Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Monolog » 17 avg 2010, 14:36

To Blackpool 2 utakmice gostuje? Helem, imam neki osjećaj da će oni konačno dobiti pravu dobrodošlicu kada je Premiership u pitanju. Ne vjerujem da će vam opasnije zaprijetiti, a vi biste trebali zabiri (barem) 3 gola. Nadam se da će Cesc zaigrati i kapitenski odraditi utakmicu, te tako ućutkati kritičare(uključujući i @Boscoa).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 avg 2010, 14:38

Poslije ovakvog ljeta ne može on mene ušutkat tako jednostavno. Morat će se debelo oznojit da pređem preko nekih njegovih postupaka. :mrgreen: Dosta navijača misli k'o i ja da ne bi bilo da sam ja neka faca il' nešto.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 avg 2010, 14:42

A znam. Ti si jedan od onih koji je govorio da(kad već želi)Cesc treba napustiti klub. Dijelim tvoje mišljenje. Ukoliko neko ne želi igrati za tvoj klub, te mu srce očigledno kuca za drugi, onda ga treba prodati. No, ovdje je bilo svega i svačega. Prvo od strane omražene ti Barcelone, preko Wengera pa do samog Cesca. Sada nisu 2 strane medalje u pitanju, već 3. :mrgreen: Bez njega ste puno slabiji, Wilshire i Diaby ne mogu kontrolisati sredinu a i Nasri se ne snalazi kao glavni razigravač. Ukoliko biste ga prodali(sada je evidentno da nećete), morali biste dovesti neku adekvatnu zamjenu.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 avg 2010, 14:50

Sad bi bilo teško naći pravu zamjenu, pa nek se ovaj kvazikapiten barem zadrži dok Wilshire i Ramsey ne budu spremni preuzet njegovu ulogu. Mislim ja sam ljut na njega jer je tako bio zavro za tu Barcu, a tamo ni ne mi imo mjesta da igra. Ali i Barca je to sve odigrala kako treba, uspjeli su uznemiriti ga do te mjere da je ovaj osto tužan jer ostaje u klubu u kojem ima status božanstva. Barcelona mi je stvarno bila simpa klub u eri braće de Boer, Kluiverta, Rivaljda, Overmarsa, Enrique i drugih i tad su stvarno bili gospodski klub, ali ovo što sad rade nije nimalo gospodski i za pohvalu iako sad igraju bolji fudbal nego onda.

Edit:
Meni nedostaje ona generacija lave sa Lehmannom, Seamenom,Adamsom, Winterburnom, Dixonom, Keownom, Laurenom,Vieirom, Piresom, Ljungbergom, Petitom, Parlourom, Wiltordom, Henryem, i bogom Bergkampom.
Dao bi bubreg da odgledam barem jednu sličnu generaciju ko što je ova bila. eh bože, nostalgija me hvata, to su bila happy times.

još jedan Edit da ne ljepim post za postom.

slika

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 avg 2010, 15:55

Cesc je uvijek igrao maximalno posvećeno za Arsenal i tako ce biti i ove sezone. On u potpunosti postuje i Arsenal i Wengera i tako ce i nastaviti sve dok ne predje u Barcu. Sta je tu cudno i supacki sto covjek voli klub gdje je ponikao, gdje su mu prijatelji i dom. I ne znam sta pricate toliko za Barcelonu i neku prljavu igru, sasvim je normalno i prirodno da smo htjeli dovesti Fabregasa, i da su Xavi i ostali tu iznosili svoja misljenja da bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima. Barca je uvijek bila gospodski klub i uvijek ce biti, zasto je vama arsenalovcima krivo ako neko zeli kupiti vaseg igraca meni nije jasno. Slobodno i vi posaljite ponudu za Messija ili Iniestu, i neka slobodno Venger i ostali pricaju sta hoce, mi se necemo ljutiti, ne radi se tu o nikakvom otimanju ljudi moji, transferi su sastavni dio fudbala, Barca kao klub ponijela se kulturno, ponudila je odredjenu sumu novca za Cesca koja nije nimalo nemoralna, Arsenal je to odbio i idemo dalje.

Ja razumijem da vas boli cinjenica da ste mnogo manji klub od nas i mnogo manje atraktivni za igrace svjetske klase, ali za to vam nije Barca kriva nimalo. Cesc se zelio vratiti kuci, al opet je i ispostovao svog ucitelja Vengera i ostao, a Barca je to razumjela i nije ucinila nista neposteno prema Arsenalu. Price da Barca koristi medijske navode da bi realizovala taj transfer su glupost najobicnija, zna se kako se transferi realizuju, u igri su dva kluba i igrac, novine s tim nemaju veze.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 17 avg 2010, 21:03

