Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
Iako nemam nista protiv toga da Celik skupi lovu i volio bi da dobije licencu, nevjerojatno je kakav je ovo savez, fuj. Evo ova odgoda za u ponedjeljak drugostupanjske komisije za licenciranje (opet kazem nemam nista protiv), pa izjave ovog idiota iz saveza o brojanju krvnih zrnaca u Širokom su cisti dokaz da postoje dvostruki arsini. STa je rasizam ako nije ovo.
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.
-
- Kontakt:
Nije odgođena radi Čelika.PERO1234 je napisao/la:Iako nemam nista protiv toga da Celik skupi lovu i volio bi da dobije licencu, nevjerojatno je kakav je ovo savez, fuj. Evo ova odgoda za u ponedjeljak drugostupanjske komisije za licenciranje (opet kazem nemam nista protiv), pa izjave ovog idiota iz saveza o brojanju krvnih zrnaca u Širokom su cisti dokaz da postoje dvostruki arsini. STa je rasizam ako nije ovo.
A jel' se ovo iz druge lige javljaju pajdasi. Da nisi pogrijesio temu momak. Kako je po kukuruzistima igrati.podhum je napisao/la:Vi ste ugrozeni ,..stvarno.Ja bi rat zapoceo da sam na vasem mjestu.
Ja umrijet ću. Brijeg se neće maći, ta plava skamenjena vječnost.
Kakav rat nisi ti normalan. Nama fino u ovoj pat poziciji, godi. Dosadno nam pa smo po forumima. Neka namapodhum je napisao/la:Vi ste ugrozeni ,..stvarno.Ja bi rat zapoceo da sam na vasem mjestu.

Široki . Brate samo Široki!
Nova vatra, staro mjesto, ista nada.
Lištica
..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje
Lištica
-
- Kontakt:
Izvini tamnoputi, nisam te prepoznao.PERO1234 je napisao/la:Iako nemam nista protiv toga da Celik skupi lovu i volio bi da dobije licencu, nevjerojatno je kakav je ovo savez, fuj. Evo ova odgoda za u ponedjeljak drugostupanjske komisije za licenciranje (opet kazem nemam nista protiv), pa izjave ovog idiota iz saveza o brojanju krvnih zrnaca u Širokom su cisti dokaz da postoje dvostruki arsini. STa je rasizam ako nije ovo.
Tik,..Tak,..Tik,..Tak,...nadjoste li pare smogovci?
jos 10 milja...a i to ce kako sam cuo uplatit neki covjek iz hercegovinalijeka...dobar nekipodhum je napisao/la:Tik,..Tak,..Tik,..Tak,...nadjoste li pare smogovci?
!
Neće onda čekati ponedjeljak oni će odmah telefonsku sjednicu.bambus je napisao/la:jos 10 milja...a i to ce kako sam cuo uplatit neki covjek iz hercegovinalijeka...dobar nekipodhum je napisao/la:Tik,..Tak,..Tik,..Tak,...nadjoste li pare smogovci?
Široki . Brate samo Široki!
Lištica
Lištica
Jesi žohar sunce ti ****. Il što bi Rigi reko smegma, samo smrdiš.podhum je napisao/la:Eno stadion prodaju oca mi,..hahahaha
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Svi na Grbavicu, s Vasilićem, da slavimo titulu!braco je napisao/la:Velibor Vasilić za ****: Na Grbavicu dolazim da proslavimo titulu!
Povodom predstojećeg sarajevskog derbija stupili smo u kontakt s bivšim prvotimcem 'Plavih', Veliborom Vasilićem.
Vasilić je u svojoj karijeri prije Željezničara nosio dres Radnika i Zvijezde iz Gradačca. Zanimalo nas je kako je uopće došlo do prelaska u 'Dolinu Ćupova'.
- Do saradnje sa Željom je došlo nakon povrede Bogičevića i mog propalog inostranog angažmana. Vrlo brzo sam našao zajednički jezik s tadašnjim tim menadžerom, Amarom Osimom - rekao nam je Vasilić.
