FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sarajlijica1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 26 maj 2017, 23:18

joker90 je napisao/la:Opet stadion pravimo, a? :mrgreen:
Proslu smo uzeli mescini kad se stadion spominjao, jel ono pred radnik bijase. :hmmmmm:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 maj 2017, 23:20

joker90 je napisao/la:Opet stadion pravimo, a? :mrgreen:
Ma ništa od toga, malo su render promjenili, koji je ovo po redu "idejno rješenje/projekat", peti-šest? Nego ovo ja više zadirem s psihološke strane, vjerujemo u neke Evrope za nekoliko godina, ali smo ubjeđeni da će do kraja čovječanstva biti samo 3 utakmice prek 20k gledalaca. :D
Samo Saraj'vo.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 26 maj 2017, 23:22

PitarBordo je napisao/la:Iako od tog stadiona nema ništa. Moram da se dotaknem te logike oko broja sjedalica. Da li to niko od vas ne vjeruje da će možda rasti broj stanovnika u glavnom gradu? Samim time i možda povećati se posjeta? Ili fakat mislite da će u slijedećih 30 godina ostati to na 2-3 utakmice godišnje? Onako baš mi interesantno, kako sanjamo o iskoraku, ali kroz neke druge stvari se večina miri sa ispodprosječnim stvarima, tipa kapacitet od 14k... Pa Bilino Polje ima veći kapacitet... LOL.
I još pri tome najveći klub u državi. Koliko navijača ima u kantonu Sarajevo, barem trećinu još ima i u ostalom dijelu lijepe nam domovine.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 26 maj 2017, 23:22

PitarBordo je napisao/la:Iako od tog stadiona nema ništa. Moram da se dotaknem te logike oko broja sjedalica. Da li to niko od vas ne vjeruje da će možda rasti broj stanovnika u glavnom gradu? Samim time i možda povećati se posjeta? Ili fakat mislite da će u slijedećih 30 godina ostati to na 2-3 utakmice godišnje? Onako baš mi interesantno, kako sanjamo o iskoraku, ali kroz neke druge stvari se večina miri sa ispodprosječnim stvarima, tipa kapacitet od 14k... Pa Bilino Polje ima veći kapacitet... LOL.
Maribor ima stadion od 12k.
I da napravimo iskorak to bi bilo zaninljivo prvi put, vec kasnije bi se raja zasitila, jer smo mi takvi, brzo nas dosade stvari. Jos na to dodaj i to da nemamo kulturu odlaska na stadion.

I u zadnjih 10 godina koliko puta je bilo 15k i vise gledalaca na stadionu ?
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 26 maj 2017, 23:22

Ova posljednja tekma je rezultatski nebitna, nisu morali opet sa stadionom krenuti. :lol: Ma ja bih potpisao i da ima 9k stolica, ali da je natkriven i sa bordo stolicama kako Bog zapovjeda! :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 maj 2017, 23:24

Nece rasti jer se konstantno smanjuje a i prije mozda mjesec je izasao podatak o buducem drasticnom padu broja stanovnistva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kao i do sad. Morala bi se komplet drzava promijeniti da se desi nesto pozitivno u tom smislu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 26 maj 2017, 23:25

joker90 je napisao/la:Ova posljednja tekma je rezultatski nebitna, nisu morali opet sa stadionom krenuti. :lol: Ma ja bih potpisao i da ima 9k stolica, ali da je natkriven i sa bordo stolicama kako Bog zapovjeda! :kafa:
Samo nek ga naprave. Meni ne treba stolica, ja mogu i sa tavana gledati. :mrgreen:

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 maj 2017, 23:26

Mokes je napisao/la:
Maribor ima stadion od 12k.
I da napravimo iskorak to bi bilo zaninljivo prvi put, vec kasnije bi se raja zasitila, jer smo mi takvi, brzo nas dosade stvari. Jos na to dodaj i to da nemamo kulturu odlaska na stadion.

I u zadnjih 10 godina koliko puta je bilo 15k i vise gledalaca na stadionu ?
Maribor ima 95.000 stanovnika ukupno. Sarajevo šira gradska jezgra 5 Maribora. Ja pričam o tome da maštamo o nekom iskoraku, kvalitetnijoj ekipi, titulama, iskoraku u Evropi - ali toliko u to vjerujemo da smo ubjeđeni da sve to posjeta neće ispratiti.
Samo Saraj'vo.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 maj 2017, 23:30

MortemHz je napisao/la:Nece rasti jer se konstantno smanjuje a i prije mozda mjesec je izasao podatak o buducem drasticnom padu broja stanovnistva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kao i do sad. Morala bi se komplet drzava promijeniti da se desi nesto pozitivno u tom smislu.

Odlaskom ljudi iz Sarajeva, lančano će početi ponovna naseoba ljudi iz ostalih dijelova države. Tri nova naselja niču u gradu, to što je pola grada prijavljeno u Stocu, Livnu, Bihaću, Goraždu, ne znači da ne žive ovdje. Pričamo o nečemu što će biti korišteno decenijama. Pričam o tome da vam maštanje o rastu kluba ne prati broj gledalaca.

