FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Samo Slavko da ostane, covjek je cilj ispunio koji smo, svi i navijaci i uprava. ispred njega postavili, a to je IZLAZAK U EVROPU. Vratite se svi tamo pred njegov dolazak i procitajte sta ste pisali. Kakav je to klub koji mijenja svaku polusezonu trenera, sta vam je. Uz par pojacanja od odbrane do napada, sa njim na klupi se moze fino odigrati u evropi, a vala i sljedeca sezona.
Ovaj je Kerili nesto u rodu.SlevinKelevra je napisao/la:Nase sapostenje
- Zeljeznicar -
- Sandokan87
- Kontakt:
Nasi ako sad smjene Petrovica i divedu nekog novog napravit ce ogroman korak nazad. Covjek je ispunio sve sto je obecao i sto sw ocekivalo. Spletom okolnosti izgubili smo bitku za trofeje. Ovu ekipu nebi mjenjao puno, vec samo zakrpio odlazak Lendrica, Stevanovica i jos nekih koji ce otici. Nadam se iskreno da ce bar 75% ove ekipe ostati na okupu jer konstantno rotiranje, dovodje.je i ozpustanje igraca ne vodi nigdje! SLAVKI PUNA PODRSKA
Željo je religija i život! Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja!!!
Malo im je glup i taj termin sjednice. Najbolje je da su to ostavili za ponedeljak. Sakupiti sve igrace,Slavka i sve clanove Uprave i onda vidjeti u cemu je problem. Ova ekipa nema timski duh. Oni jednostavno ne lice na tim i pravu ekipu. Slucajno ili ne i prosle sezone kada se pricalo da je Mulalic izgubio "kontrolu" nad svlacionicom oni su se ovako ponasali. U 3 utakmice su sjebali sve sto su napravili te polusezone.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
To je to!!! Još Hrapovića umjesto Šiljka, i možda i za Rusa neko mjesto i LS je naša!! Grupna faza naravno!!!Neandertalac je napisao/la:Hvala na komplimentu ali baš u tvojoj prvoj rečenici leži čitav problem, uzrok loših rezultata u Sportskom segmentu. Ne mogu ja reći ništa, ja nemam pojma. Plod slučajnosti ili da se malo bolje razumijem u fudbal, gledam nepristrano i ne moram pisati da bih se dodvorio pa sam bio u pravu za veliku većinu stvari u i oko kluba.TOJEMOJTIM je napisao/la:@Nea pa ako si već ingeniozan, daj baci nam konkretne odgovore na slj pitanja:
- ko bi trebao zamjeniti Petrovića (nemoj samo priče Željovac, zna šta je Željo i sl. ni Pep nije Bavarac, Bayern ima malo više legendi od Želje - pa uzeše njega, nisu Efenberga). konkretno: ime i prezime trenera kojeg treba dovesti (da je realno u smislu budžeta)
- Ko treba zamjeniti Ćenana, a da mu se nije nudilo već (Šabanadžović, Stanić). molim te za ime i prezime (2-3-4 ma koliko hoćeš prijedloga)
- da li si ponosan na činjenicu da nismo kupili ovu titulu, već pošten probali da je osvojimo (ne aludiram na bilo koju i bilo čiju titulu)? i da li je to pravi stav?
- ukoliko smatraš da ova uprava, sa očiglednim manama u smislu malog broja kvalitetnih ljudi, ne treba da nastavi da radi - koja ekipa ljudi bi bila najbolje rješenje da ih naslijedi (imena i prezimena, neki konkretan kriterij zašto su bolji)
ako nemaš odgovora osim Amar jedini zna, Ćenan pitar, bankari levati, legene kluba i sl - onda je sve jasno
volio bih da budeš konkretan i precizan.
nadam se tvom odgovoru
Ili da napravimo paralelu, Hajde da Misimovicu za Megamix predložimo kuhara neka bude direktor marketinga, automehaničar direktor prodaje a generalni može biti Kerla. Baš me interesuje kako bi to funkcionisalo.
Eh sada, pošto je forum za naglabanja da ti odgovorim.
Trener: Amar, Adžem, Odović... Ovdje ću se orijentisati čisto na naše snage koje bi promovisale mlade iz našeg Op jer nam je kasica već prazna pa nam to dođe kao pod moranje. Takođe, jako je bitno da imaju autonomiju koju Slavko nema niti je imao! Da smo sa tim načisto, dokaza je more ko hoće da vidi.
