Travestija od saveza zvana NFSBiH - almanah njonjavih odluka

UstanikSBII
Kontakt:

Re: Travestija od saveza zvana NFSBiH - almanah njonjavih odluka

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 16:02

memija38 je napisao/la:
avenija je napisao/la:Sve ove "akcije" ustanika unijele su nemir u bošnjački živalj bilećkog kraja. Prvih dana septembra Miro Popara, politički komesar Operativnog štaba NOP za Hercegovinu(kasnije proglašen za narodnog heroja), preko posrednika upućuje poziv bošnjačkom narodu bilećkog kraja da se okupe svi na jednom mjestu i da će ih njegovi ustanici sprovesti "na sigurno", do Stoca. Naivni narod, oko 700 duša, pretežno nejake djece, žena i starih iskuplja se na zbornom mjestu i Popara ih upućuje, u pratnji 12 ustanika, prema Berkovićima. Na putu se tužnoj koloni ojađenog naroda pridružuje veća grupa ustanika iz Crne Gore. Kolona je prenoćila u kasarni u Berkovićima, gdje su već počela pojedinačna ubistva i silovanja žena i djevojaka od strane ustanika. Sutradan su svi odvedeni na brdo gdje se nalazi jama Čavkarica. U grupama od po desetak odvođeni su do jame i udarcima u potiljak bacani u ponor dubok nekoliko stotina metara, na čijem su kamenitom dnu nalazili smrt. Tako je skončalo 500-700 duša u jednom danu. Svi osim Hadžere.
O Čavkarici se, kako rekoh u uvodu, 50 godina šutjelo. Valjalo je priznati da su "ustanici", o čijim se junaštvima u školama učilo, počinili takav užasan zločin. A za to nije bilo snage ni spremnosti. Osim toga, žrtve su bili Bošnjaci (muslimani, tada nepriznata nacija), čije su žrtve smatrane manje vrijednim, tako da ni jedno od stotina njihovih stratišta iz Drugog svjetskog rata nije obilježeno.

Evo objasnjenja nicka USTANIK i molim administaciju da uklone ovaj nick sto prije.
Strašno, moram priznati da ovo nisam znao. I on glumi nama ovdje moralnu vertikalu i opravdava ovaj ustašluk. Još jednom samo da mu se sjetim najmilijih.
Neka slobodno administracija promjeni moje ime u Spartak, ali ti veze o povijesti nemaš! Prijavljen sam već 2 mjeseca i sad nakon ovoga odjednom je sve fašizam možda je i Spartak fašista ali definitivno nema veza sa Spartakom Moskva! :damn: :nene: :facepalm:
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 16:08

High je napisao/la:Samo si se, neuki, malo zanio, pa poletio, ni manje ni više, na internet da provjeriš značenje. Tačni termini traže se u rječnicima, u kojim piše:

ustanik - onaj koji učestvuje u ustanku i silom nastoji promijeniti prilike u društvu
ustanak - oružana pobuda naroda

Banirajte ovog primitivca koji je inspiriran silom i fašizmom.
Evo molim administraciju da me banuje ili promjeni ime u Spartak da ovi neuki ne razbijaju glavu oko neću više ni slovo “u“ upotrijebiti ni u jednoj riječi da me opet ne krene te moriti! Pa sve vam lijepo piše a oni opet! Ajde samo mi objasnite kako bi Spartak trebao prozvati? Da li se ta njegova budalaština zove ustanak?
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 18 maj 2017, 16:09

Promijeni Nik i sve će ok biti, čini mi se kao dobar lik postovi su ok ako se ne folira.

