FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 21 maj 2017, 23:08

Nije Slavko jedini krivac. Odmah od starta su mu nametali neke stvari a kulminiralo je zadnjih dva mjeseca.
Npr u srijedu Ćenan hladno prekine trening i kaže ovo qurcu ne valja. Slavko šuti.

Daje sebi za pravo da vodi treninge. O sastavu ne vrijedi riječi trošiti. Marković koji je Ćenanov sveta krava a na Blagojevića drvlje i kamenje.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 21 maj 2017, 23:09

manijakKladusa je napisao/la:Po meni je najvaznije da Slavko ostane. Ne smijemo sebi dozvoliti, da tjeramo trenera koji je ispunio prvobitni cilj. Pogotovo ako znamo da para za boljeg nemamo. Glave jesu jos vruce, al ja sam 100% siguran da mi boljeg od cele trenera necemo naci.. VTZ
Neko je davno spominjao da nas Petrovic uzima dobro sa parama. Ne radi on za 2.000 eura.
Zadnja izmjena: plavousrcu, dana/u 21 maj 2017, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 21 maj 2017, 23:11

Neandertalac je napisao/la:Nije Slavko jedini krivac. Odmah od starta su mu nametali neke stvari a kulminiralo je zadnjih dva mjeseca.
Npr u srijedu Ćenan hladno prekine trening i kaže ovo qurcu ne valja. Slavko šuti.

Daje sebi za pravo da vodi treninge. O sastavu ne vrijedi riječi trošiti. Marković koji je Ćenanov sveta krava a na Blagojevića drvlje i kamenje.
Ko je dozvolio Cenanu da se tako ponasa? Mi mjesecima i godinama govorimo o super sistemu u klubu. Kakav je to sistem i ko mu dozvoljava da se ponasa tako?

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 21 maj 2017, 23:16

Nemojte Boga vam zayebavat da je Cenan to uradio na treningu, sta koji qurac sipate benzin na vatru.
- Zeljeznicar -

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 maj 2017, 23:16

Niko ovdje nije kriv osim Slavka i igraca. Njima je BOD trebao i oni meda ne mogu. Da su imalo imali zelje osvojili bi taj bod,ali njih zaboli briga za sve.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 21 maj 2017, 23:18

Nije bas da ih zaboli nego su bezobraznici glupi, nemoguce da nisu u stanju odigrati na visokom nivou tako vaznu utakmicu.

Jednostavno glupi igraci i limitirani, cast pojedinicima.
- Zeljeznicar -

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 21 maj 2017, 23:20

ovo za srijedu odma cu reci da lazes, ostalo yebe mi se naviko sam citati kad krene lose hiljadu i jednu losu pricu, od eto trenera kojem drugi prave sastav do toga da smo u dugovima
kad ide dobro nema tih prica

mislim pravi bosanski mentatlitet pogani, a pametno nemam sta reci, da treba trenera tjerati i ne treba yebemu mater i trenere vise i igraca, mjenjamo to ko carape hocu da vidim slicnu ekipu koliko moze neki kontinuitet kad su me vec bacili u depresiju ovim porazom

i da nayebem se sudijama i savezu majke yebo im covic familiju svu

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 maj 2017, 23:21

Samo sad ne treba bit "balijski" mentalitet...ode Tuka na olimpijadu sa realnim plasanom u prvih 5 i nadom za medalju ispadne u polufinalu kaze raja NEKA NEMA VEZE NEK JE OTISO FATIHU PROUCIO NEK SE NE PUCA SAMO

Ode repka na SP u smijesnoj grupi ispadne ...NEKA NEMA VEZE NEK SMO MI OTISLI KAD SAM VIDIO KAKO SPAHA PJEVA SVE JE OK

Ne trea sad da se kaze NEKA UREDU JE IMAMO ISTOK IMAMO OVO IMAMO ONO....jer mi vec pet godina nemamo ono zbog cega se fudbal igra PEHARA I TROFEJA. Treba javno sve kritikovat od do i rec javno da je sezona skorz neuspjesna...
=\_1921_/=

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 maj 2017, 23:26

Nepostojeci penal ce odluciti prvaka.
Pomocni sudija govori glavnom da nema penala debil svira i to bas "slucajno" kad je derbi zavrsen. Mrs.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 21 maj 2017, 23:28

Nisam pratio sta kazu za penal ?
- Zeljeznicar -

Sema64
Kontakt:

Post Postao/la Sema64 » 21 maj 2017, 23:28

:guz: Evo i Elcica Bore,hahaha

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 21 maj 2017, 23:29

Zenzo je napisao/la:Nisam pratio sta kazu za penal ?
Nije postojao. Imas iznad moj post.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 maj 2017, 23:32

Koliko god penal bio nepostojeci to i dalje ne mijenja cinjenicu da mi nismo mogli osvojit 2 od mogucih 6 bodova...
=\_1921_/=

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 21 maj 2017, 23:35

Ma da je regularan i da su jos dva regularan bila prije njega mi znam sta je nas problem. Zaboravite ljudi, zivot ide dalje, mi imamo borce u upravi a idiote na terenu.