Ćenana što se mene tiče možeš i ti zamijeniti, nikakva tajna da mi se gadi činjenica kako je Pitar u prilici da pregovara i djeluje ispred FK Željezničar! Takođe ako gledamo kompetencije Ćenan ima vrhunsko klimanje glavom, nova verzija Dejana Nikolića, potrčko sa vezama u rangu malo starijih navijača a i oni vjerujem imaju bolja poznanstva. Kada je imenovan dotični je priznao da desetak godina utakmice nije pogledao, na funkciju scouta pa za nagradu SD. Zašto, neka nam to objasne u klubu.
Konkretno, za ovu funkciju imamo desetke imena a ja bi izdvojio Zubanovića. Ako već Ćenan može imati Markovića u timu, grebat se od komisija zašto dokazana legenda ne bi mogla. Ako ne Zuban, koji ima možda i najbolje veze od trenutnih menagera bliskih klubu a nikad nam ne bi naplatio igrača iz Olimpica i Člika kao neki, onda kako rekoh ima more provjerenih i školovanih ljudi.
Nemoj molim te samo pričati kako neće, svi bi oni željeli ali niko ne želi svoj ugled na kocku da stavlja pod uslovima da se mora povinovati odlukama uprave iako su one ponekad amaterske i nelogične. Jedan od razloga zašto neće npr jedan Šabanađović.
Poštenje. Suzdržat ću se jer smatram da sam dobro informisan a šutiti ću zbog Želje ne koristeći situaciju da kao neki blatim klub prozivajući ljude i radnje.
Ako mene pitaš ja bi prošle sezone završio Čelika a ove Krupu za punu šaku brade. Moje lično mišljenje.
Ne smatram da ova uprava treba otići ali smatram da moraju preuzeti odgovornost a prestati tražiti krivca u svima osim u svojim redovima. Moraju prestati ganjati neki inat kako "možemo i mi osvojiti titulu". Klub pati, u tome je problem. U ove dvije sezone zbog pogrešne ili nikakve politike kluba potrošeni su ogromni novci na neke gluposti čime se direktno naštetili klubu i njegovom ugledu. Sa narednim prelaznim dolazimo do cifre od 100 igrača, reci ti meni je li to normalno i zdravo? Šest, sedam trenera u dvije godine. Kakav rezultat možemo očekivati?
Znači da se razdvoji taj sportski i administrativni dio, svako u svojoj branši neka radi ono što najbolje zna.
Eto, možemo nastaviti ako nešto nije do kraja jasno.
Naši igrači kroz ligašku statistiku:
- Lendrić najbolji strijelac lige (18 golova u 31 utakmici)
- Kada gledamo ulaske sa klupe, Nikolić je peti najkorisniji igrač lige (2 gola i 1 asistencija)
- Miroslav je asistirao 4 puta Lendriću, dok Zeba Ivanu 3 puta asistirao
- Od 18 golova koje je Lendrić postigao, 13 golova je postigao kući, a 5 u gostima
- Najmlađi igrač kojeg smo koristili ove sezone u ligi je Žerić i to u pobjedi protiv Širokog od 2:0 (u tom trenutku je imao 18 godina i 4 mjeseca),a odmah iza njega je Mujagić u derbiju protiv pitara 1:1 (18 godina i 6 mjeseci)
- Miroslav je treći igrač u ligi po broju odigranih minuta (2686 minuta, propustio 104 minue),a šesti Lendrić (2671 minuta, propustio 119 minuta)
- Naš najmlađi debitant u ligi ove sezone je Muhamed Musa
- Siniša Stevanović je drugi igrač u ligi po broju kartona (11)
- Lendrić je izveo 2 penala u ligi (1 pogodio, a 1 promašio), dok je Križman izveo 1 i pogodio
- Vedran je skinuo 1 od 5 penala koji su izveli naši protivnici (odbranio Mešanoviću, neuspješan protiv Marina Popovića, Zorana Milutinovića, Marka Obradovića i Amera Bekića
- 3 igrača su nosila kapitensku ove sezone: Kosorić, Bekrić, Zeba
- Kjosevski je treći golman u ligi po broju clean sheetova (u 13 od 28 utakmice je uspio sačuvati svoju mrežu)
