Champions League 2016/17

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko će biti novi prvak Evrope?

Juventus
74
61%
Real Madrid
47
39%

Ukupno glasova: 121

ASD
Kontakt:

Re: Champions League 2016/17

Post Postao/la ASD » 04 jun 2017, 14:48

KayserSose je napisao/la:
ASD je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
Što se Mandzukica tiče čovjek je rođeni pobjednik.Šteta što je odabrao ovu ekipu kao onu gdje će loviti LP.
Bas sinoc pricam s jaranima kako je u glavi daleko iznad Modrica, a po nogometnim vjestinama nije mu ni do koljena.
To vi Hrvati znate jos bolje.
Po čemu je u glavi daleko ispred Modrića, a Modrić finale LP odigra kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu.
Jeste u drugom poluvremenu kad je Juve grohnuo, u prvom poluvremenu nista posebno.

Mandzukic je s loptom totalno limitiran, a imao je muda onakav sut uputiti.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 04 jun 2017, 14:49

ASD je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
Što se Mandzukica tiče čovjek je rođeni pobjednik.Šteta što je odabrao ovu ekipu kao onu gdje će loviti LP.
Bas sinoc pricam s jaranima kako je u glavi daleko iznad Modrica, a po nogometnim vjestinama nije mu ni do koljena.
Po čemu je u glavi daleko ispred Modrića, a Modrić finale LP odigra kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu.
Jednostavno se balkanci loze na ove ratnike i ne kontaju da ta pozicija Modrica i Pjanica nije ratnicka i da oni nisu tu da budu drski i da udaraju, pa ih zbog toga i nazivaju pickama i luzerima. Modric najbolji na svijetu na svojoj poziciji, Pjanic sinoc igrao poprilicno solidno - koliko se moze igrati u onakvoj vezi, ali ne, pi.cke su
Nad tobom sunce najljepše sja

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jun 2017, 14:51

anonymousHD je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:Ronaldo u repci ima bolje saigrace od Messija. :lol: :lol: :lol:
Sta sve necu procitat na ovom forumu jbt. :facepalm:
Inače, Eder ti je bolji od Aguera, a da ne pričamo kako je Andre Gomes bolji od Di Marije.
Bolesni kompleksi. Štaš im. To što Messija u repci nema, to niko ne piše, saigrači su mu krivi. Messi nikad nije kriv.

LUKA ZNA!
Šta kaže prije utakmice, Pjanić bolji od Modrića. :lol:

Bez Mesija 1 pobjeda od 8.
S Mesijem 5 od 6.

Sta kazes na to?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jun 2017, 14:55

pinoglavi je napisao/la: Jednostavno se balkanci loze na ove ratnike i ne kontaju da ta pozicija Modrica i Pjanica nije ratnicka i da oni nisu tu da budu drski i da udaraju, pa ih zbog toga i nazivaju pickama i luzerima. Modric najbolji na svijetu na svojoj poziciji, Pjanic sinoc igrao poprilicno solidno - koliko se moze igrati u onakvoj vezi, ali ne, pi.cke su
Nema to veze sa pozicijom i sa udaranjem, jednostavno su pickice i jedan i drugi jer ne preuzimaju odgovornost.
Modric se kasnije nesto ukljucio kad je Juventus pao, cak i upisao asistenciju, ali tad se citav Real digao, a citav Juve pao.

Nekad su veznjaci puno vise preuzimali odgovornost, cak i iz dubine veznog reda.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 04 jun 2017, 15:00

ASD je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la: Jednostavno se balkanci loze na ove ratnike i ne kontaju da ta pozicija Modrica i Pjanica nije ratnicka i da oni nisu tu da budu drski i da udaraju, pa ih zbog toga i nazivaju pickama i luzerima. Modric najbolji na svijetu na svojoj poziciji, Pjanic sinoc igrao poprilicno solidno - koliko se moze igrati u onakvoj vezi, ali ne, pi.cke su
Nema to veze sa pozicijom i sa udaranjem, jednostavno su pickice i jedan i drugi jer ne preuzimaju odgovornost.
Modric se kasnije nesto ukljucio kad je Juventus pao, cak i upisao asistenciju, ali tad se citav Real digao, a citav Juve pao.

