Zbog radi cega? Danasnji historicari nemaju pravo raspravljati o ww2 jer ga nisu dozivjeli? Postoje cinjenice, dokazi, video zapisi, novine itd.BuffonGigi je napisao/la:Ja mislim da bi ovdje ljudi trebali nauciti raspravljati iskljucivo o igracima koje su gledali tokom svog zivota, ne o Wiltu, Oscaru itd, ciju statistiku mogu samo proguglati. Sto se mene licno tice, najveci kojeg sam gledao je Jordan, bez obzira na titule, dobijena ili izgubljena finala itd. Nakon njega vjerovatno moze ici Lebron, jer ovo do sad sto je uradio je u najmanju ruku fascinantno. S tim da mi Lebron nije omiljeni igrac za gledanje nikad bio.
NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Nije mi jasno kako se usudjujete sumnjati u misljenje i znanje drugog forumasa. Nismo ovdje da raspravljamo.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Durant neće uzeti max
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Naravno, ne slazem se da se moraju komentarisati samo igraci koje si "uzivo" gledao, ali covjek je dobrim dijelom u pravu.. Mnogi ovdje komentarisu npr. 70e ili 90e godine kao da su pratili svaki mec iz prvog reda, iako sustinski nisu bili ni rodjeni ili su bili bebe. Meni je to malo smijesno, ali ajde, svejedno se ne ukljucujem u takve razgovore.alemsa je napisao/la:Zbog radi cega? Danasnji historicari nemaju pravo raspravljati o ww2 jer ga nisu dozivjeli? Postoje cinjenice, dokazi, video zapisi, novine itd.BuffonGigi je napisao/la:Ja mislim da bi ovdje ljudi trebali nauciti raspravljati iskljucivo o igracima koje su gledali tokom svog zivota, ne o Wiltu, Oscaru itd, ciju statistiku mogu samo proguglati. Sto se mene licno tice, najveci kojeg sam gledao je Jordan, bez obzira na titule, dobijena ili izgubljena finala itd. Nakon njega vjerovatno moze ici Lebron, jer ovo do sad sto je uradio je u najmanju ruku fascinantno. S tim da mi Lebron nije omiljeni igrac za gledanje nikad bio.
Ali poredjenje si malo promasio. Jedno je skolovani istoricar, drugo je prosjecan forumas koji nije NBA analiticar. To sto svako ima osnovno znanje (tipa ko je bio na kojoj strani, ko je bio Hitler, koliko je trajao rat) ne znaci da zna sve detalje svake bitke od 39. do 45. godine.
- branimir85
- Kontakt:
Re: http://sportklub.rs/Kosarka/NBA/a153961-Ajzea-Tomas-LeBron-je-najveci-u-istoriji.htmlRe: Svaštara
očito je da mrzi Jordana,njega uopće nema u ovom njegovu spisku velikanafilip13 je napisao/la:http://sportklub.rs/Kosarka/NBA/a153961 ... oriji.html
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Re: RE: http://sportklub.rs/Kosarka/NBA/a153961-Ajzea-Tomas-LeBron-je-najveci-u-istoriji.htmlRe: Svaštara
Isiah ne voli Jordana. Suprise, suprisefilip13 je napisao/la:http://sportklub.rs/Kosarka/NBA/a153961 ... oriji.html
Ali ih moze naci ako ga interesuje i donijeti zakljucak na osnovu podataka koje posjeduje.dscile je napisao/la:
Naravno, ne slazem se da se moraju komentarisati samo igraci koje si "uzivo" gledao, ali covjek je dobrim dijelom u pravu.. Mnogi ovdje komentarisu npr. 70e ili 90e godine kao da su pratili svaki mec iz prvog reda, iako sustinski nisu bili ni rodjeni ili su bili bebe. Meni je to malo smijesno, ali ajde, svejedno se ne ukljucujem u takve razgovore.
Ali poredjenje si malo promasio. Jedno je skolovani istoricar, drugo je prosjecan forumas koji nije NBA analiticar. To sto svako ima osnovno znanje (tipa ko je bio na kojoj strani, ko je bio Hitler, koliko je trajao rat) ne znaci da zna sve detalje svake bitke od 39. do 45. godine.
Vidi ovako, ako vecina naroda koja prati NBA malo intezivnije a ne samo porvsinski smatra da eo recimo Wilt nebi mogao danas imat 50 ppg i 27 skokova prosjek, znaci apsotluno ne moguce, prvo nebi igrao 48.5 minuta prosjek, a onda sve ostalo, a da bi recimo MJ, KAreem, Magic, Hakeem, Bird, Barkley, Malone, bili jednako dobri ili bolji danas, onda ti to govori nesto. Ako uzmes recimo lika koji nije gledo ni Wilta ni Magica ali je siguran da bi Magic bio beton i danas a ovaj drugi i ne bas (koliko je bio u svojoj eri), onda povuci paralelu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Joj Cowherd mi poredu Curry i Wilsona. Točno me razočarao

