Champions League 2016/17

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko će biti novi prvak Evrope?

Juventus
74
61%
Real Madrid
47
39%

Ukupno glasova: 121

ASD
Kontakt:

Re: Champions League 2016/17

Post Postao/la ASD » 04 jun 2017, 13:24

Nail for Real je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Nail for Real je napisao/la:Ronaldo za saigraca ima onu letvu Gomesa i vi pricate o slaboj ekipi u Argentini...
Portugal bez Ronalda dobi finale, Argentina bez Mesija je u rangu Bolivije.

Mislim, po meni i Mesi snosi neki dio krivice za to, ali ne da se trudi, ne igra dobro ili sta vec, nego zato sto je puno bolji od ostalih pa je njima teze igrati (mozes ti biti i odlican igrac ali opet neces biti ni blizu njemu), bice na vecem udaru ukoliko budu gubili lopte ili slicno pa se zato kriju po terenu.
Dobila je i Grcka finale protiv Portugala, slusaj mu argumenta...
Pa?
Ja tebi rekao da ne zavisi Portugal od Ronalda koliko Argentina od Mesija.
Ove kvalifikacije su najbolji dokaz.

Evo konkretno bez Mesija, izgubili prvi mec od Ekvadora, nerijeseno s Paragvajem, nerijeseno s Brazilom, dobili KOlumbiju, nerijeseno s Venecuelom, nerijeseno s Peruom, izgubili od Paragvaja, izgubili od Bolivije.

S Mesijem Dobili Cile, dobili Boliviju, dobili Urugvaj, izgubili od Brazila, dobili Kolumbiju, dobili Cile jos jednom,

Bez Mesija 1-4-3 (7 bodova od mogucih 24)
S Mesijem 5-0-1 (15 bodova od mogucih 18)

Ja tu perfektno vidim razliku kada ga nema i kada ima na terenu.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 jun 2017, 13:25

Nije bitan ni Navas, ni Ramos, ni Ronaldo... Bitan je tim, ekipa. Cak 7 igraca iz sinocnjih 11 je osvojilo sve tri LP u zadnjih 4 godine. Fenomenalan je to podatak, i pokazuje gdje je najveca prednost ovog Reala. Skoro pa ista ekipa je na okupu vec 4-5 godina. Nekoliko pametnih, bolje reci genijalnih kupovina kao sto je Kroos za 30 miliona, nekoliko talentovanih klinaca koji su se kalili u drugim ekipama, plus trener koji je prevelika fudbalska velicina da bi mu neko glumio facu u svlacionici i dobijes ovu dominaciju u Evropi. Sto se tice ove sezone, ako bi morao izdvojiti jednog igraca to bi bio Casemiro. Pozicija i stav igraca kojem 'lopta moze proci ali igrac ne' je dugo bila skoro pa taboo tema u ekipi iz Madrida. Znamo svi sagu o Makaleleu, i koji su ga svi labudovi pokusavali zamjeniti na toj poziciji. Casemiro radi 'krvavi' posao. :salut:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 jun 2017, 13:28

Samo sam pratio radi Buffona, ostalo mi je svejedno. Šteta da takva ljudina i igračina to ne uzme.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jun 2017, 13:35

Taj Casemiro zbog tog stava par puta trebao letiti s terena, ali nije, da je dobio zasluzen karton, pricalo bi se o njemu kao tragicaru, ovako je heroj, treba i cestitati na tome, valja imati i muda igrati na granici kartona.

