 100 puta manje od iznosa koji je mafija pokrala u najvecem gospodarskom kriminalu u državi.Tako da je žalosno i smiješno što uopće pokušavaš usporedit neusporedivo.Zadnju recenicu necu ni komentirat jer je teški offtopic...i sam znaš da je gnjusna laž zbog koje si već previše puta sa GNK teme odlazio popišan kad te se ubilo argumentima :wave: Neka ostane na tome da bi u teoriji trebao odgovarat kad mu se i službeno utvrdi odgovornost za sudjelovanje u kriminalu.
Sve 5. Poštujem da je tebe kao navijača Dinama razočarao više nego mene. Ali dopusti da ja mogu smatrati da igrači kao faktički jedini daju i stvaraju vrijednost u Hr nogometu nisu ti koji uzimaju.

A o popišanosti dovoljno je reći da si vodeći u ad hominem napadima i blokiranju drugih. Toliko si vjerodostojan. :thumbup: Da si notorni lažov ne treba me nitko uvjeravati jer to znam i sam. Eto, a ja ću bit mamićevac da ne duljimo i spamamo. Iako mi je 99% napisanog o Mamiću protiv Mamića. :wave:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 jun 2017, 16:16

ASD je napisao/la:
Evo ti odgovora, čitaj.
Feldmarschall je napisao/la:Zapravo su i Kroos i Modrić prototip modernog veznog igrača koji nije postojao prije desetak godina, nego je nastao uslijed skraćivanja aktivnog polja igre. Sposobni kreirati i pasom i nošenjem lopte. Danas se fudbal igra na 30x30 terenu i igrač odluku mora donijeti i odreagovati bukvalno u djeliću sekunde. Neka svako za sebe procijeni koliko moraš biti mentalno i fizički jak i tehnički kvalitetan da doneseš par stotina ispravnih odluka u toku jednog meča pod pritiskom da svaka pogrešna bude gol-šansa za protivnika. Opet, to je samo jedna strana priče. Druga je da današnji fudbal ne trpi ni Zidanea ni Pirla, nego navedeni Kroos i Modrić moraju biti majstori defanzive koji neće biti na teretu svojim ekipama jer nemaju luksuz držati Makelelea i Ambrosinija koji će trčati za njih. Kad se to uzme u obzir, jasno je da su današnji veznjaci zadnja serija robota.

Na tom tragu su prije svega Kroos i Modrić, uz zaista sjajno rezonovanje Zidanea donijeli Madridu novi trofej. RM nema perfektnu geometriju na terenu, ali ko te pita za to kad imaš majstore igre na svakoj poziciji. Pozicioniranjem praktično u liniji sa Casemirom u 2-3 strukturi RM je vrlo lako izlazio s loptom iz prve faze napada. Kako je intenzitet u Juventusovoj igri padao tako je sve više ovo dolazilo do izražaja. Time su bekovi mogli gurnuti Alvesa i Mandžu dalje od gola što je otupilo Juventusovo najjače oružje - tranziciju. Sa postojećom strukturom RM uopšte nije patio u defanzivnoj tranziciji, sa pet igrača relativno duboko su odlično kontrolisali istu. Na ovome treba odati priznanje Zidaneu. Istina da posjeduje možda i najjači roster u modernoj historiji fudbala, ali je svaku figuru koju je imao na raspolaganju iskoristio na pravi način. Atletima je prodao sličan fazon, samo je bekove ostavio dublje i uvukao ih unutra, a Kroosa i Modrića izvukao na bokove i otuda kreirao. Real je napokon našao savršenog trenera koji razumije klub iznutra i izvana. Postavlja se pitanje kako ih se riješiti ili će se morati čekati smjena generacija. Tri trofeja i polufinale u zadnje četiri godine. Dinastija.
Feldmarschall je napisao/la:Postavlja se pitanje kako ih se riješiti
Naći će se već neko rješenje
slika

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jun 2017, 16:16

Nail for Real je napisao/la:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 jun 2017, 16:19

emir18 je napisao/la:
let3 je napisao/la:
emir18 je napisao/la:
Simulirao nije ,da je bila prezeskota reakcija da,ja pricam o ovom sinoc,Ramos je ratnik i kao takav mozda i ponekad bira nemoralna sredstva da dodje do cilja,al daleko je on od toga sto ti pricas.
Daj molim te, ovo je dokaz da on nije simulator? :rol:
Pa Cuadrado sve i da je imao želju da ga nagazi, nije uspio i jedva ga je dotaknuo, a ovaj se baci na pod i valja. Pa da nije kapetan rekao bi ajde, ali ovako :facepalm:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jun 2017, 16:20

Raonffa je napisao/la:
Ma nije niko nikog stavio u džep sinoć, jednostavno u prvom poluvremenu je Juventus nešto više dominirao i imao sredinu pod svojom kontrolom, a to je idealna situacija za Pjanića da on može kreirati igru iz dubine svojim pasovima (on je sličan tip igrača kojeg @ASD spominje da su igrali u prošlosti).

U drugom poluvremenu je Real brutalno stisnuo vezni red i odbranu Juventusa, pa čak je i pod tim okolnostima Pjanić par puta uspio iznijeti loptu al' džaba kada su gore bili indisponirani Dybala i Higuain.

Jedino se može reći da je vezni red Reala uništio Khediru, a Dybalu namjerno ne spominjem jer je on uništen sam od sebe, zbog velikog pritiska kojeg je utakmica nosila.

Tako da, gledajući Pjanića kao pojedinca sinoć, ja sam prezadovoljan njegovom partijom.
Izlaskom Pjanića raspala se igra Juventusa praktično je nestala sredina što je Real vrlo dobro iskoristio.Toliko o Modriću kao nekom uberu igraču.Mire je imao odličnu utakmicu al' eto povreda ga syeba zbog koje je upitan i za Grčku.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 jun 2017, 16:23

Saurman je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Izlaskom Pjanića raspala se igra Juventusa praktično je nestala sredina što je Real vrlo dobro iskoristio.Toliko o Modriću kao nekom uberu igraču.Mire je imao odličnu utakmicu al' eto povreda ga syeba zbog koje je upitan i za Grčku.
Jesi ti svjestan da je Pjanić izašao u 71. minuti kod rezultata 1:3 za Real Madrid? :rol:

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 jun 2017, 16:24

Saurman je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Real je postigao tri gola dok je Pjanić bio na terenu, tako da sa ili bez Pjanića, Real je potvrdio da je bolja ekipa od Juventusa. Samo što bi recimo, da sinoć nije igrao Pjanić, Real vjerovatno lakše i brže osigurao pobjedu.

I to što je Pjanić bio dobar (najbolji u veznom redu Juventusa sinoć) ne znači da je Modrića strpao u džep, niti to što je Modrić sinoć izdominirao ne znači da je Pjanić bio loš.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.