Romariooo je napisao/la:Cesc je uvijek igrao maximalno posvećeno za Arsenal i tako ce biti i ove sezone. On u potpunosti postuje i Arsenal i Wengera i tako ce i nastaviti sve dok ne predje u Barcu. Sta je tu cudno i supacki sto covjek voli klub gdje je ponikao, gdje su mu prijatelji i dom. I ne znam sta pricate toliko za Barcelonu i neku prljavu igru, sasvim je normalno i prirodno da smo htjeli dovesti Fabregasa, i da su Xavi i ostali tu iznosili svoja misljenja da bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima. Barca je uvijek bila gospodski klub i uvijek ce biti, zasto je vama arsenalovcima krivo ako neko zeli kupiti vaseg igraca meni nije jasno. Slobodno i vi posaljite ponudu za Messija ili Iniestu, i neka slobodno Venger i ostali pricaju sta hoce, mi se necemo ljutiti, ne radi se tu o nikakvom otimanju ljudi moji, transferi su sastavni dio fudbala, Barca kao klub ponijela se kulturno, ponudila je odredjenu sumu novca za Cesca koja nije nimalo nemoralna, Arsenal je to odbio i idemo dalje.

Ja razumijem da vas boli cinjenica da ste mnogo manji klub od nas i mnogo manje atraktivni za igrace svjetske klase, ali za to vam nije Barca kriva nimalo. Cesc se zelio vratiti kuci, al opet je i ispostovao svog ucitelja Vengera i ostao, a Barca je to razumjela i nije ucinila nista neposteno prema Arsenalu. Price da Barca koristi medijske navode da bi realizovala taj transfer su glupost najobicnija, zna se kako se transferi realizuju, u igri su dva kluba i igrac, novine s tim nemaju veze.
napisao post 20 redova i nista nisi rekao(sto ne znamo)... :mrgreen:
+ jedno pitanje da li jetebi nemoralno kada bi neko ponudio 50 mil za messia a znas da je ronaldo placen 94 mil---ibra nista nije bolji igrac od cesca tu cete se svi slozit a kostao je 60 mil.a vi nudite **** 30 mil.pa balotelli je toliko placen i sta vi ocekujete da cete ga dobit po te pare...
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 avg 2010, 21:40

Nemoralne ponude su velike ponude, a ne male. I ja mislim da Fabregas u svijetu fudbala kakav danas jeste vrijedi vise od 50 miliona, i da je Barcina ponuda od 35 miliona bila mala. Nemoralno bi bilo da je Barca klepila na sto 50 - 60 miliona i tako prakticno otela Cesca. Ovako, digla se velika medijska prasina, a klub nije ucinio nista narocito da ga dovede, tj. poslao je premalu ponudu, upravo zato jer se cekalo sta ce na kraju Venger odluciti, a kad je odlucio da ga ne prodaje, onda smo gospodski ispostovali tu odluku. Da nam je bio prijeko potreban, ponudili bi naravno vise i doveli ga. Ovako pitanje je vremena samo kad ce se vratiti, ovog ljeta bio je blizu, sledeceg ce doci.

I mislim da se pokazalo tacnim sto sam pisao da bi Arsenal bio jaci bez Cesca, a sa dva-tri pojacanja prava. Sa nekim novim vrhunskim golmanom, stoperom jednim jakim igracem sredine terena koji je dobar i defanzivi, bili bi ste puno jaci, Cesca sjajno moze zamijeniti Nasri, mozda i Rosicky ako bude spreman. Imate dosta igraca tipa Cesc, ono sto fali Arsenalu je malo cvrstine i sigurnosti, to je moje misljenje, kreativaca imate i vise nego dovoljno.

Vecina nas koji navijamo za Barcu simpatisemo i Arsenal , i nama je dosadilo gledati kako Arsenal igra lijepo, a onda u odlucujucim trenucima popuca po savovima. Sad protiv Liverpoola zijanio je Almunia, nekad kasnije zijanit ce neko drugi, po mom misljenju uvijek je bolja ekipa koja je jaka na svim pozicijama, nego ona koja ima nekoliko extra igraca, i pokoju rupu. Danasnji Arsenal me podsjeca na Barcu od prije nekih 10 godina kad smo imali genijalce, ali i dvije-tri rupe zbog kojih nikad nismo mogli nista osvojiti.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 17 avg 2010, 21:56

za navijace barce, zar ne kontate vise da je sve to bila predizborna kampanja, da su to samo prazna obecanja dovodjenje cesca, oni da su htjeli dovesti njega dali bi koliko je arsenal trazio jer cesc sigurno vrijedi toliko, prvo jer je odlican igrac a drugo jer ima ugovor na jos 5 godina... i kako barca nije igrala prljavo kad su se pojavljivale izjave tipa da je cesc na posudbi u arsenalu, da cesc zeli kuci, a u stvari ni u jednom razgovoru cesc nije rekao '' hocu ici '' nego je u zadnjem bilo volio bih ici kuci...