Kad se sjetim njega iz Sao Paula, bio je dobar igrac i talenat ali na prelazak u Real sam rekao wtf, ono mislio sam da ce preci negdje u Sporting ili Celtu tako neke ekipe, ali Real i eto razvi se u korisnog igraca Realu, cist primjer da ti sportski direktori i skauti vide neke stvari koje mi ne vidimo ispred malih ekrana.
Dok recimo za Lucasa Silvu iz Cruzeira se odmah vidjelo da je kalibar Reala, s 21 godinom je prekucao, a evo ga danas na posudbi opet u Brazilu za razliku ovog prvog.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 04 jun 2017, 13:46

ASD je napisao/la:Taj Casemiro zbog tog stava par puta trebao letiti s terena, ali nije, da je dobio zasluzen karton, pricalo bi se o njemu kao tragicaru, ovako je heroj, treba i cestitati na tome, valja imati i muda igrati na granici kartona.
A, brate, cuj... Da se nije lopta odbila dva puta kako se odbila sinoc, mozda bi sada pricali kako je Juventus prekucao fudbal, kako je Allegri maestro, a Mandzukic svjetski igrac... To su te nijanse koje zivot znace. ;)

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 jun 2017, 14:02

Ronaldo u repci ima bolje saigrace od Messija. :lol: :lol: :lol:
Sta sve necu procitat na ovom forumu jbt. :facepalm:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

rudy91
Kontakt:

Post Postao/la rudy91 » 04 jun 2017, 14:04

Kajzer10 je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:Od golmana do Isca(vezni red od 4 igraca) ,Real je bolesno jak,sila uigran i individualno jaci za klasu od bilo koga.Napad je odlican ali kaska za ostatkom tima,Benzema je odradio sila jaku sezonu ,Ronaldo bio na nivou pred kraj sezone.
:shock: :lol:
Prijatelju, Benzema je odradio mozda najgoru sezonu nekog napadaca Reala u zadnjih Bog zna koliko godina. Znaci covjek bio ubjedljvo najgori igrac kluba ove sezone, ne racunajuci Balea u bolnici. Ej, sila jaku :rol:
Jeste Benz bio los vecinu sezone, ali je pred kraj pokazao da je klasa, zabijo par golova u primeri, onaj prodor mega giga protiv atletica. Ono što je bitno naglasiti je da je Benzema u prethodnih 5 sezona ima svakoj 25 plus golova, u nekima i 30 plus, odatle je i dobio kredit pa je igrao ove sezone iako je u losojj formi bio, to vecina zaboravlja. Hej zamisli 30 plus sezone imati u ekipi gdje sve podređeno Ronaldu, plus imas Bejla u ekipi. Carlo Anceloti je sam rekao neki dan da je najbolji fit uz Ronalda Benz i savrsen napadac za sistem Reala jer se poznaju u dušu, savrseno razumije fudbal, tehnika, pas extra, vjerovatno sto je u mlađim kategorijama igrao amf ali eto dođu nama raja sa ss.ba i počne pametovati. Benz da je u nekom drugom klubu sem Barse bio bio bih glavni igrac, pa covjek je vec ako se ne varam 5 strijelac lige prvaka svih vremena, top 10 ukupno strijelac svih vremena Madrida i jedna losa skoreska sezona ne moze pokvariti utisak da je on jedan od nasih top igraca sveukupno pogotovo kad osvojimo u sezoni sve sem kupa ( ako nista donio nam je i ove godine kad je los svijetsko prvenstvo klubova u decembru ono sto se igra :lol: ).

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jun 2017, 14:13

SlevinKelevra je napisao/la:
ASD je napisao/la:Taj Casemiro zbog tog stava par puta trebao letiti s terena, ali nije, da je dobio zasluzen karton, pricalo bi se o njemu kao tragicaru, ovako je heroj, treba i cestitati na tome, valja imati i muda igrati na granici kartona.
A, brate, cuj... Da se nije lopta odbila dva puta kako se odbila sinoc, mozda bi sada pricali kako je Juventus prekucao fudbal, kako je Allegri maestro, a Mandzukic svjetski igrac... To su te nijanse koje zivot znace. ;)
Pa da, ipak treba imati muda igrati na granici kartona, crveni karton dobijes mega giga si tragicar.

