FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 18 maj 2017, 13:49

Kako nekima nije jasno da mi od ovog stručnog štaba ne možemo imati bolje. Kad smo bili u kur.cu, kad nas niko nije htio, kad nikog u stvari nismo ni mogli naći, našli smo ovu trojku, izvukli je odnekle i ljudi pristali da rade sa ovakvim manekenima i neznalcima, obezbjedili izlazak u Evropu, stigli su -11, držali nas u igri za oba trofeja do zadnjih trenutaka, i u principu su dobro odradili posao. Ova sezona je uspješna jer je cilj ispunjen = izlazak u Evropu. To što smo imali priliku za oba trofeja i što smo mi navijači gladni za trofejima i uspjesima, a nismo uspjeli ništa osvojit, to je opet druga priča, ali u principu kad se gleda sa perspektive uprave kluba ovo jest uspješna sezona.

Degutantno je i glupo i pisat i raspravljat i razmišljat o nekim trenerima na duge staze, jer sa ovim vlasnikom i sa ovom upravom je to nemoguće. Ovaj stručni štab je trenutno najbolje što možemo, i bilo bi preglupo otjerat ih sad Da bi imali neku viziju i plan ovdje je potreban remont svega, počevši od čistačice u klubu pa sve do Liivaka i Lelića koji kao da i nisu članovi ovog kluba, a potrebno je i uložit nekakvu paru u organizaciju svega. Uostalom imali smo mi i takvog trenera, sa kojim bi se ove sezone bukvalno popišali po svima, pa ga nismo znali čuvat, prvi ja sam ga kritikovao i tjerao pa onda i vas 70% ovdje.

Ova sezona nas je totalno iscrpila, fizički i psihički, a nas navijače i emocionalno. Previše "udaraca" smo primili, previše šokova i stalne turbulencije tokom čitave sezone rezultirale su onako lošoj posjeti na tekmama. Da se ja ikako mogu pitat, zadržao bi okosnicu tima, završio bi sa Bekićima, Rustemovićem, Balićem, Saidom, Anđušićem, Lelićem (ako se neko može prodat onda još bolje), za Liivaka ništa ne mogu reći jer momka nisam ni gledao, Ahmeta i Sarića bi ostavio za klupe. Uključio bi par juniora i kadeta koji to zaslužuju svojim igrama i predispozicijama, a ostale rupe u timu bi popunio sa 3-4 dobra igrača koja će biti pojačanja i koja mogu da donesu nekakvu prevagu na terenu,

Popunit i riješit igračku križljku, dat pripreme ovom stručnom štabu, zbit redove što jače i pokušat u Evropi dogurat što je dalje moguće, a onda što bolje fizički i psihički ući u novu sezonu.
Halalite na dužem postu, morao sam izbaciti iz sebe. :kafa:

High

Post Postao/la High » 18 maj 2017, 13:54

1:35 - Edin Dino Obi Glupan Hrustemović.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

insegnante
Kontakt:

Post Postao/la insegnante » 18 maj 2017, 13:56

Zasto taj Estonac ne igra i kolika mu je plata?

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 18 maj 2017, 14:11

fico je napisao/la:Ja bi i Kovačeviću produžio ugovor.
dobro si :thumbup:
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

tamburica
Kontakt:

Post Postao/la tamburica » 18 maj 2017, 14:16

Uh sad kad kane od evrope koja marka..................

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 18 maj 2017, 14:23

Evo da citiram samog sebe, ne volim puno pisati po forumu i objašnjavati, ali sam bio u pravu i sve se pokazalo kao tačnim, doslovno.
KarlMarx je napisao/la:Dovođenje Saida u ovakvom stanju u kakvom je sada, sa hroničnim povredama mogu priželjkivati samo oni koji su naivni ili oni koji mrze Sarajevo, pa zar nismo imali Alispahića do prije godinu-dvije u takvom stanju. Kontekst i prilike u kojima je Said došao prošli put u Sarajevo i sad su drukčije, tako da bi to bio veliki korak unazad, ako ne učimo iz iskustava onda zaista i ne možemo postati klub koji će igrati grupne faze u Europi kroz par godina. Said je dao puno Sarajevu pogotovo u onim utakmicama protiv Levskog iz Sofije, ali molim Vas budite racionalni kad priželjkujete igrače da ne bi za par mjeseci pljuvali iste (a on više nije igrač od prije par godina). Nama treba još 2-3 igrača koji su kalibar Benke i Duljevića na pozicijama na kojim se kreiraju šanse u teškim utakmicama, a da pritom nećemo gubit 2-3 igrača u defanzivnim zadacima, jer ova (de)formacija i (ne)taktika iz prošle sezone je užasna. Pored svega mislim da Radovac mora što prije otići, klub ga mora što prije prodati, jer će stagnirati (već stagnira), a nama i nije od neke koristi i pod hitno potražiti zamjenu na lijevom beku ili adekvatnu konkurenciju Bekiću na toj poziciji. :hmmmmm: :kafa:

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 18 maj 2017, 14:32

Ok, eto zayebali smo sa Saidom i Alispahićem, pa hajmo za početak prestati vracati istrošene igrače. Hajmo pružiti priliku Hadžiću i možda ako ima još 1-2 dobra igrača. Od nečeg se mora krenuti.

Za prve postave ja bi ostavio Pavlovića, Hodžića, Mihojevića, Novakovića, Ivetića i Sarića.

Za klupe: Ahmetović, Radovac, Kovačević i možda Hebibović. Koliko god da je fulao ima strašnu kretnju i svojim asistencijama bi nam mogao pomoći.
SARAJEVO

mensur55
Kontakt:

Post Postao/la mensur55 » 18 maj 2017, 14:33

Nisam za tjeranje Cale, treba vidjeti moze li on ispuniti cilj tj titula i koji su mu zahtjevi za igrace. Tesko cemo boljeg naci sad kad svi znaju da vise nama para kao nekad a i sportski direktor nije sposoban za to, jedino bi Husref dosao ali je pitanje moze li covjek vise izdrzati.
Da bi gurali akademce moras imat i kvalitetne igrace uz koje ce napredovati. Lahko je Radovcu bilo igrat s Cimijem i Jajaom a sta ce s ovom krampom hrustemom, a tek akademcima koliko bi znacilo da igraju uz igraca tipa Benke ili Jajala. Zato treba pokusati napraviti neki sklad mladih i dovesti tri cetri provjerena igraca jest da to sve kosta zato treba i kod Tana urgirati ako ikom vise vjeruje jer su ga posljednji kojima je vjerovao prevarili.
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 18 maj 2017, 14:41

fico je napisao/la:Ok, eto zayebali smo sa Saidom i Alispahićem, pa hajmo za početak prestati vracati istrošene igrače. Hajmo pružiti priliku Hadžiću i možda ako ima još 1-2 dobra igrača. Od nečeg se mora krenuti.

Za prve postave ja bi ostavio Pavlovića, Hodžića, Mihojevića, Novakovića, Ivetića i Sarića.

Za klupe: Ahmetović, Radovac, Kovačević i možda Hebibović. Koliko god da je fulao ima strašnu kretnju i svojim asistencijama bi nam mogao pomoći.
Nismo se "eto zajebali", nego smo se zajebali i ne učimo na greškama, mogli smo imat 2-3 dodatna igrača u rosteru za te pare, koji bi mogli ulaziti u igru i zapravo igrati. :D
I ja držim mišljenje da treba dati šansu Hadžiću i mlađim.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 18 maj 2017, 14:46

Jbg puno smo sansi imali da uzmemo trofej a nismo, prva tekma na Kosevu vrlo losa sa nase strane, tu smo trebali barem gol dati, revans Crnkic prazan gol, ono se u finalu mora zabiti. Kasnije dva penala fulimo i jbg sta vise ocekivati. Previse je to sansi za finale.
Ostaje zal za izgubljenim trofejom kad smo bili blizu.

Obavezno se mora na ljeto pojacati ekipa. Mora tu biti dva igraca dobra koja prave razliku na terenu.
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 maj 2017, 14:50

Pavlović
Kovačević
Mihojević
Novaković
Kovačević
Ivetić
Hebibović
Herić
Hadžić
Imamović
Salčin

Mozda ostaviti Hodžića, Lelića, Sarića.
Dovesti Ordagića, Tomića, Brkića, lijevog beka i sl.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 18 maj 2017, 14:50

@MortemHz A Smajlagic?

