BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BH klubovi u UEFA takmičenjima 2017./18.
Hoće ki se od sljedeće godine uzimati 10 zadnjih sezona, bez onih 20%. Ako je tako koliki bi bio koefcijent naših timova
Past ce svi otprilike za pet do petnaest mjesta.FCS je napisao/la:Hoće ki se od sljedeće godine uzimati 10 zadnjih sezona, bez onih 20%. Ako je tako koliki bi bio koefcijent naših timova
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ne znam da ce se uzimati, prvi put cujem za to?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Nece od naredne. Naredne sezone ce vrijediti jednako pravilo kao i do sad, ali ce od sezone 18/19 biti novo racunanje koeficijenata.
Jesam li ja ovo dobro razumio, sljedece sezone nas prvak ligu prvaka starta od prvog predkola u odnosu na danjasnje drugo radi izmjene pravila za narednu sezonu ?
U tom slucaju ja mislim da su nasi klubovi daleko od toga da budu nosioci.
- Zeljeznicar -
Nisi. Izmjena sistema takmicenja ce biti od sezone 18/19, a ne od naredne. Naredne sezone sve isto kao i do sada.Zenzo je napisao/la:Jesam li ja ovo dobro razumio, sljedece sezone nas prvak ligu prvaka starta od prvog predkola u odnosu na danjasnje drugo radi izmjene pravila za narednu sezonu ?
A nasi su i do sad bili daleko od toga da budu ikakvi nosioci. I sad ce tesko napravit nesto znacajno, ali je velika izmjena sto je realnost da sad prvak odigra cak tri kola u Europi. Do sad se oprastalo nakon jednog. Mislim da je za navijace ovo najveci dobitak.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa jeste, ako izgubis opet igras, to je extraSignore je napisao/la:Nisi. Izmjena sistema takmicenja ce biti od sezone 18/19, a ne od naredne. Naredne sezone sve isto kao i do sada.Zenzo je napisao/la:Jesam li ja ovo dobro razumio, sljedece sezone nas prvak ligu prvaka starta od prvog predkola u odnosu na danjasnje drugo radi izmjene pravila za narednu sezonu ?
A nasi su i do sad bili daleko od toga da budu ikakvi nosioci. I sad ce tesko napravit nesto znacajno, ali je velika izmjena sto je realnost da sad prvak odigra cak tri kola u Europi. Do sad se oprastalo nakon jednog. Mislim da je za navijace ovo najveci dobitak.

Samo da Gazprom i ekipa ne zatvore pipu. Igrali bi ku*acMortemHz je napisao/la:
Pa jeste, ako izgubis opet igras, to je extra

Ako nista koja stotina hiljada u parama za klubove, ali za neki veci domet tezi zadatak.
- Zeljeznicar -
Ma play off EL plafon, kao i do sad. Grupna faza bit ce san, a vidjet cemo do kad. Ne kazem da nikad nitko nece uci, ali trenutno nitko nema kvalitet, a i ako netko slucajno uleti mogao bi dozivjeti nevidjeni debakl.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Zakleo sam se sam sebi da cu na svaku gostujucu ici ako budemo ikada usli u grupe, da 10:0 svaku izgubimo svejedno mi.Signore je napisao/la:Ma play off EL plafon, kao i do sad. Grupna faza bit ce san, a vidjet cemo do kad. Ne kazem da nikad nitko nece uci, ali trenutno nitko nema kvalitet, a i ako netko slucajno uleti mogao bi dozivjeti nevidjeni debakl.

I zamisli u grupi Luch-EnergiyaMortemHz je napisao/la:Zakleo sam se sam sebi da cu na svaku gostujucu ici ako budemo ikada usli u grupe, da 10:0 svaku izgubimo svejedno mi.Signore je napisao/la:Ma play off EL plafon, kao i do sad. Grupna faza bit ce san, a vidjet cemo do kad. Ne kazem da nikad nitko nece uci, ali trenutno nitko nema kvalitet, a i ako netko slucajno uleti mogao bi dozivjeti nevidjeni debakl.Mozda samo jedna utakmica da zavrsi npr 1:1 ostalo kako god.

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Jeruzalem, Skandinavija i tvoj Luch, bring it onSignore je napisao/la:I zamisli u grupi Luch-EnergiyaMortemHz je napisao/la:Zakleo sam se sam sebi da cu na svaku gostujucu ici ako budemo ikada usli u grupe, da 10:0 svaku izgubimo svejedno mi.Signore je napisao/la:Ma play off EL plafon, kao i do sad. Grupna faza bit ce san, a vidjet cemo do kad. Ne kazem da nikad nitko nece uci, ali trenutno nitko nema kvalitet, a i ako netko slucajno uleti mogao bi dozivjeti nevidjeni debakl.Mozda samo jedna utakmica da zavrsi npr 1:1 ostalo kako god.
![]()

