FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

tuzlak1987
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 maj 2017, 23:49

Jest da nije fudbal vec kosarka ali treba reci da je Jedinstvo pobjednik omladinske lige BIH u kosarci. Vecina ne zna za onu Brcaninovic, 99 godiste, ima potencijala da zaigra u WNBA za par godina, potpisala na ljeto za Galatasaray pa onda raskinula ugovor i ipak ostala ovdje ovu sezonu.

Daje po 40-50 poena nekada u seniorskoj ligi, a prosjek joj je negdje 30. I iako imaju takvu igracicu nasi nisu mogli da sklepaju ekipu i osvoje tu ligu. Stvarno smijesno kakav smo mi grad, uvijek ima neki talent i napravi se uspjeh do juniorske kategorije ali onda dalje kada dodje profesionalni sport nismo sposobni jednom u 15 godina da napravimo ekipu za 1. mjesta.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 23 maj 2017, 00:08

katarakta je napisao/la:slikaimage upload no compression
:damn:
De ba prvo da rijesimo zastavice i mreze na Tusnju, yebo titulu. Ne igra se fudbal zbog toga.

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 23 maj 2017, 00:29

Ja se nadam da ce zamjene za Subica,Merzica,Efendica,Veselinovica,Ordagica biti adekvatne i prava pojacanja,a ne brojno stanje. Prikljuciti odmah stopera iz Juniora Muratovic Salkic te napadaca dovesti pod hitno,cak i opcija povratka Ahmetovica kojem istice ugovor.
Ako bi dosao Rustemovic kako se prica bilo bi odlicno,te umjesto Ordagica Rahmanovic sigurno da nema razloga za brigu.
Trener je taj koji mora da uigra ekipu koja djeluje na terenu jako,mocno, bez obzira na pojedinacne mane,sto nas nije bas krasilo na proljece ili jeste ali na momente. Zilkic Kalezic Grahovac Tandir ispod nasih oceivanja,pa sad ili je do nasih ocekivanja ili do njihove kvalitete realne vidjet cemo ubrzo.
Kako god bilo ide se dalje,a volio bi da nedelju Sloboda odigra za sebe iskljucivo jer niti Zeljo niti Zrinjski nisu od nas nista zasluzili
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 23 maj 2017, 00:32

Hitman22 je napisao/la:Ja se nadam da ce zamjene za Subica,Merzica,Efendica,Veselinovica,Ordagica biti adekvatne i prava pojacanja,a ne brojno stanje. Prikljuciti odmah stopera iz Juniora Muratovic Salkic te napadaca dovesti pod hitno,cak i opcija povratka Ahmetovica kojem istice ugovor.
Ako bi dosao Rustemovic kako se prica bilo bi odlicno,te umjesto Ordagica Rahmanovic sigurno da nema razloga za brigu.
Trener je taj koji mora da uigra ekipu koja djeluje na terenu jako,mocno, bez obzira na pojedinacne mane,sto nas nije bas krasilo na proljece ili jeste ali na momente. Zilkic Kalezic Grahovac Tandir ispod nasih oceivanja,pa sad ili je do nasih ocekivanja ili do njihove kvalitete realne vidjet cemo ubrzo.
Kako god bilo ide se dalje,a volio bi da nedelju Sloboda odigra za sebe iskljucivo jer niti Zeljo niti Zrinjski nisu od nas nista zasluzili
Šoping kraljica? :urnebes: :urnebes:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 23 maj 2017, 00:53

Pa ja,cuj Rustemovic,i kompanija..
Oni od nas uvjek najbolje pokupe,i to dzaba,a mi njihove otpatke,naravno... :roll:
Ma pokusati zadrzati 7-8 igraca sadasnjih,dovesti 4-5,pokusati,i ostalo juniorima popuniti i zdravo...
Ima igraca solidnih,jeftinih,u Olimpiku koji ispada,Travniku,Bratstvu,Zvijezdi,pokusati barem njih mozemo uzeti,sklepati solidnu ekipicu pa neka na 7 sa dva ubodes ili jednim,da se dokaze,dobro je...Spram finansija jbg...a svaki ce ako bude redovna primanja imao,radije u PL,nego federalnu.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 maj 2017, 00:59

Po meni su Rustemovic i Rahmanovic igraci odlicni za nas, cak mi izgleda to previse odlicno da bi mi njih uspjeli dovesti. To bi bio podvig kada bi uspjeli dovesti takva dva igraca u Slobodu sada trenutno..