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 18 maj 2017, 14:54

DBR1987 je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:@DBR zbog takvog razmišljanja ćemo vjerojatno treću sezonu zaredom ući sa Stručnim štabom koji to ne može iznijeti i onda u Oktobru kad je već sve usrrano tražiti novi, a onda taj novi "nije doveo ekipu, nije prošao pripreme," i tako sve u krug.
Pocni navijat za Real jbt .... ti zivis u oblacima ... ne govorim da ne volis Sarajevo al nisi prizemljen i gledas sve sa neke visine ....
Prizemlji se i pogledaj realnost u oci .... u nasoj ligi svio treneri su u 5 deka .... jer je liga krampa ...kao i drzava i zdravstvo i sve oko nas ...
Buraz strucnjak koji je imalo priznat kosta ! Mislis da mi to mozemo placat ? Vlasnik nam milijarder pa sta ?! kao da nije !!!
Burazeru pogledat istini u oci i ovo je najbolje rjesenje koje imamo....
Te pare je bolje ulozit otjerat Saida haval mu za sve !!! al ... nemoze vise on .... Bekici cao ... Rustemovicu drzavljanstvo ooduzet .... Ahmetovica poslat u Slobodu ako ce ga i oni htjet .... Livaka vratit prvom klasom kuci ili DHL-om .... Lelica neznam .... i uvest par igraca iz akademij par jacih iz lige probat dfovest i to je to .... necemo iskocit iz budjet6a i da stabilno bude .... to je brate moj realnost sve sto vise ocekujes LETIS U OBLACIMA !
Ovo nije najbolje rješenje koje imamo. U ovoj ligi imaš barem tri trenera koji su mađioničari za Čalu. S druge strane, kakvim oblacima, koliko para trenutno klub troši na prvi tim za iste te pare koje trenutno bez tog "milijardera" se može raditi sasvim pristojno. Ne kontam u kojim oblacima? Ne kontam šta ti tačno propagiraš? Čuj "počni navijati za Real jbt," kakve su to floskule? Jesmo li to toliko nesposobni da ne možemo da uspostavimo nešto što je uspjela jedna Mladost iz predgrađa Kaknja? Jer nam je i ta Mladost organizaciono i infrastrukturalno Real trenutno. Ja istini gledam u oči evo tri godine i ponavljam. Čala ako ostane, a već sada je jasno da nije sposoban da iznese ono što se od njega traži, letit će kao i Dženan, kao i Hurtić, koji su ostavljeni i onda samo nam džaba usrrali početak sezone.

Nigdje ja nisam rekao da nama treba neko ko vrijedi 30 miliona ili šta ti već misliš. Da ponovim, nama je je8ena mladost iz zaseoka pored Kaknja organizaciono trenutno nuklearna fizika nivo. Treba ostaviti stručni šta koji očigledno ne može, rastjerati pola ekipe, nemamo za trenera ili šatro imamo za "par jačih iz lige?" Mi obeštećenja nismo plaćali kad smo šatro imali pare, u zadnje haman tri godine jedino Saida platili 100k KM.

Ne treba meni neko ime i neki "priznat" stručnjak. Treba neko ko ima ideju koja seže dalje od tri kola i koji će znati asimilirati mlade igrače, bolan cijelu sezonu niti jedan junior nije promaknut, pa to je čak i je8eni Ješić, koji nas je unazadio novčano 10 godina, radio - uveo mlade, mali Demirel kod njega debitova i zabi gol sa jedva 16 godina.

To što ti misliš da ovde neko traži Magarta na klupi i neke napadače koji koštaju stotine hiljada eura - to je tvoj problem. Ja halalim slijedeće tri sezone, da se uspostavi rad kluba.

Da ne zalazimo koliko reformi trebaju u OP. Tamo su veće neznalice od struke prvog tima.

Čuj letim u oblacima jer želim da se pomaknemo s mjesta u kojem tapkamo i nazadujemo haman tri godine. Sve dok neko normalno ustrojenje i dugoročni plan tebi i ostalima bude "letenje u oblacima" i tražio se samo neki instant uspjeh, te gurale sve stvari pod tepih, mi ćemo startati sezone sa trenerima koji ne bi trebali tu da budu pa ih onda tjerati u oktobru, pa propast zimske pripreme, pa onda patnja na proljeće.
Samo Saraj'vo.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 maj 2017, 14:56

Osudjivati ove igrace koji su sutirali penale je nezahvalno, jer ljudi moji to je trema, sreca i jbg mi je nismo imali. Utakmicu smo trebali rijesiti vec u prvom poluvremenu kad su se ustase bile naguzile, mi smo jim ga samo trebali pristaviti. Crnkic nas je yebo i to kao niko do sad, ono kad bolje pogledas snimak kao da je namjerno promasio jbt. Da smo vodili posle prvog poluvremena, uvalili bi jim jos (najmanje) jednog u drugom poluvremenu, kao sto smo i uradili. Opet kazem, da svu krivicu sad snose Rustemoviv i Said nije posteno.

