Svaka cast Ronaldu, vrhunski je igrac, ali on ne moze ni blizu ovako igrati kad bi imao slabije igraca ili ako nesto ne stima u timu.Poligon10 je napisao/la:Zašto se ne bi mogli porediti? Po onome što su postigli, kako individualno, tako i timski, oni se sigurno mogu porediti. Fascinantno je da pored jednog nerealnog igrača, kakav je Messi, postoji još jedan koji ga uspijeva omesti u svim njegovim postignućima. Cristiano je rođeni pobjednik, nevjerovatan profesionalac i veliki igrač. Messi je svima nama vanzemaljac koji je prešao ovu igricu, to je mislim jasno i pticama na grani, ali zadivljujuće je vidjeti da ima jednog ovakvog suparnika kakav je Ronaldo - brutalnog igrača koji će učiniti sve da bude bolji od njega.Derdiyok je napisao/la:Samo subjektivan čovjek može porediti Cristiana sa babom ove igre.
Meni je drago što živim u ovo doba da ih mogu obojicu gledati i jednostavno uživati u svim njihovim partijama. Ko je kome bolji skoro pa da nije ni važno, činjenica vjerovatno jeste da su oni ponajbolji koji su koračali zelenim terenima, a vjerovatno i najbolji.
Individualno ne moze nositi citav tim, on nije igrac koji ce se vratiti po loptu i igrati sam kao sto je Mesi prisiljen u Argentini.
Evo sad zamisljam Ronalda u ekipi kao sto je Argentina, mora doci po loptu na pola terena, nema kome dodati ni lijevo ni desno, samo moze ici naprijed s njom.
Istina Mesi ne osvaja trofeje s Argentinom, ali je vjerovatno daleko najbolji igrac koji igra u bilo kojoj Repci.
Jedini igrac koji je mogao ovo isto kao Mesi je Maradona.