Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

High

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la High » 23 maj 2017, 22:44

Ko je napisao roman Na rubu pameti? :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Post Postao/la Eisenbahner1921 » 23 maj 2017, 22:49

High je napisao/la:Ko je napisao roman Na rubu pameti? :kafa:
Ko ga je napisao, ne probudio se !
Iznositi lazi da je neko prijetio da ce sravniti Tuzlu i, Boze sacuvaj, pisati po Kapiji. Fuj, yebem mu mater koja ga okoti !
Rang avaza kada je na svoj nacin prenio Jesicevu izjavu o pokojnom Vedranu.
Životni saputnik! 1921

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 23 maj 2017, 22:54

Ovo pitar tuzlak 1987 pisao, ovakve bljuvotine i laži :puke:
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 24 maj 2017, 08:28

Ja mislim da ne bi lose bilo pravilo pored ovo za strance, lupam da jedan trener u sezoni moze voditi samo jedan klub. Muka mi je gledati jedne te iste kako se samo rotiraju, tako natjerati klubove da mijenjaju nesto, da mladi dobijaju priliku itd..

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 24 maj 2017, 09:06

Bruka ili kriminal: NSBiH nagradio suca utakmice Radnik – Zrinjski
Na sjednica Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH održanoj danas Sarajevu analizirano je suđenje na utakmicama 7., 8. i 9. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine

Na sjednici je odlučeno da se glavni sudija utakmice IX kola Radnik-Zrinjski, Antoni Bandić iz Gruda zbog propusta u suđenju skida sa liste sudija Premijer lige za tekuću sezonu, kao i za sezonu 2017/2018.

Podsjećamo, Bandić je u spomenutoj utakmici odlučio pobjednika u 93. minutu, a po svemu sudeći i šampiona BiH.

Ako se zna da samo UEFA-a nagrađuje bh. prvaka sa milion KM, plus novac od učešća u kvalifikacijama za Ligu prvaka, da se naslutiti kako sucu Bandiću ova kazna vjerovatno neće teško pasti. Naprotiv, ove je sezone odlučivao o tome ko postaje šampion BiH, a naredne će odlučivati ko ulazi u Premijer ligu BiH, a ko ispada iz Prve lige FBiH.

Postavlja se pitanje zašto je očiti kriminal suca iz Gruda tako tretiran od strane nadležnih iz Saveza, pogotovo ako se zna da su mu pomoćni suci u sudačkoj nadoknadi nekoliko puta govorili da promjeni odluku, odnosno da penala nije bilo, na što je Bandić samo hladno odgovorio – ja sam glavni sudija, moja je zadnja.

Odgovor se krije u onome što se dešavalo nekoliko dana prije utakmice. Naime, iako Bandić nije trebao biti delegiran da sudi meč u Bijeljini, stigla je naredba iz samog vrha NSBiH da on mora suditi utakmicu. I naravno, odsudio je, a sudeći prema današnjoj odluci nadležne komisija, baš onako kako se od njega očekivalo.

Cirkus od bh. fudbala ide dalje, gledaćemo ga i iduće sezone, to je sigurno. Prije toga, treba reći i da je priča o navodnim ostavkama prvog čovjeka NSBiH Elvedina Begića i njemu odanih kadrova, kako se i očekivalo, bila samo bacanje prašine u oči ostatku sportske javnosti u BiH. Bandić je na najbezobrazniji mogući način obavio zadatak u Bijeljini, a da stvar bude gora javnost je to vidjela na tv ekranima, pa je priča o ostavkama bila očito jedino što je u tom trenutku palo na um čelnicima Saveza kako bi se barem malo amortizovao bijes javnosti.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 24 maj 2017, 09:09

Sarajlijica1946 je napisao/la:
Na sjednica Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH održanoj danas Sarajevu analizirano je suđenje na utakmicama 7., 8. i 9. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine

Na sjednici je odlučeno da se glavni sudija utakmice IX kola Radnik-Zrinjski, Antoni Bandić iz Gruda zbog propusta u suđenju skida sa liste sudija Premijer lige za tekuću sezonu, kao i za sezonu 2017/2018.

Podsjećamo, Bandić je u spomenutoj utakmici odlučio pobjednika u 93. minutu, a po svemu sudeći i šampiona BiH.

Ako se zna da samo UEFA-a nagrađuje bh. prvaka sa milion KM, plus novac od učešća u kvalifikacijama za Ligu prvaka, da se naslutiti kako sucu Bandiću ova kazna vjerovatno neće teško pasti. Naprotiv, ove je sezone odlučivao o tome ko postaje šampion BiH, a naredne će odlučivati ko ulazi u Premijer ligu BiH, a ko ispada iz Prve lige FBiH.

