Manchester United FC - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Koga bi od navedenih željeli kao pojačanje?

Morata
29
16%
Belotti
19
10%
Lukaku
21
11%
Lacazette
13
7%
Griezman
42
22%
neko drugi
14
7%
dovoljni su Rashford i Martial
49
26%

Ukupno glasova: 187

Feldmarschall
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Transferi

Post Postao/la Feldmarschall » 02 jun 2017, 01:13

Valencia je napisao/la:
Postoji li trenutno Unitedu dostupan špic koji garantovano može isporučiti 20+ golova?
Neko mora povući napad koji je 30 golova udaljen od šampionskog prosjeka u zadnjih pet sezona. Jednako bitno, moraju se pronaći još minimalno dvije dvocifrene opcije u ekipi. Bez toga slijedi patnja slična ovogodišnjoj.

Mou je trener, vjerovatno će na račun odlične defanzive uspjeti oboriti tu cifru, ali nema šanse da time u potpunosti kompenzuje sve potrebe u igri s loptom. Dominantan špic će dići samopouzdanje pa će ulaziti ono što je redovno ove sezone završavalo na okviru ili pored gola. Kakve god da su opcije na tržištu, United se mora kockati.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 jun 2017, 02:19

Feldmarschall je napisao/la:
Valencia je napisao/la:
Postoji li trenutno Unitedu dostupan špic koji garantovano može isporučiti 20+ golova?
Neko mora povući napad koji je 30 golova udaljen od šampionskog prosjeka u zadnjih pet sezona. Jednako bitno, moraju se pronaći još minimalno dvije dvocifrene opcije u ekipi. Bez toga slijedi patnja slična ovogodišnjoj.

Mou je trener, vjerovatno će na račun odlične defanzive uspjeti oboriti tu cifru, ali nema šanse da time u potpunosti kompenzuje sve potrebe u igri s loptom. Dominantan špic će dići samopouzdanje pa će ulaziti ono što je redovno ove sezone završavalo na okviru ili pored gola. Kakve god da su opcije na tržištu, United se mora kockati.
Tesko je bilo sta garantovati, vidjeli smo na primjerima Toresa, Sevcenka, Robinja i mnogih drugih velikih igraca.

Meni na pamet padaju dva igraca, Kejn i Kavani. Cisto sumnjam da Kavanija Mo uopste zeli, a i da zeli, tesko bi ga doveo. Kejn bez 100 miliona nigdje ne ide, a tesko i tada.

Tog Belotija nikad u zivotu nisam vidio. Ne znam kako lik izgleda. Lakazet je, iako omalen, trom napadac. Pravi niski pivot. Apsolutno ne. Lukaku je isto teskas. U Evertonu mu zamjere da redovno zakaze protiv velikih protivnika. Apsolutno ne. Morata? Ne znam fakat.

Proslogodisnji Marsial je bolji igrac od Lakazeta, Lukakua i Morate. Nema smisla trositi ogromne novce kada je tu Marsial. Mo ga je ubio u pojam. Uzeo mu devetku na **** nacin i sutnuo ga na krilo. Da Aguera ili Kejna stavis na krilo, ne bi se snasli. Ja bih volio da Marsial igra u prvoj a da ga Rasford mijenja ili da igra krilnog napadaca.

Po meni je potrebniji ofanzivni vezni i krilni igrac. Mata je ekstra igrac za Everton, Romu, Sevilju itd., za Junajted nije, ako se zeli napasti EPL. Arsenal ima Ezila, Liverpul Kutinja, Tot Eriksena i Alija, Siti De Brujnea, D. Silvu i B. Silvu... svi ovi igraci su bolji od Mate. Celziju kreira Azar. Junajted ima najslabijeg kreatora igre od vodecih ekipa. To i tabela pokazuje.

Problem je krilo. Junajted nema igraca koji ce probiti po krilu.

Ako bi u sredini bio Eriksen i na krilu Marez, Marsial i Rasford bi imali puno vise upotrbljivih lopti. Mozda bi se proslavili.

Jbg, Kejna ubise asistsncija. Eriksen i Ali ga pitaju svaku tekmu. I Son.