Tako da iskreno ne vjerujem da smo mi konkurentni za njihovo dovodjenje.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 23 maj 2017, 07:42

solinas je napisao/la:Pa ja,cuj Rustemovic,i kompanija..
Oni od nas uvjek najbolje pokupe,i to dzaba,a mi njihove otpatke,naravno... :roll:
Ma pokusati zadrzati 7-8 igraca sadasnjih,dovesti 4-5,pokusati,i ostalo juniorima popuniti i zdravo...
Ima igraca solidnih,jeftinih,u Olimpiku koji ispada,Travniku,Bratstvu,Zvijezdi,pokusati barem njih mozemo uzeti,sklepati solidnu ekipicu pa neka na 7 sa dva ubodes ili jednim,da se dokaze,dobro je...Spram finansija jbg...a svaki ce ako bude redovna primanja imao,radije u PL,nego federalnu.
Ajmo biti realni.prvo reprogram i dugovi.to je prioritet.nema nama mira dok to ne odradimo...
Pricamo o pojacanjima a znamo da nema love..da nas dugovi guse iz godine u godinu...
Kakva pojacanja..

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 maj 2017, 09:24

Sariel je napisao/la:
solinas je napisao/la:Pa ja,cuj Rustemovic,i kompanija..
Ajmo biti realni.prvo reprogram i dugovi.to je prioritet.nema nama mira dok to ne odradimo...
Pricamo o pojacanjima a znamo da nema love..da nas dugovi guse iz godine u godinu...
Kakva pojacanja..
Kakav ba reprogram! Dok se isplati 80% nas bolesnika na Tusnju ce biti rahmetlije. :urnebes:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 23 maj 2017, 09:31

Pa to nam je obaveza i omca oko vrata..
Ako mislimo da klub ozdravi i stane na zdrave noge to je prioritet.
I transparentnost u radu..
Kakva prica o pojacanjima ko ce to platit?

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 23 maj 2017, 09:43

Mi da smo neki mentalitet,napravili bi akciju od jula do decembra,otvorili namjenski racun za porezni dug,sa kojeg bi se jednom u 6 mjeseci automatski skidalo i prebacivalo poreznoj,napraviti racun u ime kluba,ali sa kojim klub nema nista,niti bilo ko,samo banka....pa bi onaj dao,100,onaj 20,neko marku,akciju napraviti,animirati raju...pa neka 10 000 ljudi za 6 mjeseci,u prosjeku ubaci 10 maraka eto ti 100 000...krenuti od necega....poceti...ali uvjek ima pacijenata,pa kazu,pihh i sta ce klub sa 100 000...kap u moru....pa kap po kap.....100 000 duga manje....Ali mi smo generalno kur.ac od mentaliteta....neka da UO,neki novi Husic,kojeg cemo opet i njega pljuvati jer baca u bunar bez dna...nekog novog macka kojeg cemo prozivati...samo nemoj nas....bogati....nemamo kada...
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 23 maj 2017, 09:46

samo sto ce kod nas raja i to ismijati.

zlatnakoka
Kontakt:

Post Postao/la zlatnakoka » 23 maj 2017, 10:24

"- Ovo saopćenje nije alibi za slabe igre u posljednjih nekoliko utakmica, nego ukazivanje na očigledne nepravilnosti i propuste koji se dešavaju - kažu iz Željezničara.

- Nevjerovatno je da se pitanje državnog prvaka rješava jednom nepoštenom sudijskom odlukom u korist Zrinjskog u 94. minuti utakmice. Ono što sigurno očekuje sportska javnost u BiH je da adekvatno reaguju odgovorni u NFSBiH, ali smatramo da o svemu trebaju biti upoznate i institucije UEFA-e, pa ćemo se zbog toga direktno obratiti krovnoj evropskoj asocijaciji. U tom kontekstu nemoguće je ignorisati činjenicu da se u slučaju sudijskih grešaka na utakmicama našeg tima djelovalo ekspresno. I nije ovo prvi put da se dešavaju ovakve stvari, dovoljno se sjetiti 2014. godine i načina na koji je tada Zrinjski stigao do presudne pobjede u duelu protiv Olimpica i na kraju osvojio titulu, a neke stvari isplivale na površinu u "aferi cener" - poručeno je iz tima sa Grbavice.