Capodecina

Post Postao/la Capodecina » 18 maj 2017, 16:11

Kakav on i moral, vidite da vas zajebava, trola, a usput, što mu i jeste cilj, minira temu, odnosno diskusiju.
Ono najmanje što administracija može uraditi, jeste da ovo fašističko strašilo odstrani sa foruma.
do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 18 maj 2017, 16:14

Najbolje da banirate sve nickove koji podrzavaju NK ŠB valjda ce to biti jedan vid satisfakcije. Trebate svi vi znati da sigurno ni jedan od vas ne voli ovu zemlju vise od mene ili bilo kojeg HRVATA (potraži u Ustavu BiH HRVAT).

Da je bilo ruznih stvari, jeste. Nista što nismo vidjeli na drugim stadionima samo druge boje i zastave.

Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 16:19

club21 je napisao/la:Promijeni Nik i sve će ok biti, čini mi se kao dobar lik postovi su ok ako se ne folira.
Nije problem promijeniti al evo ljudi mi svašta pišu u inbox i po forumu a veze nemaju i još im objasnim i opet oni a u potpisu mi sve piše!!!! Jedino tim ne školovanim glavama smeta! Pa već sam ti reko prije rekao i objasnio da veze nema sa WWII i opet oni! Pa što da uradim? Evo ajde smao mi ti normalno odgovori jel za tebe Husein beg Gradašćević ustanik jeli on vodio ustanak tj bunu pobunu! Da li je Spartak ustanik? E upravo sam i ja na to aludirao na promjene naravno mirnim putem na dijalog evo od kad pišem nisam ni jednu psovku napisao! A meni psuju sve živio i mrtvo i sad se ja još trebam ispričati, sad sam ja fašista. OK ja sam budala i primitivac a oni gospoda!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

club21
Kontakt:

Post Postao/la club21 » 18 maj 2017, 16:23

UstanikSBII je napisao/la:
club21 je napisao/la:Promijeni Nik i sve će ok biti, čini mi se kao dobar lik postovi su ok ako se ne folira.
Nije problem promijeniti al evo ljudi mi svašta pišu u inbox i po forumu a veze nemaju i još im objasnim i opet oni a u potpisu mi sve piše!!!! Jedino tim ne školovanim glavama smeta! Pa već sam ti reko prije rekao i objasnio da veze nema sa WWII i opet oni! Pa što da uradim? Evo ajde smao mi ti normalno odgovori jel za tebe Husein beg Gradašćević ustanik jeli on vodio ustanak tj bunu pobunu! Da li je Spartak ustanik? E upravo sam i ja na to aludirao na promjene naravno mirnim putem na dijalog evo od kad pišem nisam ni jednu psovku napisao! A meni psuju sve živio i mrtvo i sad se ja još trebam ispričati, sad sam ja fašista. OK ja sam budala i primitivac a oni gospoda!
Husein se Borio protiv Osmanlija za autonomiju Bosne naravno da je ustanik sa gledišta Osmanlija ne sa našeg u tom smislu. Ako si ti ustanik sa našeg gledišta je potpuno drugačije značenje razumiješ.
Ta se riječ kod nas izjednačava sa ustašom i mnogi misle da ti je to namjera. Da bi otklonio sve sumnje preimenuje Nik i sve će biti ok. Mislim da si regata lik po postovima to kažem.

Zompir
Kontakt:

Post Postao/la Zompir » 18 maj 2017, 16:24

Nazadna rasprava, steta, a ovaj momak sto je postavio temu je dao sebe i vise od sebe, dao je maksimum, ponosan sam sto u BiH jos ima tako jakih pojedinaca. Svaka cast momku, bas je doskocio.
"Combat, Oltre La Gloria, Combat, evo Spirito Vive ancora!".

