Feldmarschall je napisao/la:Valencia je napisao/la:
Postoji li trenutno Unitedu dostupan špic koji garantovano može isporučiti 20+ golova?
Neko mora povući napad koji je 30 golova udaljen od šampionskog prosjeka u zadnjih pet sezona. Jednako bitno, moraju se pronaći još minimalno dvije dvocifrene opcije u ekipi. Bez toga slijedi patnja slična ovogodišnjoj.
Mou je trener, vjerovatno će na račun odlične defanzive uspjeti oboriti tu cifru, ali nema šanse da time u potpunosti kompenzuje sve potrebe u igri s loptom. Dominantan špic će dići samopouzdanje pa će ulaziti ono što je redovno ove sezone završavalo na okviru ili pored gola. Kakve god da su opcije na tržištu, United se mora kockati.
Tesko je bilo sta garantovati, vidjeli smo na primjerima Toresa, Sevcenka, Robinja i mnogih drugih velikih igraca.
Meni na pamet padaju dva igraca, Kejn i Kavani. Cisto sumnjam da Kavanija Mo uopste zeli, a i da zeli, tesko bi ga doveo. Kejn bez 100 miliona nigdje ne ide, a tesko i tada.
Tog Belotija nikad u zivotu nisam vidio. Ne znam kako lik izgleda. Lakazet je, iako omalen, trom napadac. Pravi niski pivot. Apsolutno ne. Lukaku je isto teskas. U Evertonu mu zamjere da redovno zakaze protiv velikih protivnika. Apsolutno ne. Morata? Ne znam fakat.
Proslogodisnji Marsial je bolji igrac od Lakazeta, Lukakua i Morate. Nema smisla trositi ogromne novce kada je tu Marsial. Mo ga je ubio u pojam. Uzeo mu devetku na **** nacin i sutnuo ga na krilo. Da Aguera ili Kejna stavis na krilo, ne bi se snasli. Ja bih volio da Marsial igra u prvoj a da ga Rasford mijenja ili da igra krilnog napadaca.
Po meni je potrebniji ofanzivni vezni i krilni igrac. Mata je ekstra igrac za Everton, Romu, Sevilju itd., za Junajted nije, ako se zeli napasti EPL. Arsenal ima Ezila, Liverpul Kutinja, Tot Eriksena i Alija, Siti De Brujnea, D. Silvu i B. Silvu... svi ovi igraci su bolji od Mate. Celziju kreira Azar. Junajted ima najslabijeg kreatora igre od vodecih ekipa. To i tabela pokazuje.
Problem je krilo. Junajted nema igraca koji ce probiti po krilu.
Ako bi u sredini bio Eriksen i na krilu Marez, Marsial i Rasford bi imali puno vise upotrbljivih lopti. Mozda bi se proslavili.
Jbg, Kejna ubise asistsncija. Eriksen i Ali ga pitaju svaku tekmu. I Son.
Junajted igra na snagu, nema kombinatorike i lucidnosti. Nema kao sto ima kod Totenhema, Celzija, Sitija itd.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.