Sanjao sam jednom da nam je za prolazak grupe u EL trebala pobjeda protiv Dinamo Kijeva i da sam tu utakmi u pratio na ss.ba tekstualnom prenosu i u 84. zabijemo za 2-1. Da je to dozivjetiMortemHz je napisao/la:Zakleo sam se sam sebi da cu na svaku gostujucu ici ako budemo ikada usli u grupe, da 10:0 svaku izgubimo svejedno mi.Signore je napisao/la:Ma play off EL plafon, kao i do sad. Grupna faza bit ce san, a vidjet cemo do kad. Ne kazem da nikad nitko nece uci, ali trenutno nitko nema kvalitet, a i ako netko slucajno uleti mogao bi dozivjeti nevidjeni debakl.Mozda samo jedna utakmica da zavrsi npr 1:1 ostalo kako god.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Sjeća li se ko kako smo na forumu Atrmotios- Sarajevo pratili?Mokes je napisao/la:
Sanjao sam jednom da nam je za prolazak grupe u EL trebala pobjeda protiv Dinamo Kijeva i da sam tu utakmi u pratio na ss.ba tekstualnom prenosu i u 84. zabijemo za 2-1. Da je to dozivjeti
To je nezaboravno.

Pa nije nesto suvise znacajan, ide dodatno 10 miliona € za solidarity payment te ce se dodatno alocirati 50 miliona € sa Lige Prvaka na Ligu Evrope (ovo 50 milion € je od grupne faze pa na dalje). No zato se uvode dodatne runde kvalifikacija i vise klubova mora prolaziti kroz vise rundi kvalifikacija sto razvodnjava povecavanje nagrada. Takodjer mislim da ce raspodjela izmedju Lige Prvaka i Lige Evrope se smanjiti jer ove sezone iznosi 3.3 naspram 1 u korist Lige Prvaka (mozda ce ici na 3:1 i sumnjam da ce ikada ici na manji razmjer). U ovoj sezoni 2016-17 ce se isplatilo ukupno 82,2 miliona € za solidarity payment sto znaci da ce u sezoni 2018-19 cifra biti 95 miliona € do max 100 miliona € (do sada je to bilo 3,5% ukupnog bruto prihoda UEFA od komercijalnih ugovora za Ligu Prvaka, Ligu Evrope i Super kup sto vrlo vjerovatno znaci da ce sada povecati na 4%). Solidarity payment podrazumjeva "nagrade" za prvo, drugo i trece pretkolo Lige Prvaka (u trecem pretkolu samo za ekipe koje ispadnu), nagrade za prvake te nagrade za prvo, drugo i trece pretkolo te play-off Lige Evrope (u play-off Lige Evrope samo za ekipe koje ispadnu u toj fazi). Play-off Lige Prvaka je ukljucen u glavnu raspodjelu Lige Prvaka tj. iz fonda koji se koristi i za grupnu fazu pa sve do finala.Signore je napisao/la:Nisu objavljene cifre, barem ja nisam naisao na njih. Sve sto znam su dvije rijeci 'ZNACAJAN PORAST'. UEFA je najavila da ce nagrade biti jako uvecane, ali i to da svi klubovi nece dobiti iste cifre. Ima skoro godina dana kako su to najavili, al mislim da se dobro sjecam. Bit ce tu pocetna naknada, nagrada za postignuti rezultat, nagrada za individualni koeficijent klubova i market pool/trzisni bazen, kako se to vec prevodi. Ovo zadnje bi znacilo da ce klubovi s najvise navijaca pobrati slag s torte. Prilicno sam uvjeren da ce u tome lezati sve pare.
Eto sada je prvo pretkolo Lige prvaka 220.000 €, mozda u sezoni 2018/19 bude onda 300.000 €, pa drugo 400.000 €, trece 500.000 € te play-off 2-3 miliona € (preliminarna runda 200.000 €). Neka nagrada za prvaka na to jos bude 300.000 € umjesto danasnjih 250.000 €. No to bi vec bili odlicno jer bi nas prvak prolaskom prvog pretkola LP sebi osigurao 1 milion € te nastavak u trecem pretkolu LE.
Sto se tice individualnih koeficijenata u finansijskoj raspodjeli, oni se nece koristiti kroz kvalifikacije vec samo od grupne faze (i play-off Lige Prvaka) te ce se koristiti za formiranje iznosa koji se dobija iz prvenstveno marketpool te je ukupan procenat novca koji ide u marketpool umanjen u korist fiksnih nagrada.
Sto se tice desetogodisnjeg koeficijenta, on ce se koristiti samo za raspodjelu finansijskih nagrada te ce na njega dodavati jos historijskih uspjeh (osvajanje lige evrope i lige prvaka) i to od grupne faze (i play-off Lige Prvaka). Za odlucivanje nosioca i nenosioca ostaje petogodisnji model no bez drzavnog bonusa sa tim da klupski koeficijent ne moze biti manji od 20% petogodisnjeg drzavnog koeficijenta.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Evolve
- Kontakt:
Trazi microsoft account, treba se reg izgleda?
NK Široki Brijeg
Imam ja taj account, ali neće, kaže da fajl više ne postoji.Evolve je napisao/la:Trazi microsoft account, treba se reg izgleda?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Evolve
- Kontakt:
Može bit da je onda uklonjen. Bilo je nešto slično lani mislim, pa je vraćen za par dana.
NK Široki Brijeg
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.