Ovaj defanzivac je svoj zenit karijere dostigao igrajući za Željezničar, ali posebno je istakao da je ponosan na nastupe u reprezentaciji.
- Pa tako nekako, mada ja smatram zenitom karijere igranje za nacionalni tim. Mi smo u tom periodu, zaista, bili superiorni u ligi. Bio je to skup, zaista, odličnih igrača, a prije svega karakternih osoba, a to je nešto što moram reći jer to više cijenim. Nastupi u reprezentaciji meni, kao igraču, i sada, kao treneru, puno znače jer imam šta da ispričam svojoj djeci a i drugima koji me pitaju. Slagao bih kada bi rekao da je nekada lakše pronaći klub kada se zna gdje si igrao - kazao je bivši reprezentativac.
Iako je prošlo dosta vremena otkako je igrao na Grbavici, u ekipi Želje se nalazi još nekoliko igrača koji su i u to vrijeme bili njegovi saigrači. Vasilić kaže da je i dalje u kontaktu s njima te je komentirao odbrambenu igru iz tog perioda.
- Da, tačno je da u današnjoj postavi ima nekoliko igrača koji su i tada igrali, Bogi, Kerla, Bekrić, Stanić, Kjosevski, Zeba i naravno trener Karić koji je tada branio. Bogi i ja smo u tandemu tada igrali i primili smo najmanje golova. Mada, savremeni fudbal se ne svodi samo na odbrambene, vezne igrače ili napadače . Mi smo bili jedna homogena ekipa i svako je svakom pomagao, pa je i odbrani bilo lakše - rekao je.
Željezničar je u velikoj borbi za titulu, a samo su dva kola do kraja. Slijedi veliki derbi sa Sarajevom te meč s Radnikom. Vasilić kaže da bi prava šteta bila da njegova bivša ekipa ne postane prvak.
- Ne bih volio da me neko pogrešno protumači, ali Željo mora ostati neporažen, ne zato što je Sarajevo lošije ili nešto drugo, nego je jednostavno sve stalo u dvije utakmice koje Željo mora riješiti da bude prvak. Toliko se toga uradilo, što se tiče tima kao i infrastrukture, da bi bilo, zaista, šteta da se Liga šampiona ne igra na Grbavici - kaže Vasilić.
Vasilić je dobio ponudu iz Austrije i tu je već četiri godine. Pitali smo ga da li je bilo premišljanja i šta trenutno radi.
- Svaka ponuda je prava kada se pređe trideseta (kroz smijeh nam je kazao Vasilić). Svi mi dobro znamo da je, nažalost, svugdje bolje, nego kod nas. Ja sam došao u jednu sređenu državu gdje se sve zna. Ljudi su me zavoljeli, što govori i sama činjenica da sam još uvijek ovdje. Ja fudbalu nikada neću reći zbogom, to je ono što me čini sretnim a i to najbolje radim. Pomalo još igram, ali redovno treniram zbog sebe. Vodim drugu ekipu Hartberga, a to je jedna od najmlađih ekipa u ligi. Trenutno smo treći na tabeli i smatram to velikim uspjehom. Mislim da mogu puno dati fudbalu, kao trener, jer sam učio od najboljih, ali sigurno da je edukacija neminovna - rekao je.
Ovaj bivši defanzivac je skoro čitavu karijeru proveo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine pa smo ga pitali kako gleda na smanjenje lige i eventualno ograničenje broja stranaca u ekipama.
- Smanjenje lige smatram idealnim potezom. Bit će više kvalitetnih utakmica od kojih obostarnu korist imaju navijači a i klubovi, dovoljno je, ako ništa, da se derbi češće igra. To s brojem stranaca je možda mač s dvije oštrice. Naravno da treba dati šansu mladim igračima koji bi kroz utakmice dolazili do reprezentativnih selekcija, a tako bi i klubovi zaradili, ali smatram da mi i nemamo baš previše kvalitetnih mladih igrača - rekao je trener druge ekipe Hartberga.