Postavlja se pitanje zašto je očiti kriminal suca iz Gruda tako tretiran od strane nadležnih iz Saveza, pogotovo ako se zna da su mu pomoćni suci u sudačkoj nadoknadi nekoliko puta govorili da promjeni odluku, odnosno da penala nije bilo, na što je Bandić samo hladno odgovorio – ja sam glavni sudija, moja je zadnja.

Odgovor se krije u onome što se dešavalo nekoliko dana prije utakmice. Naime, iako Bandić nije trebao biti delegiran da sudi meč u Bijeljini, stigla je naredba iz samog vrha NSBiH da on mora suditi utakmicu. I naravno, odsudio je, a sudeći prema današnjoj odluci nadležne komisija, baš onako kako se od njega očekivalo.

Cirkus od bh. fudbala ide dalje, gledaćemo ga i iduće sezone, to je sigurno. Prije toga, treba reći i da je priča o navodnim ostavkama prvog čovjeka NSBiH Elvedina Begića i njemu odanih kadrova, kako se i očekivalo, bila samo bacanje prašine u oči ostatku sportske javnosti u BiH. Bandić je na najbezobrazniji mogući način obavio zadatak u Bijeljini, a da stvar bude gora javnost je to vidjela na tv ekranima, pa je priča o ostavkama bila očito jedino što je u tom trenutku palo na um čelnicima Saveza kako bi se barem malo amortizovao bijes javnosti.
Jel ovo saopćenje No. 35428
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 24 maj 2017, 09:13

Penaltiky je napisao/la:

Postavlja se pitanje zašto je očiti kriminal suca iz Gruda tako tretiran od strane nadležnih iz Saveza, pogotovo ako se zna da su mu pomoćni suci u sudačkoj nadoknadi nekoliko puta govorili da promjeni odluku, odnosno da penala nije bilo, na što je Bandić samo hladno o – ja sam glavni sudija, moja je zadnja.

Jel ovo saopćenje No. 35428
Nije zeljo, ali je ovaj lik strumf sto je pisao clanak. :mrgreen:

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 24 maj 2017, 09:15

Ostavke? Ma kakve crne ostavke, sve je super
“Ostavki nije bilo, to su špekulacije, zvanične ostavke nisu podnesene. Analizirat će se kompletno prvenstvo nakon posljednjeg kola, kada će komisije i komiteti izvršiti svoje analize i donijeti odluke. Poseban osvrt će biti na završnicu prvenstva i Kup BiH. Izvršni odbor će nakon toga donijeti mjere i odluke. Prvenstvo ne može biti poništeno, niti se mogu donijeti kazne zbog nečega što neko pretpostavlja. Dokazivanje je sasvim nešto drugo, postoje komiteti koji će na osnovu analiza nama predočiti sve zaključke”, kazao je potpredsjednik NSBiH Milorad Sofranić, odgovarajući na priču proturenu u medije o ostavkama Elvedina Begića, Elmira Pilava i Ibre Hasanbegovića nakon što se nogometna javnost proteklog vikenda zgrozila ponašanjem sudije Antonia Bandića iz Gruda.

Po završetku sjednice današnje sjednice Izvršnog odbora NSBiH predstavnicima medija se obratio upravo prvi potpredsjednik Saveza Milorad Sofrenić, ali ne i predsjednika Begić…

Sofrenić
„Na današnjem zasjedanju smo imali standardan dnevni red gdje je fokus bio na organizaciji predstojeće utakmice „A“ reprezentacije sa Grčkom, kao i analiza učešća „U-17“ selekcije na Evropskom prvenstvu. Usvojene su i propozicije za sva takmičenja za sezonu 2017/2018 i slično.“

Sofrenić je još dodao:

„Bh fudbal nije u krizi. Imali smo kadete na Euru, dok „A“ tim ima realne šanse za plasman na jednu od prve dvije pozicije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Ligaški fudbal pokazuje znatan napredak kada ga uporedimo sa prethodnim godinama. Ima tu određenih problema i propusta, ali u svim segmentima se ipak vidi poboljšanje iz godine u godinu“, ustvrdio je Sofrenić.

Izjava Sofrenića dolazi tri dana nakon što je sudac iz Gruda odlučio šampiona BiH u fudbalu, a prije toga skoro pola sudačke organizacije suspendovano zbog kardinalnih grešaka tokom drugog dijela sezone. Sudac Bandić iz Gruda danas je nagrađen i od strane NSBiH za posao koji je obavio u Bijeljini.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 24 maj 2017, 09:17

Lakše se Side riješit nego Begića i ekipe
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

ALOBOLA
Kontakt:

Post Postao/la ALOBOLA » 24 maj 2017, 09:36

EVO IZJAVE POMOCNOG SUCA IZ BIJELJINE:
Ma rekao sam kolegi Bandiću da to ne svira ,da je 100% pogrijesio ,da nije bilo faula ,cak i četvrti sudac mu to rekao radio vezom ali on je samo odmahnuo rukom i isključio igraca Zrinjskog i onda je Radnik nezasluzeno poveo na pocetku drugog poluvremena.