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 17 avg 2010, 23:38

Romariooo je napisao/la:Cesc je uvijek igrao maximalno posvećeno za Arsenal i tako ce biti i ove sezone. On u potpunosti postuje i Arsenal i Wengera i tako ce i nastaviti sve dok ne predje u Barcu. Sta je tu cudno i supacki sto covjek voli klub gdje je ponikao, gdje su mu prijatelji i dom. I ne znam sta pricate toliko za Barcelonu i neku prljavu igru, sasvim je normalno i prirodno da smo htjeli dovesti Fabregasa, i da su Xavi i ostali tu iznosili svoja misljenja da bi ga voljeli vidjeti u svojim redovima. Barca je uvijek bila gospodski klub i uvijek ce biti, zasto je vama arsenalovcima krivo ako neko zeli kupiti vaseg igraca meni nije jasno. Slobodno i vi posaljite ponudu za Messija ili Iniestu, i neka slobodno Venger i ostali pricaju sta hoce, mi se necemo ljutiti, ne radi se tu o nikakvom otimanju ljudi moji, transferi su sastavni dio fudbala, Barca kao klub ponijela se kulturno, ponudila je odredjenu sumu novca za Cesca koja nije nimalo nemoralna, Arsenal je to odbio i idemo dalje.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Rođen s tobom da budem

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 avg 2010, 23:43

Danas je rođendan jednoj od najvećih legendi vašeg kluba - Thiery Henry-ju. Iako više nije kod vas, zaslužuje da mu se oda počast.

[youtube][/youtube]

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 17 avg 2010, 23:45

Zaista je zaslužio ;)

Sve najbolje mu naravno želim(o) :mrgreen:

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 18 avg 2010, 00:13

da kazem da je danas i gallasu rodjendan... henry je po meni drugi najveci igrac arsenala poslije adamsa(mr. arsenal)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 18 avg 2010, 01:55

Al' me igra Tottenhama oraspoloži večeras, a neki dan govore da će u LP dogurat dalje od Arsenala.
http://img158.imageshack.us/img158/8991/tripgj9.swf

Zamolio bih sve navijače Barcelone da zaobilaze ovu temu, ja im to ne mogu i nemam pravo zabraniti, znam da je forum svačiji, ali ni ja ne idem tamo i ne pišem . Jednostavno ja sam miran momak, ali čim vidim navijača Barcelone ovdje ja automatski poludim i sve mi dođe da plačem od muke koliko ne mogu smislit taj klub. Još tek kad počnu pričat o Fabregasu i kad počnu povlačit paralele između ta dva kluba. Molim sve Barcelonine navijače i simpatizere da zaobilaze ovu temu isključivo radi moga zdravlja jer jednom će me nešto strefit zbog njih. Hvala na razumjevanju.

Rizah Fejzić

Post Postao/la Rizah Fejzić » 18 avg 2010, 02:10

Svaka čast dobro si im odgovorio i jesu se počeli uzdizati. Neke igrače ne možeš kupiti novcem ;) a pogotovo sa malo novca :D

haris334
Kontakt:

Post Postao/la haris334 » 18 avg 2010, 02:10

Arsenal legend Seaman: Man Utd will win title

Arsenal great David Seaman says Manchester United are a better bet for the title than his old club.

Seaman believes the Londoners lack the consistency needed to challenge champions Chelsea and Manchester United.

He said: "I'm desperate for Arsenal to do well, but they need to be more consistent. They've got to play ugly at times, sneak a few results when they're not playing well.

"I wouldn't say the title race is as unpredictable as people seem to be saying. Chelsea and United are still the best, the rest are playing catch-up. They've both got a really good blend of youth and experience."

Seaman added: "I think United will win it. They are so strong in their squad.

"They've got a good mixture. The older players like Ryan Giggs and Paul Scholes have still got loads to offer, and there's some really good young players there too."

zna covjek sta prica...salim se :D slucajno procitah i iznenadi me
FC Manchester United

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 18 avg 2010, 02:14

Seaman moj čovjek. Slažem se sa njim od riječi do riječi, s tim što nada tinja da bi Arsenal mogo napravit neki mirakul, ali čisto sumnjam.

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 18 avg 2010, 02:38

ukoliko dodje given i spahic/ ili neki drugi stoper, i arsenal ima realne sanse za titulu, jer je to jedini veliki problem u arsenalu dok je sve ostalo manje vise pokriveno :)

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 18 avg 2010, 09:27

Treba nam golman i sigurniji štoper, to Wenger zna sigurno, al jel' riješava išta vidjet ćemo ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 18 avg 2010, 15:23

definitivno nakon ovoga cesc ostaje...opet se povrijedio samir... :o
http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... n-his-knee
ovo izgleda ko da su oni ugradjivai ovaj sat na emiratima tj.vratili koji je bio i na highbury-u :mrgreen: svi se povrijedili,denilson,song,nasri...cesc..RVP.
hhehe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 18 avg 2010, 20:31

Pocelo je

Cesc i RvP nisu povrijedeni :o
Rođen s tobom da budem

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.