Sto se tice strucnog staba, kao sto sam ranije govorio pustiti jih do kraja sezone ma kakvi god rezultati bili. Jesu nasi, zive za ovaj klub, kao ljudi su prava gotiva, ali sto se tice sportskog segmenta mislim da malo zaostaju za danasnjim modernim fudbalom i da bi trebali traziti rijesenja posle sezone. Ali opet kazem ako cemo dovesti nekog ko je stvarno bolji od njih (ne tamo neki Dzeno ili Hurtic), ako mislimo dovoditi iste ili slabije onda neka ostanu ovi i to je to. Koliko god da volio Calu nemogu se oteti utisku, da nije dobio ni jednu vaznu tekmu.

To je to izgubili smo kup, titulu isto, Evropa je tu i probati se kroz Evropu sto bolje uigrati za iducu sezonu, jer pricati o nekim ciljevima u Evropi bi bilo smjesno.

Ova uprava mi je ulila malo pouzdanja posle saopstenja prije neki dan za ulaznice za derbi, nije meni toliko zbog tih ulaznica iskreno mi je zao sto su mali plavi sjebali najvecu utakmicu u drzavi, ali meni je vise zbog stava uprava, sto su stali uz nas navijace i na kraju ispunili obecanje. Nadam se nekom planskom radu na ljeto i u novi boj za titule!
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 18 maj 2017, 14:59

ElCartel11 je napisao/la:Osudjivati ove igrace koji su sutirali penale je nezahvalno
Šta je ba nezahvalno? Uđeš u igru direktno s klupe samo da ošutaš jednom sa 11 metara i pogodiš 15 metara kvadratnih ispred sebe. Cijelu heftu kaže trenirali, "dali su oni 6-7 na treningu," ma hajte molim vas. Zašto su onda uopšte uvođeni da pucaju? Ko je donio tu odluku?
Samo Saraj'vo.

MaroonKrajina
Kontakt:

Post Postao/la MaroonKrajina » 18 maj 2017, 15:09

PitarBordo je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:Osudjivati ove igrace koji su sutirali penale je nezahvalno
Šta je ba nezahvalno? Uđeš u igru direktno s klupe samo da ošutaš jednom sa 11 metara i pogodiš 15 metara kvadratnih ispred sebe. Cijelu heftu kaže trenirali, "dali su oni 6-7 na treningu," ma hajte molim vas. Zašto su onda uopšte uvođeni da pucaju? Ko je donio tu odluku?
Čitav život mu sveo na to da gurne loptu u gol, i on NE ZNA! Suludo je reći da su penali lutrija. Jesu, možda, ali za golmana. Za igrače nema opravdanja.

I još jednom da se sjetim seke Demirovom sportskom abortusu. Pa ono u mrežu plasiraju djeca na bajramskim turnirima u Bužimu jebote!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 18 maj 2017, 15:12

MaroonKrajina je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:
Čitav život mu sveo na to da gurne loptu u gol, i on NE ZNA! Suludo je reći da su penali lutrija. Jesu, možda, ali za golmana. Za igrače nema opravdanja.

I još jednom da se sjetim seke Demirovom sportskom abortusu. Pa ono u mrežu plasiraju djeca na bajramskim turnirima u Bužimu jebote!
Ma mogu sve da svarim, ali to da se kaže da su penali za igrača "sreća" ili "lutrija"... Pa sve je u fudbalu i životu sreća i lutrija tom logikom. Znači golman može igrati se na sreću i baciti u stranu jednu ili drugu, ali igrač stavi loptu na kreč odluči gdje će šutirati i šutira. Ponavljam. Sa 11 metara. Gađa prostor širok 7.32 metra i visok 2.44 metra. Mašaju se penali svugdje u svijetu, ali reći da je lutrija da li ćeš nabiti loptu preko gola ili nećeš, e to je već nezahvalno prema ostatku navijača.
Samo Saraj'vo.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 18 maj 2017, 15:15

Podrska Dini Rustemovicu!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 18 maj 2017, 15:18

U derbiju igrati na granici kartona, ne dopustiti protivniku da primi loptu.
Ne igrati da bi nekom ugrozio titulu ili nekom drugom pomogao da je osvoji. Igrati za sebe, za tri boda, za prestiž.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 18 maj 2017, 15:21

Lakoste je napisao/la:Podrska Dini Rustemovicu!
A skontao sam da ti samo voliš da kontriraš većini, ništa više. S vremena na vrijeme popustiš pa onda zadaš, kao i sa stvarima prije.
:lol:
Samo Saraj'vo.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Fudo, Taree, Varijantas8 i 54 gosta.