Isto tako, svaka cast i Mandzukicu na mudima da onako suta.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 jun 2017, 14:16

sljivo je napisao/la:Samo sam pratio radi Buffona, ostalo mi je svejedno. Šteta da takva ljudina i igračina to ne uzme.
Vala je i ovo patetisanje oko Buffona prešlo svaku granicu. Ako ćemo tako gledati stvari, onda su trebali dati barem 2 zlatne lopte Maldiniji, jer je čovjek 20 godina igrao na vrhunskom nivou.Vjerovatno jedini igrač koji je u tri različite dekade igrao vrhunski.Fudbal se mijenjao ali Paolo je i dalje bio vrhunski. Ili recimo jednu zlatnu loptu dati Zlatanu zbog 50+ nevjerovatnih golova i igranja na vrhunskom nivou već 15 godina.Oh da, Messi zaslužuje jedan Mundijal zbog svega što je uradio za fudbal.Ali ne ide to tako..
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 04 jun 2017, 14:17

Koliko god mozda lošu sezonu imao mislim da je samo još jednom potvrdio da je i ovakav vrijedniji od Higuaina.Kad se sjetim da su me neki uvjeravali da je Higuain generalno bolji...Kad se sve uzme u obzir čak je i prilično podcijenjen igrac,a vec je godinama u ili oko top 5 svjetskih napadača.

Što se Mandzukica tiče čovjek je rođeni pobjednik.Šteta što je odabrao ovu ekipu kao onu gdje će loviti LP.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jun 2017, 14:19

Kaunas je napisao/la:Ronaldo u repci ima bolje saigrace od Messija. :lol: :lol: :lol:
popij malo vode, mozda i procitas sto neko nesto napise.

Dzaba tim igracinama sto su igracine u klubu kada nemaju muda se pojaviti na terenu dok imaju dres Repke.
Mozes ti u klubu biti kao Maradona, ako te u repci se ne moze pogoditi loptom a kamoli da dodjes primiti loptu to znaci da si ti u repci los igrac, zbog tih pickica selektori moraju u pocetne postave ubacivati igrace iz meksicke i argentinske lige.

Uostalom, ja imam argumente za ovakve tvrdnje, 1 pobjeda iz 8 utakmica bez Mesija zavalili su Repku da se Mesi morao vratiti da ih vrati na pravi kolosjek i spasi kvale, ti mi dokazi da su to bez Mesija igracine u Repci

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 jun 2017, 14:19

Daj jbt Maldini. Jel on igra sad?

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 jun 2017, 14:21

SiamoNoi je napisao/la:Koliko god mozda lošu sezonu imao mislim da je samo još jednom potvrdio da je i ovakav vrijedniji od Higuaina.Kad se sjetim da su me neki uvjeravali da je Higuain generalno bolji...Kad se sve uzme u obzir čak je i prilično podcijenjen igrac,a vec je godinama u ili oko top 5 svjetskih napadača.

Što se Mandzukica tiče čovjek je rođeni pobjednik.Šteta što je odabrao ovu ekipu kao onu gdje će loviti LP.
Mario nije nikad bio niti će biti u top 5 napadača.Svaka čast za borbenost, za taj duh ratnika, ali on je ništa više do vrlo dobar napadač i to je to.Daleko je on od vrhunskog napadača.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 04 jun 2017, 14:21

Romagnoli13 je napisao/la:
sljivo je napisao/la:Samo sam pratio radi Buffona, ostalo mi je svejedno. Šteta da takva ljudina i igračina to ne uzme.
Vala je i ovo patetisanje oko Buffona prešlo svaku granicu. Ako ćemo tako gledati stvari, onda su trebali dati barem 2 zlatne lopte Maldiniji, jer je čovjek 20 godina igrao na vrhunskom nivou.Vjerovatno jedini igrač koji je u tri različite dekade igrao vrhunski.Fudbal se mijenjao ali Paolo je i dalje bio vrhunski. Ili recimo jednu zlatnu loptu dati Zlatanu zbog 50+ nevjerovatnih golova i igranja na vrhunskom nivou već 15 godina.Oh da, Messi zaslužuje jedan Mundijal zbog svega što je uradio za fudbal.Ali ne ide to tako..
Upravo tako, aferim
"We need to suffer. And we need to fight."