Junajted igra na snagu, nema kombinatorike i lucidnosti. Nema kao sto ima kod Totenhema, Celzija, Sitija itd.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 02 jun 2017, 08:33

Nadam se da nije istina da nam dolaze Perišić i lacazette, to nisu igraci za najveće klubove a pogotovo ne po toj cijeni za njih skupa moramo dati vise nego za griez koji je top 5 igrač na svijetu, Ivan ima skoro 29 g i dati 50 Mil za njega je glupo pogotovo jer imamo martiala koji je u svemu bolji od njega osim u obrani a to se i bojim da dolazak Ivana znaci bunker u svakoj drugi utakmici
Bolje da mou dovede aubameyanga nego lacazette ili moratu

Sent from my iPhone using Tapatalk

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 jun 2017, 08:40

reddevil96 je napisao/la:Nadam se da nije istina da nam dolaze Perišić i lacazette, to nisu igraci za najveće klubove

Ubili se za timove tipa Arsenala, ništa više, prosjek mrtvi, sa njima titulu sigurno nećemo vidjeti, plus što ćemo ih preplatiti kao po običaju, 52mil :facepalm:

Tačno gore nego ono za Fellainia :damn:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 02 jun 2017, 08:45

Valjda Mou zna sta radi, jer ja nikako ne mogu shvatiti univerzum u kojem su dostupni Mahrez I Perisic I ti uzmes ovog drugog za vise love... :S
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 02 jun 2017, 08:52

Rooney88 je napisao/la:Valjda Mou zna sta radi, jer ja nikako ne mogu shvatiti univerzum u kojem su dostupni Mahrez I Perisic I ti uzmes ovog drugog za vise love... :S
Imaš jednog Sancheza kojemu je ostala god do isteka ugovora, radije bi na njega dao i 80 i 300 milja sedmično nego na ovog 52. Doduše kad ovakvi mediokriteti vrijede 52, onda Alexis treba 152 mil koštati.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 02 jun 2017, 08:55

rio_Ferdy88 je napisao/la:
reddevil96 je napisao/la:Nadam se da nije istina da nam dolaze Perišić i lacazette, to nisu igraci za najveće klubove

Ubili se za timove tipa Arsenala, ništa više, prosjek mrtvi, sa njima titulu sigurno nećemo vidjeti, plus što ćemo ih preplatiti kao po običaju, 52mil :facepalm:

Tačno gore nego ono za Fellainia :damn:
Pa da apsolutno, ako dovedemo njih dva i npr keane i diera to nije nikakav upgrade i bojim se da nije dovoljno ni za top 4 lige to su prosječni igraci kakvih vec imamo i previše

Get French Football @GFFN

Bilel Ghazi: Manchester United now lead the race for Alexandre Lacazette ahead of Arsenal & Dortmund. No approach from Liverpool.
[emoji17][emoji17]

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 02 jun 2017, 09:22

Dovodjenje spica pored zivog Martiala ne mogu svariti nikako. Hajde da je Kane pa I nekako.

Ali nema svrhe ispravljati tu krivu drinu. Ako ga Mou zeli to je onda to. Nadajmo se da ne grijesi.

Steta fkt jer nas je ovaj ban poremetio da valja, Griezman nam je trebao odmah.
R.I.P

MIRZA RASCIC

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 jun 2017, 09:41

Rooney88 je napisao/la:Valjda Mou zna sta radi, jer ja nikako ne mogu shvatiti univerzum u kojem su dostupni Mahrez I Perisic I ti uzmes ovog drugog za vise love... :S
Ovaj prvi indijanac a drugi, po ovome što sam ga pratio, je puno, puno defanzivno odgovorniji igrač što kod Joze nosi puno bodova.

GhostRecon

Post Postao/la GhostRecon » 02 jun 2017, 09:55

Svi su oni indijci talasike za Griezmann-a,izgleda i ovog ljeta bacanje para u prazno.

casper09
Kontakt:

Post Postao/la casper09 » 02 jun 2017, 09:59

Izgleda da ćemo se naviknuti na razočarenja...koliko vidim iz sezone u sezonu,iz prelaznog roka u prelazni rok većinom iznenađenja.
Eto uspjeli smo Pogbu dovest,a ostalo je samo lajanje na zvjezde.
Dolazi Bale,Kros,Alkantara,Sancez,Ozil,Silva,Sancez,Ronaldo se vraća,Mbape,James,Grizman...itd.I sve u prazno nažalost.

