Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JavierBosnia
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la JavierBosnia » 02 jun 2017, 21:39

aqarius je napisao/la:Ma nije Meša napravio grešku sa pozivanjem Medunjanina,Može Medo biti i te kako koristan protiv ekipe kao što je Grčaka,koja nije trkačka a ni tehnički baš dotjerana,ima Medo tu neku finu mekanu loptu,veoma dobar šut iz daljine,prilično dobar dribling,jest dizelaš ali mogu to ostali pokriti,međutim daj brate šansu Memiševiću(pa dečko prvu sezonu vani razbio,daj Đumića,dovedi malog Miloševića,pokušaj odmah sa Kodrom i Džekom...daj Kruniću malo više minutaže..pa ti dečki u ligama igraju teže utakmice protiv jačih protivnike od ove Grčke..
Ali to mislis ti i ja npr i 20 normalne raje tu sa foruma i 2% u citavoj BiH. Ali njemu posao zavisi od svega toga. On ce biti na udaru kritika ako izgubi utakmicu a priliku da Memisevicu i slicnima. Reci ce ko je taj iz holandije dosao a nisu mu ni utakmicu pogledali.

Raja nasa misli daj ubaci Medunjanina, Pjanica, Dzeku, zovi Spahu, mozel Miske kako igrat i daj da igramo sa Grcima.
Nije svejedno gurnut debitanta u takvim utakmicama.. Niko nece da se igra sa vatrom vjeruj mi
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 02 jun 2017, 21:48

JavierBosnia je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:Mesa me totalno razocarao poslije bombasticnih najava o podmladjivanju i slicno. Pozivanjem Medunjanina opalio je samar zdravom razmisljanju, jer Hare vise nije za ozbijnog fudbala vise. Place za Spahom ko da je Nesta, slazem se da je Emir dobar al brate nemoj kukati bacaj u vatru djumica, memisevica, al mici se sa mrtve tacke
Cekaj cekaj.. Harisa je zvao ne da mu igra 90 minuta, nego ga je zvao ako mu takav iskusan igrac, koiji je sa reprezentacijom toliko prosao da u svakom trenutku mu treba par minuta ako je svjež da napravi potez koji moze spasiti utakmicu. To je ono zadnjih 20ak minuta jurimo po gol ili nesto..
Nece valjda Hadziahmetovica i Gojaka gurnuti protiv Grcke u takvim momentima. Onda se desi da izgubimo i opet ga pljujemo da ne moze nekog tamo Gojaka, Hadziahmetovica gurnut tek tako.

Ovu utakmicu igraju provjereni igrači. Mjesta za Memisevica i slicne nema. Akobogda kad dodje vrijeme prijateljskih utakmica onda ce se to isprobati. A isprobalo se dosta i probava se:
Hodzic, Gojak, Bajic, Kodro, Krunic, Cimirot, Duljevic, Memisevic...
Krunic proban ne tako davno I po meni prosao. Cimirot se probao u PAOK-u 50 puta ove sezone.
Ja boga mi mislim da u prijateljskoj utakmici treba isprobati Medunjanina jer pojma niko nema kad je Medo odigrao zadnju dobru utakmicu protiv tima nivoa Grcke. Cimirot I Krunic od veznjaka koje cu usporediti sa Medunjaninom se spominju u kontekstu ozbiljnih klubova a on igra u Coca Cola ligi I niko ga vise osim Mese ne smatra za ozbiljnog nogometasa. Ne znam majke mi kako ovo objasniti I potkrijepiti ikakvim rezonom.
Protiv sam pozivanja Spahica I slicnih da ne bi bilo zabune ali bi na ovom okupljanju radije vidio njega nego Medunjanina. Mesa sve nesto isprobava I trazi a onda se ocajnicki uvijek vraca nekim promasajima iz ne tako davnog vremena. Medo, Avdija. Jos mu samo Hadzic fali.
Da bog sacuva!
Apropo Hadziahmetovica. Ne moze Medo vise igrati u klubu koji osvaja trofeje u Turskoj ligi. Sta goc ti o Amiru mislio vjerujem da je trenutno mlaznjak za Harisa.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 02 jun 2017, 22:09, ukupno mijenjano 1 put.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 02 jun 2017, 21:50

