FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
ma ja istog trenutka napustam sve, nek ide sve u tri lijepe ha fuzija ha omladinski klu i zamrzavanje..
nisam vise ni mlad da ocnem ispocetka **** sve..
ebo vas ta prica.
nisam vise ni mlad da ocnem ispocetka **** sve..
ebo vas ta prica.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Najsmesniji su mi ovi sto pokusavaju raji da nametnu nesto, kao sta ce vam fudbal zbog uspjeha i trofeja pratite ga onako. Ispade kao raja kriva na kraju jer su se nasi istaknuti navijaci prodali ko Moldavske kurave.
Nisu ovo devedesete vise ili napravi gotivu ili onda nemoj kritikovati ljude bezveze sto ne dolaze na utakmice.
Nisu ovo devedesete vise ili napravi gotivu ili onda nemoj kritikovati ljude bezveze sto ne dolaze na utakmice.
ja ti smijesan jel?tuzlak1987 je napisao/la:Najsmesniji su mi ovi sto pokusavaju raji da nametnu nesto, kao sta ce vam fudbal zbog uspjeha i trofeja pratite ga onako. Ispade kao raja kriva na kraju jer su se nasi istaknuti navijaci prodali ko Moldavske kurave.
pa dobro vidicemo ko ce se smijat..
nasi su se igraci uvijek prodavali vecim klubovima u okruzenju.. i uvijek odlazili,to nesto novo jeli??
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa zato nam i jest pola grada navijalo za Partizan prijeSariel je napisao/la: nasi su se igraci uvijek prodavali vecim klubovima u okruzenju.. i uvijek odlazili,to nesto novo jeli??
Ljudi ne zele sada u ovoj novoj drzavi u 21. vijeku da nas gaze Zeljeznicar, Zrinjski i Sarajevo. Svako zeli da se nesto pitamo i to je to sto je bolno ljudima. Kod Azmira je se u roku od 3 godine ta situacija obrnula, postali smo im ravnopravni na terenu. Sada pola godine nakon sto je otisao vec smo inferiorni na terenu.
da i zato umjesto da idemo na tusanj, mi naivjamo za juve real il tako ko ti za sarajevo?tuzlak1987 je napisao/la:Pa zato nam i jest pola grada navijalo za Partizan prijeSariel je napisao/la: nasi su se igraci uvijek prodavali vecim klubovima u okruzenju.. i uvijek odlazili,to nesto novo jeli??![]()
Ljudi ne zele sada u ovoj novoj drzavi u 21. vijeku da nas gaze Zeljeznicar, Zrinjski i Sarajevo. Svako zeli da se nesto pitamo i to je to sto je bolno ljudima.
smijesan si,znas to vec..
p.s i je bem ti uciteljicu ne kaje se "je se"...
- tuzlak1987
- Kontakt:
Znam ovih sto navijaju i za Hajduk, Partizan, Zvezdu. I oni svi prate LP i navijaju za Real, Milan, United, Juventus. U tome uopste nije nas problem.
Nas problem je sto bar u BIH 20 godina bez ikakvog trofeja samo stvara podsmjehe kod ljudi u gradu, kada nekom spomenes Slobodu u gradu to je sinonim za neuspjeh i javasluk. Kada pocnemo pobjedjivati biti ce i ljudi. Ako budemo gubili ljudi ce pratiti uspjesnije ekipe.
Nas problem je sto bar u BIH 20 godina bez ikakvog trofeja samo stvara podsmjehe kod ljudi u gradu, kada nekom spomenes Slobodu u gradu to je sinonim za neuspjeh i javasluk. Kada pocnemo pobjedjivati biti ce i ljudi. Ako budemo gubili ljudi ce pratiti uspjesnije ekipe.
mi nemamo trofeja vec evo sace 100 godina..tuzlak1987 je napisao/la:Znam ovih sto navijaju i za Hajduk, Partizan, Zvezdu. I oni svi prate LP i navijaju za Real, Milan, United, Juventus. U tome uopste nije nas problem.
ako pricas o sportskom drustvu,onda si profulo temu..ok?
opet ti je prica ****..
znas..
ljudi prate sve utakmice,gledas citas na fejsu komentare,po gradu djeca hodaju u tim dresovima, malo sutra po gradu, nekad i na tusanj dodju u dresu bajerna, mancestera,juveta
igrali smo ligu za pravaka ,bili smo konkurentni, u to 5...
da ti pricam o posjetama nasih staraca,kad je sloboda i izlazila iz lige???uostalom pitaj i ti svog ako je bio tu i iso...st je tad bio problem?
islo se uzivo gledat..nije se gledalo ko je uprava,koliko se para potrosilo..
