BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Hare_BvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Hare_BvB » 19 avg 2010, 13:14

bhrocky je napisao/la:Sad vidim da je trener ovih azera Gurban Gurbanov (ne znam kol'ko ga se ko sjeća, ali je lik sam dobio Jugoslaviju u kvalifikacijama za Euro 2004)...e ako je on prenio tu borbenost na svoje igrače onda ih se ne smije nikako potcijeniti...ali ne sumnjam da će šef dobro pripremiti ekipu za večeras...nadam se pobjedi 2:0 :D
Gurbanov važi za najveću legendu njihovog fudbala, a ujedno je i najbolji stručnjak u svojoj zemlji....Nimalo naivna ekipa, pokazali su to i lani kad su Roseborg izbacili, a i ove godine su napravili odličan rezultat izbacivanjem Wisle...
Ma od prve minute ih napast, vjerovatno će se malo pogubiti kad vide gdje su došli, i mislim da neće biti problema..
A vidi ko im igra na zadnjem veznom,Andrejs Rubins jbt. :o

Sretno veceras,ovi Azeri nisu nimalo naivna ekipa kako se cini,mnogo je tu borbe,ulaganja u fudbal i nisu slucajno dosli dovde.Iskoristice oni svaku gresku protivnika samo ako im se pruzi prilika
Kao što rekoh, čisto sumnjam da nam mogu stvoriti neke probleme ako naši momci budu maksimalno angažovani od prve minute, a vjerovatno će biti i impresionirani stadionom i atmosferom, pa i to treba iskoristiti :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 avg 2010, 14:00

Daj ba ljudi sta Vam je sta ste se prepali tog "Karabataka". Ukoliko Vam oni predstavlju neku vrstu problema onda ste trebali nekom drugom prepustiti takmicenje iz Bundeslige. Veceras nabiti s 3-0 i mirna Njemacka. :D :D
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 avg 2010, 14:13

amerosm je napisao/la:Daj ba ljudi sta Vam je sta ste se prepali tog "Karabataka". Ukoliko Vam oni predstavlju neku vrstu problema onda ste trebali nekom drugom prepustiti takmicenje iz Bundeslige. Veceras nabiti s 3-0 i mirna Njemacka. :D :D

I bolje da se bojimo,nadam se da ce i igraci imati jednu vrstu straha jer svako podcjenjivanje nas moze kostati dobrog rezultata...ja veceras zadovoljan sa bilo kakvom pobjedom bez primljenog gola...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 avg 2010, 14:51

Sretno Borussiji protiv ovih karabatića. :)
Vom Jäger zum Gejagten

bhrocky

Post Postao/la bhrocky » 19 avg 2010, 15:39

Izgleda da će Zidan biti oslobođen služenja vojnog roka iako neće još nazad u Njemačku....ima vojni pregled zakazan za nedelju pa će se poslije toga više znati...

Neko je pitao u prethodnim postovima pa da podijelim informaciju :)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 avg 2010, 16:40

Hvala ti(ja sam pitao prije 7-8 dana).

Danas očekujem laganu pobjedu te da se već u prvom meču osigura Evropska Liga. Sretno, u svakom slučaju.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 avg 2010, 18:25

Ev' pročitah da će plasmanom u grupnu fazu ekipa zaraditi oko 5 mil €, tako da ovaj dvomeč sa ''Karabatakom'' nosi, pored rezultatske, i veliku finansijsku važnost za BVB...Ako tih 5 dodamo na ova 4 mil € od ralizacije transfera Valdeza, dobije se fina cifra, pa bi bilo veoma izvjesno očekivati još jedno pojačanje prije 31.8. (i Zorc je to dao naslutiti svojom izjavom da ovaj prelazni rok još nije završen za BVB)....

slika

Što se tiče večerašnjeg meča, Klopponja je rekao da će ekipa napasti od prve minute, ali i da je dobro proučio igru protivnika koji igra na kontre i polukontre, i da će ekipa ući maksimalno angažovano bez podcijenjivanja protivnika..
Očekujem isti početni sastav kao u kupu protiv Wackera, jedino je upitno hoće li KG početi meč, a ako nije spreman očekujem mladog Gotzea na njegovom mjestu, ili da Kagawu prebaci na krilnu poziciju a Lewy-a na poziciju polušpica...

BTW, postavili smo još jedan rekord po pitanju prodaje sezonskih karata, probijena je granica od 51.200 prodatih :shock: :mrgreen: , a prodaja i dalje traje ;) ...Na drugom mjestu je S04 sa 43.190, a treći je FCB sa 37.600 prodatih sezonskih ulaznica....Još kad bi na kraju sezone bio ovakav poredak na BL ljestvici :mrgreen:
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 19 avg 2010, 18:52, ukupno mijenjano 2 puta.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 avg 2010, 18:29

Valja vam nastaviti trend dobrih igara Bundesligasa. Protivnik nije tezak, naprotiv mozda i najlaksi koji se mogao dobiti, ali sve uz pametan pristup i dosta borbe i naravno pobjeda ne bi trebala izostati.