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 16:33

club21 je napisao/la:
UstanikSBII je napisao/la:
Husein se Borio protiv Osmanlija za autonomiju Bosne naravno da je ustanik sa gledišta Osmanlija ne sa našeg u tom smislu. Ako si ti ustanik sa našeg gledišta je potpuno drugačije značenje razumiješ.
Ta se riječ kod nas izjednačava sa ustašom i mnogi misle da ti je to namjera. Da bi otklonio sve sumnje preimenuje Nik i sve će biti ok. Mislim da si regata lik po postovima to kažem.
Ma nema volje ni za što, eto ustaša sam pored svojih očiju ljudi ne vide! Neka me administracija banuje ili isključi ako ja nekog vrijeđam ili kršim pravila foruma! Ali znaš što je zanimljivo ja normalno sa svima komuniciram 2 mjeseca nitko „A“ nije rekao na ovaj moj naziv i sad dođe finale kupa usijale se glave i eto ti! A pisao sam i na prepucavanjima i svagdje! Pa tamo se željovci i pitari zajebavali koga su osnovali us*aše!!!! Ej pazi ti to i meni nitko a ja malo dobacim koju i ok! Sad odjednom svakom sve smeta ma možeš ti prijatelju dlaku u jajetu uvijek tražiti! Stvarno nema volje neka administracija radi svoj posao ako ja kršim pravila foruma slobodno neka me isključe!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 18 maj 2017, 16:53

Ova tema se otvorila u trenutku jednog ekscesa. Slučajno Široki. Ne bih rekao.

Nažalost Široki je slika i prilika Bosne i Hercegovine. Od Bihaća do Trebinja. A najveći apsurd je polarizacija o ljubavi i mržnji. O tome ko i koliko voli Bosnu i Hercegovinu. Zanemaruje se ona mržnja.. Ili ona nije detalj koji smanjuje tu ljubav? Odgovor na ovo pitanje možete dati svi ponaosob, ljubav je ljubav ako nema mržnje... zapitajte se mrzite li nešto u BiH... Koliko vas ima odgovor ne mrzim ništa? Ali objektivno, ionako je anonimno.

Vidim mnogi se po dekretu zalažu za uklanjanje ratnih zastava sa stadiona... super. Nek taj put slijede dvija samoproglašene najveće grupe, odmah se učinio značajan korak. Ali ne... pardon, griješim, šta mi znamo, to su zastave ovoga ili onoga...

Što je najgore, prošlo je 20 i kusur godina, a u BiH jedino više mržnje ima... Svega ostalog manje.
I to je nije najgore, stranci će veoma brzo učiniti scenario po kojem će se država podijeliti. A tu veliki Bošnjak, Srbin i Hrvat neće moći ništa uraditi, sem da upere prst i kažu ti si kriv, ja sam čist.

Do tada u jedinstvu je snaga, Srpska kuća i stop majorizaciji. Da, ionako ljevice nema. A nema Boga mi ni želje da se pomakne iz ove učmalosti Bosna i Hercegovina, jer upravo, gorenavedena mržnja iz dana u dan donosi samo veći jad i veću otuđenost, do konačnog uništenja.

Budte mi zdravo, uživajte u suncu, Široki je BiH, ljudi u Širokom su slika i prilika ljudi u ostatku države... Jednako seljaci i jednako neandertalci kao i ostatak.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 maj 2017, 16:58

NeshaFCB je napisao/la:Ova tema se otvorila u trenutku jednog ekscesa. Slučajno Široki. Ne bih rekao.

Nažalost Široki je slika i prilika Bosne i Hercegovine. Od Bihaća do Trebinja. A najveći apsurd je polarizacija o ljubavi i mržnji. O tome ko i koliko voli Bosnu i Hercegovinu. Zanemaruje se ona mržnja.. Ili ona nije detalj koji smanjuje tu ljubav? Odgovor na ovo pitanje možete dati svi ponaosob, ljubav je ljubav ako nema mržnje... zapitajte se mrzite li nešto u BiH... Koliko vas ima odgovor ne mrzim ništa? Ali objektivno, ionako je anonimno.

Vidim mnogi se po dekretu zalažu za uklanjanje ratnih zastava sa stadiona... super. Nek taj put slijede dvija samoproglašene najveće grupe, odmah se učinio značajan korak. Ali ne... pardon, griješim, šta mi znamo, to su zastave ovoga ili onoga...

