FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

parangal
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la parangal » 30 maj 2017, 23:05

leorey je napisao/la:Da bi takvo nesto postigao treba malo i srece
Zla sreća je izgovor za luzere a ne za ekipu koja u svojim redovima ima 3 najbolja igrača Južne Amerike i sveta i igrače koji slove za ponajbolje na svojim pozicijama u Evropi......zar je "zla sreća" za takvu ekipu ispadanje u 1/4 finalu LP? Ili ispadanje u 1/8 LP, jer nemoj mi samo reći da PSG nije izbacio Barsu ove sezone u osmini.....ostalo su bila samo naša zavaravanja :lol:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 maj 2017, 23:09

Valverdeov plan – Precrtao četvoricu, sakuplja novac za svežu krv!

Novi trener Barcelone Ernesto Valverde spreman je za novu eru na Camp Nou.

Kako je preneo danas katalonski list Sport, Ernesto Valverde je upravi Barçe već saopštio spisak igrača koji će biti slobodni da odu u slučaju pravih ponuda.

To su – Jeremy Mathieu, Lucas Digne, Arda Turan i Rafinha, od čije prodaje bi trebalo da se sakupi dodatni novac za pojačanja.

Jeremy Mathieu i Lucas Digne su definitivno prekobrojni i otići će ovog leta za najbolje moguće ponude, dok je plan da se od prodaje Arde Turana i Rafinhe zaradi veći priliv novca za bolje opcije, pošto njih dvojica neće biti u prvom planu.
Tako je Ernesto brate :kafa: samo goni bandu.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 maj 2017, 01:30

Mokes je napisao/la:http://m.sportsport.ba/ino_fudbal/enriq ... rce/239039

MrHc, Romario i Lucho. Trio fantastiko za koje je Messi krivac za losu sezonu :)
Hehe, nisam ja dzaba mesija kritikovao, vidite, meni je odmah bilo sumnjivo onah jedan period kad je mesi igrao katastrofalno, kad smo u sustini zijanili ligu i kad nas je pariz nabio da mesi bojkotuje trenera, jer nemoguce je da je bio onoliko los i nezainteresovan, odmah mi je smrdilo na bojkot sve to

Iako enrike nikad nije bio neka trenercina, ipak je uvijek i ko igrac i ko trener bio barcin ratnik i to treba postovati, a mesi, sta reci, ako je zaista bojkotovao, a vjeruhem da jeste, jer cini mi se nekako kad je enrike objavio da odlazi da je i mesi odmah poslije toga zaigrao ozbiljnije i sezonu zavrsio u dobroj formi, ako je dakle bojkotovao to je bilo shupacki, jer nije barca stvar samo njega i enriquea, armija je tu navijaca u pitanju, i zaista je taj bojkot shupacka stvar, mozes brate ne voliti trenera, al igraj barem prosjecno koliko mozes i lobiraj na drugi nacin smjenu trenera

Ja vjerujem da je bojkotovo jer nije nije mogao biti onoliko los i vidjelo mu se na faci sa igra preko qrca, al eto, ako neko ne misli da je to bio gkavni razlog zasto nismo osvojili barem titulu u spaniji nek misli i dalje, i nek misli jako je mesi imo strasno dobru sezonu i da nije nimalo kriv za neuspjeh
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 31 maj 2017, 01:36

Smaras Romario , zestoko smaras.

Da nije Messija i njegovog setkanja , Barca bi se grcevito borila za LP sa Sevillom.Ovako Barca ima blagoslov da ima covjeka koji ovu skupinu luzera cini ekipom koju svi zele dobiti jer je to premija u Svijetu fudbala.
Ne poredi ga ni sa kim , kakve zlatne lopte i ostala sranja.Ja prvi cu pricati svojoj djeci da sam gledao jednog momka iz Rosarija koji je fudbal od sporta pretvorio u umjetnost.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 maj 2017, 02:11

leorey je napisao/la:
parangal je napisao/la:
Romariooo je napisao/la: Al kad se neko za koju deceniju bude vracao na ovaj period dominacije mesija i barce, reci ce cekaj malo kakve dominacije, vidi ovaj reak s ronaldom osvojio isto liga prvaka ko i barca s mesijem, a i oba igraca isti broj zlatnih lopti imaju, kakva je onda dominacija ...
:thumbup:

