fczeljo je napisao/la:Svaka cast!KB-TM87 je napisao/la:Zadnjih godina kako sam isao na Jug, sve sam vise primjecivao baluvardije od 14-15 godina, ciganije. Sve oni sminkeri, lafo nesto. Sabani zesci ! A najgore od sve sto su pravi kriminalci, kakve sam price sve cuo dok sam bio u kopu. Zgrozio sam se, to je sve ograniceno ko balkon !
Upravo zbog toga zadnjih godina vise idem na sjever gdje je raja normalna. Ne kazem da su na jugu svi takvi,ali je ono sramota ko sve bude na utakmici i onda se pitamo sto smo huligani. Ovo se ne odnosi samo na nas nego i na vecinu navijackih grupa u BiH.
Nadam se da ce se klubovi opametiti i graditi svoju publiku koja ce biti sportska i dolaziti na utakmice radi sporta a ne radi divljanja. Jedino su kod nas popularniji navijaci od fudbalera, bitnija je atmosfera od utakmice.
Predstavnici klubova trebaju dobro paziti i biti odgovorni spram onoga sto pricaju u medijima. Mnogi funkcioneri koriste ovakve situacije, jer se onda ne prica o njihovom radu i lakse kontrolisu situaciju, a naravno ispastaju pravi navijaci koji su dosli da pogledaju utakmicu i uzivaju u dobrim utakmicama.
Ovakvim radom ne da necemo naprijed, nego cemo ici nazad.
to je sve do obrazovanja i odgoja... ne moze klub tu nista