"Last time they count me out, what I do Game 6?"
- branimir85
- Kontakt:

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
- BuffonGigi
- Kontakt:
Nije u pitanju ko bi bio bolji kad bi sad igrali jedan protiv drugog, nego razlika koju su predstavljali u svom vremenu u odnosu na ostale igrace. Sve ide naprijed i vjerovatno za 40 godina niko nece ozbiljno shvatati kosarku koja se danas igra, ali postoje ljudi koji su u svojim generacijama najbolji i dominantni i to treba postovati kad god da si rodjen.alemsa je napisao/la:Ali ih moze naci ako ga interesuje i donijeti zakljucak na osnovu podataka koje posjeduje.dscile je napisao/la:
Naravno, ne slazem se da se moraju komentarisati samo igraci koje si "uzivo" gledao, ali covjek je dobrim dijelom u pravu.. Mnogi ovdje komentarisu npr. 70e ili 90e godine kao da su pratili svaki mec iz prvog reda, iako sustinski nisu bili ni rodjeni ili su bili bebe. Meni je to malo smijesno, ali ajde, svejedno se ne ukljucujem u takve razgovore.
Vidi ovako, ako vecina naroda koja prati NBA malo intezivnije a ne samo porvsinski smatra da eo recimo Wilt nebi mogao danas imat 50 ppg i 27 skokova prosjek, znaci apsotluno ne moguce, prvo nebi igrao 48.5 minuta prosjek, a onda sve ostalo, a da bi recimo MJ, KAreem, Magic, Hakeem, Bird, Barkley, Malone, bili jednako dobri ili bolji danas, onda ti to govori nesto. Ako uzmes recimo lika koji nije gledo ni Wilta ni Magica ali je siguran da bi Magic bio beton i danas a ovaj drugi i ne bas (koliko je bio u svojoj eri), onda povuci paralelu.
A ovaj kolega sto je poredio historiju svijeta i NBA historiju, totalno promaseno poredjenje. Btw ja sam diplomirani profesor historije pa ti to mogu reci sa strucnog aspekta

Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Fantastican video!branimir85 je napisao/la:kratki rezime 70god

- branimir85
- Kontakt:
https://twitter.com/Enes_Kanter/status/ ... 0485016576
kakvi luđaci vladaju svijetom;Erdogan,Trump,Putin...sve isto smeće
kakvi luđaci vladaju svijetom;Erdogan,Trump,Putin...sve isto smeće

cuj otac, pa skoro ih se odrek'o zbog Gulena
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Chris Paul to give Spurs serious consideration during free agency

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
To je ono ko kad ti nekoj ženi pružiš šansu, a ona ne zna ni da postojiš.Brokula je napisao/la:Chris Paul to give Spurs serious consideration during free agency
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.