Tako je....to je esencija. Istorija pamti samo rezultate a ne memoare. Zato je LP toliko bitna i zato mi je krivo što je ova generacija "uskraćena" zbog raznih budala za makar još dve LP do sad.....Istoriju zabole ko je i koliko puta osvojio šugavi Kup :facepalm: ....al hebi ga sad
Yebiga jarane svi bi mi da se uzme 5 LP u 6 godina, ali nije ovo PES :mrgreen:

Da bi takvo nesto postigao treba malo i srece, koje npr protiv Intera i Chelsea nismo imali.

Nije niko nama kriv sto nam Pero yebe upravu zadnje 3 godine i uzima nam igrace. A nasi trazili stopera 7 godina, od Chygre do Vermalena i na kraju konacno uboli sa anonimcem Umtitijem :lol:
Jbg druze, nije pes, al nije ni daleko od toga kad skontas kakve smo igrace imali i koliko smo osjetno bili kvalitetniji od konkurencije.

Jer uzmimo ovaj period od kako je pep postao trener, u prvoj sezoni i bilo je srece protiv celzija, al sve naredne godine pa do ove sezone bili smo realno gledajuci brat bratu ili alsolutni ili prvi favoriti za titulu, pep je imao mesija koji je bio za klasu bolji od ovog mesija iz ove sezone jer je naprosto letio po terenu uz svu magiju koju ima u nogama, bilo je slucajeva i kad je zaustavljen, al tu ga ne kritikujem jer se trudio al je bio zatvaran autobusima nekim i kavezima i tad su pep i saigraci bili odgovorni za ispadanje jer nisu znali iskoristiti ogroman prostor koji je protivnik ostavljao u nijetu da prvenstveno zaustavi mesija

U pepovoj eri dva kriminalna ispadanja od intera i celzija koji su po sat vremena imali igraca manje, onda kasnije i dva ispadanja od jorgandzija bezvezna, pa i ova sezona da je bilo samo vise volje i doprinosa suareza i neymara mogao se izvuci dobar rezultat u torinu i proci dalje

Jos dvije-tri lige prvaka morale su se osvojiti, dvije tri neosvojene mogle bi se pripisati nedostatku srece ili zasicenosti nekoj, to bi bilo potpuno realno kad se uzme u obzir kakve smo igrace imali.

Ovako, imamo tu neku eru mesija, potpomognutog sa nizom fantasticnih igraca, od veznog reda xavi-iniesta pomognutog sa sjajnim yayom,kasnije buskecom, pouzdanim bekom abidalom,kasnije isto vrhunski bek akba, a desni bek brutalni alves, pa i stoperski par brutakan puyol i pike, kasnije jedini osjetan nedostatak kad nije bilo puyola, al i naskerano je bio ajmo rec vrlo solidan, onda i neki sjajni igraci tipa fabregas,alexis, ibrahimovic koji se nisu do kraja uklopili, bili su tu i brutalni napadaci tipa anri,vilja,kasnije neymar i suarez...

Sve u svemu toliko sjajnih igraca je prodefilovalo ili su i dalje tu, i najboljeg ikada kad im dodas, i opet sve na kraju kad saberes titula ko i real, hebo to i s pravom moramo biti nezadovoljni sto nije vise liga prvaka uzeto, jer nije se iskoristio sav potencijal i prilike koje su nudjene.