Al sam siguran da ćemo napraviti najveći transfer i ovog ljeta...hoćemo 100 %,tj.prodat ćemo svog najbolje igrača-čitaj golmana Realu.
I to nas svrstava u klubove tipa Arsenala i Liverpoola.
Jbt,pa niko ne kuca na ManCity vrata!!!Malo se počne suškat da Aguero odlazi,odmah demant...novine prestanu pisat.
Niko ne uzima našim konkurentima-čitaj dosta manjim klubovima od nas,ne prodaje svoje najbolje igrače.
Koliko sam ja upućen,stidno se spominje da Hazard ide u Real.
Nažalost da moram to da kažem,mi smo postali kučkica...jel nam neko da kompliment(spomene našeg igrača-kupovinu) mi se odmah uzbudimo,počnemo flertovat.
Umjesto da nas direktor,predsjednik,menager ili sam igrač istupi i kaže,nema od toga ništa.
I ****,hoćemo li početi ubacivati klauzule u ugovore.Daš najboljim igračima dobre plate(kao što i jesmo dali) i stavimo 200 miliona otkupnu klauzulu i ćao.

Što se mene tiće nebi volio Mbapea da dovodimo...Od napadača vjerujem u Keana,ali on nije tip koji Mou želi siguran sam.
Njemu treba Lukaku da se gradi dole,duge lopte to...a ako je tako,onda bi najviše volio da Ibrahimovića ostavimo i ćao.
Fakat sam se razočarao,samo Nejmar bi me u ovom trenutku obradovao...

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 02 jun 2017, 10:03

Zadnja dva posta su brutalno pretjerivanje, al bas ono. xD
R.I.P

MIRZA RASCIC

GhostRecon

Post Postao/la GhostRecon » 02 jun 2017, 10:05

Hmm juce sam rekao da samo Mbappe dolazi u obzir umjesto Griezmann-a al u sebi kazem Neymar jer taj jedini mada to je nemoguce gledam realno nezz opet. Mislim da smo mi navikli vec da nasi dobri igraci odlaze a ostaju igraci poput Blinda,Lingarda Fellaini-a i sl sto je zaista zalosno .

GhostRecon

Post Postao/la GhostRecon » 02 jun 2017, 10:09

Rooney88 je napisao/la:Zadnja dva posta su brutalno pretjerivanje, al bas ono. xD
Haha ajd bar su brutalna :D, mislim da smo realno rekli s Griezmann-a spali smo na Perisica i Lakazeta :D

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 02 jun 2017, 10:17

Ja mislim da si se ti registrovao samo da pljujes. I ne mislim da si navijac Uniteda. Pogotovo jer neki navodi iz tvojih i kasperovih postova uopste nisu tacni. Od Ronalda United nije prodao bitnog igraca, a dovodio je mnoga WC imena koja su kostala boga oca.

Griezman dolazi sigurno, samo ne ovog ljeta. Lacazete moze biti odlicno pojacanje. Na trzistu je upravo on najbolje sto se nudi. Nije rang Griezmana ali bog te kako ti pises covjek bi rekao Vardya dovedosmo, ili Paca Alcacera minimalno, Mitroglua, nekog...
R.I.P

MIRZA RASCIC

GhostRecon

Post Postao/la GhostRecon » 02 jun 2017, 10:23

Ja mislim da vise volim United nego sto ti mislis, jer ne samo ja nego vise od polovine na ovom forumu zeli stari United zeli igrace svjetske klase ispravi me ako grijesim izvini al za mene Perisic,Lakazet,Belotti nisu igraci svjetske klase. Ti meni reci jel nam u ligi prvaka treba mucenje ko sto je to bio slucaj u ligi evrope jel i dalje trebamo gledati lingarda blinda Fellaini-a protiv Reala,Barse,Bayern-a. Gledaj malo stvari s druge strane ;)

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 02 jun 2017, 10:32

Cekaj, ako zelis stari United onda tu nema dovodjenja WC igraca. 90% momaka koje je SAF doveo u momentu transfera nisu bili krema svjetskog fudbala. Zelis svjetsku klasu i stari United? Ovaj novi United dovodi svjetske klase, igrace sampionskih ekipa, skupe i atraktivne ali SAFovog puta jos ni na vidiku. Jesi ti svjestan da je Ferguson znao za pojacanje u napadu dovesti nekog malca iz Meksika pa se svi ibretimo i ludujemo a onda Hernandez donese titulu? I na vrh qrca mi je to Lingard, Blind i Fella stalno. Realno pogledaj, u svim ekipama imas 2-3 takva tipa. To sto mi ne vidimo striktno njihov kvalitet ne znaci da ga nemaju, lose je kada imas 5-6 takvih u prvih 11 ali ja bih od nabrojanih u ovom trenutku potjerao momentalno samo Blinda. Ova dva nek ostanu, znaju pomoci u bilo kojoj situaciji. Ako zelis 11 WC igraca u ekipi onda ces se morati vratiti u vrijeme Galaktikosa i vidjeti kako je ta prica zavrsila, katastrofalno. Treneru trebaju igraci koje on izabere ako zelis uspjeh. Svaki trener ima svoje ideje i trebaju mu igraci koji ih mogu ispuniti.