Yebo mater ko ode sad na utakmicu, ako mu je razlog da im ide psovati i nervirati se glup je.
Zadnja izmjena: Zenzo, dana/u 21 maj 2017, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.
- Zeljeznicar -

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 21 maj 2017, 23:35

Naravno,ali gledao sam i nasu i u Bijeljini utakmicu. Lik produzava 5 minuta bespotrebno. Kad je sviran penal je i zavrsen derbi otprilike.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 21 maj 2017, 23:36

invincible1921 je napisao/la:Samo sad ne treba bit "balijski" mentalitet...ode Tuka na olimpijadu sa realnim plasanom u prvih 5 i nadom za medalju ispadne u polufinalu kaze raja NEKA NEMA VEZE NEK JE OTISO FATIHU PROUCIO NEK SE NE PUCA SAMO

Ode repka na SP u smijesnoj grupi ispadne ...NEKA NEMA VEZE NEK SMO MI OTISLI KAD SAM VIDIO KAKO SPAHA PJEVA SVE JE OK

Ne trea sad da se kaze NEKA UREDU JE IMAMO ISTOK IMAMO OVO IMAMO ONO....jer mi vec pet godina nemamo ono zbog cega se fudbal igra PEHARA I TROFEJA. Treba javno sve kritikovat od do i rec javno da je sezona skorz neuspjesna...
Normalno da treba kritikovati. Izvlacenja na ostale dobre stvari u klubu su samo izvlacenja i njima se koriste mentoli kojima je jos uvijek bitna davno umrla vazno je ucestvovati. Nakon nedjelje duboka analiza i odgovorni za izgubljenu titulu put pod noge. Ako je izgubimo, sve vise vjerujem u cudo. Ko je odgovoran neka se izmedju sebe dogovore na sastanku Uprave.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 21 maj 2017, 23:39

LjoZee je napisao/la:Naravno,ali gledao sam i nasu i u Bijeljini utakmicu. Lik produzava 5 minuta bespotrebno. Kad je sviran penal je i zavrsen derbi otprilike.
Ja sam misljenja da bi Zrinjski u tih pet minuta dao gol na ovaj ili onaj nacin.
- Zeljeznicar -

SaboBabo
Kontakt:

Post Postao/la SaboBabo » 21 maj 2017, 23:42

Neandertalac je napisao/la:Nije Slavko jedini krivac. Odmah od starta su mu nametali neke stvari a kulminiralo je zadnjih dva mjeseca.

Da ti odmah kazem da ti ti isti igraci smatraju Slavku neznalicom i 100% su upravu .

Sema64
Kontakt:

Post Postao/la Sema64 » 21 maj 2017, 23:42

Balansirao.Cuj sapletanje iza leda nije za crveni k. a ide Obradovic sam prema golmanu,a zasto ovako govori, jer je i budala vidio da nije postojao penal za svinje a on je to morao javno reci pa sve izbalansira da stvori smutnju smutljivac.A ovaj pitar gangaci hinjaka puca a ispremirani od svinja on i drugi gangaci cala janje maleno,bem im pleme cig...

Neymar11
Kontakt:

Post Postao/la Neymar11 » 21 maj 2017, 23:42

Jučer, u možda najvažnijem derbiju između Želje i Sarajeva u posljednje vrijeme, tim sa Koševa slavio je rezultatom 1:0, a strijelac sa bijele tačke bio je Amer Bekić.
Vjerujem da i nije bilo tog penala, već bi Sarajevo iz mnoštvo stvorenih prilika postiglo pogodak, jer jednostavno, željeli su tu pobjedu više nego Željo, zagrlizli i grizli na terenu više nego ekipa, kojoj je ta pobjeda značila i osvajanje titule prvaka. Pod svaku cijenu, igrači Sarajeva su se svojim navijačima željeli iskupiti za Kup, za neke loše igre i sezonu na svom stadionu ispratiti pobjedom. Na kraju su i uspjeli. I više nego zasluženo.