- Osim toga, kako to da fudbaleri Zrinjskog već slave titulu prvaka BiH, da li to znači da je i ishod utakmice u Mostaru Zrinjski – Sloboda već poznat? Po nama, nema unaprijed dobijenih utakmica, neovisno o kvalitetu protivnika. Stoga želimo da vjerujemo da će se u posljednjem kolu na fer i sportski način riješiti pitanje novog prvaka BiH te da će ekipa uvijek rječitog trenera Vlade Jagodića na travnjaku stadiona Pod Bijelim brijegom odbraniti sopstveno dostojanstvo i boriti se časno i pošteno - saopćeno je.

- FK Željezničar se zalaže za jednake uslove poslovanja i takmičenja svih klubova u BiH jer samo na taj način možemo ostvariti napredak i napraviti značajniji iskorak u evropskim takmičenjima i zbog toga ćemo cijeli slučaj prijaviti prijaviti institucijama N/FSBiH i UEFA, ali i pozvati nadležne državne organe da ispitaju sva ova dešavanja - zaključeno je u saopćenju."
Lijepim ovdje jer se tiče i nas.
1. Nisu ukazivali na očigledne nepravilnosti u barem 5 od 10 utakmica LzP koje su išle njima u korist.
2. Nevjerovatno je da se pitanje državnog prvaka pokušalo riješiti mnogo višim brojem nepoštenih sudijskih odluka u korist selje.
3. Nisu se dostojanstveno borili na Tušnju u 3 od 5 utakmica LzP, niti u jednoj gostujućoj, a sad kao očekuju nešto
4. :lol: :lol: :lol: :sick:

Oni mislim opet od nas mogu očekivati poštenu utakmicu, ne sklanjanje sa gola i slično. Ja sam jedan od onih koji ne krive selju što smo mi ispali. Oni su tu svoj obraz dodatno zaprljali. Ali ovo saopštenje je u najmanju ruku degutantno od ovog kluba.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 23 maj 2017, 10:26

ma nase je odigrat posteno pa ko bude bolji i u trenutku spremniji i spretniji nek pobijedi..
niposto ko oni u trebinju odigrat supacki...
vidite koliko je karma losa kucka,vrati se kad tad..
nk saopcenje :urnebes: kakvi ublehari mati mila :rol:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 maj 2017, 10:43

Ako nasi uzmu dole bod neka pomru svi. Toliko.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 23 maj 2017, 10:44

tuzlak1987 je napisao/la:Ako nasi uzmu dole bod neka pomru svi. Toliko.
:rol:
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 23 maj 2017, 10:45

dabogda mi pobijedili zrisnjki i titulu im iz ruku izbili..
**** te i zeljo i sarajevo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 maj 2017, 10:49

Sariel je napisao/la:
dabogda mi pobijedili zrisnjki i titulu im iz ruku izbili..
**** te i zeljo i sarajevo.
I ja kazem ebes i Zelju i Sarajevo i Zrinjski.

Ali ipak neka Zeljo ne osvoji nista, znali su nam smjestiti u Trebinju. Sada je nasa moralna duznost prema Slobodi da oni nikada vise nista ne osvoje dok Sloboda igra ovu ligu.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 23 maj 2017, 10:51

cuj zrijnskom pustit..
**** ti zivot, i sve.-.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 23 maj 2017, 10:55

Nama ova utakmica nije od nikakvog značaja, kao što ni njima nije bila u Trebinju. Što nisu dobili Sarajevo prošlo kolo? Sve su sami sebi krivi :kafa:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

zlatnakoka
Kontakt:

Post Postao/la zlatnakoka » 23 maj 2017, 10:57

Aerials je napisao/la:Nama ova utakmica nije od nikakvog značaja, kao što ni njima nije bila u Trebinju. Što nisu dobili Sarajevo prošlo kolo? Sve su sami sebi krivi :kafa:

Baš to.
Al hajd nek ima i Tandir nekog da se uzda u njega.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Napapijri i 1 gost.