80tih su djeca vecinom tih oficira jna i profesora doslih u tz sa svih strana navijala za te klubove..a dosta ovih podanika prihvatilo igru..
isti slucaj je i dan danas,. samo sto umjesto jna oficira imas satelitske antene,a podanicki mentalitet se nije puno promijenio..
Prije nije bilo ni prenosa, a ljudi su bili više zagrijani za sport svakako. Danas je ljudima mrsko doći, a roditelji nisu naučili djecu na vrijeme da idu gledati utakmice pa sad omladinu to i ne zanima. Pored toga, ljudima je dosta gledanja prosjeka i jada, patnje, stalnih "gubljenja" finala, pranja para preko kluba, dugova, kriminalnih radnji i sličnih stvari. Ne mogu da ne postavim pitanje, ja stvarno nisam primijetila možda se i varam, ali dolaze li djeca iz OP da gledaju utakmice? Je li im džaba ulaz, ako nije zašto nije? Zašto im se ne "naredi" da se umjesto jednog treninga gleda utakmica? Staviti popust na roditelje djece koja treniraju u OP, za žene i djecu džaba ulaz, transparentnost u radu i eto posjete.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.
pazi djeca su mali ljudi ali cista srca..Aerials je napisao/la:Prije nije bilo ni prenosa, a ljudi su bili više zagrijani za sport svakako. Danas je ljudima mrsko doći, a roditelji nisu naučili djecu na vrijeme da idu gledati utakmice pa sad omladinu to i ne zanima. Pored toga, ljudima je dosta gledanja prosjeka i jada, patnje, stalnih "gubljenja" finala, pranja para preko kluba, dugova, kriminalnih radnji i sličnih stvari. Ne mogu da ne postavim pitanje, ja stvarno nisam primijetila možda se i varam, ali dolaze li djeca iz OP da gledaju utakmice? Je li im džaba ulaz, ako nije zašto nije? Zašto im se ne "naredi" da se umjesto jednog treninga gleda utakmica? Staviti popust na roditelje djece koja treniraju u OP, za žene i djecu džaba ulaz, transparentnost u radu i eto posjete.
njih ne interesira uprava,pare,liga,protivnik..
njih odvedes i oni upijaju ko spuzve..
instant znas voli il ne voli.. a rijetko koji ne zavoli..
znaci ti ko roditelj biras, hoces li mu kuiti dres reala, il ga odvest na tusanj, dijete ce prihvatit svakako..u vecini slucajeva..cak i curice zanimljivo..
ima djece i koja treniraju i budu na tribini..stalno..
abd zelim vam svima od srca da postanete roditelji,zdravlja i srece, pa ko je navucen na fudbal nek isproba..
ako ti sipas negativu, i ne interesuje te, nece ni tvoje dijete interesovat sto posto..
ja se ko sad sjecam kad je mene stari prvi put odveo na utakmicu..nemam pojma s kim smo igrali,kamoli rezultta, premlad,,al ono sto mi s urezalo, taj osjecaj zadovoljstva i ljepote,ko da je nova godina, i rodjendan, i polazak na more odjednom...i to mi je ostalo urezano, i isto sam uradio s svojim sinom...
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Ja provrtim dosta raje i necete vjerovat al bruka svijeta kao sto kaze tuzlak ponovno sa podmijehom prica o Slobodi.....ili ne prica nikako.... jednostavno ne mozes ga natjerati na tu temu uopste....ono što se mukotrpno gradilo 3 godine uz uspjehe i ogromna ulaganja razjebano je za pola godine...