Na Grbavici se dosta toga promijenilo otkako je Vasilić napustio Željezničar. Pitali smo ga prati li redovno svoju bivšu ekipu i kada planira doći na obnovljenu Grbavicu.
- Sve pratim medijski, a i kroz razgovor s prijateljima. Već sam se dogovarao da dođem na proslavu titule ako uspijem uskladiti obaveze. Ali, tu je Grbavica, što duže čekam, sve će ljepša biti - zaključio je Vasilić.
Zenzo je napisao/la:Ako izgubimo od ovakvog Sarajeva onda ne znam ...
diplomatija je napisao/la:Prošli vikend su nam dobro usralli, dajte molim vas danas nas obradujte, **** sve price, samo ostaje upisano ZELJEZNICAR ŠAMPION BIH 2017.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Pa kaze jedan da im od plate odbijaju po 5 KM,..kaze drugi;komeeee,..celiku....hocu im j.ebat mater,.hahaha,..kino zivo
Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito
Stvarno sam vidio napacenih forumasa, al brate ti si prekuco, svaka cast!podhum je napisao/la:Pa kaze jedan da im od plate odbijaju po 5 KM,..kaze drugi;komeeee,..celiku....hocu im j.ebat mater,.hahaha,..kino zivo
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Nije valjda da odustajes ? A bas nam je zanimljivopodhum je napisao/la:A dana dobra sa ovim budalama danas grob te j.ebo

!
- HNKBranitelj
- Kontakt:
Još jedan dokaz koliko je naš savez smiješan jeste ova #odgoda# ,da se po ko zna koji put izađe u susret slobodi i celiku
Prolongiraju se rokovi radi njih, ovo je samo pisanje usta svim onim klubovima koji redovno placaju svoj reprogram (zrinjski,sarajevo,siroki,zeljo itd.)
Da je pravog i normalnog saveza letili bi u 3. ligu odmah
Prolongiraju se rokovi radi njih, ovo je samo pisanje usta svim onim klubovima koji redovno placaju svoj reprogram (zrinjski,sarajevo,siroki,zeljo itd.)
HNK Branitelj Mostar 1992
Ipak mislim da ova odgoda nema veze s Čelikom. Da imamo dovoljno utjecaja da pomičemo sjednice NS-a ne bi sad tu bili gdje jesmo.HNKBranitelj je napisao/la:Još jedan dokaz koliko je naš savez smiješan jeste ova #odgoda# ,da se po ko zna koji put izađe u susret slobodi i celiku
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
- HNKBranitelj
- Kontakt:
Ima Ima i te kakve veze.JonSnow je napisao/la:Ipak mislim da ova odgoda nema veze s Čelikom. Da imamo dovoljno utjecaja da pomičemo sjednice NS-a ne bi sad tu bili gdje jesmo.HNKBranitelj je napisao/la:Još jedan dokaz koliko je naš savez smiješan jeste ova #odgoda# ,da se po ko zna koji put izađe u susret slobodi i celiku
Koliko je samo puta produljivan rok za potpis reprograma i vama i Slobodi, bar tri puta-
Smiješan savez imamo, jadno

HNK Branitelj Mostar 1992
A gdje cete biti ubrzo,..heheheheJonSnow je napisao/la:Ipak mislim da ova odgoda nema veze s Čelikom. Da imamo dovoljno utjecaja da pomičemo sjednice NS-a ne bi sad tu bili gdje jesmo.HNKBranitelj je napisao/la:Još jedan dokaz koliko je naš savez smiješan jeste ova #odgoda# ,da se po ko zna koji put izađe u susret slobodi i celiku
- prisonbreak
- Kontakt:
@ Podhum, da li ti toliko stvarno smetamo? Da li si zdrav u mozak? Il' ti je sve nekako drago iz razloga sto je Velez sve ovo prosao, pa trazis utjehu, a kako sam vidio i kod vas prihodi i rashodi - 40 000 KM, tu smo negdje, zapravo nismo vi ste u Federalci.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
Najmrzi tim lige,..celik,.jednostavan odgovor,..ugasili se da Bog da.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.