:D;)
P 27.3 "Nek' se vojska protiv mene utabori, srce se moje ne boji; nek' i rat plane protiv mene, i tada pun sam pouzdanja"

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 24 maj 2017, 09:47

ALOBOLA je napisao/la:EVO IZJAVE POMOCNOG SUCA IZ BIJELJINE:
Ma rekao sam kolegi Bandiću da to ne svira ,da je 100% pogrijesio ,da nije bilo faula ,cak i četvrti sudac mu to rekao radio vezom ali on je samo odmahnuo rukom i isključio igraca Zrinjskog i onda je Radnik nezasluzeno poveo na pocetku drugog poluvremena.

Tona prode, kilogram niikad. :cool:

ALOBOLA
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la ALOBOLA » 24 maj 2017, 10:28

ALOBOLA je napisao/la:EVO IZJAVE POMOCNOG SUCA IZ BIJELJINE:

Tona prode, kilogram niikad. :cool:

Ozbiljno ,ovo je njegova izjava potvrdio Boro Elcic.:D:D:cry::cry:
P 27.3 "Nek' se vojska protiv mene utabori, srce se moje ne boji; nek' i rat plane protiv mene, i tada pun sam pouzdanja"

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 24 maj 2017, 10:50

Sutra o aferi cener ?
Vidjecemo jesu li dosljedni zauzetom stavu od jucer da se svaki prestup od sada strogo kaznjava.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 24 maj 2017, 11:04

Cemu ovi napadi na sudiju iz Bijeljine? Nije sudija odlucio prvaka, nego Sarajevo :D
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 24 maj 2017, 11:10

U slučaju da HŠK „Zrinjski“ bude prvak, ceremnonija uručenja nagrada će biti u Mostaru, 28.05.2017. godine, u 21:00 sat;

U slučaju da FK „Željezničar“ bude prvak, ceremnonija uručenja nagrada će biti u Sarajevu, 28.05.2017. godine, u 19:15 sati.

Iz ove satnice mi se čini da se već zna ko je prva i to nije Zrinjski. Kao ekipa koja je prva u prvenstvu i igra kući, njihova dodjela bi trebala valjda da bude najrealnija... Bit' će ovo haman lud vikend. :kafa:
Samo Saraj'vo.

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 24 maj 2017, 11:18

PitarBordo je napisao/la:U slučaju da HŠK „Zrinjski“ bude prvak, ceremnonija uručenja nagrada će biti u Mostaru, 28.05.2017. godine, u 21:00 sat;

U slučaju da FK „Željezničar“ bude prvak, ceremnonija uručenja nagrada će biti u Sarajevu, 28.05.2017. godine, u 19:15 sati.

Iz ove satnice mi se čini da se već zna ko je prva i to nije Zrinjski. Kao ekipa koja je prva u prvenstvu i igra kući, njihova dodjela bi trebala valjda da bude najrealnija... Bit' će ovo haman lud vikend. :kafa:
čudno ovo izgleda
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 24 maj 2017, 11:22

Rigoletto je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:U slučaju da HŠK „Zrinjski“ bude prvak, ceremnonija uručenja nagrada će biti u Mostaru, 28.05.2017. godine, u 21:00 sat;

čudno ovo izgleda
Da je obrnuta satnica ili da je pehar negdje u Jablanici pa to je otprilike pola puta... Ovako... Pehar haman u Sarajevu ostaje cijelu utakmicu, iako klub iz Sarajeva i sa pobjedom nije garantovano prvak. Smrdi malkice.
Samo Saraj'vo.

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 24 maj 2017, 11:26

Tko dobi na konkursu za idejno rjesenje pehara za Kup i Prvenstvo, ima li gdje sire o tome ?
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 24 maj 2017, 11:27

PitarBordo je napisao/la:
Rigoletto je napisao/la:

čudno ovo izgleda
Da je obrnuta satnica ili da je pehar negdje u Jablanici pa to je otprilike pola puta... Ovako... Pehar haman u Sarajevu ostaje cijelu utakmicu, iako klub iz Sarajeva i sa pobjedom nije garantovano prvak. Smrdi malkice.
totalno bez ikakve logike, smrdi dobro
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 24 maj 2017, 11:29

Ovdje na forumu totalno kmecanje, kakva god odluka kmece iz svih tabora. Ima li u vama malo ponosa, da kazete mi smo zayebali stvar.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.