Nekad su veznjaci puno vise preuzimali odgovornost, cak i iz dubine veznog reda.
tebra nisu oni tu da preuzimaju odgovornost. Tu su da izvalce tim kad protivnik radi presing, da daju tacne pasove po mogucnosti prema naprijed, da dobro izvode prekide, da upute dostojne suteve iz daljine, da podvale neku loptu napadacima ni iz cega... to sto su obojica imali brutalno dobrih predstava u bitnim utakmicama ali ne predju trojicu pa zabiju ili ne asistiraju za neki od gol pa se ne vidi i zbog tog se nazivaju pickicama je druga stvar. Na stranu Pjanic, Modric je glavni vezni igrac tima koji je u 4 godine 3 puta osvojio LP, a ove godine kada Real nije osvojio LP Luka je bio povrijedjen. To sto on nema ludjacki pogled na terenu, ne grize i ne udara, poput Mandzukica, ga ne cini luzerom i pickom. Al jbg dzaba se ovo pise

Luka je glavni i najbitniji igrac Reala poslije Ronalda, bitniji i od Benzeme, Balea, Isca, Ramosa... statistika ove sezone mu je 1 gol i 5 asistencija u 41 utakmici. A fantasticnu sezonu je odgirao.
Nad tobom sunce najljepše sja

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 04 jun 2017, 15:07

Ja stvarno ne razumijem ljdue u Hr
Imaju takog igraca a ne vole ga
Isto da mi sad ne volimo Dzeku :facepalm:

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 04 jun 2017, 15:07

Možda je bila slika, no ne zanima me.
Ovo je strašno, bolesno.
U prajmu najboljeg Messija, ovakvu statistiku imati, od toga duplo više golova u knockout fazi. Nestvarno.

All Hail King Ronaldo!!!

slika

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 jun 2017, 15:07

Romagnoli13 je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:Koliko god mozda lošu sezonu imao mislim da je samo još jednom potvrdio da je i ovakav vrijedniji od Higuaina.Kad se sjetim da su me neki uvjeravali da je Higuain generalno bolji...Kad se sve uzme u obzir čak je i prilično podcijenjen igrac,a vec je godinama u ili oko top 5 svjetskih napadača.

Mario nije nikad bio niti će biti u top 5 napadača.Svaka čast za borbenost, za taj duh ratnika, ali on je ništa više do vrlo dobar napadač i to je to.Daleko je on od vrhunskog napadača.
Jasno,al govorim o glavi,a ne o nogometnim kvalitetama.Za Higuaina je mentalno WC napadač i to se baš jučer moglo dobro vidjeti.To uz kombinaciju solidnih nogometnih vještina ga i čini vrlo dobrim napadačem.
ASD je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
A ne znam baš za to.Jak je i Modrić u glavi samo je nažalost kriminalčina koja je radila protiv vlastitog kluba.Jučer je netko nakon gola Mandzukića napisao nešto u smislu nikad mi se Mandzukic nije sviđao kao osoba,ali gol je vrhunski...zaboravio sam kasnije pitati zašto kao osoba?Razumijem da se kao igrač nekome ne svidja jer je prgav,ali kao osoba po svemu što mozemo vidjeti je 3 koplja iznad tog Modrića.Najbolji hrvatski nogometaš ikad,ali nažalost ljudski šljam...bio je obožavan od navijača,ne znam šta mu je to trebalo...baš tragedija.Ovo je savršen tekst o tome:
http://telesport.telegram.hr/price/lice ... e-modrica/
Lillard je napisao/la:Ne ulazim u to ko je korisniji, ali Mandžukić je baš podcijenjen, pljuvalo ga se masovno u zadnje 2-3 sezone, od strane svih, ali on je opet pokazao koliko je dobar.
Pazi, on je devetka, koja trči za 3 igrača, a u Juventusu igra krilo stalno i to mu odma smanjuje broj golova, kao i svega ostalog. Ni Suarez koji je mašina ne može igrat na krilu i zabijat, kamoli Mandžukić koji nije najbrži i tehnički najjači igrač.
U Dinamu ga se pljuvalo, a zabio ko na traci, čudesna večer u na Amsterdam areni, kasnije prijeđe u Wolfsburg, sačuva ih golovima od ispadanja, na Euru zabije 3 gola u 3 utakmice, dođe u Bayern postane najbolji strijelac, izbaci Gomeza Švabu iz momčadi, zabije u finalu LP, dođe u Atletico, zabije 20+ golova di se borio s povredama i kažu nisi dovoljno dobar. Nek ti je Gameiro dobar mamu ti jbem. Dođe u Juve, panjina mrtva kažu, zabije u finalu LP opet, što je pošlo za rukom samo još dvojici igrača. Malo li je za panja.
:thumbup: Bio mi je jedan od najdražih igrača (a i rođeni smo na isti dan :mrgreen: ),ali mi je malo pao u očima dolaskom u Torino.A baš je bio osporavan od početka,đilkoš ovo ono podsjeća me to malo na Icardija o kojem se svašta piše,a koji je jednako podređen timu kao i Mandzukić.Ne u smislu da daje isti doprinos u obrani nego da nije sebičan kako se piše nego pravi timski igrač.Ni tada nisam shvacao te priče o njemu kao panju.