Sretno. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 avg 2010, 18:43

@ Hare BVB

to za ulazak u grupnu fazu nije istina, jer je HSV za dva polufinala dobio 6 miliona eura. El se tek isplati od 1/4 finala. Mozda je pisac tog teksta mislio na ulaznice iz ta tri susreta, ali kada se odbiju porezi i sve ostalo mozda ostane nacisto 1,5-2 miliona eura. Npr. mis smo prosle godine cito na ulaznicama dobili 6 miliona eura i 6 miliona eura od UEFA-e, a gdje smo igrali, po meni nema logike, ali eto.
Nego pusti ti milione da BVi veceras "Karabatak" dobijete i da se konacno obezbijedi to trece mjesto, mada sto to jos nije slucaj najvise krivim HSV i Bayern.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 avg 2010, 18:47

I ja sam procitao nesto u smislu da ce klub profitirati za oko 5 miliona ako se prodje u frupnu fazu... :?
Jedva cekam tekmu,pozelio sam ono vrijeme kada smo imali meceve utorkom/srijedom ili cetvrtkom...nadam se samo da nece razocarati...
Kevin je imao test u 16.00 ali jos ne javljaju kako je proslo...

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 avg 2010, 18:50

amerosm je napisao/la:@ Hare BVB

to za ulazak u grupnu fazu nije istina, jer je HSV za dva polufinala dobio 6 miliona eura. El se tek isplati od 1/4 finala. Mozda je pisac tog teksta mislio na ulaznice iz ta tri susreta, ali kada se odbiju porezi i sve ostalo mozda ostane nacisto 1,5-2 miliona eura. Npr. mis smo prosle godine cito na ulaznicama dobili 6 miliona eura i 6 miliona eura od UEFA-e, a gdje smo igrali, po meni nema logike, ali eto.
Nego pusti ti milione da BVi veceras "Karabatak" dobijete i da se konacno obezbijedi to trece mjesto, mada sto to jos nije slucaj najvise krivim HSV i Bayern.
Ma to je procjena Zorca, da će ekipa ulaskom u grupe obezbjediti 5 mil €...Tu je vjerovatno uračunato, pored iznosa kojeg će UEFA dati ekipi koja se plasira u grupnu fazu, i prihod od prodaje karata, prihod od TV prava, te razni drugi prihodi od sponzora i sl...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 19 avg 2010, 18:52

1st qualifying round: 90.000 €
2nd qualifying round: 90.000 €
3rd qualifying round: 90.000 €
Playoffs: 90.000 €
Group stage: 1.000.000 €
Group match victory: 140.000 €
Group match draw: 70.000 €
1st knock out round: 200.000 €
2nd knock out round: 300.000 €
Quarter-finals: 400.000 €
Semi-finals: 700.000 €
Final: 2.000.000 €
Winning the final: 1.000.000 €

To ti je zvanicno,s tim da ovde na ovih 1 mil kada udjes u grupu dobijas i ove predhodno dobijene novce za razliku od LP.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 19 avg 2010, 18:58

@adnan

Ma i mene je neka nervoza ''jamila'', k'o da igramo protiv Barce :mrgreen: ...Ma biće laganih 2-0, to je neka moja procjena ;)

@devil

Gledao sam i ja to pre par dana, a ovo je gore bruto iznos kojeg bi trebali zaraditi sa svim popratnim efektima plasmana u grupnu fazu EL....Moja greška, trebao sam specificirati na koji prihod sam mislio :(

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 avg 2010, 21:02

http://atdhe.net/22766/watch-borussia-d ... k-karabakh

Greuskreutz igra...Piszek desno umjesto Owomoyele :shock:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 avg 2010, 21:08

Hare_BvB je napisao/la:
Ma i mene je neka nervoza ''jamila'', k'o da igramo protiv Barce :mrgreen: ...Ma biće laganih 2-0, to je neka moja procjena ;)
Niste dugo igrali u Europi, pa je to jedan razlog straha, da se ne osramotite?
Necete budi bez brige. ;)

Evo pocinje. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 avg 2010, 21:10

Zamalo 0-1...nervozni ovi nasi pravo...

Kagawaaaaaaaaaaaaaaaaa golcina :D

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 avg 2010, 21:34

2-0 3-0 Lucaaaaaaaaas Barrios
Drugi gol greska golmana,treci odlican udarac glavom

EDIT:
4-0 Kagawa glavom nakon centarsuta Schmelzera

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 avg 2010, 21:47

Vi se prepali ovog "Karabataka" a sta sam Vam ja govorio od kako je poznato da cete igrati s njima. Odlicno BVB-a, samo nastavite trpajte ljude. :D :D

@ Adnan24

nekako si neobican bez avatara, sta je bilo pa si isti ukolnio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 19 avg 2010, 21:52

amerosm je napisao/la:Vi se prepali ovog "Karabataka" a sta sam Vam ja govorio od kako je poznato da cete igrati s njima. Odlicno BVB-a, samo nastavite trpajte ljude. :D :D

@ Adnan24

nekako si neobican bez avatara, sta je bilo pa si isti ukolnio.

Ma ovo su najgore utakmice,mozes samo izgubiti jer svi ocekuju ono sto se na srecu ipak i desava trenutno u Dortmundu...
Sto se tice avatara,ne znam ni ja zasto je nestao...vidjet cu sad da vratim :D

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 avg 2010, 21:56

Malo bezobrazno od milionera. Jedini je Sahin pametan, sugeriravsi rukama da smire igru. :D
Trebali su ovi za ZDF-u staviti +18 u uglu ekrana. :mrgreen:

Borussia bolja, sto i sam rezultat govori. Moze se ovo do kraja jos vise popraviti.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.