Ostat ce tu realna dilema i u vezi mesija i pitanja je li najveci ikada, jer igrao je zaista u ekipi koja je bila kvalitetnija od konkurencije i da mesija mozda nije ni bilo, i moze se gledati sta je sve osvojio, al realno moze se pitanje i drugacije postaviti, sta sve nije osvojio, dal bi reci veliki diego ili pele ili recimo ronaldo fenomeno ili ronaldinjo osvajali i vise da su imali sav taj kvalitet koji ima mesi oko sebe

Ovako i barca i mesi ko pojedinac kad se crta podvuce, ina se na sta biti ponosan, ali realno treba i priznati da se ima za cim i zaliti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 maj 2017, 02:25

JoeBleck je napisao/la:Smaras Romario , zestoko smaras.

Da nije Messija i njegovog setkanja , Barca bi se grcevito borila za LP sa Sevillom.Ovako Barca ima blagoslov da ima covjeka koji ovu skupinu luzera cini ekipom koju svi zele dobiti jer je to premija u Svijetu fudbala.
Ne poredi ga ni sa kim , kakve zlatne lopte i ostala sranja.Ja prvi cu pricati svojoj djeci da sam gledao jednog momka iz Rosarija koji je fudbal od sporta pretvorio u umjetnost.
Smor su haro moj ta povrsna nagadjanha sta bi bilo da nema mesija, cuj borba za ligu prvaka, otkud znate to, naravno jer povrsno gledate i ne znate haman sta je fudbal, nije to prosta matematika da oduzmes necihe golove i kazes evo tu bi bili.

Imali smo mi utakmica i gdje nije bilo mesija i gdje smo dobri bili, sta sa nije njega bilo cijelu sezonu, treba se zapitati i to slazem se, al ko ti garantuje da ne bi mozda manje golova primili, ili da bi neymar pokazao vise, ili da bi ekipa bila borbenija itd. Da je mesi bio konstantan na svom nivou bilo bi smijesno raspravljati, ali posto nije onda ne treva tako povrsno gledati stvari, jer nije fudbal samo postignuti gol, pikaju se i primljeni, i pika se i kad i kome su golovi postizani, a kad i kome nisu, mote neki igrac nabijati protivnike i imati brutalnu statistiku od sto datih goloca u sezoni, ali ako je zakazao u par samo odlucujucih utakmica i ostao bez trofeja, i tih sto golova mozes na neku stvar okaciti, u prevodu, sve je to dobro, samo je trebao povuci malo protiv malage i deportiva, juve mu ne zamjerim, i sve bi sad bilo ok, al posto nije her mu je haman bojkot bio preci, tu smo gdje jesmo, i s tim bojkotom hebo je i enrikea, al i sebe i saigrace i nas navijace
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 maj 2017, 02:58

Moj Romario shvati ti da mi ove sezone u bar 80 % utakmica nismo imali kontrolu nad igrom, nevezano za Neymara, Messija i ostale zvijezde. Jer ista je stvar bila i kad nisu igrali.

I to je vrlo zabrinjavajuce, to ne pamtim 15 godina koliko pratim Barcu. I zbog toga je trener odletio.

Primjera radi Real Madrid je igrao stvarno lose ove sezone, oscilirali su, bili van forme, ali im se nikad nije npr desavalo da 40 minuta ne mogu centar preci, jer to je sramota za ovakav klub i ovakve igrace.

Dovoljno je vidjeti tekmu protiv Sociedada na Anoeti i protov Betisa u gostima. Obje zavrsise nerijeseno, a obje smo trebali izgubiti i to u hendikepu. Donio bodove jedan covjek.

A svi mi znamo sta je problem. Rekli vec hiljadu puta ovdje.
27.10.2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 31 maj 2017, 09:01

leorey je napisao/la:Moj Romario shvati ti da mi ove sezone u bar 80 % utakmica nismo imali kontrolu nad igrom, nevezano za Neymara, Messija i ostale zvijezde. Jer ista je stvar bila i kad nisu igrali.

I to je vrlo zabrinjavajuce, to ne pamtim 15 godina koliko pratim Barcu. I zbog toga je trener odletio.

Primjera radi Real Madrid je igrao stvarno lose ove sezone, oscilirali su, bili van forme, ali im se nikad nije npr desavalo da 40 minuta ne mogu centar preci, jer to je sramota za ovakav klub i ovakve igrace.