Po ovome ga i dalje najviše pamtim :thumbup:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 04 jun 2017, 15:09

E svasta sam procitao u zivotu ali reci za Modrica da je pickica i da ne preuzima odgovornost, e to je jedna od vecih gluposti koju sam procitao definitivno.I to ja kazem kao navijac Barcelone, lik se nudi uvijek, trazi loptu, kad je lopta kod njega u 99% slucajeva ce naci rijesenje, cak i kad je pod presingom.Kad on ode iz Reala tesko ce Real naci zamijenu za njega, on je klasa za sebe.Jedini koji je u Barceloni mogao koliko toliko zamijeniti Xavija ali eto Real ga ugrabi prvi i dobise sa njim jednog od najvaznijih igraca u timu ako ne i najvaznijeg, bez njega na sredini izgledaju duplo losije.Plakace navijaci Reala za njim kao sto navijaci Barcelone placu za Xavijem i za koju godinu Iniestom, to su igraci koji mogu birati gdje ce igrati i koji tim cine boljim duplo.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jun 2017, 15:13

MElloo je napisao/la:Ja stvarno ne razumijem ljdue u Hr
Koga ne volimo? Mandžu? Pa njega i ja volim iako je igrao u ljigavim Bayernu i Juveu. Ako si mislio na Modrića, on je trenutno najpopularniji igrač u Hr. Zanemari šta ovdje piše par likova.

Modrić je sinoć još jednom potvrdio klasu. Usudim se reći da je nakon Xavijeva odlaska najbolji veznjak na svijetu. Nikakve on blokade u glavi nema.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jun 2017, 15:16

pinoglavi je napisao/la:
ASD je napisao/la:

tebra nisu oni tu da preuzimaju odgovornost. Tu su da izvalce tim kad protivnik radi presing, da daju tacne pasove po mogucnosti prema naprijed, da dobro izvode prekide, da upute dostojne suteve iz daljine, da podvale neku loptu napadacima ni iz cega... to sto su obojica imali brutalno dobrih predstava u bitnim utakmicama ali ne predju trojicu pa zabiju ili ne asistiraju za neki od gol pa se ne vidi i zbog tog se nazivaju pickicama je druga stvar. Na stranu Pjanic, Modric je glavni vezni igrac tima koji je u 4 godine 3 puta osvojio LP, a ove godine kada Real nije osvojio LP Luka je bio povrijedjen. To sto on nema ludjacki pogled na terenu, ne grize i ne udara, poput Mandzukica, ga ne cini luzerom i pickom. Al jbg dzaba se ovo pise

Luka je glavni i najbitniji igrac Reala poslije Ronalda, bitniji i od Benzeme, Balea, Isca, Ramosa... statistika ove sezone mu je 1 gol i 5 asistencija u 41 utakmici. A fantasticnu sezonu je odgirao.
Navesti cu primjer jednog igraca, Andrea Pilo, igrao je zadnjeg u vezi, ali taj kada rezultat nije po volji, bi u svakom momentu trazio loptu i ubacivao lopte naprijed, bas tipican primjer igraca koji preuzima odgovornost.
Sjecam se kad je Milan gradio taktiku tako sto je on napucavao Inzagija. hahah

Iniesta je prije bio igrac koji je na drugi nacin preuzimao odgovornos, driblingom.
Xavi preciznim zadnjim pasom.

