Proslu smo uzeli mescini kad se stadion spominjao, jel ono pred radnik bijase.joker90 je napisao/la:Opet stadion pravimo, a?

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Proslu smo uzeli mescini kad se stadion spominjao, jel ono pred radnik bijase.joker90 je napisao/la:Opet stadion pravimo, a?
Ma ništa od toga, malo su render promjenili, koji je ovo po redu "idejno rješenje/projekat", peti-šest? Nego ovo ja više zadirem s psihološke strane, vjerujemo u neke Evrope za nekoliko godina, ali smo ubjeđeni da će do kraja čovječanstva biti samo 3 utakmice prek 20k gledalaca.joker90 je napisao/la:Opet stadion pravimo, a?
I još pri tome najveći klub u državi. Koliko navijača ima u kantonu Sarajevo, barem trećinu još ima i u ostalom dijelu lijepe nam domovine.PitarBordo je napisao/la:Iako od tog stadiona nema ništa. Moram da se dotaknem te logike oko broja sjedalica. Da li to niko od vas ne vjeruje da će možda rasti broj stanovnika u glavnom gradu? Samim time i možda povećati se posjeta? Ili fakat mislite da će u slijedećih 30 godina ostati to na 2-3 utakmice godišnje? Onako baš mi interesantno, kako sanjamo o iskoraku, ali kroz neke druge stvari se večina miri sa ispodprosječnim stvarima, tipa kapacitet od 14k... Pa Bilino Polje ima veći kapacitet... LOL.
Maribor ima stadion od 12k.PitarBordo je napisao/la:Iako od tog stadiona nema ništa. Moram da se dotaknem te logike oko broja sjedalica. Da li to niko od vas ne vjeruje da će možda rasti broj stanovnika u glavnom gradu? Samim time i možda povećati se posjeta? Ili fakat mislite da će u slijedećih 30 godina ostati to na 2-3 utakmice godišnje? Onako baš mi interesantno, kako sanjamo o iskoraku, ali kroz neke druge stvari se večina miri sa ispodprosječnim stvarima, tipa kapacitet od 14k... Pa Bilino Polje ima veći kapacitet... LOL.
Samo nek ga naprave. Meni ne treba stolica, ja mogu i sa tavana gledati.joker90 je napisao/la:Ova posljednja tekma je rezultatski nebitna, nisu morali opet sa stadionom krenuti.Ma ja bih potpisao i da ima 9k stolica, ali da je natkriven i sa bordo stolicama kako Bog zapovjeda!
Maribor ima 95.000 stanovnika ukupno. Sarajevo šira gradska jezgra 5 Maribora. Ja pričam o tome da maštamo o nekom iskoraku, kvalitetnijoj ekipi, titulama, iskoraku u Evropi - ali toliko u to vjerujemo da smo ubjeđeni da sve to posjeta neće ispratiti.Mokes je napisao/la:Maribor ima stadion od 12k.PitarBordo je napisao/la:Iako od tog stadiona nema ništa. Moram da se dotaknem te logike oko broja sjedalica. Da li to niko od vas ne vjeruje da će možda rasti broj stanovnika u glavnom gradu? Samim time i možda povećati se posjeta? Ili fakat mislite da će u slijedećih 30 godina ostati to na 2-3 utakmice godišnje? Onako baš mi interesantno, kako sanjamo o iskoraku, ali kroz neke druge stvari se večina miri sa ispodprosječnim stvarima, tipa kapacitet od 14k... Pa Bilino Polje ima veći kapacitet... LOL.
I da napravimo iskorak to bi bilo zaninljivo prvi put, vec kasnije bi se raja zasitila, jer smo mi takvi, brzo nas dosade stvari. Jos na to dodaj i to da nemamo kulturu odlaska na stadion.
I u zadnjih 10 godina koliko puta je bilo 15k i vise gledalaca na stadionu ?
MortemHz je napisao/la:Nece rasti jer se konstantno smanjuje a i prije mozda mjesec je izasao podatak o buducem drasticnom padu broja stanovnistva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, kao i do sad. Morala bi se komplet drzava promijeniti da se desi nesto pozitivno u tom smislu.
I to je subjektivno... Ja znam pola ovdje u moj kvart sa strane što je došlo ide na utakmice. Pričam o starijoj raji, ne o djeci kojoj dok se ne digne kvalitet i naš fudbal ne prestane biti livada, neće ni dolaziti.Sarajlijica1946 je napisao/la:Ti sto su prijavljeni u drugim gradovima nazivaju nas fudbal livadama. Moze ih se doseliti koliko hoces posjeta ti moze samo opasti. To je neko moje iskustvo.
Mogao bih to i prežvakati, ali da se izađe pred navijače i kaže tako.Zastone je napisao/la:Danas stari bio u bolnici Kosevo i sreo jednog covjeka iz strucnog staba , nejse kaze mu da nemamo para za neka pojacanja aman zaman ali da ce se okrenuti nasoj Akademiji. Tako da ima nade ipak za nase omladince
to bi idealno biloElCartel11 je napisao/la:Stadion od 15k je premali za nas po mom misljenju. Jer tu je ubrojano sve od VIP loze, novinara, gostujuceg sektora, tampon zone...tako da bi za nase navijace realno ostalo max 11-12k , sto cemo se sloziti da mozemo napuniti kad se raja samo malo nafura u ovoj kukuruz ligi.
Ako se uprava vec vodi tom nekom "igrom" godisnjica oko kapaciteta volio bi da to onda bude 19.460 kao sto je neko napisao
Adet je adet, mora se poštovatiHigh je napisao/la:Hilm-aga je već halvu napravio. Svi kod njeg na sijelo!
Aj samo da zamislimo da smo osvojili kup i da za 3 dana dolazi Željezničar za kojim kasnimo samo tri boda i pobjedom dolazimo na prvo mjesto. Dakle da smo remi u Mostaru izvukli. Koliko bi ljudi bilo na Koševu ako zanemarimo inat zvani "5%".MortemHz je napisao/la:Hoce ali nece u toj mjeri a sve i da dodas Sarajevu jos ovoliko ljudi ne bi se ovaj ''novi'' stadion napunio u ligi.