- Lendrić najbolji strijelac lige (18 golova u 31 utakmici)
- Kada gledamo ulaske sa klupe, Nikolić je peti najkorisniji igrač lige (2 gola i 1 asistencija)
- Miroslav je asistirao 4 puta Lendriću, dok Zeba Ivanu 3 puta asistirao
- Od 18 golova koje je Lendrić postigao, 13 golova je postigao kući, a 5 u gostima
- Najmlađi igrač kojeg smo koristili ove sezone u ligi je Žerić i to u pobjedi protiv Širokog od 2:0 (u tom trenutku je imao 18 godina i 4 mjeseca),a odmah iza njega je Mujagić u derbiju protiv pitara 1:1 (18 godina i 6 mjeseci)
- Miroslav je treći igrač u ligi po broju odigranih minuta (2686 minuta, propustio 104 minue),a šesti Lendrić (2671 minuta, propustio 119 minuta)
- Naš najmlađi debitant u ligi ove sezone je Muhamed Musa
- Siniša Stevanović je drugi igrač u ligi po broju kartona (11)
- Lendrić je izveo 2 penala u ligi (1 pogodio, a 1 promašio), dok je Križman izveo 1 i pogodio
- Vedran je skinuo 1 od 5 penala koji su izveli naši protivnici (odbranio Mešanoviću, neuspješan protiv Marina Popovića, Zorana Milutinovića, Marka Obradovića i Amera Bekića
- 3 igrača su nosila kapitensku ove sezone: Kosorić, Bekrić, Zeba
- Kjosevski je treći golman u ligi po broju clean sheetova (u 13 od 28 utakmice je uspio sačuvati svoju mrežu)
- Neandertalac
- Kontakt:
Hvala kolega Monci što se slažete. Uzet ću vas u razmatranje za zapadno tržište.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Loš timing pisanja saopštenja od strane uprave. Na žalost. Saopštenje je trebalo pisati nakon tekme sa Širokim, uz veliki naslov "OVO ŽELJI NE TREBA!!!!"
Pazite kako su konkurenti namazani (pitarski savez-sudijska organizacija+ Mađari tj Beus) i do kojih granica ide njihovo razmišljanje. Najmjerno su svirani penali Želji, da bi ga se napadalo iz svih oružja, i da bi se na kraju pričalo kako se i nama šilji....ništa manje nego njima, a oni pola para koje će u LS zaraditi već potrošili...fakat smo naivni kao djeca neka...
Pazite kako su konkurenti namazani (pitarski savez-sudijska organizacija+ Mađari tj Beus) i do kojih granica ide njihovo razmišljanje. Najmjerno su svirani penali Želji, da bi ga se napadalo iz svih oružja, i da bi se na kraju pričalo kako se i nama šilji....ništa manje nego njima, a oni pola para koje će u LS zaraditi već potrošili...fakat smo naivni kao djeca neka...
Ofiran si zemljače. Pod maskom velikog Željovca guraš ovdje šta ti se kaže. Meni ne možeš u to budi siguran.
- Neandertalac
- Kontakt:
Ma smiješan si. Pun mi je qurac te vaše priče, čim vam se ne sviđa nešto i ne igra se po vašem optužbe sa dna kace bljuvotina i idiotluka!Monci je napisao/la:Ofiran si zemljače. Pod maskom velikog Željovca guraš ovdje šta ti se kaže. Meni ne možeš u to budi siguran.
Nađi šta sam loše za klub rekao, Mudrac!
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Monci je napisao/la:Loš timing pisanja saopštenja od strane uprave. Na žalost. Saopštenje je trebalo pisati nakon tekme sa Širokim, uz veliki naslov "OVO ŽELJI NE TREBA!!!!"
Treba biti realan i reci da su nas sudije najvise pripazile ali daleko najvise, kad se samo sjetim sta sve ljudi nisu svirali protiv nas kuci protiv pitara na strani protiv Slobode i na strani protiv Zrinjskog sve cisti penali koji bi nas davno odmakli od titule zato nemoj te braco pricati o nekakvim stimaljkama tu se trebamo poklopiti i reci onom debi Petrovicu da nije znao ni sa sudijama da napadne i iskoristi nase guranje kroz ligu.