Možda, kao novinar ne bih trebala ni pisati ovako pristrasan i 'navijački' tekst. Ali kao navijač i uostalom vječni sportski romantik i zaljubljenik u fudbal, zaista imam potrebu i osjećaj da moram. I tu jedan moj identitet udara na drugi moj identitet. No, čak ne moraš ni biti navijač Željezničara da budeš vidno razočaran i šokiran kad vidiš da neko ko bukvalno jednu ruku već drži na peharu namijenjenom prvaku BiH, propusti dva zicera da ga konačno, nakon četiri godine, ponosno i objeručke prihvati, snažno zagrli i ponosno izloži u vitrine Plavog salona.

Iako (možete me sad svi napadati), ove sezone nisam bila zadovoljna, a još manje zadivljena partijama koje je pružao Željezničar, tješila sam se onom 'Igru briši, bodove piši', a i nekako sam prije Krupe skoro bila sigurna da će Plavi konačno osvojiti tu titulu. Nakon tog remija protiv Krupe, koju je Željo usput rečeno u prethodna tri susreta pobijedio, obuzeo me osjećaj panike, jer koliko god da je pao na niske grane (i to je priča za sebe), nije ti taj derbi zajebancija, sine moj.

I već u 21. minuti svi strahovi, postali su stvarnost, teška, surova i ona što izaziva veliki osjećaj bijesa, ljutne i frustracije. Nastaviš dalje gledati utakmicu, a taj bijes postaje sve veći, jer ti nikako nije jasno ko se dovraga na tom terenu najvećeg bh. stadiona bori za titulu. I onda kad vidiš da tvoj tim nije u stanju dati gol ni da se igra još 180 minuta, onako očajnički, jadnički, poniženo otvoriš rezultate i pratiš šta se dešava u Bijeljini, može li taj vražiji Radnik dobiti Zrinjski, ma barem odigrati remi. Nešto ti k'o bude lakše kad vidiš 1:1, a nekoliko minuta do kraja. Ali, malo sutra, 94. minuta penal za Zrinjski (nepostojeći, smiješan, tragikomičan, bolan, jadan), šut – gol – titula u Mostar. Nezasluženo dosuđen penal, titula – hmm, moglo bi se o tome raspravljati da li je zaslužena, ili ne...

Sami pali, sami se ubili

Ali, tek tad počinje prava borba navijača, simpatizera, onih što gledaju sve to sa strane, ma sviju. Milion nedoumica, a jedna stvar sigurna – Željezničar je propustio dva zicera da osvoji titulu. Čitam, kažu što Sarajevo nije pustilo Želju, barem remi da bude, neki kažu da je sudija kriv jer penala nije bilo, a nažalost jako malo je onih koji sasvim realno gledaju na sve to i onako iskreno i otvoreno priznaju da je Željo sam sebi jedini krivac, jedan jedini 'najjediniji'.

Igra kakvu je Željo 'furao' kroz cijelu sezonu, ne priliči Željezničaru. Željo je, ili bi barem trebao biti klub, koji u svakoj utakmici ide na pobjedu, ako se šta izjalovi, Bože moj, popravit će se do idućeg susreta. Željo ne treba da postigne pogodak i onda se povlači nazad, ili još gore – ne postigne pogodak, ali se povlači nazad, jer tobože dobar je i bod, 'još puno bodova je u igri'.

Nije Sarajevo u derbiju dužno, niti bi trebalo, a niti Želji treba, da ga pušta, poklanja mu bodove i titule. Jer kad imaš sve u svojim rukama, pobrineš se da taj cilj ostvariš SAM, bez bilo čije pomoći.

U svim segmentima igre, Bordo ekipa je nadigrala Plave, toliko da svi navijači Željezničara 'mogu biti sretni', da kroz šuplju odbranu nije zalutala još koja lopta. Također, nije kriv ni Irfan Peljto, koji je utakmicu sudio i više nego korektno i pošteno.

Uostalom, titula je napola bila izgubljena nakon remija u Krupi.

Na greškama se uči?!

Ono što je sada najbitnije je da svi u i oko Željezničara shvate i prihvate da su jedni i jedini krivci za ovo, jer jučerašnja igra Želje, taktika, zamisli, postava, igrači, (ne)zalaganje i sve ostalo, nedostojno je prvaka, kakve takve lige i države!

Čekamo titulu četiri godine, možemo još jednu, ali da znamo da će se neke stvari popraviti i da će se naučiti iz vlastitih grešaka. Da znamo, da neće opet doći priča o još jednom novom infrastrukturnom projektu, koji bi nas natjerao da zaboravimo bolnu subotu 20. maja 2017.

Jer, šta će mi stadion i teren na kojem će neko drugi proslavljati titule, a naši igrači se vući bezidejno i tromo?!

dobar tekst
Zadnja izmjena: Neymar11, dana/u 21 maj 2017, 23:45, ukupno mijenjano 2 puta.
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, knoa, Paromlinac, ristagrad i 25 gostiju.