Ovo danas je tipican primjer kako je pozicija veznih igraca debelo grohnula, mozda moraju biti oprezniji, mozda se vise trazi defanziva i sta ja znam sta, ali mislim da svi trebaju da vidi kako su generalno vezni igraci beskorisniji u ofanzivi.

Evo primjer Modrica, jeedna od stvari zbog koje cemo ga pamtiti je predasistencija jer je izmisljenja zbog njeg.
Pjanic je jos manje konkretan, samo sto ima taj slobodnjak.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 04 jun 2017, 15:22, ukupno mijenjano 2 puta.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jun 2017, 15:18

Ovo što SiamoNoi piše o Modriću i Mandži kao osobama nema veze s vezom. Luka je puno pristupačniji i skromniji, a Mandžo je i van terena težak i prgav.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jun 2017, 15:21

Pa upravu je ako kaze da je kriminalac, u javnosti su izasli neki poslovi s Mamicem na stetu Dinama, a i vjerovatno poreske uprave Republike Hrvatske.

MElloo
Kontakt:

Re: RE: Re: Champions League 2016/17

Post Postao/la MElloo » 04 jun 2017, 15:21

Koga ne volimo? Mandžu? Pa njega i ja volim iako je igrao u ljigavim Bayernu i Juveu. Ako si mislio na Modrića, on je trenutno najpopularniji igrač u Hr. Zanemari šta ovdje piše par likova.

Modrić je sinoć još jednom potvrdio klasu. Usudim se reći da je nakon Xavijeva odlaska najbolji veznjak na svijetu. Nikakve on blokade u glavi nema.
Ma usao na index i citao komentare i ovdje vidim par ljudi
Na Modrica mislim..

Sent from my HTC Desire 620 using Tapatalk

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 04 jun 2017, 15:22

Dosta ljudi koji pisu ovdje ne razumiju fudbal, nazalost. Imali su priliku da gledaju all-time great partiju Modrica, ali dzabe kada se igra ne konta...
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jun 2017, 15:25

Nail for Real je napisao/la:Dosta ljudi koji pisu ovdje ne razumiju fudbal, nazalost. Imali su priliku da gledaju all-time great partiju Modrica, ali dzabe kada se igra ne konta...
U isto vrijeme dok su gledali ALL time great poluvrijeme Modrica su mogli gledati All time great choke Juventusa.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 jun 2017, 15:28

MElloo je napisao/la:Ma usao na index i citao komentare i ovdje vidim par ljudi
Na Modrica mislim..
Jednako kao što je, kako izgleda sasvim izvjesno iz USKOK-ovih navoda, sudjelovao u krađi novca iz matičnog kluba. Tu priču znamo svi; uostalom, Modrić ju je ispričao kao svjedok. Zdravko Mamić je već zaključen i realiziran ugovor Luke Modrića s Dinamom antidatirao umetnuvši aneks nakon što je već bilo poznato da će transfer biti multimilijunski. Tako je izvukao milijune kuna iz Dinama, oštetivši klub za iznos koji je dobio, a državu za porez. Modrić je time dobio veliku sumu novca koju se odlučio, sasvim filantropski, pokloniti obitelji Mamić.

Dakle, Luka Modrić se jednako svojevoljno, kao što je svojevoljno osnovao firmu u Luksemburgu (gdje nije plaćao porez), odlučio služiti kao bankomat obitelji Mamić, sasvim svjestan da je to novac kojim je oštetio svoj klub. Kada je dizao novac sa svog računa i u torbama ih predavao Mamićima, jasno je znao u čemu sudjeluje i da to, ako već nije bio siguran u legalnost, definitivno nije moralno. Netko će reći da nije on umetao aneks, a da novce može dati kome god želi, ali kakvog se smisla ima zavaravati? Znao je da mu novac ne pripada, a opet ga je uzeo i aktivno je pomagao u prevari. Šutio je dugo vremena, a kad se suočio s mogućim problemima i kaznama odlučio je progovoriti, spasiti vlastitu kožu i postati svjedok.

To što je odlučio varati na porezu i poklanjati torbe novca koje nisu njegove, to ne mijenja činjenicu da je Luka Modrić fantastičan igrač. Pričajte djetetu priču što je sve prošao kako bi ga više puta proglašavali najboljim na njegovoj poziciji.