Što je najgore, prošlo je 20 i kusur godina, a u BiH jedino više mržnje ima... Svega ostalog manje.
I to je nije najgore, stranci će veoma brzo učiniti scenario po kojem će se država podijeliti. A tu veliki Bošnjak, Srbin i Hrvat neće moći ništa uraditi, sem da upere prst i kažu ti si kriv, ja sam čist.

Do tada u jedinstvu je snaga, Srpska kuća i stop majorizaciji. Da, ionako ljevice nema. A nema Boga mi ni želje da se pomakne iz ove učmalosti Bosna i Hercegovina, jer upravo, gorenavedena mržnja iz dana u dan donosi samo veći jad i veću otuđenost, do konačnog uništenja.

Budte mi zdravo, uživajte u suncu, Široki je BiH, ljudi u Širokom su slika i prilika ljudi u ostatku države... Jednako seljaci i jednako neandertalci kao i ostatak.
Ne mrzim nista jer nemam razlog da mrzim nesto. Jedino sto mrzim na ovom svijetu je sunce :lol: Drugo si slagao, Horde ne stavljaju ratne zastave, to je vec do tvoje edukacije i sta ti neko servira pa ti povjerujes u to, nije to do mene ili nekoga drugog. Ostali dio posta je ok koliko-toliko.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 17:21

Moj prijedlog NSBIH da uvede himnu prije shake utakmice i garantiran za 5 god nece biti ovih problema !!!!
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 18 maj 2017, 17:23

Moj je prijedlog da se Siroki Brijeg kazni na 5 godina bez navijaca na domacim i gostujucim utakmicama zbog ovog incidenta i sigurno nece nikome pasti na pamet da to ponovi.

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 17:26

zenica159 je napisao/la:Moj je prijedlog da se Siroki Brijeg kazni na 5 godina bez navijaca na domacim i gostujucim utakmicama zbog ovog incidenta i sigurno nece nikome pasti na pamet da to ponovi.
A ove prije SB? Sto s njima?
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

HKK Široki
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 18 maj 2017, 17:28

UstanikSBII je napisao/la: A ove prije SB? Sto s njima?
Ovo je Sirokom ko zna koji put da propagiraju fasizam i netrepeljivost prema drzavi u kojoj imaju prava kao da ih je brat bratu 2 miliona u BiH, da ovo posluzi kao primjer svima.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 18 maj 2017, 17:29

maxmore je napisao/la:Trebate svi vi znati da sigurno ni jedan od vas ne voli ovu zemlju vise od mene ili bilo kojeg HRVATA (potraži u Ustavu BiH HRVAT).
Reci i koju zemlju.
Samo Saraj'vo.

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 18 maj 2017, 17:31

PitarBordo je napisao/la:
maxmore je napisao/la:Trebate svi vi znati da sigurno ni jedan od vas ne voli ovu zemlju vise od mene ili bilo kojeg HRVATA (potraži u Ustavu BiH HRVAT).
Reci i koju zemlju.
Rekao je u toj pjesmici sto je poslao. ''Hrvatska gruda nam sveta.''

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 18 maj 2017, 17:38

Jedino da se finale kupa igra jedna utakmica i to na kosevu .

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 18 maj 2017, 17:40

HeraklitMracni je napisao/la:Jedino da se finale kupa igra jedna utakmica i to na kosevu .
Ja sam ZA da se igra samo jedna utakmica i da se domaćin odredi tipa izvlačenjem na početku sezone. Naravno u konkurenciji bi bili stadioni koji ispunjavaju određene tehničke kriterije.
Samo Saraj'vo.

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 18 maj 2017, 17:57

PitarBordo je napisao/la:
Reci i koju zemlju.
Hercegovinu. Zar video ne otkriva?
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], MikiPirs i 13 gostiju.