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 04 jun 2017, 14:22

SiamoNoi je napisao/la:
Bas sinoc pricam s jaranima kako je u glavi daleko iznad Modrica, a po nogometnim vjestinama nije mu ni do koljena.
To vi Hrvati znate jos bolje.

rudy91
Kontakt:

Post Postao/la rudy91 » 04 jun 2017, 14:27

SiamoNoi je napisao/la:Koliko god mozda lošu sezonu imao mislim da je samo još jednom potvrdio da je i ovakav vrijedniji od Higuaina.Kad se sjetim da su me neki uvjeravali da je Higuain generalno bolji...Kad se sve uzme u obzir čak je i prilično podcijenjen igrac,a vec je godinama u ili oko top 5 svjetskih napadača.

Ma meni je najtuznije sto to nasi pojedini navijaci ne razumiju, vrhunski igrac, ko se ikad bavio fudbalom bar malo to moze shvatit, cak na nasoj temi jedan od navijaca prije finala pisao kako Casemiro isto ispada slijedece sezone zbog određenog random igraca, a covjek pokazao da moze odgovoriti svakom zadatku a tek 25 godina ima.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 04 jun 2017, 14:28

ASD je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:Ronaldo u repci ima bolje saigrace od Messija. :lol: :lol: :lol:
popij malo vode, mozda i procitas sto neko nesto napise.

Dzaba tim igracinama sto su igracine u klubu kada nemaju muda se pojaviti na terenu dok imaju dres Repke.
Mozes ti u klubu biti kao Maradona, ako te u repci se ne moze pogoditi loptom a kamoli da dodjes primiti loptu to znaci da si ti u repci los igrac, zbog tih pickica selektori moraju u pocetne postave ubacivati igrace iz meksicke i argentinske lige.

Uostalom, ja imam argumente za ovakve tvrdnje, 1 pobjeda iz 8 utakmica bez Mesija zavalili su Repku da se Mesi morao vratiti da ih vrati na pravi kolosjek i spasi kvale, ti mi dokazi da su to bez Mesija igracine u Repci
:facepalm:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 jun 2017, 14:33

Ne ulazim u to ko je korisniji, ali Mandžukić je baš podcijenjen, pljuvalo ga se masovno u zadnje 2-3 sezone, od strane svih, ali on je opet pokazao koliko je dobar.
Pazi, on je devetka, koja trči za 3 igrača, a u Juventusu igra krilo stalno i to mu odma smanjuje broj golova, kao i svega ostalog. Ni Suarez koji je mašina ne može igrat na krilu i zabijat, kamoli Mandžukić koji nije najbrži i tehnički najjači igrač.
U Dinamu ga se pljuvalo, a zabio ko na traci, čudesna večer u na Amsterdam areni, kasnije prijeđe u Wolfsburg, sačuva ih golovima od ispadanja, na Euru zabije 3 gola u 3 utakmice, dođe u Bayern postane najbolji strijelac, izbaci Gomeza Švabu iz momčadi, zabije u finalu LP, dođe u Atletico, zabije 20+ golova di se borio s povredama i kažu nisi dovoljno dobar. Nek ti je Gameiro dobar mamu ti jbem. Dođe u Juve, panjina mrtva kažu, zabije u finalu LP opet, što je pošlo za rukom samo još dvojici igrača. Malo li je za panja.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jun 2017, 14:44

ASD je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la:
Bas sinoc pricam s jaranima kako je u glavi daleko iznad Modrica, a po nogometnim vjestinama nije mu ni do koljena.
To vi Hrvati znate jos bolje.
Po čemu je u glavi daleko ispred Modrića, a Modrić finale LP odigra kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 04 jun 2017, 14:44

Inače, Eder ti je bolji od Aguera, a da ne pričamo kako je Andre Gomes bolji od Di Marije.
Bolesni kompleksi. Štaš im. To što Messija u repci nema, to niko ne piše, saigrači su mu krivi. Messi nikad nije kriv.

LUKA ZNA!
Šta kaže prije utakmice, Pjanić bolji od Modrića. :lol:

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.