Hoće li priča tu stati, ovisi o vama i o tome kakvo dijete želite odgajati.

Ako naučite svoju djecu, na Modrićevu primjeru, kako nije u redu krasti na porezu i varati klub koji vas je stvorio, ova Hrvatska još ima šanse.

Na ovom mjestu malo pročistite grlo, ponovo upalite svjetlo i razbudite dijete, jer ovo je važna lekcija. Lekcija koja ne definira samo što će vaše dijete misliti o Luki Modriću, nego u kakvom ćemo društvu živjeti. Bez te lekcije djed Luka i spaljena kuća u Zatonu Obrovačkom su samo dio statistike, bez te lekcije možemo samo ugasiti svijetlo ovog društva dok ide odjavna špica koju je složio neki veliki holivudski producent.
To ti je priča o Modriću i zašto su danas oko njega podijeljeni komentari :thumbup:

Mislim,mogu jedino bit podijeljeni oko toga jel ga generalno voliš ili ne.Kao igrač više stvarno nema smisla pisat o kakvome se radi dok se ova druga strana stalno treba naglašavat.
Zadnja izmjena: SiamoNoi, dana/u 04 jun 2017, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jun 2017, 15:29

MElloo je napisao/la:

Ma usao na index i citao komentare i ovdje vidim par ljudi
Na Modrica mislim..

Sent from my HTC Desire 620 using Tapatalk
To ti je ista ekipa. :mrgreen: Debela manjina.

Što se tiče poreza i Modrića, to neka sud utvrđuje. U državi u kojoj je harač (ne porez) sredstvo za bogaćenje gnjusoba, moralnih nakaza i profitera svih sorti, a NE sredstvo općeg dobra, utaja poreza je čin otpora. a ne zločin ili znak da je netko loša osoba.
Zadnja izmjena: KayserSose, dana/u 04 jun 2017, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 jun 2017, 15:29

ASD je napisao/la:
Navesti cu primjer jednog igraca, Andrea Pilo, igrao je zadnjeg u vezi, ali taj kada rezultat nije po volji, bi u svakom momentu trazio loptu i ubacivao lopte naprijed, bas tipican primjer igraca koji preuzima odgovornost.
Sjecam se kad je Milan gradio taktiku tako sto je on napucavao Inzagija. hahah

Iniesta je prije bio igrac koji je na drugi nacin preuzimao odgovornos, driblingom.
Xavi preciznim zadnjim pasom.

Ovo danas je tipican primjer kako je pozicija veznih igraca debelo grohnula, mozda moraju biti oprezniji, mozda se vise trazi defanziva i sta ja znam sta, ali mislim da svi trebaju da vidi kako su generalno vezni igraci beskorisniji u ofanzivi.

Evo primjer Modrica, jeedna od stvari zbog koje cemo ga pamtiti je predasistencija jer je izmisljenja zbog njeg.
Pjanic je jos manje konkretan, samo sto ima taj slobodnjak.
U Realu je taj igrač asistencije ustvari Toni Kroos, dok je Modrić neko ko je radilica na terenu, oduzima lopte, iznosi lopte sa svoje polovine, odgovara odlično na igru pod presingom, a i često svojim pasovima prema Carvajalu i Marcelu otvara priliku za gol, pravi tzv. key pass.

Modrić je trenutno yebena zvijer, vidio si ljetos na Euru šta znači imati ga u ekipi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 04 jun 2017, 15:31

ASD je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:Dosta ljudi koji pisu ovdje ne razumiju fudbal, nazalost. Imali su priliku da gledaju all-time great partiju Modrica, ali dzabe kada se igra ne konta...
U isto vrijeme dok su gledali ALL time great poluvrijeme Modrica su mogli gledati All time great choke Juventusa.
A vidis, ja sam vidio da je Zidane spustio Benzemu blize veznjacima i da je maksimalno rasirio igru bekovima, koji su fakticki bili krila i oba su visoko stojali na terenu, sto nam je dalo brojcanu prednost, a Modric i Kroos su onda zaplesali. Lako je govoriti choke, ovo ono, jesu oni psihicki pali nakon Kazinog gola, ali i prije toga su imali probleme da uzmu loptu Realu. Dodaj na to fantastican presing Reala i dobijes taj ''choke''. Nemojte se bezveze razbacivati tim terminima.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.