FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zagor1987
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagor1987 » 18 maj 2017, 21:42

robertkosar je napisao/la:
muhamedhulk je napisao/la:Raspad sistema, kod navijaca, igraca, evo sad se ne smije ni penal promasiti... :D
Mozda i pozitivna stvar, ako je ovo dno, jbg onda moze samo prema gore. :thumbup:
Ja sam uvijek govorio da je drzava/politicari odraz naroda, slicno je i za Klub - odraz navijaca.
Na hajr.
Nije ovo zbog penal ovdje su dublji problemi kakav penal on je samo okidac bio za exploziju nezadovoljstva. Neznam po kom kriterijumu se bira kapiten ekipe izgleda kod nas ako neznas igrat i glupsi toje referenca za kapitena. Za sve je kriv Mehmed Janjos Zvani stoperica jer je dozvolio sve i svasta u ekipi. Pojedinci su imali visoke privilegije u ekipi ikad im je bilo ku... cejf igrali su :puke:
Ti si bas mjerodavan? Koga od tvojih je Janjos otjerao?

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 18 maj 2017, 21:43

Kaže Valentin da je Rustemović u više navrata igrao povrijeđen. Sada barem znamo koji je razlog njegovih nešto loših par utakmica. Trebao nam je reći i da li je penal pucao povrijeđen.
A Crnkiću se prijeti životom :rol:
Moj Valentine nije ovaj posao za tebe, izgleda da si i ti emotivno potresen, uzmi godišnji!

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 18 maj 2017, 21:44

Po ko zna koji put u najvažnijim utakmicama Fortuna je okrenula leđa fudbalerima Sarajeva. Iako su tokom svih 90 minuta bili bolji rival od Širokog Brijega u uzvratnom meču finala Kupa BiH, nadigravši ih u regularnom dijelu meča rezultatom 0:1, penal serija bila je kobna za tim sa Koševa.
Možda je bordo tim mogao i ranije završiti posao, jer Široki je bio “na konopcima”, možda je nedostajalo i malo više hrabrosti za završni udarac, ali svi do jednog igrača dali su maksimum i pokazali veliku želju da pobijede. Čak i u trenutku kada je Nermin Crnkić promašio prazan gol, što je težak psihološki momenat koji je mogao utakmicu odvesti u potpuno drugom smjeru, igrači Sarajeva nisu se predavali. Ni pritisak sa tribina, ni cjelokupan ambijent na Pecari na kojoj tim sa Koševa nije slavio 12 godina i gdje je igrao protiv tradicije, nije sputao Janjoševe izabranike. Izgarali su i vjerovali da mogu anulirati zaostatak iz prvog meča, ali na kraju nisu imali sreće da upotpune slavlje.

Ispostavilo se i da odluke stručnog štaba pri izvođenju jedanastereca nisu bile baš “najlogičnije”, jer kako objasniti da rekovalescenti Husejinović i Rustemović, nezagrijani i bez pravog osjećaja za igru nakon dugog perioda neigranja preuzimaju odgovornost. Penali jesu svojevrsna lutrija, ali i izbor izvođača penala iz navedenih razloga nije bio baš najjasniji.

Ostalo je tako Sarajevo bez trofeja Kupa, a i u prvenstvu su izgubili realne šanse da dođu do šampionske titule. Bez kalkulacija, iako neadekvatno “naoružani”, hrabro su pokušali na oba fronta izvojevati trijumf. Po onoj “pukovnici ili pokojnici”, ostali su neznani junaci.

Neznani, ali samo za one koji nisu pratili Sarajevo pod vodstvom Mehmeda Janjoša ili su to činili sporadično. Ekipa Sarajeva za prikazanu želju i borbu tokom cijelog perioda pod Čalinom palicom zaslužuje puni respekt i priznanje, ako ništa, aplauze onih najvjernijih navijača koji bi trebali prepoznati neupitni trud i zalaganje cijele ekipe.

Baš kao što Nedim Jusufbegović reče nakon završetka sinoćnje utakmice, Sarajevo je borbu za trofeje izgubilo u januaru kada nisu dovedena adekvatna pojačanja. Propuštena je velika šansa, jer sa po jednim kvalitetnim pojačanjem tamo gdje je škripilo najviše, u veznom redu i u napadu, utisak je da je Sarajevo moglo mnogo više, pogotovo što glavni konkurenti nisu pokazali superiornost ni u jednom segmentu. Uprkos svim limitima u igračkom kadru, Janjoš je izvukao maksimum od ekipe i do kraja je bio u trci za oba trofeja.

Iako su mahom od većine unaprijed bili otpisani zbog kratke klupe i serije teških utakmica, Bordo tim je prethodno, a i pogotovo u Mostaru protiv Zrinjskog i sinoć na Pecari pokazao da je fizički najspremnija ekipa u državi. Čak ni Široki koji je gotovo cijeli drugi dio šampionata odmarao ključne igrače, usmjerivši sve snage na Kup, nije mogao trkački parirati koševskom ligašu i u finišu su imali probleme sa grčevima. Sarajevo ni u jednom meču nije bilo nadigrano i nadtrčano, iako su gotovo svi bili sigurni da zbog umora i kratke klupe nemaju nikakvih šansi u finišu sezone.

