Poglavlje 1
Sat je pokazivao 03.45 kada ga je probudila zvonjava telefona.
- Ko je u ova doba picka mu materina, promrljao je za sebe Floyd i desnom rukom dohvatio slusalicu crnog telefona koji je bio na ormaricu na kojem su, pored telefona, bile izlozene uramljene slike Carmen Elektre, Emanuelle i Vesne Zmijanac.
- Haa?, rece Floyd pospano.
- Gospodine Yankovich?, zenski glas ga na tren vrati medju zive.
- Ja, sta hos’?, upita Floyd.
- Gospodine Yankovich, jako se izvinjavam sto vam remetim san u ovo doba, medjutim sef me je zamolio da vas zovnem i kazem da vas treba hitno.
- Ko si ti zenska glavo,? ponova upita Floyd ovaj put iritiranim glasom. Njegovo strpljenje je vec bilo pri kraju.
- Oh, da izvinjavam se, ja sam Sussy Flamington, sekretarica gospodina Donalda Gabriela, sefa FBI ureda u Washingtonu. Zamolio me je kao sto sam rekla da vam kazem da mu je potrebna vasa pomoc i da vas mogu nazvati bilo kada, rece zenski glas i zastade.
Floyd pogleda sat jos jednom i tiho opsova u sebi. Znao je da je obecao Donaldu jedne pijane noci, dok su ispijali sljivovicu i mezili jaretinu na Floydovoj vikendici u sumama sjevernog Missurija, da ga moze nazvati u bilo koje doba noci ali nije ni slutio da ce matora pjandura upamiti ovo obecanje, pogotovo ne nakon sto su ispili tri i po flase domace sljive koje je Floydu poslao stari znanac iz djetinjstva iz stare domovine.
-Et me cim dodjem sebi, rece Floyd i spusti slusalicu. Tek sto je ustao sa kreveta, drugi put ove noci trze ga zvonjava. Ovaj put sa vrata.
-**** ti sunce, trze se Floyd i krenu prema vratima. Na umu je imao da opali samarcinu osobi ispred vrata. Kada je otvorio vrata iznenadila ga je pojava sto je stajala ispred.
Bila je to zena plave, kovrdjave kose, cvrstih grudi i strukom koje je odavalo mocnu figuru.
-Ja sam Sussy, pruzi mu ona ruku i nasmijesi se.
Jos obmamljen sokom Floyd ne rece nista nego je samo krajickom oka odmjeri.
-Sef me je zamolio da dodjem do vaseg stana ukoliko ne budete odgovarali na telefon, nastavi ona i odjednom shvati da je ispred nje covjek stajao potpuno go. Istog trenutka je ispuni i uznemirenost i strah, jer je ispred nje stajao grdosija kakvog jos nije vidjela do sada. Spozna da ju je obuzelo crvenilo u obrazima.
-Dederom udji mlada nemoj stojat na vratima, rece Floyd i uhvati je za ruku. Dok su ulazili u sobu, Floyd osjeti da mu se krenuo dizati i brzo uhvati jastuk i stavi ga ispred svoje muskosti.
-Izvin’der sto sam go al nisam znao da si tu, rece Floyd i ponudi je da sjedne.
-Izvinite vi sto ovako nenajavljena dodjoh, ali ipak nekako mi je drago da sam vas upoznala, rece Sussy i dalje malo crvena u obrazima sjedajuci ka sirok krevet koji je bio sav u rusvaju.
Nisi ti mene jos upoznala djevojko, promrlja Floyd u sebi dok je sjedao pored nje. U ocima mu se probudio seksualni nagon koji ga je uvaljao u nevolje bezbroj puta ali koji mu je i dao zadovoljstva isto toliko puta.
Floyd je osjetio da je ovo pravi trenutak. Njegov instikt balkanskog jahaca zena mu je govorio da je ovo trenutak da joj ponudi sve sto ima, da je uhvati nespremnu.
Floyd joj se priblizi sa strane i poljubi je na vrat. Sussy, ukocena, prvo se malo odmaknu ali Floyd osjeti da zastade na trenutak sekunde i zaklopi oci.
**** si jeza sad Suzana, pomisli i nastavi je ljubiti dok se Sussy predala njegovom grubom jeziku i rukama koji su je vec stezali oko grudi. Nije imala snage da se odupire i shvatila je da ga je zeljela cim ga je vidjela kako lebdi ispred nje na vratima. Nije joj smetao ni blagi znoj koji je dopirao iz njega i njegovih neopranih usta. Prepustila se covjeku kojeg je upoznala prije sest-sedam minuta.
Floyd je skinuo brzinom profesionalca i legao na nju svom tezinom. Usao je u nju i ritmickim potezima ubrazvao brzinu. Sussy je stenjala, na ocima su joj isle suze na koje nije bila sigurna jesu li tu zbog toga sto je radosna ili sto je malo bolilo od ogromne kolicine mesa sto je bio u njoj. No nije bilo ni vazno jer je uzivala. Floyd se okacio noktima od posteljinu za bolje uporiste i nastavio ubadati do iznemoglosti. Nakon pedesetak minuta divljeg seksa, znojavi, oboje su pali na krevet ispustajuci lagani krik olaksanja.
Sussy nije imala snage da kaze ista nego je odmah otisla do kuatila da se sapere. Floyd je uzeo peskir koji je bio pokraj kreveta i obrisao znojavo tijelo njime. Nije mu se dalo kupati jer je to vec obavio prije spavanja.
Nakon desetak minuta Sussy je bila odjevena i poravljajuci kosu koja je strsila na sve strane konacno progovorila.
-Ovo mi se jos nikada nije desilo, rece i pogleda u Floyda pomalo zastidjeno.
-Vidis mala, meni se ovo vajik dogadja. Nek ti ne bude zao, opajdarjo sam te posteno, odgovori joj Floyd te nastavi:
-Ak hos’, mozemo se jos pohrvati neki put al sad me vodi dje si naumila.
Sussy je tek tad shvatila zasto je zapravo dosla do malog stana u predgradju Bostona. Bila je tu da Floydu uruci dvije avionske karte za Dayton, Ohio koje je poslao Donald.
-Idemo u Dayton, gospodine Yankovich, rece Sussy i uze svoju torbu koja je lezala na podu.
-Tam' nema ni dobra sira kamoli sta drugo, sta cu tamo, rece Floyd i pogleda je mrko.
-Gospodine, tamo ima neki samit na kojem ce biti svi predstavnici iz vase stare domovine, nek Slobodan, Franjo i Alija te Predsjednik Clinton i tamo ste poslani na specijalni zadatak. To je sve sto mi je Donald rekao, rece Sussy i krenu prema:
-A sad pozurite da stignemo na vrijeme za avion. Polijece za sat vremena.
-**** ti i Donalda i njegove specijalne misije, promrlja Floyd te uze kljuceve iz dzepa i zakljuca vrata. Nije ni slutio sta ga je cekalo.