Neandertalac je napisao/la:Ma smiješan si. Pun mi je qurac te vaše priče, čim vam se ne sviđa nešto i ne igra se po vašem optužbe sa dna kace bljuvotina i idiotluka!Monci je napisao/la:Ofiran si zemljače. Pod maskom velikog Željovca guraš ovdje šta ti se kaže. Meni ne možeš u to budi siguran.
Yebe te buraz to što znaš da ja nisam dio niti kluba, niti lobotomije, niti insajdera, niti bilo koga. Lijepa vlastita pamet, gledanje stvari svojim očima i neovisnost od bilo koga.
Da ti iskreno kažem, za mnogo toga si u pravu, za mnogo i nisi, samo preofirno guraš te svoje konsultante, i bar ja te ne mogu nikada doživjeti kao nekoga ko kritikuje, ali i piše dobro u korist Želje, jer ti to ne radiš. Drugi su tvoji razlozi...
I ne loži se bezveze, razogavarmo samo buraz...
Ja koliko znam on je igrao i za nas.Neandertalac je napisao/la:Tojemojtim@
Oda je bio najbolji kojeg smo imali pored Amara. Meni dosta i radije biram njega nego avanture sa Marinovićem itd. Pa onda Oda je u potpunosti afirmisao neke od naše djece, sa troduplo manjim budžetom oteta mu titula i u europi extra rezultat. Svi znamo šta se desilo kada su se upetljali u rad struke.
Koliko vidim u dosta toga se slažemo samo taj dio oko Ćenana i Željovaca.
Pazi, 96 godina postoji klub i mi nemamo ili nismo sposobni da nađemo Željovca koji je školovan, stručan, voljan da radi? Nekako mi teško povjerovati u to care, baš nikako moj ograničeni um ne može da svari zašto nemamo ne jednog nego više njih u i oko kluba.
Zašto Željovac? Pa jer zna šta treba bolje nego ljudi strane, poznaje klub, navijače, ima ugled, obavezu.
A normalno da sam se naklatio Ćenanu, ne mogu ti opisati koliko me vrijeđa sama pomisao da nam je Pitar SD.
Pitar!
Pitar!
Pitar!
Pitar!
Pitar!
...
![]()
Još Pitar koji blage veze nema sa ovim poslom, da je on neko provjereno ime, ima rezultate pa hajde, možda bi i svario, ovako fuj!
- plavousrcu
- Kontakt:
Niko se ne pocesa na ovaj post, a trebali bismo. Vecina nas je bila nezodovoljna Odovicem, Mulalicem, Kosticem i sad Petrovicem. Vecina nas je dizala palac gore prije njihovog imenovanja. Mozda je do nas, mozda i do ljudi koji ih biraju. Ne moze uvijek biti do igraca i trenera iako su treneri ti cija je glava uvijek prva na panju.narodniheroj je napisao/la:I sad se ko lafo postavlja pitanje jeli Slavko za Želju ili nijekakvo spinovanje i bježanje od stvarnosti
![]()
Kakav Slavko i qrac najobičnija brojka u statisci dolazaka i odlazaka u Želju evo dvije godine. Preko 80 igrača ako uzmemo i rok koji slijedi, 5 trenera i raznih pomoćnika a ni jednu sezonu nisu dohvaćeni ciljevi koje smo sebi postavili. Eto kad otjeramo Slavku sve će nam biti med i mlijeko , opet ćemo godinu dana palamuditi i po forumima bacati smajliće klanjačena spomen kolko smo zaradili na raskidima ugovora i na objašnjenja kako recimo Ivetić nije dnk za Želju jer je pakaš ko čo'jek.
Fujjjjjjjjjjjjjj smradovi jadni, napravićete od Želje prosjećnu PL ekipu koja će biti prepoznatljiva po pisanju saopštenja svako drugo kolo i nanositi dodatnu štetu ugledu kluba koji je do vašeg dolaska postavljao standarde i nabijo komplekse svima redom. Pobacajte se sa avaza nesposobnjakovići i luzeri. Da sam ja bio na čelu kluba zadnja 3 kola bih garantovano završio titulu, luzeri.