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ja cu pratiti kakva god da bude, sada kada budu sezonske ide sezonska sigurno bez obzira kakvi igraci ili uprava bili. Ali je cinjenica da nisu svi isti i da nas nece biti 500 sa sezonskim. Moze se meni objasniti da pratim jer ja razumijem i jednu i drugu stranu i sta pricaju ali vecini ljudi koji nisu zaludjenici u Slobodu to nece proci i oni u ovoj situaciji nece biti zainteresovani da dolaze jbg.
jebte gledam i slusam ovu mladju raju, kazu nemas sta gledat, pa bog vas progledo,ja sam upamtio veliku cetvroku ex u lige..nisam jedini naravno..
haloo pa nema sad ekipe ni slicne po kvalitetu,zanimljivosti, ma nicemu..
haloo pa nema sad ekipe ni slicne po kvalitetu,zanimljivosti, ma nicemu..
Upravo o tome ti i pričam, roditelji nisu vodili djecu na tribine kad je trebalo, rijetko ko će sa svojih 20 godina zavoljeti toliko koliko bi zavolio da ga je otac, brat vodio, pa da je čak društvo vuklo sa sobom opet bi bilo dobro. Dijete je to, zavoli lako, još ko ide na gostovanja pa da ga povede nekad to je doživljaj, zavolio bi klub više od sebe.
Eto predlažem ovu ideju da djeci iz OP bude džaba ulaz ako već nije, sigurno će nekad neki roditelj htjeti doći sa djetetom, htjet će neki drugar da isto dođe, tako se stvara publika. Neće to biti odma' drastična razlika, ali za par godina dok ta djeca narastu to bi bilo drugačije. Problem je nama i što je sve manje djece u gradu, a ova omladina, recimo studenti, oni opet ne navijaju jer ih bruku ima iz drugih mjesta i ne navijaju nažalost za nas, i tu je problem jbg.
Eto predlažem ovu ideju da djeci iz OP bude džaba ulaz ako već nije, sigurno će nekad neki roditelj htjeti doći sa djetetom, htjet će neki drugar da isto dođe, tako se stvara publika. Neće to biti odma' drastična razlika, ali za par godina dok ta djeca narastu to bi bilo drugačije. Problem je nama i što je sve manje djece u gradu, a ova omladina, recimo studenti, oni opet ne navijaju jer ih bruku ima iz drugih mjesta i ne navijaju nažalost za nas, i tu je problem jbg.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ovu manju djecu je tesko istjerati iz kuce, a kamoli na utakmice. Senad da im stavi citavu sezonu besplatan ulaz njih ne bi bilo
E eto bio bi bas gotivan potez, svako do 14 godina besplatan ulaz pa da vidimo. Jedino ova djeca koja zive u naseljima oko stadiona vole da dolaze, imaju nekako usadjeno to jer su rasli pored Tusnja.
E eto bio bi bas gotivan potez, svako do 14 godina besplatan ulaz pa da vidimo. Jedino ova djeca koja zive u naseljima oko stadiona vole da dolaze, imaju nekako usadjeno to jer su rasli pored Tusnja.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 22 maj 2017, 11:43, ukupno mijenjano 1 put.
Dajte ba ljudi prestanite prosipat šuplju i pomozite, svako na svoj način. Dobili ste priliku makar u vidu onog maila da iznesete svoje ideje i vi i dalje samo prosipate demagogiju i dijelite se, tako dodatno tjerate raju sa stadiona. Ubo je zlajci jednom ovdje i skidam mu kapu zbog toga, mrsko vam da dignete dupe, lakše se prosipat po forumu. Neka i tog petog-šestog mjesta još sezonu-dvije ako će se riješiti neki tekući problemi i ako ćemo zagrist prema vrhu nakon toga, al' dignite se malo i pogurajte jbg. Kad bi se i gasili, 70-80% vas bi gledalo mirno.