A na stranu to što mi je logički autogol praviti stadion u Sarajevu sa manjim kapacitetom od stadiona u Zenici recimo. Na stranu što su neki očajni da FKS dobije svoj stadion, pa daj šta daš...
Samo Saraj'vo.

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 26 maj 2017, 23:31

Danas stari bio u bolnici Kosevo i sreo jednog covjeka iz strucnog staba , nejse kaze mu da nemamo para za neka pojacanja aman zaman ali da ce se okrenuti nasoj Akademiji. Tako da ima nade ipak za nase omladince :)

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 26 maj 2017, 23:32

Ti sto su prijavljeni u drugim gradovima nazivaju nas fudbal livadama. Moze ih se doseliti koliko hoces posjeta ti moze samo opasti. To je neko moje iskustvo.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 maj 2017, 23:34

Sarajlijica1946 je napisao/la:Ti sto su prijavljeni u drugim gradovima nazivaju nas fudbal livadama. Moze ih se doseliti koliko hoces posjeta ti moze samo opasti. To je neko moje iskustvo.
I to je subjektivno... Ja znam pola ovdje u moj kvart sa strane što je došlo ide na utakmice. Pričam o starijoj raji, ne o djeci kojoj dok se ne digne kvalitet i naš fudbal ne prestane biti livada, neće ni dolaziti.
Samo Saraj'vo.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 maj 2017, 23:36

Zastone je napisao/la:Danas stari bio u bolnici Kosevo i sreo jednog covjeka iz strucnog staba , nejse kaze mu da nemamo para za neka pojacanja aman zaman ali da ce se okrenuti nasoj Akademiji. Tako da ima nade ipak za nase omladince :)
Mogao bih to i prežvakati, ali da se izađe pred navijače i kaže tako.
Samo Saraj'vo.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 maj 2017, 23:37

Hoce ali nece u toj mjeri a sve i da dodas Sarajevu jos ovoliko ljudi ne bi se ovaj ''novi'' stadion napunio u ligi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 26 maj 2017, 23:44

Stadion od 15k je premali za nas po mom misljenju. Jer tu je ubrojano sve od VIP loze, novinara, gostujuceg sektora, tampon zone...tako da bi za nase navijace realno ostalo max 11-12k , sto cemo se sloziti da mozemo napuniti kad se raja samo malo nafura u ovoj kukuruz ligi.

Ako se uprava vec vodi tom nekom "igrom" godisnjica oko kapaciteta volio bi da to onda bude 19.460 kao sto je neko napisao :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 26 maj 2017, 23:47

ElCartel11 je napisao/la:Stadion od 15k je premali za nas po mom misljenju. Jer tu je ubrojano sve od VIP loze, novinara, gostujuceg sektora, tampon zone...tako da bi za nase navijace realno ostalo max 11-12k , sto cemo se sloziti da mozemo napuniti kad se raja samo malo nafura u ovoj kukuruz ligi.

Ako se uprava vec vodi tom nekom "igrom" godisnjica oko kapaciteta volio bi da to onda bude 19.460 kao sto je neko napisao :mrgreen:
to bi idealno bilo :thumbup:
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 maj 2017, 23:47

Osim najvećih klubova niko u Evropi ne puni konstantno stadion kući. Scratch that, pa kroz sezonu ni Real ne napuni protiv Metalegea Bernabeu, možda preveliko poređenje, ali praviti stadio namjerno premalen saml da bi stalno bio "puniji" je totalni nonsens.
Samo Saraj'vo.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 26 maj 2017, 23:49

Kad završimo s bajkama, moglo bi se Koševo očistiti pred evropu. Iste košpe truhnu već mjesecima na istoku. :lol:
Bahati, bahati Željkan!
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 26 maj 2017, 23:51

High je napisao/la:Hilm-aga je već halvu napravio. Svi kod njeg na sijelo!
Adet je adet, mora se poštovati :bih:

@joker
Ša fali zelenim stolicama :mrgreen:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 26 maj 2017, 23:52

MortemHz je napisao/la:Hoce ali nece u toj mjeri a sve i da dodas Sarajevu jos ovoliko ljudi ne bi se ovaj ''novi'' stadion napunio u ligi.
Aj samo da zamislimo da smo osvojili kup i da za 3 dana dolazi Željezničar za kojim kasnimo samo tri boda i pobjedom dolazimo na prvo mjesto. Dakle da smo remi u Mostaru izvukli. Koliko bi ljudi bilo na Koševu ako zanemarimo inat zvani "5%".

Činjenice su da se stadioni, barem kada Sarajevo igra puniji u europi, prve dvije domaće, derbiji i zadnje tri, četiri ako su dobri rezultati. A to što mi kada do 24. kola igramo odlično, nabrijemo atmosferu dođe 10k ljudi na običnu utakmicu doživimo prizemljenje, to su neke druge priče.

Ako hoćeš posjete preko 10k u Sarajevu, moraš imati vrijeme kao glavno i dobre rezultate, a igrački kalibar može biti i ovakav.

Ako Bog uz dobre rezultate u europi i sljedeće sezone da budemo među prve dvije ekipe konstantni sa malim zaostatkom, možemo do prosjeka preko 10k u 16 domaćih utakmica.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: BABA1978, HyperOS, mnon46, rimljanin90, Samozdravlje, TheTruth34 i 53 gosta.