Ma razumijem ja tebe druže,što kažu medalja ima dvije strane-ubaci mlade -zašto se kockaš a imaš provjereno,stavi stare-onda nemaš mu d a,vidiš da su potrošeni i da ne mogu.Istina je da trebaš biti hrabar i slijediti neku svoju intuiciju,ne kažem da treba promijeniti 60% tima ali moraju se početi i u velikim utakmicama poduzimati hrabre odluke.Evo nemamo lijevog beka..vjerovatno će staviti Zuku kojeg i nihov golman može pretrčati,što ne proba npr.da Lulić to zatvori (i u Laciu je to znao odigrati)a ispred Krunića,što ne staviti Đumića ili Memiševića na mjesto stopera,,ima tu puno zašto...većina naših navijača prati Memiševića u Groningenu(jel ono Groningen) pa i sve ostale ,pa i kada bi bio neki kiks(a neće biti),mislim da mu se nebi puno zamjerilo..

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 02 jun 2017, 21:57

Samo se kod nas ziheraski radi. Stvarno ne znam kad ce Memosevic, Cimirot, Krunic, Bajic, imati vaznu rolu u repci. Ove starije cemo klonirati i imati ih jos 10 godina ekipi. Sve nesto moramo probati u prijateljskim. Dodje prijateljska, igrali protiv jedne Albanije koja je vrlo ozbiljna ekipa, neki igraci prekucali tu tekmu a sada protiv Grka ih nece biti ni na mapi. Bitno je u septembru pozvati Djurica jer je prije dvije godine dao 5-6 golova, a u klubu taraba, ili Avdiju alias Danija Alvesa :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 02 jun 2017, 22:08

aqarius je napisao/la:Ma razumijem ja tebe druže,što kažu medalja ima dvije strane-ubaci mlade -zašto se kockaš a imaš provjereno,stavi stare-onda nemaš mu d a,vidiš da su potrošeni i da ne mogu.Istina je da trebaš biti hrabar i slijediti neku svoju intuiciju,ne kažem da treba promijeniti 60% tima ali moraju se početi i u velikim utakmicama poduzimati hrabre odluke.Evo nemamo lijevog beka..vjerovatno će staviti Zuku kojeg i nihov golman može pretrčati,što ne proba npr.da Lulić to zatvori (i u Laciu je to znao odigrati)a ispred Krunića,što ne staviti Đumića ili Memiševića na mjesto stopera,,ima tu puno zašto...većina naših navijača prati Memiševića u Groningenu(jel ono Groningen) pa i sve ostale ,pa i kada bi bio neki kiks(a neće biti),mislim da mu se nebi puno zamjerilo..
Nasi stoperi nisu tragedija I mislim da nije presa sa Memisevicem I Djumicem. Bicakcic I Zukanovic nisu standardni prvotimci ali momci igraju u ozbiljnim klubovima I ligama. Pa Bicakcic ce mozda u sljedecoj sezoni igrati LP u Njemackom timu. Nije to sala. I Cocalic je solidan igrac.
Ali koliko puta moramo udariti glavom o zid da vidimo da nekolicina tu ne smije I treba biti. Sta ce mu Sunjic u ovom momentu? Taj momak se ne sjeca kada je odigrao zadnju utakmicu. Probao je I Bicakcica na beku I nije bilo lose. Ima tu I Vranjesa. Sta ce mu onda I Avdija?
A Medunjanin I Pjanic u vezi ponovo. Ovo bi me dotuklo. Dzaba ti iskustvo kad ne mozes trcati.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 02 jun 2017, 22:29

Uradio je dosta dobrih stvari sto se tice smjene igraca, ostaje mu jos istjerat Medu iz reprezentacije i zamijenit ga Hadziahmetovicem i Gojakom. Ok je ako se vodi logikom da svejedno ne bi nekog od njih ubacio u prvi tim pa bolje da tu Medo bude zbog svaliconice da nam pomogne sa iskustvom nego Hadziahmetovic/Gojak, ali ako ozbiljno razmislja o njegovom igranju makar to bilo i u sudijskoj nadoknadi da zadrzimo vrijeme, nije normalan. Ja bi odma i Prcica izbacio zajedno sa Medom jer od Mede vise nema nista a od Prcica nije nikad ni bilo nit ce ikad biti, a ova dvojica su ogromni talenti.

Bicakcic je za prve postave kao stoper, Vranjes bek, tako da mora biti neki rezervni desni bek a Avdija je najbolji od svih u konkurenciji tako da je ok sto ga je pozvao.
Nad tobom sunce najljepše sja

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 02 jun 2017, 22:34

Dugo vremena niko nije spomenuo Barabareza kao jedino trenersko rjesenje za nasu reprezentaciju ako zelimo uspjeh.
- Zeljeznicar -

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 03 jun 2017, 03:09

Ćurane, đe Cimirot?