Istina je da su na kraju ostali bez oba trofeja, ali volja, želja i zajedništvo koju su pokazali bordo momci uprkos okolnostima koje su ih pratile, moraju biti prepoznati i uvaženi od vlastitih navijača. Na Koševu je bilo kvalitenijih generacija, individualno boljih ekipa, ali zaista se teško sjetiti da je jedna ekipa u svakoj utakmici pokazala takvo htijenje i borbu kao aktuelna. Najbolji primjeri su Grbavica i Pecara, gdje su bordo momci bili uskraćeni za podršku navijača, ali na “vrućim gostovanjima” ostavili su srce i dušu , pokazavši jedinstven timski duh.

I zato, igračima i struci nema se šta zamjeriti, jer su pokušali i dali sve od sebe da ostvare uspjeh kojem su mimo svih prognoza bili jako blizu. Loš januarski prelazni rok i nedostatak sreće u ključnim momentima ostavili su ih bez trofeja, ali kada se slegnu utisci, hladne glave se mogu donijeti zaključci.

Sarajevo je ove sezone zaslužilo bar jedan trofej, jer je kao malo kada djelovalo kao tim, čime su uspjeli prevazići nedostatke i limite, ali na kraju to nije bilo dovoljno za pehar. Njihova borba i zajedništvo nisu nagrađeni, ali sigurno je da ovaj tim ima zdrave temelje za narednu sezonu i da uz adekvatna pojačanja i pravilnu selekciju nije rekao posljednju riječ.

Sada su na ispitu čelnici kluba, koji jasno moraju odrediti prioritete za narednu sezonu i djelovati u tom smjeru, a to svakako ne može samo biti izlazak u Evropu, jer sezona bez trofeja po svim parametrima za FK Sarajevo je neuspjeh. Iako je vrijeme da se svode računi, aplauz je priznanica, a ne račun. Fudbaleri Sarajeva su za sve prikazano pod Janjoševom palicom zaslužili aplauze svojih navijača već u subotu protiv Željezničara.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 maj 2017, 21:45

Meni evo kroz glavu prolazi film,svira nam Peljto penal na derbiju i na terenu nastaje muk.Ko ce uzeti loptu i stisnuti muda? :kafa:

Ali pazi izjave,Rustem ide glavom na kopacku :o Predsjednik? Ovo se u kafani ne govori.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 18 maj 2017, 21:46

joker90 je napisao/la:
Sarajlijica1946 je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Osim rekla-kazala ima li konkretnih dokaza da je neko išao Rustemu na vrata sa palicama?
I meni smrdi ova glava iz uprave sto se javila. Do sada ih je za sve komplet zaboli. Cim su se oni javili ja im ne vjerujem. Zna li neko sta rade reklame u pola penal serije? I to reklama feal, sponzor sirokog?
To ti pričam. Ne kažem da je laž, ali ovako mogu napraviti od sebe mučenika i okrenuti na patetiku laganini. Nisu horde ovo uradile, a nešto mi smrdi da random likovi uzmi palice i idu liku na vrata zbog penala.
Pametan si momak. Sam skontaj, stihijski su krenuli na navijace. Pocelo je sve od pritiska, tribine bla bla i te gluposti i sad ovo. Kao navijaci najgori. Njima je u cilju da otjeraju sve navijace pa da rade sta hoce, zivi bili pa vidjeli! A to ce i derbi dokazati!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 maj 2017, 21:47

Meni ovo s palicama tukne, al' kako hoćete! Sad im dolazi podrška sa svih strana, nestade sve što su usrali u polusezoni, patetika uze maha.
Bahati, bahati Željkan!
1946

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 18 maj 2017, 21:47

miky_hz je napisao/la:Meni evo kroz glavu prolazi film,svira nam Peljto penal na derbiju i na terenu nastaje muk.Ko ce uzeti loptu i stisnuti muda? :kafa:

Ali pazi izjave,Rustem ide glavom na kopacku :o Predsjednik? Ovo se u kafani ne govori.
Amer, koji treba svaku počinjati...bar dok se Ahmetović ne pronađe ili Hadžić doda prvom timu...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

High

Post Postao/la High » 18 maj 2017, 21:49

joker90 je napisao/la:Meni ovo s palicama tukne, al' kako hoćete! Sad im dolazi podrška sa svih strana, nestade sve što su usrali u polusezoni, patetika uze maha.
Može biti istina, a i ne mora. Vjerujem samo u to da smo propustili i prvenstvo i Kup i da za to svi trebaju odgovarati!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

avira
Kontakt:

Post Postao/la avira » 18 maj 2017, 21:55

Najvece zlo ovog kluba su ove nove Horde zla. Zbog vasih motanja trave u karte, ispaljivanja topovskih udara ja ne mogu odvesti svoje dijete od 14 godina na sjever da se uci da navija i da osjeti atmosferu. Svi smrdite po travi i po alkoholu. Mrs!
"I'm scared of failure all the time, but I'm not scared enough to stop trying" - "Rowdy" Ronda Rousey

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 18 maj 2017, 21:57

joker90 je napisao/la:
I meni smrdi ova glava iz uprave sto se javila. Do sada ih je za sve komplet zaboli. Cim su se oni javili ja im ne vjerujem. Zna li neko sta rade reklame u pola penal serije? I to reklama feal, sponzor sirokog?
To ti pričam. Ne kažem da je laž, ali ovako mogu napraviti od sebe mučenika i okrenuti na patetiku laganini. Nisu horde ovo uradile, a nešto mi smrdi da random likovi uzmi palice i idu liku na vrata zbog penala.
Pametan si momak. Sam skontaj, stihijski su krenuli na navijace. Pocelo je sve od pritiska, tribine bla bla i te gluposti i sad ovo. Kao navijaci najgori. Njima je u cilju da otjeraju sve navijace pa da rade sta hoce, zivi bili pa vidjeli! A to ce i derbi dokazati!
nemoj izjednačavat navijače i huligane, to je ogromna razlika

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 18 maj 2017, 21:57

Šta kažu umor?

Šta očekivati od derbija, kako se postaviti ako odigramo neriješeno, da li pasti opet ako izgubimo i šta raditi ako pobijedimo?

Sinoć su me dotukli, čovječe odeš na spavanje ležiš sat vremena i razmišljaš o njima.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 18 maj 2017, 21:59

avira je napisao/la:Najvece zlo ovog kluba su ove nove Horde zla. Zbog vasih motanja trave u karte, ispaljivanja topovskih udara ja ne mogu odvesti svoje dijete od 14 godina na sjever da se uci da navija i da osjeti atmosferu. Svi smrdite po travi i po alkoholu. Mrs!
Nisi se ni predstavio. :think:

dencil
Ko su huligani, ovi iz price peperminta i ilevskog. Nisi toliko naivan. :hmmmmm:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 18 maj 2017, 22:01

joker90 je napisao/la:
Nema sanse, motkama cemo ih tjerati jos malo, ako ovako nastave. Navijaci imaju sve manje i manje strpljenja, a oni ne rade apsolutno nista u vezi napretka naseg kluba, ne bi bilo ni prvi ni zadnji puta da okrenu navijace protiv sebe svojim postupcima, a zna se ko ce taj rat dobiti.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 18 maj 2017, 22:01, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 maj 2017, 22:01

Uzimajte sa rezervom ovo od peperminta, vec je jednom nesto pogresno rekao, mozda i vise puta ali nisam upratio. Ja ga ispravio ali mi nije vjerovao.. uglavnom sa rezervom uzmite info.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 18 maj 2017, 22:02

Al' najjače mi je uništiš finale, svojom direktnom krivicom izbiješ pehar ekipi iz ruku i umjesto kazne ti dobiješ slobodne dane jer si "emotivno potrošen."

A nekad smo kažnjavali igrače kada fulaju zicer na derbiju koji mi pobjedimo.
Zadnja izmjena: PitarBordo, dana/u 18 maj 2017, 22:03, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Saraj'vo.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 18 maj 2017, 22:02

dušice male, one osjećaju pritisak pred 2 hiljade ljudi na koševu pa ne mogu pobjedit krupu, metalegLe i slične europske gigante. Dušice fulaju prazne golove pa osjećaju duševne bolove :cry: Moraju uzimati odmor da dođu sebi. šmrc
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 maj 2017, 22:03

Sad i derbi ako izgube, već je tu alibi i momci sa palicama koji su ih emocionalno rastrojili. Fina je ovo pričica.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 18 maj 2017, 22:05

Ja kad vidim naalov na duplom sportu hoce mi nesto biti. Vjerujete raja da nisam pogledao Rustemov penal. Sumnjam da cu ikad i pogledati

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 18 maj 2017, 22:05

joker90 je napisao/la:Sad i derbi ako izgube, već je tu alibi i momci sa palicama koji su ih emocionalno rastrojili. Fina je ovo pričica.
Za sve se do sada pravio alibi. A većina i dalje to puši.

Nego ova slika Saida i Rustemovića, nasmijana, to posle utakmice????
Samo Saraj'vo.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 18 maj 2017, 22:07

PitarBordo je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Sad i derbi ako izgube, već je tu alibi i momci sa palicama koji su ih emocionalno rastrojili. Fina je ovo pričica.
Za sve se do sada pravio alibi. A većina i dalje to puši.

Nego ova slika Saida i Rustemovića, nasmijana, to posle utakmice????
To je glavna prica. Za svaki kiks je bii neki alibi! Ovo je samo nastavak.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: casual033, Google Adsense [Bot], N3R3D, Proximic, supervizor, tutankamon1905 i 69 gostiju.