Dovoljno je vidjeti tekmu protiv Sociedada na Anoeti i protov Betisa u gostima. Obje zavrsise nerijeseno, a obje smo trebali izgubiti i to u hendikepu. Donio bodove jedan covjek.

A svi mi znamo sta je problem. Rekli vec hiljadu puta ovdje.
Normalna je stvar da se utakmica ne moze kontrolisati ako trojica igraca naprijed igraju nezainteresoni, tri igraca su puno u fudbalu, jos ako se tu radi o bojkotu namjernom onda ti je to razllog svih razloga.

Ne znan kako kontrolisati utakmicu i organizovati napade kad u veznom redu imas samo trojicu, i protivnik napravi visoki presing sa 5-6 igraca, a nas napadacki trio se setka, u tim trenucima bilo je iz aviona vidljivo da se lopta nema kome dodati jer malo je trke , otkrivanja igraca i samim tim slab je protok lopte i onda izgleda lose, tu se prvo kritikuje vezni red, mada je to zbog neznanja fudbalskog, u tim situacijama kompletan tim mora ucestvovati u gradnji napada, a ne ostavljati vezni red na cjedilu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 31 maj 2017, 11:11

Romario ne pretjeruj, Rakitic 95% vremena igra bez lopte i samo smeta na 16m kako Messiju tako Robertu, Iniesta jr dosta cesce s loptom al corav vidi da nam se svu sezonu stoperi brinu za izgradnju igre, Rakitic i Iniesta il uz aut liniju il uz rub 16erca.
Setkaju se, Neymar je svaku tu tekmu 300x probao nesto uraditi sa centra jer lopte primio nije u finoj poziciji, pa i Messi je imao slicnih situacija.
Naravno da bi svi volili da MSN sam svaku tekmu dobije, al jarane ne mogu uvijek, valjda taj vezni red i bokovi nesto trebaju uradit.

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 31 maj 2017, 11:23

Furymaker je napisao/la:Romario ne pretjeruj, Rakitic 95% vremena igra bez lopte i samo smeta na 16m kako Messiju tako Robertu, Iniesta jr dosta cesce s loptom al corav vidi da nam se svu sezonu stoperi brinu za izgradnju igre, Rakitic i Iniesta il uz aut liniju il uz rub 16erca.
Setkaju se, Neymar je svaku tu tekmu 300x probao nesto uraditi sa centra jer lopte primio nije u finoj poziciji, pa i Messi je imao slicnih situacija.
Naravno da bi svi volili da MSN sam svaku tekmu dobije, al jarane ne mogu uvijek, valjda taj vezni red i bokovi nesto trebaju uradit.
Ovo je bio problem Barce tokom cijele sezone i glavni razlog zašto ta ekipa nije bila na extra nivou jer ovo boldano nije postojalo u dosta utakmica, barem onih koje sam ja pogledao..

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 31 maj 2017, 11:32

Furymaker je napisao/la:Ja mu pregledao svaki video na youtube, sta se moze zakljuciti iz njih je da je momak fizicka sila, ogroman je, jak na nogama, jak u zraku, skok igra odlicna, relativno dobar s loptom, pogotovo ako se uzme u obzir pozicija i visina.
Ja kad ga vidim da plese, glupira se po svlacionici i to, odma mi se zgadi, al eto po primjeru Alvesa smo mogli vidit da takav igrac itekako dobro dodje u ekipi, bez obzira sto ne djeluje bas najprofesionalnije.