I daj prestani vise pricati o Lacazeteu kao da je neki drugorazredni napadac a ne covjek koji je utrpao 40 golova ove godine.
R.I.P

MIRZA RASCIC

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 02 jun 2017, 10:38

Rooney88 je napisao/la:Ja mislim da si se ti registrovao samo da pljujes. I ne mislim da si navijac Uniteda. Pogotovo jer neki navodi iz tvojih i kasperovih postova uopste nisu tacni. Od Ronalda United nije prodao bitnog igraca, a dovodio je mnoga WC imena koja su kostala boga oca.

Griezman dolazi sigurno, samo ne ovog ljeta. Lacazete moze biti odlicno pojacanje. Na trzistu je upravo on najbolje sto se nudi. Nije rang Griezmana ali bog te kako ti pises covjek bi rekao Vardya dovedosmo, ili Paca Alcacera minimalno, Mitroglua, nekog...
Ako ne dođe ovo ljeto onda nece nikad doci kao i Sneijder
Lacazette nikako ne moze bit odlično pojačanje za nas, taj igrač je za arsenal pojačanje ali ne za nas, pa ibra od 36 g s jednom nogom je duplo bolji od njega

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 02 jun 2017, 10:38

Ljudi, ovdje ocito 90 % korisnika il nema blage, il spinuje il sta vec.

Ne mozemo ocekivat United sa 7 - 8 wc igraca i da profili tipa Perise nemaju mjesta. Koji qrac ste pratili, pa zna li iko ovdje kako Jozo funkcionise, njegovo najjace oruzje? Naravno da se nema blage.

Kontre, polukontre, kompaktna sredina, odlicna igra bez lopte da bi se dobli pravovremeni dueli i iskoristila prednost misica, jedan cm iz dubine koji sica na sve strane, krila koja imaju vise zadace neg wb-ovi u 352 sistemima itd.

Ev cist primjer - osvajanje lopte na 40m, veza se siri ko paunov rep, krila dolaze u poziciju za proigravanje, cm uposljava iste, probijanje po strani uz dribling, centarsut itd. Ili kroz sredinu ali najvaznije da u tom momentu 4 ofanzivca rade strasan tempo (il dr opcija sa Juanom al ostalo ostaje isto) i uz jednu - dvije kombinacije uniste protivnika. Snaga, izdrzljivost, brzina (Rash, Miki pa ev i Perisa + bekovi).

Razliciti profili se savrseno uklapaju kada manager poput Joze to izmiksa. Trebas min dvije radilice (Perisa - Ander) koji ce te nicije lopte kupit ko od sale.

Nemos u 4231 imat 4 - 5 ofanzivno orijentiranih igraca odlicne tehnike, da gledaju samo prema naprijed a ovamo qrceva potpora.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 02 jun 2017, 10:48, ukupno mijenjano 2 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 02 jun 2017, 10:41

reddevil96 je napisao/la:
Rooney88 je napisao/la:Ja mislim da si se ti registrovao samo da pljujes. I ne mislim da si navijac Uniteda. Pogotovo jer neki navodi iz tvojih i kasperovih postova uopste nisu tacni. Od Ronalda United nije prodao bitnog igraca, a dovodio je mnoga WC imena koja su kostala boga oca.

Ako ne dođe ovo ljeto onda nece nikad doci kao i Sneijder
Lacazette nikako ne moze bit odlično pojačanje za nas, taj igrač je za arsenal pojačanje ali ne za nas, pa ibra od 36 g s jednom nogom je duplo bolji od njega

Ja tvrdim da moze biti pojacanje itekako, ne kazem da ce biti. Pa zasto mislite svi da se ofanzivan fudbal iskljucivo vrti oko centralnog spica?
R.I.P

MIRZA RASCIC

Odgovori

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.