Ova tema se otvorila u trenutku jednog ekscesa. Slučajno Široki. Ne bih rekao.
Nažalost Široki je slika i prilika Bosne i Hercegovine. Od Bihaća do Trebinja. A najveći apsurd je polarizacija o ljubavi i mržnji. O tome ko i koliko voli Bosnu i Hercegovinu. Zanemaruje se ona mržnja.. Ili ona nije detalj koji smanjuje tu ljubav? Odgovor na ovo pitanje možete dati svi ponaosob, ljubav je ljubav ako nema mržnje... zapitajte se mrzite li nešto u BiH... Koliko vas ima odgovor ne mrzim ništa? Ali objektivno, ionako je anonimno.
Vidim mnogi se po dekretu zalažu za uklanjanje ratnih zastava sa stadiona... super. Nek taj put slijede dvija samoproglašene najveće grupe, odmah se učinio značajan korak. Ali ne... pardon, griješim, šta mi znamo, to su zastave ovoga ili onoga...
Što je najgore, prošlo je 20 i kusur godina, a u BiH jedino više mržnje ima... Svega ostalog manje.
I to je nije najgore, stranci će veoma brzo učiniti scenario po kojem će se država podijeliti. A tu veliki Bošnjak, Srbin i Hrvat neće moći ništa uraditi, sem da upere prst i kažu ti si kriv, ja sam čist.
Do tada u jedinstvu je snaga, Srpska kuća i stop majorizaciji. Da, ionako ljevice nema. A nema Boga mi ni želje da se pomakne iz ove učmalosti Bosna i Hercegovina, jer upravo, gorenavedena mržnja iz dana u dan donosi samo veći jad i veću otuđenost, do konačnog uništenja.
Budte mi zdravo, uživajte u suncu, Široki je BiH, ljudi u Širokom su slika i prilika ljudi u ostatku države... Jednako seljaci i jednako neandertalci kao i ostatak.