Sent from my D6603 using Tapatalk
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 03 jun 2017, 09:51

Ma medunjanin da je igrao 60ih bio bio najbolji igrac tog doba.
UPRAVA NAPOLJE!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 03 jun 2017, 09:53

Zenzo je napisao/la:Dugo vremena niko nije spomenuo Barabareza kao jedino trenersko rjesenje za nasu reprezentaciju ako zelimo uspjeh.
Jedino ako ima kakva reprezentacija u pokeru što se tiče naše zemlje.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 jun 2017, 10:04

pinoglavi je napisao/la:Uradio je dosta dobrih stvari sto se tice smjene igraca, ostaje mu jos istjerat Medu iz reprezentacije i zamijenit ga Hadziahmetovicem i Gojakom. Ok je ako se vodi logikom da svejedno ne bi nekog od njih ubacio u prvi tim pa bolje da tu Medo bude zbog svaliconice da nam pomogne sa iskustvom nego Hadziahmetovic/Gojak, ali ako ozbiljno razmislja o njegovom igranju makar to bilo i u sudijskoj nadoknadi da zadrzimo vrijeme, nije normalan. Ja bi odma i Prcica izbacio zajedno sa Medom jer od Mede vise nema nista a od Prcica nije nikad ni bilo nit ce ikad biti, a ova dvojica su ogromni talenti.

Bicakcic je za prve postave kao stoper, Vranjes bek, tako da mora biti neki rezervni desni bek a Avdija je najbolji od svih u konkurenciji tako da je ok sto ga je pozvao.
Jes on stvarno drasticno prosirio kadar ali bogme vecinu novih mladih igraca rijetko koristi. U njegovom mandatu je Hadzic odigrao vise utakmica nego ijedan novopozvani igrac. Mislim da su samo 3 igraca dobili ozbiljnije sanse. To su Djuric, Cocalic I Jajalo.
Stice se dojam da on vise voli starije igrace a poprilicno zaobilazi mladost. Iako ja bogme npr. Cimirota I Krunica I ne vidim vise kao mlade igrace.
Valjda cemo dobit ove Grke jer smo duplo kvalitetniji tim od njih ali polagati nade u Medunjanina, Avdiju ili Sunjica u ovakvoj utakmici je malo reci suludo. Izgleda da se svi nadamo da je Haris pozvan iz Amerike da bi bio motivator. Valjda jes!

High

Post Postao/la High » 09 jun 2017, 21:31

slika
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 09 jun 2017, 21:37

Mehmede Guardiolo!!
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 09 jun 2017, 21:42

Meša paša nada naša. Kakva je ovo postavka igre, francuza ti tog :thumbdown:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 09 jun 2017, 21:42

Solidno je počeo mandat, ali postaje sve gori.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

PrinceofVeresija
Kontakt:

Post Postao/la PrinceofVeresija » 09 jun 2017, 21:44

arelinho je napisao/la:
Zenzo je napisao/la:Dugo vremena niko nije spomenuo Barabareza kao jedino trenersko rjesenje za nasu reprezentaciju ako zelimo uspjeh.
Jedino ako ima kakva reprezentacija u pokeru što se tiče naše zemlje.
:lol:
:rol:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 jun 2017, 21:48

Gdje je @dubrovnik :mrgreen:

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 09 jun 2017, 22:01

svoju nestvarnu ljepotu i inteligenciju koju posjeduje, bazdarevic je uspio prebaciti i na teren, tako da gledamo leprsavu i prelijepu igru nasih igraca, punu odlicnih akcija, duplih pasova, sansi..pitanje je samo sa koliko razlike cemo pobjediti u ovoj nevaznoj utakmici

p.s. kad bi tukci znali da bazdarevic nosi nadimak curan, od stida bi sami sebe operutali i ispekli na raznju

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 jun 2017, 22:05

hurem je napisao/la:Gdje je @dubrovnik :mrgreen:
Cita textualni.

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 09 jun 2017, 22:10

Taktika za mec protiv grcke;
Od iftara do sehura ih izmprit pa tamo melad izmedu sehura i sabaha uvalit go
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, Beduin, Drum, HariTz, Proximic i 35 gostiju.