Usloviš ga nečim oko treninga
ko ne dođe slijedi mu ta i ta kazna, ili lagano u terminu utakmice staviš trening, a djecu umjesto na pomoćni, prebaciš na tribine
sve se to da riješiti.
A Mramore 2012.-te je 100% ljudi gledalo mirno kako klub neminovno ide u ambis, dok se jedna individua ne pojavi. Pa šta su uradili oni koji su morali i koji su trebali, i koji su se predstavljali ispred Slobode?
Šta bolan mi da uradimo?
Evo ti cvaja mjesečno i dosta od mene.
Šta bolan mi da uradimo?
Evo ti cvaja mjesečno i dosta od mene.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Ako ko moze pomoci slobodi to smo mi, navijači. Uprave će se mjenjati, sa mačkom ili azmirom ili bez njih, mi bolesnici ostajemo na stadionu.NKMramor je napisao/la:Dajte ba ljudi prestanite prosipat šuplju i pomozite, svako na svoj način. Dobili ste priliku makar u vidu onog maila da iznesete svoje ideje i vi i dalje samo prosipate demagogiju i dijelite se, tako dodatno tjerate raju sa stadiona. Ubo je zlajci jednom ovdje i skidam mu kapu zbog toga, mrsko vam da dignete dupe, lakše se prosipat po forumu. Neka i tog petog-šestog mjesta još sezonu-dvije ako će se riješiti neki tekući problemi i ako ćemo zagrist prema vrhu nakon toga, al' dignite se malo i pogurajte jbg. Kad bi se i gasili, 70-80% vas bi gledalo mirno.
ja bi predlozio da se nama bolesnicima odvoji dio tribine, da se numeriše i da nam prodaju sezonske karte, od 70km-200 obzirom na red, tj blizinu tribini. Sad kada pare trebaju nema dzaba, niti pojeftinjena karata. ima svi da plaćaju i ako treba dvije karte da se kupuju da se klub pomogne, od priče i džabalame nema fajde....
Nas će mentalitet ubit, ništa drugo. Ulaz džaba protiv Krupe, 500 ljudi na stadionu, OK, ispušili Evropu, al' se mogla dat podrška momcima da uzmu 3 boda, a mogla su se uzet na publiku x puta ove sezone da nas je bilo više. Znam x likova kojima su puna usta Slobode, a dođu na poluvremenu na utakmicu jer je skupa karta bajo. Spustiš cijenu karte, opet skupa. Daš ulaz džaba, igra kita, ne da se gledat ili ima nešto u Vivi, traži se izgovor da se ne dođe na stadion, a po gradu se sere o Slobodi i ljubavi prema istoj. Zajebi buraz, nismo mi mentalitetom na nivou Premijer lige, mene je sramota za takve, kad njih nije. Sve će pokazati prodaja sezonskih i posjeta naredne sezone.
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Ka5an je napisao/la:Ako ko moze pomoci slobodi to smo mi, navijači. Uprave će se mjenjati, sa mačkom ili azmirom ili bez njih, mi bolesnici ostajemo na stadionu.NKMramor je napisao/la:Dajte ba ljudi prestanite prosipat šuplju i pomozite, svako na svoj način. Dobili ste priliku makar u vidu onog maila da iznesete svoje ideje i vi i dalje samo prosipate demagogiju i dijelite se, tako dodatno tjerate raju sa stadiona. Ubo je zlajci jednom ovdje i skidam mu kapu zbog toga, mrsko vam da dignete dupe, lakše se prosipat po forumu. Neka i tog petog-šestog mjesta još sezonu-dvije ako će se riješiti neki tekući problemi i ako ćemo zagrist prema vrhu nakon toga, al' dignite se malo i pogurajte jbg. Kad bi se i gasili, 70-80% vas bi gledalo mirno.
ja bi predlozio da se nama bolesnicima odvoji dio tribine, da se numeriše i da nam prodaju sezonske karte, od 70km-200 obzirom na red, tj blizinu tribini. Sad kada pare trebaju nema dzaba, niti pojeftinjena karata. ima svi da plaćaju i ako treba dvije karte da se kupuju da se klub pomogne, od priče i džabalame nema fajde....
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.