- Neandertalac
- Kontakt:
Daj te moje razloge, neka svi znaju! Evo ja te molim fino, neka znaju svi, raskuj me pa da više riječ ne napišem.Monci je napisao/la:Neandertalac je napisao/la:Ma smiješan si. Pun mi je qurac te vaše priče, čim vam se ne sviđa nešto i ne igra se po vašem optužbe sa dna kace bljuvotina i idiotluka!Monci je napisao/la:Ofiran si zemljače. Pod maskom velikog Željovca guraš ovdje šta ti se kaže. Meni ne možeš u to budi siguran.
Yebe te buraz to što znaš da ja nisam dio niti kluba, niti lobotomije, niti insajdera, niti bilo koga. Lijepa vlastita pamet, gledanje stvari svojim očima i neovisnost od bilo koga.
Da ti iskreno kažem, za mnogo toga si u pravu, za mnogo i nisi, samo preofirno guraš te svoje konsultante, i bar ja te ne mogu nikada doživjeti kao nekoga ko kritikuje, ali i piše dobro u korist Želje, jer ti to ne radiš. Drugi su tvoji razlozi...
I ne loži se bezveze, razogavarmo samo buraz...
Kako mogu biti i nebiti u pravu, ne kontam.
Hajde fino pričamo, ne zamjeri za naglu reakciju prouzrokovanu tvojim etiketiranjem koje ću uzeti kao nenamjerno, ovaj put.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Naravno!!! Samo ja znam da mi sa tim suđenjem nemamo ništa!!! Pa jbt ima li logike da štelimo sudije, ofiramo se, i onda ne završimo onda kada je najbitnije?SaboBabo je napisao/la:Monci je napisao/la:Loš timing pisanja saopštenja od strane uprave. Na žalost. Saopštenje je trebalo pisati nakon tekme sa Širokim, uz veliki naslov "OVO ŽELJI NE TREBA!!!!"
Treba biti realan i reci da su nas sudije najvise pripazile ali daleko najvise, kad se samo sjetim sta sve ljudi nisu svirali protiv nas kuci protiv pitara na strani protiv Slobode i na strani protiv Zrinjskog sve cisti penali koji bi nas davno odmakli od titule zato nemoj te braco pricati o nekakvim stimaljkama tu se trebamo poklopiti i reci onom debi Petrovicu da nije znao ni sa sudijama da napadne i iskoristi nase guranje kroz ligu.
Iz saveza je info da su sudije po nečijim direktivama ofirno navlačili za nas, kako bi i drugim dali alibi da to rade. Pa pročitaj saopštenje Zrinjskog tu ti je objašnjenje ovoga što pišem.. Pisao je Braco za Beusa, to je ZLO NAJVEĆE!!!! Naravno pogurano od strane smetljara koji nam se sada smješkaju iza ćoška...i naslađuju...
da se malo nasmijemo nasoj muci

"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Daj ba 100 puta je napisano, više se svi ponavljamo i peglamo raju. Zna se gdje i sa kim sjediš i kahvenišeš. i ne bih više na tu temu. Dozvoli da ako ti imaš pravo da guraš nekog ja napišem da se ne slažem sa tim. To ne znači da sam za ove trenutne, ali nisam ni za Amara i tu ekipu.Kontaš?
Drug mene ne zanimaju te teorije zavjere a ako i postoje zasto mi to nismo iskoristili a sad cu ti reci zasto nismo, nismo jer imamo smijesnog trenera kojem treba dati nogu pod hitno.Monci je napisao/la:Naravno!!! Samo ja znam da mi sa tim suđenjem nemamo ništa!!! Pa jbt ima li logike da štelimo sudije, ofiramo se, i onda ne završimo onda kada je najbitnije?SaboBabo je napisao/la:Monci je napisao/la:Loš timing pisanja saopštenja od strane uprave. Na žalost. Saopštenje je trebalo pisati nakon tekme sa Širokim, uz veliki naslov "OVO ŽELJI NE TREBA!!!!"
Iz saveza je info da su sudije po nečijim direktivama ofirno navlačili za nas, kako bi i drugim dali alibi da to rade. Pa pročitaj saopštenje Zrinjskog tu ti je objašnjenje ovoga što pišem.. Pisao je Braco za Beusa, to je ZLO NAJVEĆE!!!! Naravno pogurano od strane smetljara koji nam se sada smješkaju iza ćoška...i naslađuju...