Ja da biram, izabrao bi Davinsona Sancheza prije nego njega, taj momak mozda trenutno ne izgleda kao izgradjen igrac u potpunosti kao sto ovaj Mina izgleda, al mi djeluje da ima veci potencijal, takodjer jak fizicki, jak u zraku, brz, smiren i djeluje mi kao pravi vodja i pravi profesionalac, uz to je mladji 2god.
Sta ja znam, pisu jos da Valverde hoce Laportea, ako tu ima istine i ako bi se on mogao dovesti, to je definitivno najbolja opcija, to je momak koji je u zadnje 3 sezone konstantno top 5 stoper La Lige, jako mlad, francuz, vec radio sa Valverdeom al kao sto svi znamo, Bilbao ne pusta igrace tako lako, vjerovatno bi trebali 40-45mil iskrcati za njega, dok mislim da bi i ovog Minu i Sancheza mogli dovesti i ne bi toliko potrosili.
Pique i Umtiti su sigurni u prvih 11 tako da je svejedno Yerri ili Davinson. S prvim postoji predugovor i planiran je za 2018-tu, ali kako sada stvari stoje mogao bi biti prvo ljetno pojačanje. Laporte je preskup.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 maj 2017, 11:34

Amsterdam1312 je napisao/la:
Furymaker je napisao/la:Romario ne pretjeruj, Rakitic 95% vremena igra bez lopte i samo smeta na 16m kako Messiju tako Robertu, Iniesta jr dosta cesce s loptom al corav vidi da nam se svu sezonu stoperi brinu za izgradnju igre, Rakitic i Iniesta il uz aut liniju il uz rub 16erca.
Ovo je bio problem Barce tokom cijele sezone i glavni razlog zašto ta ekipa nije bila na extra nivou jer ovo boldano nije postojalo u dosta utakmica, barem onih koje sam ja pogledao..
Pa normalno, mi ovdje to govorimo skoro 9 mjeseci. Samo sto neki to ne vide ili jednostavno ne zele vidjeti i nije mi jasno zasto.

Dovoljno da 5 igraca nije bilo na nivou tj 3 u vezi i 2 beka i pusiona ti je sezona, taman imao Messija, Maradonu i Pelea iz prajma u napadu.

Pa kad je zadnji put realno neki veznjak asiatirao za gol ? Bilo kad, kamoli u vaznoj tekmi.

Pa u Rejali zabija i jedan Carvajal, to ti sve govori.

Romario ili trola ili je fkt corav i nema pojma o nogometu.
27.10.2020

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 31 maj 2017, 12:04

Verratti je Seri za siromašne

slika

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 31 maj 2017, 12:29

"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 31 maj 2017, 12:30

a Verratti je imao nekonstantnu sezonu, a sad od sebe igra dosta povucenije pa mu statistika nije neka, al seri je prekucao sezonu zbog toga se i otimaju ekipe za njega.
U sustini bi trebao biti jeftina podcijenjena verzija Verrattija, a vrlo lako se moze desiti da dobijemo jos jednog flopa ili igraca koji ce od iduce sezone glasiti za jednog od najboljih na svojoj poziciji.
Ja se nadam ovom drugom, jer momak zna da igra, samo da dobije priliku ako ga dovedu..

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 31 maj 2017, 12:49

Sve se ozbiljnije prica o Seriju. Fakat bi bio najbolje dostupno rjesenje. :think:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 31 maj 2017, 14:22

http://telesport.telegram.hr/price/tko- ... -valverde/

Zanimljivo je da je Valverdeu već dvaput bio razmatran za trenera, prvi put odabrali Vilanovu, drugi put on sam odbio.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 maj 2017, 16:01

Ma neka Seri dodje, ali treba neki provjeren veznjak. Dosta je vise polovanjaka, yebes Nicu ba, vidjet cu ga u polufinalu LP kako ce igrati.

MORA doci provjeren top veznjak, u suprotnom nista se bitno nece promijeniti u igri.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 31 maj 2017, 16:48

Nenormalno jak na nogama, nevidjeni balans i snaga, ko nekad Makelele :crazy: uz brutalan talenat, na ovom je sigurno radio kroz karijeru- bar od tinejdzerskih dana pa do 22-23 godine i ovo mu bas olaksava da zaobilazi nogometase lakocom, ne mozes ga srusit :D

Mozda je i do hormona rasta, ko zna :mrgreen:
27.10.2020

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 31 maj 2017, 18:10

Odličnih 15 minuta. :tokralju:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.